Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1088
Tıklama
1
Öne Çıkarma
TV Sesini amfiye aktaramıyorum
İ
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Saygılar

Umarım yalın bir şekilde anlatabilirim. Sistemim şu şekilde:
Pioneer VSX 323 amfi,
(Önemli değil ama KEF C5 hoparlör),
Samsung ue55hu7200 tv,
digiturk ve teledünya recieverları.

Digiturk HDMI ile amfinin SAT girişine,
Teledünya HDMI ile amfinin CD girişine,
Amfinin TV out HDMI ile Televizyonun HDMI1 girişine bağlı

Reciecerlardan TV izlerken hiçbir sorun yok, sesi amfi vasıtasıyla hoparlörlerden alıp görüntüyü televizyona aktarıyorum.

Bildiğim kadarıyla Televizyonun HDMI1 girişi aynı zamanda out olarak çalışabiliyor, Amfinin de TV Out çıkışı aynı zamanda giriş olabiliyor (passthrough mu bunun adı?) (Edit: sonradan baktım ARC imiş adı ve kontrol ettiğim kadarıyla her ikisinde de arc özellği mevcut görünüyor, hala yapabilmiş değili

Velhasıl, Televizyonun browserı üzerinden, televizyondaki youtube uygulamasından ya da flash disk ile müzik ya da film açtığımda televizyondan ses çıkışını "alıcı" olarak ayarladığımda ve amfide kaynağı TV olarak seçtiğimde ses alamıyorum. Televizyondan TV hoparlörü seçtiğimde sorun yok, TV hoparlöründen ses geliyor fakat ses çıkışını alıcıya verdiğimde amfiden ses alamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Not: Televizyonun özelliği sebebiyle ses çıkışını alıcıya aldığım zaman televizyon kumandası amfinin sesini açıp kapatıyor ama ses yok. Sorun nedir?



İ
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kurcalaya kurcalaya kendi sorunumu çözmüş olarak dönüyorum, belki benzer problemle karşılaşan olur diye not düşelim,

Bendeki televizyonun HDMI girişlerinden bir tanesi ARC destekliyormuş (HDMI4) ve ARC destekleyen HDMI girişinin altında parantez içinde yazıyor (ARC) diye. Televizyon duvara monteli olduğu için arkasını göremiyordum fakat arka panelin görselini aratarak baktığımda keşfettim. Şu anda bir problem yok, televizyon da dahil olmak üzere tüm cihazların sesini AVR üzerinden, görüntüyü televizyondan alabiliyorum.

Bu durumun bir handikapı oldu, televizyonun HDMI1 girişi üzerinden bağlı olduğu zaman hem televizyonu hem AVR'yi hem de o anda hangi recieverı izliyorsam onu televizyon kumandasından kontrol edebilioyrdum, ARC desteği olan HDMI4 portunda da bu özellik yer almıyor. Yine de Televizyon sesini AVR'den almak daha önemli olduğu için bu şekilde kullanacağım, okuyup zahmet edip düşünen arkadaşlara teşekkür ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.