Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
422
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yurtdışından ilaç getirme süreci?
E
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,
Geçen perşembe(4 şubat) bir devlet hastanesinin psikiyatri kliniğine gittim. DEHB hastasıyım ve ilerlemiş durumda, geçmişte birkaç farklı ilaç deneyimim oldu ama yan etkileri yüzünden uzun süredir kullanmamayı tercih ediyordum. Ne yazık ki artık böyle bir lüksüm kalmadı.
Doktor dehb için en etkili ilaçlardan biri olan ve muadili olmayan Wellbutrin XL 'ın tam benim sıkıntım için kullanılan bir ilaç olduğunu söyledi ama -o an için- yurtdışında olan bir tanıdığım olmadığından başka bir ilaç yazmak zorunda kaldı. Modiodal yazdı.
Dün, sınıftan 2 arkadaşımın yurtdışında olduğunu öğrendim. Şu an kullandığım ilaçtan hiç memnun olmadığım için onlardan talep etmeyi düşünüyorum. Ancak bu prosedür nasıl işler hiçbir bilgim yok, doktora da en erken 1 ay sonra gidebilirim. Arkadaşlarım bu hafta içerisinde dönecekler.

Size 2 sorum olacak;

1. Bu ilaç, yakın bir tarihe kadar ülkemizde de satılıyormuş ve normal reçete kapsamındaymış. Yurtdışında reçetesiz satılıyor diyenler var ama ne kadar doğru bilmiyorum. Arkadaşlarım getirirken havaalanında bir sıkıntı yaşarlar mı? Zira kendilerine havale yapacağım ve eğer bir sıkıntı çıkarsa o kadar param çöpe gitmiş olur, benim yüzümden yaşayacakları sıkıntı da cabası.

2.http://www.avrupaajansi.com/saglik/7294-ilaclari-artik-yurtdisindan-getirmek-mumkun.html şöyle bir haber var. TİTCK(Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) 'nun 8 Şubat 2016 tedarik edilebilen ilaç listesinde bu ilaç da bulunuyor. Bu süreç nasıl işliyor? Benim ne yapmam lazım bu konuda. Aranızda eczacılar varsa bilgilerini paylaşabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.