J

Yarbay
18 Mart 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
24 üye
Görüntülenme (?)
107 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
9 yıl
LG G2\u0027nin ekrani kirildi, icindeki numaralari kurtarmak mumkun mu?
Merhaba degerli arkadaslar,

Kizarkadasimin Haziran ayinda almis oldugu Lg G2 Beyaz 16gb cihazi ne yazik ki yere dusurdu (1 metreden) ve ekranda aninda catlak olustu ve dokunmatigi calismaz hale geldi, cihaz Ankara-Bimeks Gordion'dan Lg Turkiye garantisi ile alinmis.

Bilgisayara bagladigimizda hicbirsey cikmiyor, bende Android'den anlamiyorum hic ne yapsak bilemedik, numaralari kurtarmanin bir yolu var midir sizlere sorayim dedim

(Yarin magazaya gidecegiz zaten de, birkac cok muhim numaraya bugun ulassak iyi olur diye soruyorum)
J
9 yıl
Ipadimin hoparlörü bozuldu, ayarları sıfırlayınca düzeldi, yinede bimekse götüreyim mi?
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta bimeksten ipad air2 64gb wifi modelini aldım, üç gün sonra hoparlöre ve kulaklığa ses gitmemeye başladı

Ayarları sıfırlayınca nasıl olduysa düzeldi, şu an sıkıntısız kullanıyorum, bimekstekiler birşey olursa 21 gün içinde getir demişlerdi fakat şu an alet sorunsuz çalıştığı için de sesle ilgili sorun yaşadığımı ispat etmem mümkün değil.

Sizce ne yapmalıyım?
J
9 yıl
Cevap: LG G2 mi İphone 5 mi?
Ben 15 aylik iphone 5 kullanicisiyim, kizarkadasimda da Lg G2 16gb var. Ikisi de Bimeks'ten alinma ;)

Burada ihtiyaclarin devreye giriyor. Acikcasi G2'nin kendi telefonuma gore ustunlukleri soyle:

- Optik goruntu sabitleyicili 13megapixel arka kamera, 2 megapixel on kamera. (Iphone 5'in 8mp kamerasi da muazzam bu arada ve daha hizli calisiyor onuda belirteyim)
- Ekran 5.2 inc, IPS panel, gayet guzel. Cozunurlugu de daha yuksek.
- Bataryasi zaten iphone 5'in iki kati buyuklukte
- USB-OTG destegi, infrared, wi-fi ac destegi
- Android ozgurlugu (bu da ne demekse artik?)

Iphoneda ise

- Bariz bir sekilde daha stabil ve akici
- Daha kompakt, cok cok daha kaliteli
- Hem hoparloru hem de ses cikisi cok daha kaliteli
- Oyunlar daha akici calisiyor ama buyuk ekran daha zevkli
- Kalan bos alan 12,7gb. G2'de 10 kusur zannedersem.
- Ios stabilitesi, guncelleme destegi (Ekim 2015'te cikacak olan Ios 9'u da alacak ve boylece Ekim 2016'ya kadar guncel kalacak.

Bu arada benim 900 TL butcem olsa ikinci elle ugrasmazdim...

Asus Zenfone 5-6
Samsung Galaxy S3 Neo, S4
J
9 yıl
Cevap: z3 compact mı 5s mi ACİLL
quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

4.4 lu bir amiral gemi model kullanmamis ios boylarin hala android donup kasan bir sistem sanmasi komik.

Stabilite denipenden kasitlari ne acaba kapali sistem ozurlu batarya sd kart yok bluetooth bile sınırlı veripen guncelleme ile 3g yi bile kapatamayip batarya ve internet paketini icen yazilim

Birakin Allah askina yaa..

Biraz abartmissiniz, oncelikle 4.4 kullanan Samsung Galaxy S5, Note3, Lg G3'te kasmalar, gecisler arasi yavaslamalar mevcut.

Stabiliteden kasit su, benim 3,5 sene boyunca kullandigim kisitlayici(!) iphone 3GS, bir kere donmadi, takilmadi, kilitlenmedi, sorun cikarmadi. 15 aylik Iphone 5'te ayni performansi gosteriyor. Bana 26 ay once piyasaya cikan android amiral gemisi soyleyiniz ki Modern Combat, Asphalt, Need For Speed, Assasin's Creed gram takilmadan akici oynatsin, web'de istenildigi kadar gezilsin, multitasking yapilsin, kamerasi aninda odaklayip fotograf ceksin vs.

