M

Yüzbaşı
19 Nisan 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
185 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
Uyumayın
Kalkın arkadaşlar niye uyuyorsunuz
M
8 yıl
Dh video kısmının sürekli olarak aynı kalması
Forumda en alt kısımdaki Bsc videoları sürekli olarak akış halindeyken dh video kısmı ne kadar yeni video gelirse gelsin hiçbir şekilde değişmiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
M
9 yıl
C de putchar() ve scanf konusunda sorun yaşıyorum
Merhaba arkadaşlar programcılığa yeni başladım denebilir. Son yazdığım programda nedenini anlayamadığım bir sorunla karşılaşıyorum.

Scanf ile putchar() komutlarının işlevleri aynı diye biliyorum ama programı scanf ile yazdığım zaman doğru şekilde çalışmıyor. Nerde hata yapıyorum tam olarak ?

#include <stdio.h> 

main()

{
char deger;

printf("Turkiyenin baskenti neresidir ?\n\nA)Ankara\nB)Eskihesir\nC)Istanbul\n\n");

deger = getchar();

if (deger == 'a')
{
printf("\nDogru cevap!\n\n");
}

else { printf("\nYanlis cevap!\n\n");
}
}



Yazdığım kod bu şekilde. Bu sorunsuz şekilde çalışıyor ancak deger = getchar(); kısmını scanf_s("%c", deger); şeklinde değiştirdiğim zaman klavyeden a tuşunu da girsem yanlış cevap diyor.

Bir başka sorum büyük a karakterini A yı da tanımasını sağlamaya çalışıyorum ama onda da sorun yaşıyorum.

if li kısmı if (deger == 'a' || 'A') şeklinde değiştiriyorum bu sefer de klavyeden hangi tuşu girersem gireyim doğru cevap diyor

Edit : Bu arada vs 2013 kullanıyorum
M
9 yıl
Umut Bitti
Umut bitti.

Bakkala gittim 1 kilo umut istedim. Ne diyorsun sen dediler. Çıktım hemen. Pastaneye gittim umut istiyorum paket olsun dedim. Hemen levyeyi çıkardı. Kaçtım ordan. Tekrar döndüm bakkala 1.5 kilo sigara tart usta dedim. Dik dik bakmaya başladı. Nerde hata yaptım. Sonra hatasız kul olmaz ı söylemeye başladım. Bakkal amca önce 112yi aradı ambulans istedi sonra sopasını çıkarıp kovaladı. Ben de kaçtım hemen ordan. Denize atladım yüzmeye başladım. Bakkal amca yüzme bilmiyor galiba kovalayamadı. Sahil boyu yüzerek başka bi noktadan karaya çıktım. Orda bi bi milyoncu gördüm daldım içeri şemsiye var mı diye sordum. Cepte para yok şemsiyeyi alıp kaçtım. Bakkala tekrar gittim bakkal amcayla hesaplaşmam gerekiyordu. Ona şemsiye ile saldıracaktım ama gördüm ki bakkal amcaya araba çarpmış. Amcanın beni kovalamadan önce aradığı ambulans anca yetişmiş. Amcayı sedyeye koyarlarken yakaladım orda. Ve sordum amcaya aynı soruyu. Amca 1 kilo umut tartabilir misin diye. Bana ağlamaklı gözlerle baktı. Cevap veremedi. Ne cevap verebilirdi ki? Muhtemelen beni kovaladığı an beyninde canlanıyordur. Sonra denize baktım.
Deniz köpürdü.
M
9 yıl
8 saniyelik reklamın 3 kez üst üste çıkması
Dhye girdiğim zaman şu 8 saniyelik reklamda reklamı geç dediğim zaman reklam bir daha çıkıyor. Son 1 2 haftadır oluyor bu olay sadece. Genelde 2 kez üst üste reklam geliyor ama 3 ve 4 sefer de çıktığı oluyor.
M
9 yıl
İnsan Vücudunun %70i Suysa
Vücut yağ oranı vardir bilenler bilir. Mesela bir kadını ele alalım. Fit bir kadının ortalama yağ oranı %20-23 civarı oluyor. Vücudun %70i de suysa yaklaşık %90ı sadece su ve yağ ile dolmuş oldu. Tabi bu kadının %30-40 yağ oranı olursa bu durumda vücudun %100-110 u yağ+su olmuş oluyor
M
9 yıl
Soruları alayım ingilizce nasıl söylenir
Soru başlıkta beyler sorulari alayim cumlesini ingilizce nasıl soyleyebilirim
M
10 yıl
Kesikli hafızam var neden böyle ?
Merhaba arkadaşlar durum başlıktaki gibi. Geçmişte yaşadığım bazı yılları hiç hatırlamıyorum. Özellikle 4. sınıftan 11. sınıfa kadarki kesimde sanki benim yerime başkası yaşamış gibi o aralıkla ilgili anılarım yok gibi bir şey. Sadece kırılma noktalarını hatırlıyorum o kadar. Kırılma noktası dediğim mesela 4. sınıfa başlarken başka bir şehire gitmiştik. 5. sınıfta okul değiştirmiştim. 7. sınıfta başka bir şehre gittik. Sonra liseye başlamam gibi.

Bugün annemle konuşuyorduk 1-2 gün sonra İstanbula teyzemlere gideceğini söyledi. Yemek bulaşık filan ne olacak diye sorduğumda önceden de Samsuna gitmiştim o zaman nasıl yaptıysanız halledersiniz yine dedi. Evet dediği doğruydu annem Samsuna gitmişti ama ne zaman gittiğini annem gittiği zaman evde ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kaldı ki o zaman evde ilk defa tek kalmıştım yani bilmemek gibi bir olanağım yoktu her şeyi kendim yapıyordum ama nedense şuan öyle bir zamanın olduğunu bile hatırlamıyorum.

Bunun gibi bir sürü olay var olayın ne olduğunu biliyorum ama anlat deseniz anlatamam çünkü içleri bomboş sadece olayı biliyorum. Garip olan şudur ki 11. sınıfın yazından sonra sanki bedenime tekrar geri dönmüşüm gibi oldu bana şimdi 11. sınıf yazından beri neler yaptın deseniz rahatlıkla anlatırım. Şuan üniversiteyi kazandım yani hafızamda kalan kısım sadece 1 yıllık zaman ve 4-10 yaş arası. Çok ilginç ki 10-17 yaş arasını hatırlamıyorum ama 4-10 ve 18 yaşımı hatırlıyorum

Hafızam neden böyle sizce benim durumumda olanınız var mı bilmek istiyorum

Edit : Uzun olmuş biraz

Özet : kalın kısım
M
10 yıl
Pipileştirdiğimiz insanlar
Pipileştirdiğimiz insanlar bir gün gelip boynuma yapışacaklar ve soracaklar ''Neden ?'' diye. İşte o gün o insanlara dönüp umarsızca ''Jamiryo'' diyeceğim ve hayatlarının baharında sönüp gidecekler.
M
10 yıl
Terliğe neden terlik diyoruz ?
Türkçede -lık/-lik eki bir şeyle ilgili olduğu zaman kullanılıyor. Mesela gözlük gözle ilgili tuzluk tuzla ilgili ayakkabılık kitaplık vs. daha da bir sürü örnek verilebilir. Peki bu terlik nerden gelmiş terliğin ter ile ne ilgisi var da terliğe terlik denilmiş anlamış değilim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.