D

Yüzbaşı
23 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
61 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
3 yıl
0 Tecrübe ile WHATSAPP\u0027tan 0 Araç Aldım
Herkese merhaba,

20 mayıs perşembe günü teslim aldığım aracın hikayesini paylaşmak istedim. İlk defa araba sahibi oldum ve bu süreçler ile ilgili hiç bir bilgim yoktu.
Öncelikle 1 yıldır paramı türk lirasında (vadesiz) tutup Golf 8 beklediğim için hem tl değer kaybı hem araç fiyatlarının uçmasından kaynaklı oldukça zarar ettim.
F/p bir araca yönelme mecburiyeti oluştu golf 8 in piyasaya çıktığı fiyatlardan sonra. Ben de 308 allure sport tercih ettim.

Başladım bayileri aramaya mart ayının ortalarıydı. Hiç bir bayide araç yok veya 250 bin 245 bin tl fiyat bilgisi verip nisan ayında açılacak kotalar için tekrar arayın gibi dönüşler yapıldı.
En sonunda istanbulda bir bayiden 237 bin tl fiyat aldım. Nisan ilk haftası gibi teslim edilir bir problem çıkmazsa dediler. Satış temsilcisinin şahsi numarasını istedim işlerim yoğun whatsapptan yazacağım dedim. 5 dk düşündükten sonra whatsapp üzerinden ben aracı alacağım dedim. Ödeme bilgileri gönderip 5000 tl kapora talep etti. Hemen gönderdim dekontu attım ve aracı bana opsiyonladılar. Ben gönderdiğim hesap numarasını da aracın gerçekten bana opsiyonlanmasını da hiç sorgulamadım. Aradan 3-5 gün geçti ben bayide sizi ziyaret edeyim hem de aklımdaki soruları sorayım dedim. Gittim bayiye tecrübem yok bana süreci anlatın dedim. Tüm süreci anlatıp ekrandan da bana opsiyonlanmış aracı gösterdi sistemden. Vekalet örneğini ve proformayı verdiler. Döndüm bekliyorum aracın gelmesini. Araç ne yazık ki 1 ay gecikmeli olarak gümrüğe geldi. Önceki gemiye binemeyen 3 araçtan biri sizinki demişlerdi. Kalan 232 bin tl yi göndereyim iş bitsin dedim hiç zorluk çıkartmadım. Kapora gönderdiğim hesaba eft yi yapıp whatsapptan dekontu gönderdim. Vekaleti de notere yaptırıp whatsapptan taranmış halini gönderdim. Pazartesi günüydü ve cuma günü teslim edeceğiz dediler. Sonra akşam haber aldık perşembe akşamdan itibaren tam kapanmaya girdik. Araç teslimi de 17 mayıs sonrasına kalmış oldu. 2 gün sonra mailime aracın aksesuar faturası düştü, 4 gün sonra da aracın faturası geldi. Bu süreçleri anlattığım insanlar "herkes herkesi dolandırıyor nasıl güveniyorsun" diyip durdukları için faturalar kesilene kadar ara ara tedirginliklerim oldu. Kasko sigorta için biri aradı. St yönlendirmiş. Yine güvene dayalı bir kasko sigorta süreci oldu. Benim kasko poliçeme kafam takılmasın 100-200 tl ye bakmam güvenli mağdur olmayacağım bi poliçe yap dedim. Sana güveneceğim dedim. Sınırsız kasko bizimki dedi artık bilmiyorum ne olur ne biter poliçeyi görmeden okey verdim whatsapptan devam edelim dedim. Ödeme bilgilerini gönderdi ödemeyi yaptım (sigorta kasko 3650 tl) dekontu attım bir daha da konuşmadık. Bayiye teslim almaya gidince söyledim durumu böyle böyle oldu diye. Abi merak etme sınırsız kasko bizimki iyidir mağdur olmazsın vs dedi. İyi tamam dedim geçtim çok sorgulamadım.

1 yıl garanti uzattılar 60 bin km ye kadar. Ön cam filmi ve seramik kaplama yaptılar. Aracı teslim almaya gittim perşembe günü. Kauçuk paspas yok mu dedim yok dedi st. Sonra birazdan geldi "abi içim rahat etmedi" dedi getirdi. Tecrübesizim ve talepkar olmadığım için bagaj için istemek aklıma bile gelmedi. Başka neler istenebilirdi bilmiyorum. Çok araştırma da yapmadım.

Araç iki gündür sağlam yağmur yedi, seramik kaplama zarar görmesin 1 hafta yıkama demişti st. Teslim aldığımdaki gibi parlak tatlı görünmüyor araba yağmur sonrası. Belki de tamamen psikolojiktir. Çok da önemli değil.

