Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
62
Cevap
14181
Tıklama
0
Öne Çıkarma
LG 55EG910V Full HD OLED 34 TV (Bu hafta LG G4 Beat Telefon hediyeli)
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben eski bir Plazma fanatiğiyim. Son olarak (Pioneer'inde piyasadan çekilmesi nedeniyle) Panasonic 46 VT20 plazma kullanıyorum. Genel anlamda çok memnunum.
Biraz ekran büyütmek birazda pasif gözlükle adam akıllı yayın izlemek için gidip LG 55UF8507 4K Led aldım. Plazmadan sonra LED'lerdeki (TFT LCD) Clouding, Banding, Back light gibi sorunların devam etmesi nedeniyle içim pek ısınmadı. Bimeks'de ekstra ücretle yaptırdığım Bigaranti'nin 1 hafta içinde değişiklik hakkını kullanarak LG 55EG910V FHD OLED almaya karar verdim. Fark olarakda 55UF8507'nin üstüne 1.200 TL verdim. LG 55EG910V bana 5.500 TL - (LG G4 Beat hediye 900 TL) 4.400 TL'ye gelmiş oldu.

Bugün gelip LG55UF8507'yi servis topladı. LG 55EG910V oled henüz kurulmadı. Yarın gelecekler. Yalnız TV Kurulsa bile yine 1 hafta içinde değişiklik hakkına sahibim.

Yıllardır Plazma izleyip ortalama 3.000 üzeri 1080p filme sahip ve %70 film+ %20 spor %10 TV izleyen bir adam için 55-60 ekranda sizce tercih ne olmalıydı?



P
8 yıl
Binbaşı

Bence 910 un piksel büyüklüğü fazla. 4k tv almak lazım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

J
8 yıl
Yüzbaşı

En doğrusunu yapmışsın piyasada alınacak led tv yok istersen 50 bin tl ver yok ben 70000 tl ye yakın para harcadım 17 tane aldım sattım sıkıntıdan başka birşey değil Led tv ler,sonunda 5 aydır oled kullanıyorum ec930 dünya varmış be kardeşim bende yüzde 90 bluray film yüzde 10 futbol izlerim normal yayın haberlere bile bakmam kardeşim tv in hayırlı olsun siyahın tadını çıkar..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tonmaister
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

@jackbauer Sizinde bir çok konuda yazınızı okudum. Teşekkür ederim biraz olsun içim rahatladı. Benim en çok kafamı karıştıran 4K Oled alma işiydi. 4K olan EG920V için fiyata +2000 TL daha vermek işime gelmedi. 4K için en az 5 yıl var diye düşünüyorum. 50 TB film arşivim var devamlıda çoğalıyor. 1 TB diskin maliyeti 100 TL'den aşağı değil 4K bir film ortalama 100GB olduğunu düşünürsek, internet + depolama masrafı 4K film izlemek için çok lüks olucak. Bu nedenle 1080p'ye devam edicem diye 4K panel almıyorum. Tabi @prosecutor 'un söylediği pixellerin büyük olması ne ifade edicek merak içindeyim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jackbauer , @prosecutor
J
8 yıl
Yüzbaşı

Valla hocam oled de 1080p kaliteli rip bir film aç izleyenlerede bu 4k de inanmayan 1 kişi olmaz bende bluray remux indiriyorum 20-35 gb arası bu görüntünün ötesi birşey olamaz haa tüm tv kanalları 4k olsa amenna daha full hd bile değiller bluray den sonra tv yi açınca farkı anlıyorsun kanallarda full hd olsa tam görüntünün bluray gibi olması lazım ama alakaları bile yok 4k fury filmini indirdim 115 gb şuan satılan en üst model led 4k tv lerde denedim bir tanesi sağlıklık oynatmadı yani 4k da alsan fazla para verip o işdede sıkıntı var eg910 u al keyfine bak derim...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tonmaister
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam 55EG910V 1-2 saate kurulacak. Deneyip görücem. Hoşuma gitmezse upgrade etme şansım var ama bunu beğenmeyince yerine daha ne alınır bilmiyorum :)


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jackbauer
J
8 yıl
Yüzbaşı

Hayırlı uğurlu olsun banding titreme vs testi yapın önce ışık sızması zaten münkün değil oled lerde sıkıntı yoksa keyfini çıkarın mükemmel bür tercih bence..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tonmaister
A
8 yıl
Çavuş

Ilk izlenim nedir hocam. Teknosa da 5299 a dusmus ben de alayim diyorum hemen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tonmaister
T
8 yıl
Yüzbaşı

hayırlı uğurlu olsun...çok güzel bir seçim. izlenimlerinizi bekliyoruz. 920nin aksine 910 modelinde logo yanması olayınada hiç rastlamadım.



