Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1830
Tıklama
3
Öne Çıkarma
[MAĞDURİYET İÇERİR] CPR TEKNİK SERVİS TECRÜBEM
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İyi forumlar arkadaşlar. Evlilik sürecinde olan çok yoğun bir abiniz/kardeşinizim. Bu yoğunluk içerisinde eşimin telefonu kırıldı maalesef. Garantisi bitmişti iPhone 7 Plus. Ne yapsak derken geçen haftalarda donanım haberde çarşaf çarşaf reklamlarını gördüğümüz DH ye özel indirimi olan CPR geldi aklıma. Dünyanın en büyük servis ağıymış ya hani. Orijinal parça anlaşması varmış falan. Neyse dedik gidelim. Akasya şubesine gittik, cihazı verdik 1 saat sonra yeni ekran takıldı ödememizi yaptık her şey güzel. Dükkandan çıktığımız gibi bir telefon görüşmesi yaptık o da ne? karşı tarafa ses aşırı boğuk gidiyor kesinlikle anlaşılamıyor. Hemen döndük geri, bir de o gün çok acelemiz var. İşte biz ekran değiştirirken mikrofonun oralarla işlem yapmayız ki tarzı bir açıklama ama saolsun yardımcı oldular, aldılar cihazı geri incelediler yarım saat, tık yok. Neyse dedim gitmemiz gerek, ben bir iki gün denemeye yapayım düzelmezse getireyim geri. Düzelmedi, telefonda görüştüm ücretsiz şarj soketi değişimi yapalım dediler. Önce maaliyetine yapacaklardı ama dedim bizlik bir durum yok ki? neden bir daha ödeme yapmam gerek. Neyse gittik dün soket değişti, orada şarja da taktım bir usb kablosu çıkıyordu pcden sanırım şarj da oluyordu, seste ilk günkü gibi değildi tabi ama yine gidiyor karşıya anlaşılıyor en azından. Çıktık, fakat eve gelince farkettik ki ne yaparsak yapalım şarj aletiyle şarj olmuyor telefon. Koca evde 2 tane orijinal şarj kablo ve başlıkla denedik yok, sadece üzerinde usb girişi olan bir 3'lü priz var, onunla şarj oluyor. Zaten inanılmaz yoğunuz, 1 haftadır akasyanın yollarını gidip geliyoruz sürekli, bugün bir daha görüşeceğim bakalım ne diyecekler. Burayı editlerim, bu sırada anlayan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum, ekran değişiminden sonra ses neden gitmiştir? şarj soketi neden duvar prizinden şarj almıyor da düşük voltaj usbden alıyor? Teşekkür ederim.

EDIT: Şarj soketi tekrar monte edildi. Şarj problemi düzeldi, fakat maalesef ses hala pek iyi değil. Karşı taraf konuşurken ses hala biraz boğuk geliyor diyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaomss -- 11 Ekim 2020; 0:42:39 >

Y
4 yıl
Binbaşı

forumda da üye aratırsanız bulursuz bülent abi yani kenbu çok iyi. ya apple ya da onun hizmeti derim diğerleri fasa fiso. zararın neresinden dönerseniz kardır. sorununuzu aynı gün içinde çözer diye tahmin ediyorum. bu tür sitelerde para karşılığı yapılan haberlere oluşturulan sahte içeriklere itibar etmeyiniz.

Güncelleme: bazen gizli reklam yapan sayfalara denk geldim ve bu yüzden cpr ile ilgili haberin de gizli reklam kategorisinde olduğunu düşündüm ama aslında tamamen deneyim sonucu memnun olunca bizle de paylaşmak istemişler. ben de o yüzden yorumumu düzeltme gereği duydum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 12 Ekim 2020; 19:55:18 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı

gsm iletişimle irtibata geçin hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam soketi kafesi yerinden kaymış. Düzelttiler, şarjda sorun yok. Ama açıkçası ses fersah fersah uzak cihazın ilk halinden. Karşı tarafa ses kötü gidiyor maalesef.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yusufd84
Y
4 yıl
Binbaşı

kötü bir işçilik çıkarmışlar. kenbu abiye şarj sorunu için gitmiştim açmışken hoparlör sorununu da gidermişti. hem de ücret de almamıştı çünkü sadece temizlediydi orayı baya da farkettiydi. sorun devam ederse bülent abiye uğrayın derim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 12 Ekim 2020; 19:56:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zaomss
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Maalesef dediğiniz doğru hocam. Şimdilik idare edeceğiz mecbur. Boşuna masraf çıkıypr