Tam iki ay sürdü kapora-teslim süreci. Fiyatta herhangi bir değişiklik olmaması benim için tek önemli noktaydı. 1 yıllık araç alma süreci son bulmuş oldu. Allah herkese gönlündeki arabayı nasip etsin.
D
4 yıl
HİÇ ARABAM OLMADI (ANLAMAM DA) TAVSİYE BEKLİYORUM
Merhaba forum sakinleri,

Biliyorsunuz ki araç fiyatları her geçen gün ben galiba hiç araba sahibi olamayacağım dedirtiyor benim gibi düşük gelirli insanlara. Beklediğim her gün daha da pişman oluyorum araç sahibi olmadığım için.

Sizlerden beklediğim yardımı detaylıca yazayım:

1- Arabalardan teknik olarak hiç anlamam bir sorun olsa hemen çekici çağırırım. O sebeple az sorun çıkaracak araç lazım.
2- Sürekli olarak kullanacağımı sanmıyorum hafta sonları sakarya-istanbul yaparım. Hafta içi bazı günler işe gidip gelirim 25km git gel mesafe.
3- Mümkünse şu meşhur yatırımlık araçlardan olmalı. Çok araba değiştirecek biri olduğumu sanmıyorum aldığım bir şeyi uzun süre kullanan biriyimdir. Mesela 5 sene sonra arabayı değiştireceğim zaman iyi bir fiyata satmalıyım.
4- Yakıtı ekonomik olmalı ama ben mesela sakarya-istanbul arası otobanda 90 la gitmeye dayanamam 120 ile giderim ona göre en iyi seçim nasıl yapılır bilmiyorum.
5- Arabanın tipi markası umurumda değil hız sabitleyici park sensörü falan olsun işte işe yarayan şeyler.

Bütçe: 90-100 bin tl
D
6 yıl
Huawei P10 Plus- vs Xiaomi Mi6 Yardım?
Huawei modelleri nedense tüm androidlerden daha hoş ve daha kaliteli hissettirdi uzun zamandır araştırma yapıyorum.

akıllı telefon kullanmaya iphone ile başladım ve hiç android kullanmadım. artık yeni tecrübe vakti geldi(malum ücretler).

Xiaomi hakkında bilgi sahibi değilim fazla.

telefondan beklentim hız, birkaç yıl sorunsuz kullanım. sade arayüz karmaşık ekran istemiyorum iphone gibi yapabilirsem öyle istiyorum. ekranda tuhaf google aramaları acayip uygulamalar ortada saat falan istemiyorum bunlar belki komik gelecek insanlara. kilidi açtığımda kaliteli bir görüntü görmeliyim. uygulama ikonları farklılık gösteriyor mu bu telefonlarda hiç bişey bilmiyorum yardım yorum bekliyorum. araştırınca net fikir sahibi olamıyorum ya kullanmalıyım ya da kullananları dinlemeliyim.


asıl soruya gelelim Mi6 mı? p10 plus mı?


ithal alacağım p10 plus alsamda bütçem kısıtlı riske gireceğim mecburum. ikisi de ithal olacak.
D
7 yıl
Westworld ?
bu dizinin ana konusu yok mu arkadaşlar aramaya yazıyorum çıkmıyor
D
8 yıl
c# Anlayanlar lütfen yardım edebilir mi? Okulu bitiremiyorum
Merhaba arkadaşlar lütfen bana bu konuda yardım edebilecek biri varsa şu konuya bir göz atabilir mi?

http://forum.donanimhaber.com/m_117710159/tm.htm

kimse ilgilenmediği için mecbur buraya da yazmak zorunda kaldım.
D
8 yıl
Okulu Bitirebilmem için Yardım Lütfen
Bu konulara çok uzağım ve çok kolay olduğunun farkındayım fakat derslere gidemediğim için hiç bir şey öğrenemedim internetten çalışmayı denedim ama bu şekilde kaynaklar bulamadım lütfen yardımcı olun kurtulayım artık.

Öncelikle sanırım bu şekilde veya benzer şekilde sorular gelecek bu sorunun çözümünü ve benzer sorular içinde kaynak bilen varsa lütfen cevaplasınlar.

