Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
283
Tıklama
0
Öne Çıkarma
..............
T
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

...........





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thefatrat -- 9 Temmuz 2018; 14:45:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Binbaşı

Ben de böyle bir şey arıyorum, mesajım bulunsun.



F
7 yıl
Yüzbaşı

Bu iş için kimsenin kolay bir cevabı olacağını sanmıyorum.Feynman zor şeyleri çok kolay anlatabilen hocalardan.Michio Kaku da severim ikisi de efsane fizikçiler son dönemin.Feynman'ı tanımak için eğlenceli bir kitabını okuyabilirsin önce: "Şaka Yapıyor Olmalısınız Bay Feynman".Bilim kitapları olarak ise, ders kitabı gibi birşey soruyorsun sen.Onlarda hep aynı ilerler olay.Konu verilir, o ilk konuyu öğrendiğin varsayılarak diğer konuya geçilir ve git gide zorlaşır.Onun için, (hani kendime bile hayrım yok da) sana iki şey önerebilirim:

1. Kaynağın ne olursa olsun, konu isimlerini başlık başlık ayır.(Örn. Logaritma, olasılık, sonra türev vs.) Sonra bunları kitaplardan, internetten, istediğin herhangi bir kaynaktan öğren ve alıştırmalar yap.Bu arada diğer konuya atlarsın, bölüm bölüm gitmiş olursun yani tek bir kitabın sırasına bakmana gerek yok.

2. Youtube'da sürüyle bilim kanalı var.(Çoğu İngilizce ne yazık ki, o dile hâkim olursan çok iyi olur, hepsinde Türkçe altyazı yok.) Ordan öğrenmesi çok zevkli oluyor. [Örnek efsane kanallar: Vsauce, SciShow, TED-Ed, BBC Earth Lab, CrashCourse, Kurzgesagt – In a Nutshell, SmarterEveryDay, Veritasium, minutephysics)

Söylediğin konularda uzmanlaşmak disiplin istiyor.Bana sorarsan canım ne isterse ona bakıyorum, oturup temel çalışmadım hiç.Önüme gelen her konudan biraz biliyorum, derler ya "Jack of all, master of none"... Tabi uzmanlaşmak isterdim bir konu da ama işte...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 11 Eylül 2017; 0:31:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

..............





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thefatrat -- 9 Temmuz 2018; 14:46:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fsdister
D
6 yıl
Er

Arkadaşlar feynman fizik dersleri 1 in 49 ve 50. ünitelerine çok ihtiyacım var imkanınız varsa gönderebilir misiniz lütfen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.