Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
451
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sony 3lcd. arkadaşlar lütfen yardım.
O
17 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

ben bu tv yi alacağım. son noktaya geldim ama kafam hala o kadar karışık ki. zaman geçtikçe etraftan bişiler duydukça habire kafam karışıyor.

1. herkes diyor ki görüntüsü projeksiyon olduğu için kötüdür plazma al bence diyorlar. bende plazma yı 5 yıl sonra ne yapacam, bunda sadece bi lamba değiştircem kullanmaya dewam edecem diyorum. ama o kadar uzun süre tv kullanmazsın diyorlar.

2. lamba ömrü hakkında net bilgi bulamadım. bulamasamda mesela 3 yıl olsa zamanla 3 yıla doğru mu görüntü bozuluyo 3 yıl sonunda birden mi bozuluyo.

3. sürekli araştırma yapıyorum. bugün sony.com.tr de yeni 55 inch sxrd teknolojili modeli yeni gördüm. arada 3bin lira fark var ama forumda okuduklarıma göre görüntü kalitesinde gözle görünür fark yok diyorlar bu yüzden de 3bin lira fazla para vermeye gerek yok diyorlar.

4. yaza doğru evlenecem acaba şimdi mi alayım yoksa yaza doğru daha da ucuzlar mı yada aklımı çelecek yeni model çıkar mı.

5. tanıdğım bir arkadaşım sayesinde bir depodan 2400 ytl ye alabileceğim. ama bir başka arkadaşım da diyor ki: depodan alma uluslararası garanti veriyorlar başın ağrır, bi de arızalı çıkarsa bişi yapamazsın.

6. 2400 YTL ona vereceğine 100 ekran plazma al diyenlerde var.

Lütfen yardım edin ya kafam karmakarışık oldu.



O
17 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

kimse kullanmıyor mu bu tv yi arkadaslar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
17 yıl
Yüzbaşı

Arama bölümüne sadece sony 3lcd yazdığımda bu tvye sahip ve konuda fikri olan kişilere ait şunları buldum. Siz daha detaylı arayarak başka başlıklarada ulaşabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_5642694/mpage_1/key_sony%252C3lcd//tm.htm#6434113

http://forum.donanimhaber.com/m_10066498/mpage_1/key_sony%252C3lcd//tm.htm#10066498

http://forum.donanimhaber.com/m_6424486/mpage_1/key_sony%252C3lcd//tm.htm#8686175

birtanede sayfanın aşağılarında varmış.
http://forum.donanimhaber.com/m_9332578/tm.htm





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurander -- 20 Aralık 2006; 16:50:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
17 yıl
Yüzbaşı

bence sakince arastırmanı yap modeli kafanda belirle ve evlendikten sonra git al hem daha ucuz olur hemde sakin kafayla alınan kararın hali baskadır o zamana kadar elbette baska modeller cıkacak takib etmek gıbı bır dusuncen varsa daha fazla paran gider bu kesin ve aynı sıkıntıları bır daha yasarsın acaba bunlardan ıyısı hangısı dıye plazmayı dediğin gibi 5 yıl sonra dusen goruntu kaliyesıyle seyretmek zorunda kalacaksın gıt gıde kotulesecek malesef bırden bıre değil tabi sen bunu zor farkedersin birde yanan pikseller ve donan goruntulerle karsılasma ıhtımalın yuksek 7. nesıl bır plazma almayı dusunmuyorsan tabi ama 3 lcd dede yaklasık 1.5 2 sene gibi bir sure sonunda 200 dolar gıbı bır fıyata lamba yenılememn lazım benım bıldıklerım bu kadar bu arda mutluluklar dilerim:D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl
Yüzbaşı

BENCE SIMDI AL NEDEN DERSEN SONBAHARDA SECIM VAR SIYASI TANSIYON YUKSELEK VE DOLAR FIRLAYACAK tv fıyatlarıda dolara karsılık yukselecek su an da tv almak ıcın en uygun zaman bence bu fırsat bı daha ayaga gelmez benden demesı.3 lcd modelını bende ınceledım projeksıyondan ıyı göründü lcd den kötü yanı ıkısının arasında ama kesınlıkle projeksıyon tv den ıyı ev ıcınde uygun olur kasasıda benım hosuma gıttı en onemlısı fıyat harıka bence al...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
17 yıl
Teğmen

1- plazma degil, ya lcd tv ya da arkadan projeksiyon (3lcd olur, dlp ya da lcos olur, tabi 3lcd en ekonomigi) alin. hem sonecek edecek canliligini kaybedecek, hem de hizli sahneler ozellikle bilgisayar/konsol oyunlarinda performansi dusuk olacak.

2- bilmemkacbin saat diyor, 3 bin miydi neydi hatirlamiyorum :) lambanin omrunun sonuna yaklastikca parlakligini kaybediyor olmasi lazim ama tam emin degilim.

3- arkadasim 55 sxrd aldi pisman keske 50 kdf alsaydim diyor. ben kdf-50e2010 aldim. zaten 55" sxrd yerine 2 adet 50" kdf alabiliyorsunuz yani, devasa fiyat farki oldugu asikar. 1080p'ye merakliysaniz alinabilir ama 1080p'nin de pratik kullanim alani yok, ayrica koltuk mesafesinden baktiginizda 720p ile arasindaki fark belirgin degil. hd yayinlar 720p yapiliyor yurtdisinda. anca hddvd / bluray gelecek de 1080p dvd'ler cikacak da anca o zaman 1080p'nin anlami olacak. daha seneler oldugunu dusunuyorum.

4- yaza dogru daha da ucuzlar mi bilmiyorum, su an zaten oldukca ucuz kdf serisi.

5- kdf serisinde bazi urunlerde geometri sorunlari oluyor (ekran yamuk oluyor bi tarafa dogru, ya da cizgili test ekraninda baktiginizda cizgiler duz olmuyor, vs) o yuzden aldiktan sonra problemli oldugu ortaya cikarsa degistirebileceginiz bir yerden alin. benim kdf'de mesela, ekranin sol ust tarafi sag ust tarafindan 6mm yukarida. dert etmiyorum, ekranin dibine girip olcmeyince anlasilmiyor. degistirsem yeni gelecek urunde bu fark daha fazla olabilir, baska geometri problemleri olabilir. uluslararasi garanti'yi turkiye'deki teknik servisler "takiyor" mu bilmiyorum ama umutlu degilim.

6- bakiniz birinci madde.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disq -- 20 Aralık 2006; 21:58:59 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.