Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
7393
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Derece yapmış (1k-2k) olan arkadaşlar içeri
K
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bu sene 30k oldum mezuna kalıcam kesin derece yapan arkadaşlar günlük rutinini yazabilir mi veya programlarını ? kendime program yapıcam ve yardıma ihtiyacım var.



K
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

up up



A
9 yıl
Yarbay

Program yapmaya harcadığımız vakti çalışarak geçiriyoruz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: xxlunch

Program yapmaya harcadığımız vakti çalışarak geçiriyoruz

sen naptin afacan cocuk



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

up up



G
9 yıl
Yarbay

Benzer durum up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: junkie-


quote:

Orijinalden alıntı: xxlunch

Program yapmaya harcadığımız vakti çalışarak geçiriyoruz

sen naptin afacan cocuk


yalancı hocam ya sonucu ortada yok lafla peynir gemisi yürütüyor



E
9 yıl
Onbaşı

Ts2/ 700.yüm :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
9 yıl
Onbaşı

Öncelikle merhaba sorunuzu yanıtlamadan önce aslında işin özü yukarıda yazılmış yani en önemli şey hakikaten de çalışmak. Öncelikle bir yerlerden çalışmaya başlayın, daha sonrasında ise söylediğim şeylere dikkat edebilirsiniz.(Sınavlara iki senedir giriyorum. Geçen sene YGS'de 110. LYS'de alanımda (MF - 4) 601. ve bu sene bölüm değiştirmek ve kişisel sebeplerden dolayı tekrar girdim YGS'de 321. ve LYS'de 391. oldum) Derecelerimi yazmamın tek sebebi geçen seneye göre çok daha kısa sürede hazırlanıp LYS puanımı nasıl daha yükseğe çıkarabilmiş olduğumu göstermek.

1. Matematik --> En önemli kısım ygs ve 12.sınıf kısmıdır. Eğer ygs temeliniz sağlamsa iki sınavda da oldukça avantajlı durumda olursunuz bu nedenle temeliniz sağlamsa pratik yapın değilse güçlendirmeye bakın. 12.sınıf tartışmasız en zor soruların geldiği kısım. Ciddi anlamda çok iyi çalışmak lazım. Dolayısıyla en basitten en zora çok sayıda ve her tip soru çözmek gerekiyor. Özellikle türev integral çözerken zor testlerde bile soru başına 1.5 dkyı geçirmemeye özen gösterin ve mutlaka süre tutarak çözün. Sınavda en çok vakti bu kısım yiyor. Bu kısmın en büyük sorunu süre.(Karekök YGS ve LYS soru bankaları, Birey-B,C soru bankaları, Karekök 12.sınıf MPS, Ders kitaplarının sonlarındaki sorular, Apoteminin modülleri iyidir.)

2. Geometri --> Bu senenin geometri soruları geçen seneye göre zordu ya da bana öyle geldi bilmiyorum ancak bu alanda da pratik önemli çünkü her ne kadar geometriniz iyi de olsa ipin ucunu kaçırırsanız soru başına 2 dk bile çok kısa bir zamana dönüşebilir. Bu nedenle özellikle analitik kısmına dikkat edin ve mutlaka ders kitaplarını kullanın. En azından örnek sorularına göz atmayı ihmal etmeyin. Süre tutun. Uzay geometri önemli! (Karekök SB, Birey B ve C(her ne kadar zor da olsa her gün 1 test çözüp soruların üzerinde az az da olsa düşünürseniz oldukça faydalı olur), analitikle ilgili ekstra modüller bulursanız faydalı olur.)

3. Fizik --> Geçen seneye göre çok ciddi anlamda net arttırdığım iki alandan biri. Geçen sene 4 y varken bu sene 1'e düşürdüm. Özellikle bu kısım ciddi anlamda ders kitabı ve kazanım odaklı geliyor. Ders kitaplarına çok dikkat edin ve mutlaka satır satır okumaya özen gösterin. Örneğin geçen sene kuramlar kanıtlandıklarında yasalara dönüşürler ve iş fonksiyonuyla ilgili ifadeleri bilmediğimden dolayı 2 soru kaybetmiştim. Daha sonrasında baktığım bu ifadelerin aynen kazanımlarda geçtiğini gördüm. 10, 11, 12. sınıf fizik kazanımları yazıp aratarak bunlara ulaşabilirsiniz. Bunları mutlaka okuyun. Okuma parçalarını atlamayın. Tekrar ediyorum ders kitapları çok önemli örnek soru başlığı altında geçen sorulara dikkat edin her sene birini soruyorlar. Bu sene geçen sene beklediğim gözlük numara sorusu geldi seneye em dalgalardaki radar sorusu gelebilir örneğin. 3, 4 tane ayırt edici sözel soru dışındaki kısım artık zor gelmiyor. Ortalama bir kitap bile iş görür. (Bilfen fizik LYS SB(oldukça sağlam bir kitaptır, yorum kısmı için işinizi fazlasıyla görür.), Fem Simetri LYS fizik ( sözel konular için oldukça faydalıdır.) )

