Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
746
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Corsair 900d ye sıvı soğutma ( akrilik boru ile)
M
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar, daha önceden başka bir forumda başkalarından destek aldım ve sizi çok duydum @arg-ist , şimdi en aşağıda yazdığım sistemi mi kullanmaktayım gel gelelim sıvı soğutmaya ben haziranda amerikadan soğutma alış verişi yapacağım kasa olarak corsair 900d alacağım ayrıca resimdeki sıvı soğutmaları alacağım. sizce bir sorum var mı yok mu ? neden bu kadar derseniz geleceğe dönük yapıyorum yakında ramleride soğutacağım ve sli yapacağım size sormak istediğim önerdiğiniz s. hava tabancası ve bükme seti var mı ? aliexpressden alacağım ve planımı nerde nasıl tasarlarıp yardım ederseniz herşeyi ayarladım rezervuarların uçlarının nereye dönük olacağına kadar fakat boruların yönüne karar vermedim bir yerde de çizim yapıp tasarlamak istiyorum daha önceden yapmadım ama 1 ay falan uğraşarak sonunda tasarlarım çizimi işte şimdilik diyeceklerim bu kadar bir süre anakartım yok resimde gördüğünüz gibi sadece tek slot ram çalışıyor 2. yi takarsam 04 debug kodu hatasını veriyor görüntü gelmiyor ... herkese iyi forumlar ! ( açıkçası 75 dolların altında olduğu sürece bükme setini amazondan falanda alabilirim. )

*i7 5820k oc
*titan x oc
*msi x99a gaming 7
*1tb wd hdd /ssd ekleyeceğim
*1050w
*hyper x 2666mhz ram 8x2

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcan_190700 -- 3 Şubat 2016; 23:22:39 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

şunu belirtiyim tüplerden birinde siyah diğerinde kırmızı olucak sıvı. Rakorlarıda tam karar veremedim çizimlere göre yapacağım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yüzbaşı

Türkiye'de EKWB ve Bitspower disrtibütörü mevcut. Onlarla iletişime geçerek sisteminize uygun su soğutma sisteminin maliyetini öğrenebilirsiniz. Parçaları buradan temin ederseniz sisteminizi kendilerine götürdüğünüzde su soğutma sistemini sizin için topluyorlar. Belli bir tutarın üzerindeki siparişlerde sanırım tutar 2000 TL üzeriydi ekstra montaj ücreti almıyorlar.

adres:
http://www.conn.com.tr/

Facebook sitesinden çalışmalarını görebilirsiniz:
https://www.facebook.com/conncomputer/?fref=ts

Aralık ayında GameX fuarında 900D kasada da çok sağlam bir mod yapıldı. Aşağı siteden detayları görebilirsiniz:
http://www.l3p.nl/nvidia-turkey-900d/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arimurdul -- 4 Şubat 2016; 14:02:50 >


Bu mesajda bahsedilenler: @mertcan_190700
M
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Teşekkürler conn bilgisayarı biliyorum benim yapacağım sistem connda maliyetli oluyor zaten daha yeni 15k bilgisayar aldım ailemle konuştuk yurt dışına gidince oradan alıcaz bu arada önerileriniz için teşekkür ederim :)



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim.

Fiyat konusunda aradaki farkın çok büyük olacağını sanmıyorum. Tek büyük sıkıntı Aerocool ürünlerinin distribütörü olmamaları yüzünden sadece EK ve bitspower ürünlerini tedarik edebiliyor olmaları.

Yurt dışındna ürünler alındığında bir sıkıntı olduğunda RMA teknik servis meselesi ile uğraşmak, ürünlerin montajı konusunda alınacak ücretsiz destek hatta ücretsiz kurulum, sistemin bakımı konusunda size yardımcı olmaları, sistemi kurarken gerekli olabilecek hesaba katılmamış ürünlere anlık ihtiyaç anında siparişi verip gelmesini beklemek gibi sıkıntılarla uğraşılmayacağı düşünüldüğünde aradaki farkı insan göz ardı edebiliyor.

Size bir tavsiyem su soğutmada Acrylic boru yerine PETG boru kullanmanız olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=KPa6lAC0jTs

https://www.youtube.com/watch?v=nRzypS4P9V8

her iki videoyu da seyrettiğinizde neden PETG önerdiğimi anlayacakınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mertcan_190700
S
8 yıl
Çavuş

Konuyu görünce eski bir 900d kullanıcısı olarak cevap yazmak istedim.