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yusufd84
M
4 yıl
Yarbay

Ben de birkaç kelam etmek istiyorum. Burada reklamını yapınca ben de iPhone 6s telefonumu kendilerine yolladım. Pil ve ekran değişimi olacaktı. Bir de sessize alma tuşu çalışmıyordu. Kargo ile yolladım. Cihaz elime geçti. İlk başta sanırım ekran koruyucudan kaynaklı diye düşünmüştüm ama koruyucu kaldırdım hala aynı sorun devam ediyordu. Sağ kenardan ekran algılaması çalışmıyordu. Daha doğrusu ekran arızalıydı. Telefonuma bozuk bir ekran takılmıştı. Nasıl bir teknik servis taktığı ekranı kontrol etmez? Amatör bir teknik servisin bile yapmayacağı bir hatayı dünyanın en büyük teknik servis zinciri olarak profesyonel bir firmanın yapması akıl alır gibi değil. Tek sorun bu da değil. Ekranı da tam oturtmamışlar. Alt taraf bildiğin çıkıntı oluşturuyordu. Evet şaka gibi ama gerçek. İnsan bir sağına soluna bakar cihazın. Ben daha cihazı alır almaz ilk farkettiğim şey bu oldu. Bildiğin ekran oturmamış. Bir de kargo ile yollamıştım. Öyle İstanbul’da falan değiliz yani. Ekranın sağ kenarı çalışmadığı için ne doğru düzgün oyun oynanabiliyordu ne mesaj yazılabiliyordu ne de uygulamalar kullanılabiliyordu. Instagram’da hikaye atacağım gönderme seçeneği sağ üst kenarda kalıyordu ve ekran algılaması çalışmadığı için hikaye atamıyordum. Bu şekilde iki hafta katlanabildim. Hatta bulunduğum şehirdeki telefon tamircisine gösterdiğimde oradaki tekniker bunu hangi teknik servis yaptıysa iyi bir teknik servis değilmiş dedi. Tekrar servise yolladım ve sorunları anlattım. İşin kötü tarafı kargo ile yollamak gerçekten sıkıntı. Telefonu 2-3 saatte alıp çıkamıyorsun. 5 gün telefonsuz kalınca insan gerçekten zor duruma düşüyor. Neyse telefon tekrar elime geçtiğinde tüm sorunların çözülmüş olduğunu gördüm ve derin bir nefes aldım. Ekranın alt tarafı minimal bir çıkıntıya sahip. Yani tam bir sıfırlanma yok ama sıfıra yakın diyebilirim. O yüzden önemsemedim.

Buradan CPR yönetimine sesleniyorum. Oradaki teknikeri yerinizde olsam işten çıkartır profesyonel bir tekniker getirirdim. Dünya çapında mağaza zinciri olan bir firmanın bünyesinde bu amatörlükte bir tekniker kesinlikle ama kesinlikle kabul edilebilir değil.

Orjinallik kısmına gelirsek evet söyledikleri gibi ekran orjinal. Yani diğer firmalar gibi orjinal deyip yan sanayi ekran takmıyorlar. Bu konuda hiçbir sorun yok. Apple haricinde resmi olarak orjinal parça tedariği yapan tek firma. Bu konuda güvenilir. Ayrıca bir başka detay olarak da cihazı dezenfekte edip özel poşet içersinde göndermeleri de hoşuma gitti.

Sözün özü aslında iyi bir firma olduğunu düşünüyorum. Fakat çalışanlar noktasında sıkıntıları var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 11 Ekim 2020; 13:37:11 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Binbaşı

sipariş üzerine cpr ile yapılan haberi okuyup videoyu izleyince kim bilir kimleri dolandıracaklar da böyle sipariş ettiler demiştim kendimce ve maalesef de haklı çıktım. belli ki balon gibi şişip patlayacak bir servis pek çok yerde kötü yorum gördüm. daha iyi ki bu servis varmış diyenini görmedim de duymadım da arada konuya yorum yapıp dikkat çekilmesini sağlamalıyız. cpr haberini yayınlayan donanımhaber de sizin mağdur olmanızdan sorumludur. bizler bu durumda donanımhaberin ürünü olmuş oluyoruz. reklamdır diye içeriği belirtmeleri gerekirdi. mümkünse cpr firmasından uzak durun. o haberi yayınlayanın da o habere onay verenin de o haberden para kazananın da telefonları bir an önce servis yolu görür inşallah

güncelleme: sürekli kandırıldığımız ve sahte haberleri çok gördüğümüzden aklıma bu da reklamlı bir içerik olarak gelmişti. ama reklam amacıyla yapılan değil de deneyimlerini aktarmışlar. başka cpr deneyimi olanlar paylaşırsa daha yerinde olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 12 Ekim 2020; 19:37:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam telefonla görüştüğüm herkes profesyonel açıkçası. Çözüm odaklılar ve mağdur etmiyorlar. Ama kötü işçilik yüzünden bir ekran değişimi için 4 kere gidip gelince insanın tüm pozitif düşünceleri kaçıyor maalesef. Tecrübe diyip yoluma bakacağım maalesef. Şükür ekran orijinal



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mr. Jingles
Y
4 yıl
Binbaşı

siz çok iyi niyetlisiniz bir ekran değişimi için 4 kez gitmek de nedir ya? telefonda güzelce konuşmak bir avantaj olabilir ama işlerinde acemilerse ne kadar tatlı dilli de olsalar bir işe yaramaz.
herkes işinde hata yapabilir ama üst üste hata yapılıyorsa ya o işi bırakacaklar ya da 4 kez gelen birine bizim hatamız büyük o yüzden şu cihaz bizden hediye ve tamir de ücretsiz demeliler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zaomss
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.