IOS'a cok karsi duruyorsunuz ama mesajlarima dikkat ederseniz benim de her yerde G2 onerdigimi, Z2 tavsiye ettigimi gorursunuz, cunku IOS cihazlar fiyat/performans araci degildir. Ama;

- En az 3 sene kullanirim
- Malzemesi, isciligi kaliteli olsun (Bu konuda Sony ve HTC disinda cogu android cop zaten)
- Stabil olsun, kasma, donma, takilma, reset, kilitlenme, uygulama acamama hic olmasin
- Guncellemeler her sene tik diye gelsin
- Kullanimi cok rahat olsun
- Ekrani epey kaliteli olsun (benim iPhone 5'in parlaklik degerlerine bir bakin gsmarena'dan)

deniliyorsa da iphone one cikar. Siz 11 aydir lg kullaniyorum diyorsunuz da, ben de 5 yila yakindir iphone kullanicisiyim 15 aydir da iphone 5 var dedigim gibi, birakin da bir bildigimiz olsun

Unutmayin ki ne siz LG'den para kazaniyorsunuz, ne de ben Apple'dan.

Edit: 3G/2G arasi gecis yapilabiliyor artik, 8.1 ile bu sorun giderildi. 8.1.1 in betasi da hazir, o da eski cihazlari biraz daha hizlandirc
J
10 yıl
Yukseklisans icin anket calismam
Degerli arkadaslar,

Forumda 10 yillik uye olmama ragmen, Konu disinda anket yayinlamak serbest mi bilmiyorum Yasaksa da, simdiden yoneticilerden ozur diliyorum, degilse musait olan arkadaslar en fazla 2-3 dakikalarini ayirabilirlerse cok sevinirim, konu Turk tuketicilerindeki milliyetcilik algisini olcme maksatli, yukseklisans tezim icin ugrastigim bir calisma.

Anketin linkini asagida paylasiyorum;

https://www.surveymonkey.com/s/PTB58VL
J
10 yıl
2008 A3 Yalan oldu , 2006 Fiat Grande Punto Aldim
Merhaba degerli arkadaslarim,

Daha once bildiginiz uzere bir arkadasimin Audi A3'unu almaya hevesli oldugumu yazmistim , fakat isler biraz degisti

Ailenin bir ev alma durumu olusunca , babadan almayi umdugum destek oraya gitti O bakimdan Audi'yi yalan etmis bulundum (konut her zaman icin daha anlamli bir yatirim).

Ama yine bazi arkadaslarimiz biliyor kendi aracimi da degistirmeyi dusunuyordum zaten (1998 Polo Sportline) , bu yuzden 48 saat icinde Istanbul Atasehirden bir Fiat Grande Punto buldum , deneme surusu yaptim , ekspertize soktum , sigortacima sorgulattim ve hemen aldim , 17,800 TL verdim 16 Aralik tarihinde.

20 Mayis 2006 trafige cikisli, 2006 model.
67,000km'de , 5-ileri Duz vites.
Kaza-degisen yok , iki parca lokal boya var. (1050 TL ve 360 TL olmak uzere 2 tane hasar kaydi gozukuyor , yetkili serviste)
Egzotik kirmizi , tek kapi.
1.4 FIRE 8v 77hp , 115nm benzinli motor (lpg yok taktirmayi dusunmuyorum).
Active donanim modeli.

Donanim olarak ABS+EBD, 2 havayastigi, Klima , Direksiyondan kumandali radyo-cd calar, yol bilgisayari, elektrikli on camlar , elektrikli aynalar, surucu koltugu yukseklik ayari, yukseklik ve derinlik ayarli city fonksiyonlu direksiyon , far yukseklik ayari , harita okuma lambasi , 15' kapak jantlar , (175/65 r15 lastik olcusu ile) , hiz uyarici , uzaktan kumandali sustali anahtar , bagaj aydinlatmasi , fasilali silecekler, follow-me home, makyaj aynalari, yukseklik ayarli on-arka kafaliklar mevcut.

En onemli eksiklik yan-perde havayastiklari ve ESP'nin olmayisi. Bu paraya da olan var miydi bilemiyorum... Ha birde Hill Holder olsa fena olmazmis otomatik vites hayallerim yine baska bahara kaldi Ama Allaha sukur ki duz vites arac kullanabiliyorum ve fazla yol yapmiyorum(dizele gerek kalmiyor) , boylece senersongur beyefendinin de ifade ettigi gibi ikinci elde optimum f/p araclarini bulabiliyorum.