H
8 yıl
Yüzbaşı

bu tvyi ben de takip ediyorum. yorumları bekliyorum...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 yıl
Çavuş

910V Alacaklar için fiyat ve kampanya şu anda gayet güzel.

http://www.bilio.com/led-tv-lcd-tv-oled-tv-c3164/55eg910v-curved-oled-tv-p207682220/fiyatgecmisi/

Hepsiburada veya Teknosa'dan alırsanız 5.299 TL.

Teknosa'da mağazadan teslim alırsanız ekstra 150 tl daha indirim var.

Ayrıca LG G4 Beat Telefon da ay sonuna kadar hediye veriyo. 1000 TL de telefonun değeri olduğuınu varsayarsak TV 4.149 TL civarına gelmiş oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Predator999 -- 28 Ocak 2016; 10:11:16 >

İ
8 yıl
Çavuş

Bu kampanyada anlayamadığım bir şey var. Diyelimki 31 Ocakta tvyi aldım. 3 şubatda da kurulumu yaptırdım. Kurulumu 3 şubatda yaptırdığım için hakkım kayboluyormu? Yani Tvyi aldığımız tarih önemli değilmi?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İ
8 yıl
Çavuş

Evet bugün aldım 910v nihayet. Pazartesi günü kurulumu yapılacak. Gönül isterdiki 920v olsun ancak bütçe buna yetti. İnşallah isteklerimi karşılar...



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Çavuş

Hayırlı olsun hocam. Ben de aldım geldiler kurdular. TV muazzam resmen sinemadan daha fazla keyif verdi 3Dsi bana. Telefon kampanya şartlarında yazıyor. Fatura kesim tarihi 31 Ocak tan önce kurulum tarihi de 10 şubata kadar diye. Bir sıkıntı olmaz yani.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @idrava
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben LG55EG910V 'yi geçtiğimiz Çarşamba teslim aldım. Çok uzun bir hikaye yaşadım. Ama kısa kesicem.

TV eve geldi 1 adet problemli pixel çıktı (resmi mevcut gerekirse atarım). Kırmızıyı üretemiyordu pixel , diğer renklerde sorun yok ama ledin kırmızı ile üretmesi gereken renklerde sorun vardı. Rapora 1 adet ölü pixel diye yazdılar. Ertesi gün LG merkezden arayıp bu sorun değil böyle kullanıcaksınız dediler. Bende Bimeks'den yaptırdığım +Bigarantinin koşulsuz iade hakkını kullanarak değişim istedim. Bimeks sağolsun çok yardımcı oldu. Hemen Yeni TV geldi. Ondada 2 sorunlu pixel çıktı. Hatta 1 gece evimde 1. gelen ve 2. gelen TV birlikte kaldı. İki TVyi aynı anda iade ettim. Bu sefer yeni TV göndermeyin mağazada açalım öyle bakalım dedim. Olur dediler mağazada önümde yeni TV açtılar. Ondada 2 pixel sorun çıktı. Ellerinde hiç bir mağazada kapalı kutu stok kalmayınca tamamen iade ettim. Şimdi 2 yıl geçerli yüklü bir hediye çekim var.

Birazcık beklemede kalıcam ve rakamların daha uygun olması ile 2 milyonda 1 pixeli sorun etmeden alıcam herhalde...

Gelelim TV'ye . Bu aletteki siyahları renkleri gördükten sonra piyasada gördüğünüz tüm TFT LCD bazlı LED TVlere çöp diye bakarsınız. Yıllardır panel izliyorum alıyorum satıyorum. Halen dahada 0,01 ms tepkimesi olan üst segment 3D Panasonic plazma sahibiyim. LG, Samsung, Sony, Sharp, Philips hepsinin en üst TV sinin 4Ksı bu TVnin 1080 paneli yanında çöp. Bu konu çok uzar gider ama. Bu TVnin yerine bana aynı paraya LG nin 65UF950V'si verilse almam. TVnin tepkimesi Banding TEST videolarından bakınca fark yaratıyor.