900d yi hem akrilik boru hem de hortum ile iki varyasyon ile sıvı soğutmalı kullandım. Öncelikle yurt dışında olan projeleri yapmak zor değil belki ama ülkemizdeki ekipmanlar ile biraz imkansıza yakın.
Yurt dışına çıkacaksanız öncelikle çok iyi bir projelendirme yapıp tüm ihtiyacınız olan sıvı soğutma ekipmanlarını almanız lazım aksi durumda kargo parası ödemek insana koyuyor.
Benim önerim akrilik boru yapılacaksa kıvırma olayına çok girme derim. Nedeni ısıtıldıktan sonra düzgün kıvrılmadığında akrilik boru deforme olup hava yapıyor. Göze çok hoş gelen bir görsel olmuyor.
Bu nedenle 90 derecelik rakorlar ve uzatma rakorları kullanılarak akrilik boruyu düz olarak kullanmak daha güzel olacaktır.

Akrilik çalışmam
https://store.donanimhaber.com/4e/45/b3/4e45b317a20cec5c0b85e4b724f0bead.JPG
hortum çalışmam
https://store.donanimhaber.com/f0/ba/c6/f0bac649be2f746fe7f721b556266734.jpg
Son durum :) henüz sıvı dolumunu yapmadım.
https://store.donanimhaber.com/7b/f6/9c/7bf69ceed10954ea53a8432c622b0eba.JPG


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serverkesili -- 10 Şubat 2016; 13:37:58 >

M
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Teşekkürler şu parçaları almayı planlıyorum acaba sizden rica etsem kasanın şu reservuar koyduğunuz yere önlü arkalı iki tane kolunulnca çok dar oluyor mu parça sayısına bakarsanız anlaşılır tam olarak ne istediğimi
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
8 yıl
Çavuş

Aynı yere önlü arkalı rezervuar koymak yerine yeriniz müsait ise yükseklik açısından üstte yan yana iki rezervuarı koymak daha şık olacaktır. Aynı şekilde yatayda alt tabanda denenebilir.
Burada son hali yok fakat psu ın üzerini siyah pleksi ile kapatarak alt tarafı kamufle etmiştim. Benzer bir çalışma ile rezervuarları buraya yatırabilirsiniz.
Bu arada bilgi olması açısından bu kadar büyük rezervuara ihtiyacınız yok :)
Bu arada önlü arkalı rezervuar da da kasanın arkasına çok dikkat etmeniz gerekecektir.



A
8 yıl
Yüzbaşı

Rezervuar konusunda 5.25'lik bay rezervuar ve bu rezervuarlara takılabilecek EK'nın yeni pompalarını kullanabilirsiniz.

Bahsettiğim ürünler Aralık ayınadki GameX fuarında Nvidia Türkiye ve Corsair standında yapılan 900D modunda kullanıldı.

modun detayları;

http://www.l3p.nl/nvidia-turkey-900d/

pompayı göz önünde tutmak istediklerinden aşağı aldılar, yurt dışından gelirken yanlarında fazla fitting getirmediklerinden daha düz çizgiler ile boruları döşeyip fittinglerden tasarruf etmek açısından optik sürücü yuvası kesildi. Bu tip bir rezervuar ve pompa ikilisi elinizdeki sistemi soğutmak için gayet yeterli olacaktır.

Orada 3 adet GTX 970 SLI olarak bulunuyor, 840 mm radyatöre bağlılar ( 4*120 alt tarafta, 3*120 ön panelin arkasında ) 1453 MHz overclockta yük altında 37 dereceyi aşmıyorlar. İşlemci de 4.6 GHz de OClu ve o da tepede 4*120 lik radyatörle push pull konfigürasyonda soğutuluyor. Bellekler ve Anakartın VRM leri de aynı loopa bağlı.




Bu mesajda bahsedilenler: @mertcan_190700
M
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yorumunuz için teşekkür ederim fakat ben reservuar ı görünür seviyorum o pompalarda zaten d5 b en ddc hazırladım şuan benimkinde uyumluluk hatasının olduğunu sanmıyorum bu yüzden bunları almayı tercih ediyorum



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.