Son bakimi yoktu onu ben yaptirdim yetkili serviste , ayriyetten de yetkili serviste hazneli , yukseklik ayarli on kol dayama, AUX cikisi ve govde rengi park sensoru taktirdim. Ilerleyen zamanlarda param olursa belki on sis fari ve cruise control taktirabilirim

Cok da mutluyum valla , Ankara'da ilk depo ile hic zorlamadan 7,5 ortalama tuketimim var , ortalama hizim 28-30km/s araci degisiyor is-trafik-gezmeye bagli olarak. (uzun yol yok).

3-4 sene kullanmayi dusunuyorum , daha sonrasinda imkanim olursa hayalim 0km araca binerim insallah.

Duzeltme: Ikinci deponun sonuna yaklastigimda tuketim 7,6 oldu Sorusu olan arkadaslarinkileri yanitlamaktan zevk duyarim , yalniz rica ediyorum konu vosvos ve DSG'ye gelmesin.
J
10 yıl
Cevap: 2. Abdülhamid\u0027in bir hayali daha gerçek oluyor
2gr asfalt gorunce (ki o da daha ortalikta yok) uzay cagina mi gectik sandiniz?

Konu sahibinin zaten eski mesajlarinda surekli dini referanslar vermesi cizgisini belli ediyor , ula DH yonetimi , ben bu adamlarin propagandasini ortaya cikardikca siz beni uzaklastiriyorsunuz ya ne diyeyim....

Neyse , ben kin gutmem , ama bunun hesabini kime nerde verirsiniz o kismini da bilemem.
J
11 yıl
2007 Audi A3 1.6 102hp alinir mi? - DOGUS\u0027TAN TEKLIF ALINDI -
Arkadaslar herkese selam,

Bildiginiz uzere , bu aralar bende yeni arac arayisi icerisindeydim , sagolsun cihan, umut, panther gibi pekcok degerli arkadasimiz bazen farkinda olmadan bile gozlemleriyle yardimci oldular. Bir yandan doviz kurunu , bir yandan surekli artan arac fiyatlarini endiseyle takip ederken karsima soyle bir firsat cikti.

Okuldan yakin bir arkadasim 2007 model Audi A3 Tek Kapi 1.6 102hp 8v (evet sicmik hitler motor) - 6 ileri Tiptronic (DSG degil , tork konvertorlu) aracini Ocak-Subat gibi bana satabilecegini soyledi.

Araba metalik gri , eski sahibi bir bayan oldugu icin tamponlar boyali ama ciddi bir kazasi yok diye biliyorum , zaten tramer kaydinda 2 adet hasar var biri 930 lira (bunun ne oldugunu bizzat gordum zaten cok uyduruk birseydi Dogus fena kilitledi) , digeri 2,300 lira. Otoparkta biri carpip kacmis sanirim arkadan yine Dogus'ta yapilmis.

Arac 48,000km'de. Butun bakimlari Dogus'ta yaptirilmis duzenli. (kontrol etmedim ama teyit etmem cok kolay)

Deri Direksiyon (tus yok)
Kol dayama
ESP
6 havayastigi
Hiz sabitleyici
Otm. kararan ayna
kendi orjinal cd-calari
surucu yolcu koltugu yukseklik ve bel ayari
16' alasim janti (orjinal) mevcut.
arka bagimsiz suspansiyon
otomatik klima
yagmur sensoru
otomatik far

renk metalik. arac yanilmiyorsam attraction paket uzerine opsiyonel donanimlarla alinmis.

xenon far - deri doseme - spor koltuk - direksiyonda muzik sistemi kumandasi - park sensoru - karatilmis camlar YOK. Cok da onemli degil acikcasi.

LPG takilmamis , ben alirsam taktirabilirim.

Piyasasi hakkinda ikimizin de fikri yok ama babasinin arabaya bictigi fiyat 36,000 TL. Babasi esnaf oldugu icin tas catlasa 35,500 e iner gibi geliyor. En son bakima Temmuz'da girmis , lastikler iyi durumda diyor. Ne yalan soyliyim , tek kapi araba almamaya kendi aracimdan sonra yemin etmistim ama bana cazip gibi geldi. Bu arada kullanan kisi son derece yakin arkadasim , bilkentte 4 sene beraber okuduk , son 2 senesinde bu arabasi vardi zaten.

Arac cidden tertemiz, tek sorun fazla yakit tuketmesi ve performansi zayif ama performans arayisim eskisi kadar yok , daha cok konfor odakli bir arac ariyorum ve biz bu aracla Bolu'ya gittigimizde (2 kisi) cok memnun kalmistim.