Yani sonuç OLED'de tüm pixeller bağımsız LED olduğu için sorun çıkabiliyor. 1080 panelde 2milyon led , 4K'da ise 8milyon led var. Arada 1 tanesi 1 rengi yakamayabiliyor. Normalde kabul edilemez gibi olsada mantıken hata oranı 2 milyonda1 diye bakmak lazım. Benim kafam takılı kaldı. Bence siz pixellere bakmadıysanız hiç bakmayın keyfini çıkarın TVnizin. Bir diğer mesele ekran yanığı Burn in meselesi . OLED TVlerde klasik TFT LCD LED lerden çok çok daha farklı akıl almaz bir kontrast var. Öyle ezbere kurup IMAX gibi ışık üretsin diye yüksek kontrastlarda deli gibi açarsanız, mantıken Burn in olur; olmaması diye bir şey söz konusu değil. Bu cihazları Plazma hassasiyetinde ama çokda kendinizi kasmadan kullanacaksınız. Yok ben kasamam açarım kontrastı diyosan alıcaksın LED TV siyah vs takmadan dalgana bakıcaksın. Bir diğer başta hanımları ilgilendiren meselede kozmetik mevzusu. Bu TVnin incelik, Curved vs görünüm açısından stili hiç bir TV'de yok aleti fişe takmadan konu komşu herkesi kendine hasta eder.

Yukarıda yazdıklarım benim kendi fikrim. Sonuçta en nihayetinde bu iş zevk işi. Renkler ve Zevkler meselesi yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonmaister -- 31 Ocak 2016; 12:12:00 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
8 yıl
Yarbay

gelen tv'lerdeki ölü pikselleri hemen farkedebiliyor musunuz yoksa bunun için test mi yapılıyor?..

@tonmaister


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tonmaister
H
8 yıl
Yüzbaşı

Hocam Panasonic plazmayla oledi kıyaslayabilir misiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tonmaister
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Düz kırmızı bir resim açın yakından biraz tarayınca anlarsınız. Birazda sarı resimde anlaşılaviliyor ama Tamamen kırmızı resimde simsiyah görürsünüz. Siyah yada beyaz resim açarsanız göremezsiniz. İşin aslı pikseller ölü değil kımızı sorunluydu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bayberti
X
8 yıl
Yüzbaşı

merhaba,

bende bu tv için bir süredir takipteyim. şu anda philips 8109 kullanıyorum. digiturkplay yüklemeyi düşündüğüm için tv bakıyorum sonrasında artık led lcd yerine oled almak daha mantıklı geldi. ürünü kullananlar inceleme yaparsa sevinirim. 4k içerik indirmiyorum maluk su anda yayında sadece 1 kanal var. ayrıca bu aralar en uygun fiyat 5600TL gibi ereyondan buldum. samsung hw-h551 sound bar aldım birlikte kullanacağım. genel amacım digiturk play ile maç izlemek ve 1080p movie ve 720p dizi izlemek. bunun dışında cihazı açmam desem yeri. değerleri yorumlar için şimdiden teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Çavuş

merhaba bu tv yi hepsiburda dan 5300 tl telefon hediyeli olarak aldım kurulum aynı gün yapıldı 3 gündür izliyorum. tonmaister in yaşadığı piksel sorunu beni tedirgin etti servisin yanında gözlüğü takıp baya inceledim bir şey görmedim.

tv yi izlerken bir şey dikkatimi çekti arka fon beyaz olduğunda özellikle reklamlarda çok oluyor ışık ve kontrast düşüyor beyaz renk açık gri oluyor bunun sebebi ABL diye bir özellikmış.

görüntü kalitesi arkadaşlarında söylediği gibi mükemmel. özellikle maç meraklısı arkadaşlar tv almayı düşünüyorlarsa kesinlikle oledi tercih etsiner. sd yayınlardada oldukça iyi.
ekranda iz kalması ile ilgili kullanma kılavuzunda 4:3 izlnmemesi konusunda uyarı var peki saatlerce film izlerken alt ve üst bantlar zarar vermeyecekmi acaba.

anladığım kadarı ile plazmalar için yapılan uyarılar oled ler içinde geçerli
ne olacağını kullandıkça göreceğiz.
Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.