Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
76
Tıklama
0
Öne Çıkarma
leptop ssd takma
R
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

lenovo leptop var. 1.0 ghz 4gb ram 500gb harddiskim var. pc bana yetiyor herhangi bir kasması söz konusu degil performansından memnunum ama açlışın süresinde sıkıntı yaşıyorm. ssd takmak istiyorum bu yüzden. hdd nin yanına nasıl takılır ssd . birde orjinal sistem yüklü. leptopun yannda cd de vermediler. yeniden nasıl orjinal yüklenir ssd ye



M
8 yıl
Yarbay

Hımm sıkıntılı bir durum.

Anladığım kadarıyla hdd'yi de kullanmak istiyorsunuz. Eğer bilgisayarınızda ssd için ek bir yer yok ise mecbur olarak dvd'romu çıkartıp ssd için dvd yerine aparat alıp ssd'yi aparat ile dvd yerine koyacaksınız. Yani dvd'romu bir daha kullanamayacaksınız. Leptoplarda ikinci hard disk için genellikle yer olmaz.

Sistemi birebir başka bir diske kopyalayan programlar mevcut gene bu tarz bir yazıda görmüştüm kendim yapmadığım için bilmiyorum ama ssd'ye eski sisteminizi kopyalamanız mümkün yani. Bunun dışında ise kurulu windowsunuzun varsa bilgisayarın arkasındaki windows anahatarını öğrenip internetten ona uygun sürümü indirip kurarken o anahtarı kuruluma yazabilirsiniz sıkıntı çıkacağını sanmam. Eğer yoksa arkasında anahtar windows içinden anahtarı öğrenebileceğiniz programlar var internette.


Biraz karışık bir durum ama bu şekilde halledilebilir. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lottoo54
R
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

cevap için teşekkürler. bir yolunu bulurm artk hayırlısı



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.