Rica ediyorum alternatif soylemeyin , yalnizca fiyat hakkinda yorum yapin Bir de arabanin otomatik olmasi beni daha cok cezbetti hem sorunsuz hemde konforlu bir sanzuman , varsin yaksin biraz...

dipnot: sahibinden'de ilani yok. ama temsili foto koyabilirm.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-a3-hb-ambiente-triptronic-fume-140449197/detay

arac aynen bu ilandaki gibi.

Fiyata yorum yapmanizi istiyorum , farkli onerilere de acigim ama ucmayin rica ediyorum 1992 model pertten toplama 850CSI falan gelmesin ;).

Arkadaslar cogu kisi performansa takmis durumda , boyle bir kriterim yok Linea'larin yanimdan el sallamasina raziyim

< Resime gitmek için tıklayın >

aracin plakasi bd-0062 olan , oburune aldirmayin

12 Ekim Guncelleme: Dogus'tan fiyat bilgisi alindi , arabanin sahibi bugun o arabayi takasa vermek istese 33,000 lira teklif edilecegini belirtti ciddi bir kazasi olsaydi bu rakamin dusebilecegini ama bu arabada oyle ciddi bir hasarin olmadigini soyledi bakimlari da zamanida yaptirilmis denildi... Plakasi da oldugu icin kayitlara ulasildi , bu durumda 36,000 liralik fiyatin makul oldugunu belirttiler..
J
11 yıl
Bir DSG konusu da benden
Merhaba sevgili forumdaslar,

Dun Haluk Abimle Dogus Otomotiv'i dolastik, test yapmadigimiz icin yazacak pek bir izlenimimiz yok :) Esas konuya gelirsek:

1 Aralik 2010 trafige cikisli, 2011 model, 28.500km'deki Polo 1.4 85hp 7-ileri kuru kavramali DSG sanzimanli aracimda titreme problemleri meydana gelmeye baslamisti, periyodik bakimdan bagimsiz bir sekilde servise soktum.

Once yazilim guncellemesi yapacaklarini soylediler, daha sonra da aracin "kavramasinin degismesi gerektigini soylediler, aracimda uzatilmis garanti oldugu icin, herhangi bir ucret odemesi yapmadan degisim gerceklesecek, soylediklerine gore yarin araci teslim alacagim.

Konuyu acmamin sebebi ise, araci gerek annem, gerek ben olaganustu titizlikte kullanmamiza ragmen sorun cikartmasini engelleyemedik. O yuzden bu araci veya muadillerini almayi dusunenlerin okumasi gerektiginde yarar goruyorum.

Cunku, forum sehir efsanelerinden veya askerlikteki kankalarinin araclarinin basina gelen bilgilerden kaotik bir copluge donusmus durumda.

Ama bu sefer durum farkli, arac bizzat bize ait, sorunu yasayan ve tespit eden bizzat benim. (servise kalsa muhtemelen farketmeyebilirlerdi). Simdi forumdaki onlarca anti-vw ciler basligi acmama sasirmis olabilir Ancak, bir markaya veya modeline ne kadar sempati duyarsak duyalim bu bilgiyi paylasmam sart, durustlugum bunu gerektiriyor.

Sonuclar ve onemli notlar:

1- Ne kadar dikkatli olursaniz olun DSG sorun cikartabiliyor.

2- Arac yolda kalmadi, ben gunluk kullanimimda farkettim ve servise soktum, annem hala sorunun ne oldugunu kavrayabilmis degil

3- Herhangi bir ucret alinmadi ancak ne olursa olsun iki gunume mal oldu.

4- Uzatilmis garantim olmasaydi, benden yalnizca iscilik ucretinin alinacagini belirttiler. Dogru mudur yanlis midir ben bilemem.

5- Aracimin serviste yattiginin ertesi gunu 2012 model Tiguan verdiler, hic degilse arac kaybimiz bir nevi telafi edildi. (dogusta falan tanidigim herhangi bir kisi yok)

6- Bundan sonra DSG tercihim degisir mi? Firmanin malinin arkasinda durmasina gore degisir.

7- DSG sorunlu bir uretim midir? Evet. Benim ne kadar titiz bir sofor oldugumu taniyanlar biliyor.

8- 18-20 milyar verdim mi? Hayir.

9- Vermem gerekseydi ne olurdu? Dava acardim, hatta avukatimi konudan haberdar etmistim bile...
J
11 yıl
Benzine Zam
CNBCE.COM
Güncelleme: 01:30 TSİ 15 Mayıs. 2013 Çarşamba


Benzinin litre fiyatına 6 kuruş zam yapıldı.

Sektör kaynakları, zammın petrol fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını bildirdi.

İstanbul'da halen litresi 4.56 liradan satılan 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi zamdan sonra 4.61 liraya yükseldi.

herkese iyi uykular
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.