Soru: Personel isimli bir ana sınıfınız olacaktır. Bu sınıftan nesne türetildiğinde ekrana "üretim birimine hoşgeldiniz" yazacaktır. Personel sınıfının başka sınıflardan ulaşılamayan maas isimli tam sayı bir değişkeni olacaktır. Bu değişkene değer atabilmesi için kapsülleme ile ulaşım sağlanacaktır. Personel sınıfının "üretim" isimli bir özelliği olacaktır, geriye "makina" değerini döndürecektir ve bu özellik farlı sınıflarda farklı davranış sergileyecektir. Personel sınıfından "kadrolu" ve "taşeron" sınıfları türetilecektir. Bu sınıflarda "üretim" özelliği geriye kadrolu sınıfta "ana parça" ve taseron sınıfta "yedek parça" değerlerini döndürecektir. Form kısmında butona basılınca her iki sınıftanda nesne türetilecek ve kapsüllenen maas değişkenine kadrolu için 2500, taseron için 1500 değeri atanacaktır ve ekrana "2500 maaş alan kadrolu işçi ana parça üretti" ve "1500 maaş alan taşeron işçi yedek parça üretti" değerleri messageBox ile yazdırılacaktır.

Cevaplayan arkadaş sekme sekme açıklamasınıda yapabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

Birde şu şekilde çıktı sorularının mantığını öğrenmeliyim.
1. örnek

class A {
static A() {
MessageBox.Show("A sınıfı"); } }
class B:A{
static B(){
MessageBox.Show("B sınıfı"); } }
class uygulama {
private void button1_click(object sender, EventArgs e)
{ B b1 =new B(); } }

2. örnek benzeri

class A {
public A() {
MessageBox.Show("A sınıfı"); } }
class B:A{
public B(int a){
MessageBox.Show("B sınıfı" +a); } }
class esas {
private void button1_click(object sender, EventArgs e)
{ B y =new B(5); } }

3. örnek

class A {
public int a=10; }
class B:A {
public new int a=20; }
class esas {
private void button1_click(object....)
{ B nesne =new B();
MessageBox.Show(nesne a.ToString(); } }
D
9 yıl
MONSTER® ABRA A5 V4.1 -- HDD+SSD mi? Direk SSD mi?
merhaba arkadaşlar MONSTER® ABRA A5 V4.1 modelini almayı düşünüyorum. fakat sürekli araştırdığım halde herkesin farklı yorumları olduğu için konu açma gereği duydum. Sata3 ssd 250gb mı almalıyım direk bu şekilde kullanıcam yerden tasarruf edicem gerekirse zaten taşınabilir hard diskimde var. yoksa 750gb hdd + msata 120gb ssd mi almalıyım. burda benim şüphe ettiğim nokta sata3 ssd performansı verirken msatanın vermediği yönündeki yorumlar. lütfen yorumlarınızı esirgemeyin
D
9 yıl
Kral Magnum - Hatsan Mod 75 Arasında Kaldım Yardım?
Merhabalar öncelikle belirteyim havalı tüfekler hakkında en ufak bilgim yok.

Bir anda tanıştım havalı tüfeklerle ve çok ilgimi çekti. Bütçem yok denecek kadar az olduğu için (öğrencilik malum) en ucuzu mu olsun biraz zorlayıp kaliteli mi alsam diye kararsızken araştırmalarım sonucu kral magnum almaya karar verdim. Kullanıcılarının hepsi tavsiye ettiler diğer tüfeklere göre güçlü olduğunu iddia ediyorlar alt sınıf havalı tüfekler arasında tabi ki. Derken ikinci el hatsan mod75 i gördüm güvenebilir miyim temiz midir bilmiyorum aldıktan sonra kusuru varsa bile ben anlamam tecrübesizliğimden dolayı.

Sonuç olarak 30 tl fazla verip ikinci el mod75 mi alayım, yoksa 0 kral magnum mu alayım aralarında çok fark var mıdır?
D
10 yıl
1 senedir yaşadığım sorun yardım
< Resime gitmek için tıklayın >

evdeki 2. bilgisayar internete bağlı olduğu sürece benim bilgisayarımda dakikada en az 1 kere bağlantı problemi yaşanıyor dns problemi olarak karşıma çıkıyordu önceleri. yani internetten faydalanamıyorum. başka aygıtlar bağlıyken problem yok sadece o bilgisayar bağlıyken problem oluyor. bugünde bu uyarı çıktı karşıma şimdiye kadar kimse çözemedi bunu yardım edebilecek var mı?
D
10 yıl
1 senedir yaşadığım sorun yardım
< Resime gitmek için tıklayın >

evdeki 2. bilgisayar internete bağlı olduğu sürece benim bilgisayarımda dakikada en az 1 kere bağlantı problemi yaşanıyor dns problemi olarak karşıma çıkıyordu önceleri. yani internetten faydalanamıyorum. başka aygıtlar bağlıyken problem yok sadece o bilgisayar bağlıyken problem oluyor. bugünde bu uyarı çıktı karşıma şimdiye kadar kimse çözemedi bunu yardım edebilecek var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.