Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
915
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Netflix, TV alışkanlıklarını değiştiriyor (2. sayfa)
G
8 yıl
Yüzbaşı

Aman abi Türk dizileri bulaşacaklarsa hiç gelmesin. Hatta geldiği gibi gitsin netflix. Türk dizilerinden de onları izleyen insanlardan da tiksiniyorum. Mümkünse kaliteli bir mecra olarak kalsın netflix.Çüntü yerli dizileri yayınlarlarsa ek maliyetten ötürü ucuzlamayacak. Başlarım behlülünede muhteşem rezalatinede




A
8 yıl
Yarbay

2-3 yıllı var en temiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Spiderhip

Dikkat Korsancı İçerir

Ben televizyonu televizyondan izlemeyi bırakalı neredeyse 9 sene oldu yahu. İzleyeceğim her şeyi internetten izliyorum.

Mesela geçen tvibudan aradılar. İşte vizyon filmi izlermişim, kaydeder, durdururmuşum. Adama desem zaten ben neredeyse çoğu filmi Türkiye'de vizyona, sinamaya bile gelmeden 2-3 ay önce izlemiş oluyorum diye, anlamayacak. Kaydedip, durdurmaksa zaten bu bilgisayarın ana özelliği. Hem de yarım saat reklam bekleme derdi yok. Yahu en son televizyon izlediğim zamanları hatırlıyorum da, bir filmi izlerken araya reklam girerdi, başka kanala geçerdim, orada bir şeye dalardım, daha önce ne izlediğimi unuturdum. Hatırladığımda iş işten geçerdi, bu sefer şimdi izlediğime reklam girerdi. Böyle abuk sabuk, ordan oraya, her şey yarım yarım.

Ha son olarak tabi maç muhabbetini yaptılar. Maçla çok aram yoktur, derbi ve takımımın uefa, cl maçkarını izlerim ancak. Onları da zaten yine istediğim gibi internetten hiç takılmadan izleyebiliyorum. Tabi akşam tvibu maçı verecekken, ben zaten internetten izleyeceğim diyemedim :) Maç izlemiyorum dedim. Hem zaten maç lisanslarının suyunu çıkardılar, bir tivibu bir digitürk bir bilmemne, onla mı uğraşılır.

Neyse sonuç olarak bu netflix olayını da bu yüzden çok anlamış değilim. Yani yine niye para veriyoruz. Bu internetten farklı olarak ne sağlıyor ki ? Yani vizyondan önce izlemekse izlemek. Her filme, her diziye, her bölümüne, her dilde ulaşım, her maçı izleme şansı zaten internette direk olarak var.

Bazıları da internetten maç izlemek için ekstra bir şeyler alıp takıyorlar bilgisayarlarına, onu da anlamıyorum. Yani interneti kullanmayı mı kimse bilmiyor, ya da işte lisanslı olsun, korsan izlemiş olmayayım mı diye alıyorlar.

Okumayın zebani



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

Okumayın zebani


Yazımın başına bunu da mı ekleyeyim ? Hayır uyarıları okumaktan yazıya giremeyecekler :) Ne yazarmışım yav. Yakında Pegi de +18 damgası vuracak.

Sadece reklamla, siyasi propagandayla ve abuk sabuk yarışma programlarıyla işim yok. Yoksa korsan da izlesem sinemaya gidiyorum. Gerçi biraz onuda abartmaya başladılar. Film mesela 2.00 de başlayacak diyor. 2.20 de başlıyor, 20 dk bu sefer sinemada reklam. Bende ona göre öğrendim artık geç gidiyorum :)

Dediğim gibi bence oyunların steam platformu gibi genel bir dizi-film platformu en iyi çözüm. Yoksa mesela Game of Thrones'un 1. Sezonunu hadi Netflix aldı yayınlıyor diyelim, hop 2. Sezon haklarını cartflix alırsa ne yapacağız ? Netflix'i bırakamayacağız çünkü orada da öbür sevdiğimiz dizinin sezon hakkı devam ediyor olacak, o sırada cartflix aldığımızla kalacaz, öbür taraftan zortflix diğer sevdiğimiz dizinin 3. Sezon hakkını alacak falan bu işin de suyu çıkabilir büyük ihtimalle.




Bu mesajda bahsedilenler: @SümüğüKulağındanAkanAdam
A
8 yıl
Binbaşı

E dediğin olay iTunes'da var zaten, git oradan al. DVD masrafı yok diye adamlar bir liraya vermiyorlar sezonu ama

Platform değiştirme sorunu diye bir şey de olmaz, bu tür anlaşmalar çok uzun vadeli olur genelde. Geçen Netflix'den Doctor Who kalktı bir, başka da hiç duymadım. Hatta bazı diziler birden fazla platformda yer alabiliyor bazen, Türkiye'de olduğu üzere.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnold3528 -- 7 Mart 2016; 10:29:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yarbay

yayın kalitesi iyiyse,dizi ve film içeriklerikleri de iyiyse mantıklı.tv yayını izlemekten pek keyif almıyorum.tv'de genelde film ve dizi izleyenler için güzel alternatif.apple tv'de dizi yok.fiyatı rekabetçi olursa ona güzel alternatif olabilir bence.



K
8 yıl
Yarbay

Bi bakıma haklısın aslında internet ortamında yayın yaptığı icin ne yayınlarsa yayınlasın anında ortamlara düşmüş olacak.Korsancilar icin çoğu şey gereksiz aslında :D



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Spiderhip
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.