Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
199
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Rüzgar türbünü yapıyorum
S
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ali_cetinkaya

Abi sizin şu ürettiğini tüketimden düşürme olayı başka bir forumda tartışmaya neden oluyor :)

Siz çift yönlü sayaç ve şebeke bağlantılı inverter mı kullanıyorsunuz? Öyleyse başvuruları nasıl yaptınız?


Ali bey bahsettiğiniz piyasada bolca dolaşan ucuz Çin malları On Grid inverterler ise Bunların hiçbirinin dağıtım şirketlerince devletçe onayı ve kabulü yok. Bunları genellikle satan hayal tacirlerinin uçurduğu balondur Analog sayaç geri dönermiş , Dijital sayaç geri sayarmış .. Yok böyle birşey bizzat kendim gittim ilgili makamlarından bilgi aldım İzinsiz ve onaysız olarak Şebekeye bu tür aletler bağlanmasının yakalanması durumunda 20.000 TL direk cezası yazılıp mahkemeye veriyorlarmış.. Türkiyede kullanılan elektrik sayaçları eski analog olanlarda , Yeni dijital olanlarda hiçbir şekilde geri dönme yada sayma yapması mümkün değilmiş Teknik olarak engellenmiş.. Bu hayali laflar dolanıp duruyor , insanların kafası karışıyor fakat nedense hiç kimse bunu bağlayıp onay almış sayaçlarını geri yazarken yasal bir biçimde kullanıyorum diye ne bir belge nede bir Video eklemiyor .. Hiç dikkatinizi çekmiyormu bu konu ? Hayal tacirlerine aldanmadan Referans sorun , Belge sorun , Nerede kim yapmış , Faturası nerde , kabulü ve Onayının belgelerini sorun. Bir hayaldir millet peşinden gidiyor her sitede yazılanlar internette nerdeyse aynı sorular binlerceyi bulmuş.. Satıcılar oluyor diyor fakat , Kullanıcı 1 tane onay alabilen halen yok ne ilginç değilmi. ? Birara Forumdan biriside Almanyada bitpazarlarında 130 € satılan bu çakma aletleri Burda Millete 500 € satmaya uğraşıyordu sonra Uzaklaştırdılar siteden..Bende uyarmıştım.Birkaç Şarlatan daha var.Afrikadanmı nerden bulmuşsa TR de olmayan dijital sayaçı geri saydırıyor işte oluyor diye kafa karıştırıyor. Aldınız Geri saymazsa Geri alacakmı ? Bu garantiyi veriyorlarmı.Bu işlerin pek gelişmediği ülkemizde zayıf denetimlerinde etkisiyle Yalanla millete satan Şarlatanlar usta geçiniyor böyle insanların aklı karışıyor.
Bu tür aletler şebekeden elektrik kesildiğinde elektriği kesemeyenlerde oluyor, Frekansları bozuk ürettikleri 50 Hz seviyesinde değil Şebekedeki elektrik zaten malum , birde üçüncü dünya devletleri için yapılan kalitesiz çakma Çin mallarını şebekeye bağlarsa millet kendi aklınca , her hafta evdeki 1 elektrikli cihazınıza tamirci aramaya başlarsınız.. Kaldıki Şebekede onarım yapan bir teknisyenide öldürebilirsiniz. Bize satın alıp kaçak kullanan değil , yasalarda uygun prosedürde bu aletlerle biri kullanım yapıyormu bu lazım.. Yoksa adamlar ruhsatsız silahlada geziyor , bu demek değildirki yakalandığında ceza almayacak. 20 kuruşluk elektrikten kar edecem derken 20.000 TL ceza ve mahkemeler çekilmez.. karar herkezin kendisinin tabiki. Türkiyedeki Bu bilgi kirliliklerine son vermek için dsite çalışmalarıma az olan vaktime rağmen hız vermiş bulunmaktayım.



S
9 yıl
Yarbay

Şebekeye 10-20 kuruştan elektrik satıp binlerce liraya mal olacak sistemin kendisini amorti etmesini beklemek büyük çapta üretim yapılmadıkça akıllıca bir iş olmaz. Hatta amatörce üretip kullanmak bile maliyeti açısından pahalı olur. Bu tip amatör sistemlerin (para kazanmak amaçlı olmayan anlamında) avantajı şebekeden bağımsız enerji alabilmek özellikle de sık kesinti olan yerlerde yada elektrik hattı olmayan yerlerde.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.