4. Kimya --> Bu bölümün en önemli kısmı Organik Kimya. Geri kalan kısmı oldukça kolay soruyorlar. İnanın organik dışında kalan kısma bu sene sadece Palme Kimya SB'sının kenarındaki kısımları okuyarak çalıştım. Organik dışında kalan kısım için bu kitabı almanız ve düzenli olarak çözmeniz yeterlidir. Organik için ise bol pratik çok önemli. Sınavda genel olarak tepkime mantığının kavranılmış olup olmadığına bakıyorlar. Bunun için mutlaka bu işi bilen bir insandan konusunu dinleyin ya da özel ders alın. En kötü ihtimalle çok uzatmadan mantığını kavratan modül ya da kitap bulmaya çalışın. Bu konuda gerçekten şanslıydım geçen sene cidden iyi anlatan bir hocam vardı sayesinde öğrenmiştim ancak geçen sene organikten 3y ım vardı. Bu nasıl öğrenmek diye sorarsanız yaptığım asıl yanlışı bu sene fark ettim. Her ne kadar konu kavransa da ÖSYM bu konuda birkaç küçük ayrıntıya dikkat ediyor. Mesela katalizörler gibi ya da ara basamakta ortaya çıkan maddeler gibi. Yani olayın mantığını kavradıktan sonra bir de ara basamaklara bakmak çok önemli. Bu sene de bunun için elime Sınav Akordiyon serisi diye bir sey geçti elime tamamen tesadüfen güzel bir konsepti var sadece ordaki 20 testi çözdüm ancak bu sene hiç yanlış yapmadım kimyadan. Size de öneririm konuyu öğrendikten sonra bir göz atıp vurguladığı noktalara dikkat ederseniz çok yararlı olur organik için. (Palme Kimya-Organik Kimya(ayrı) LYS SB, Sınav Akordiyon YGS-LYS SB)

5. Biyoloji --> Geçen sene ifadelerin çok garip olduğu bu sene biraz daha gelişme gösterse de hala yüksek bir net yapmanın zor olduğu bir alan bunu kendim için söylüyorum tabii ki. Bu konuda iyi olmadığım için yönlendirmek istemiyorum ancak FEM Simetrik LYS Biyoloji hakikaten güzel bir kaynak. Çok soru var ve konu anlatımı iyi. Bunu kullanabilirsiniz. Bunun dışında 4 senenin MEB kitaplarını iyi okuyup ifade tarzlarına çok dikkat edin. Sınava girmeden önce bu ifade tarzlarını kavramak çok önemli. Bu sene biyoloji adına bir şey yapmadım ancak geçen seneden hatırladığım Palme YGS-LYS Biyoloji böyle farklı ifade tarzlarına sahipti, ufkunuzu açabilir.(FEM Simetrik LYS Biyoloji, Palme YGS-LYS biyoloji SB)

Kolay gelsin, iyi çalışmalar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
9 yıl
Yüzbaşı

Ts de 1000 deyim Tm olmama rağmen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

çok teşekkürler hocam çok faydalı oldu. sizce 2 hafta içinde tüm ygs konularını halledip deneme çözmeye başlamalımıyım yoksa lys mi abanmalıyım ve lysden deneme çözmeye sizce ne zaman başlamam gerek


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @egemen111
E
9 yıl
Onbaşı

Hocam ygs için zaten temeliniz varsa şöyle bir tekrar edip deneme çözmek mantıklı bunun dışında şunu belirtmek isterim ygsnin matematik ve fen dışında kalan kısmı özellikle sosyal ciddi anlamda şansa dayanır. Yani o an için şansınıza bildiğiniz yerden gelir çözersiniz ya da tam tersi olabilir. O yüzden ygs sonuçlarının çok da üzerinde durmayın. Bir yandan deneme çözerken bir yandan dilerseniz ayrıntılı birer sosyal kitabı alıp göz aşinalığı olması için okuyabilirsiniz ancak tekrar ediyorum her şeyi ezberlemek için çaba sarf etmeyin. Bunun yanında lys denemesi çözmektense ders kitaplarını taramanız geçen sene dikkat etmediğiniz ayrıntılara bakmanız faydalı olabilir. Türev, integral, organik bunlar özellikle pratik ister. Her gün az az da olsa mutlaka pratik yapın. Deneme çözmeyi biraz daha sonraya bırakmak daha faydalı olur.



L
8 yıl
Teğmen

TS de 1k yapanlar nasıl çalıştınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
8 yıl
Teğmen

Hort



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hamda 10bin obp ile 12bin oldu gençler daha iyi olabilirdi son sınav gecesi rahatsızlık kusma vb faktör ve 1 saatlik uykuyla sınava girdim. herkesin iyi yaptıgı edebiyatta biraz tosladım.
onun dışında memnunum. istediğim yer geliyor boğaziçi olmadı odtü oldu :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @swordfish1627
J
8 yıl
Teğmen

Hayırlı olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kai96
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.