Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
896
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DPC Latency değerim çok yüksek, ne yaptıysam düzeltemedim.
S
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar. Yaklaşık 1-2 aydır DPC Latency dediğimiz şeyi yani gecikme sorununu yaşıyorum. Öncelikle çipset ve anakarta dahil tüm driverlar (intel) anakartın sitesinden olduğu gibi "sırasıyla" deneye deneye güncelledim ama sorunun kaynağını bulamadım. Tabi aynı zamanda ekran kartı sürücüsünü de değiştirdim. En sonunda sıfırdan temiz bir format attım ve (buraya dikkat!) formattan saniyeler sonra yani Windows ilk açıldığı an direk "DPC Latency Checker" programını açtım ve ne göreyim hala 1000 us değerlerinde sonuçlar alıyorum. Halbuki pc'de hiçbir şey yüklü değildi yani daha temiz kurulum yeni bitmişti. Her neyse daha sonra yine tek tek deneyerek bütün sürücülerimi yükledim ama gene sorunu bulamadım. En sonunda LatencyMon denen programla test yapıp sorunun kaynağını bulmaya çalıştım. Aldığım sonuçları aşağıya SS olarak atıyorum.

Önemli Bilgilendirme: Bir şey daha fark ettim ilk başta şu "HWMonitör" programını açtığım zaman DPC değeri kırmızı oluyor ve 4000-6000 gibi değerlere fırlıyordu, kısaca grafik kıpkırmızı oluyordu. Ve defalarca test ettim o programı kapatınca grafik sarıya dönüyordu (1000 us civarı).

Bunların dışında, ondan sonra şu aygıt yöneticisinden USB ile ilgili tüm sürücülerde güç tasarrufu seçeneğini kapattım ve bu sefer HWMonitör'ü açınca grafikte değişme olmadı yani kırmızıdan kurtardım şimdi sadece sarı yanıyor grafik. Bazen nadiren 3-4 saniye 50-100 us arası değerlere düşüyor yani yeşil oluyor ama çok çok nadir.


Formattan saniyeler sonra çektiğim SS:

< Resime gitmek için tıklayın >

HWMonitör'ü açınca oluşan değerler: (Bunu üstte de belirttiğim gibi çözdüm artık hwmonitor'ü açınca kırmızı olmuyor hiç)

< Resime gitmek için tıklayın >

LatencyMon ve DPC Latency ile yaptığım testler ve LatencyMon'daki driver listesindeki sonuç: (LatencyMon 34 dakika boyunca çalıştırıldı)

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Bu sorunu kafaya taktım çünkü bazı uygulamalar ve oyunlarda takılamalar hissediyorum.



S
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Up



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.