V

Binbaşı
05 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
25 üye
Görüntülenme (?)
93 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
9 yıl
60.000 TL sıfır veya ikinci el araba önerisi
2010 model Opel Corsa 111. Yıl dizel aracımızı satıp yerine daha geniş iç hacme sahip bir araba almak istiyoruz. Kriterler şu şekilde

1- Kesinlikle otomatik vites olacak.
2- Ön ve arka en azından Corsadan daha ferah olacak.
3- Güvenli, konforlu ve sorunu olmayan bir model olacak.
4- Benzinli ise TSI benzeri az yakan, dizelse fiyatımızı aşmayacak.

Kriterler genel olarak bu şekilde. Sıfır olması tercihimiz ama ikinci el temizse düşünülebilir. Aklımızdaki araçlar şu şekilde:

1- Corolla: Sorunsuzluk, geniş ve şık içi tercih sebebi olabilir.
2- Jetta: Meksika üretimi dense de belli bir standartta ve TSI+DSG kombinasyonu başarılı.
3- Focus: Benzinlisi çok yakıyor, dizeli pahalı, temiz ikinci el düşünülebilir.
4- Skoda Rapid: Bayiiden göremesek de donanımı ve fiyatı tatminkar. Yorumları merak ediyorum.
5- Leon: Rapid ile aynı şekilde.
6- Civic: Çok beğenmedim. Lpg düşünmüyoruz.

Genel olarak bu şekilde. Tavsiye ve yardımlara açığım
V
10 yıl
Sistemim 2. El Ne Kadar Eder?
Forumda aradım ancak bununla ilgili konu bulamadım yine de yanlış yerdeyse uyarırsanız sevinirim.

Elimdeki masaüstü sistemi değiştirip laptop almayı düşünüyorum ancak bunu ne kadara satabileceğimi de merak ediyorum açıkçası. Sistem özelliklerim şöyle:
AMD PHENOM II X4 965 BLACK EDITION 3.4 GHz
ASUS M4A87TD/USB3
ASUS RADEON HD 6850 DIRECT CU 1 GB
4GB Kingston RAM
Harddiski bırakmayı düşünmüyorum ama ekleyebilirim isteğe göre
LEGACY X4 GAMER GIANT 450W Kasa
V
10 yıl
Geçmişte Kaldığımız Yerden Devam Etme
Bildiğimiz gibi gelen geçmiş özelliği sayesinde uzun zamandır kolaylıkla son girdiğimiz konuları takip edebiliyoruz.
Ancak sık sık mesaj atılan konularda kaldığımız yerden itibaren takip etmek, özellikle de kaldığımız yeri bulmak çok zor. Bir şekilde geçmişten bir konuya girdiğimizde, o konuda son gördüğümüz mesaj yapılması zor olsa da, en azından son kaldığımız sayfadan yüklense daha kullanışlı olmaz mıydı?
V
11 yıl
iOS\u0027tan Androide Geçiş
İyi akşamlar,

Üst Not: Son zamanlarda çok fazla karşılaştırması yapılan cihazlar olduğunu biliyorum. Ancak benim kriterlerime göre bakılınca, benim aradığım şey hangi telefonun daha iyi olduğu değil hangi telefonun bana daha çok uyduğudur. Bunun için de konuda yapılacak olan iyi veya kötü yorumların hiçbiri, o cihazlara karşı bir övgü ya da yergi niteliğinde olmayacaktır. Bunun bilincinde olarak cevap verirseniz sevinirim.

iPhone 4 cihazımı artık aşırı yavaşlamasından ve biraz da sıkılmamdan dolayı satıp 1500 civarında bir telefon alma düşüncesindeyim. Aklımda bu fiyata da bulma şansım olduğu için tabii ki S4 ve One var. Ama gel gelelim ki aklımı çelen durumlara.

-Öncelikle, S4'ün tasarımı bana kalırsa kelimenin tam anlamıyla rezalet. Özellikle de elimde iPhone 4 gibi bana kalırsa çok güzel tasarımı olan, ve ele alınca gerçekten harika bir izlenim bırakan bir telefon olduğu için S4 biraz sıkıntılı geliyor bu konuda. One ise bu yönde öne çıkıyor kesinlikle.

-Tasarım da bir yere kadar, kullanıma geline ise bir iPhone kullanıcısı olarak stabillik kesinlikle 1-2. sıralarda benim için. İki telefonun da bu yönde sıkıntısı pek olmadığı için arayüzleri ön plana çıkıyor. Arayüz konusunda ise; görsel olarak birbirinden güzel arayüzlere sahip olan bu iki telefonun arasında, S4'deki çoklu pencere olayı beni benden alıyor resmen. Bir yandan whatsapp, bir yandan sms mesajlarını kontrol edebilmek, beraber kullanabilmek açıkçası benim en çok kullanacağım özellik olacaktır şüphesiz. Bunun yanında bakınca ise elle kontrol, gözle kontrol / Zoe gibi özellikler sanırım ilk 1 aylık deneyimimde kullanacağım özellikler olacaktır sadece.

-Oyun performansı benim için çok önemli değil. Yüksek grafikli oyunlardan sadece Dead Trigger 2 şu an beğenimi kazanmış durumda ki o da iPhone'da da üst düzey olarak keyif aldığım tek oyundu. Kaldı ki iki cihaz arasında pek de fark olacağını zannetmiyorum oyunlarda.

-Belirtmeden geçemeyeceğim, sanal tuşlar bir dokunmatik telefonda en nefret ettiğim şeydir, ve HTC'de çıkan sanal ayarlar butonu ise tam anlamıyla berbat bir durum olmuş benim gibi düşünen insanlar için.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Tasarım HTC, yazılım Samsung olarak görüyorum şu durumda. Dediğim gibi çoklu pencere modu kesinlikle fark yaratan bir olay olmuş bana kalırsa. Bu iki telefonun birbirine başka üstünlükleri nelerdir, hangisini tercih etmek beni mutlu eder? Ayrıca belirtmemde fayda var bunu da ayrı olarak belirteyim, incelemelerde One'da bildirim çubuğunda wifi, 3g gibi kısayolları görmedim. Dikkatimden kaçmış olabilir ancak, geliştirilen güncellemelerle getirilmiş mi yoksa getirmemek gibi bir fikir mi ortaya koymuş HTC?

Belirtmek istediğim bir şey daha var. Bu telefonu ilk aldığım zaman ilk iPhone deneyimimdi ve bundan sonraki telefon değişimim kesinlikle üst model bir iPhone ile olacak demiştim. Apple hala hayran olduğum bir markadır bunu da belirteyim. Ancak şu da var ki, dönem dönem her firma iyi ve kötü dönemlerden geçiyor ve şu an Android tarihinin en iyi dönemini yaşıyor kuşkusuz. Anlatmaya çalıştığım şey elbette herkesin gönlü bir tarafa daha yakındır ama telefonlara bakınca biraz da mantıkla hareket etmek gerekiyor. Telefonla evlenmiyoruz sonuçta.
V
11 yıl
JB Sonrası: \"Anında İletme Bildirimlerini Kullanmak İçin iTunes\u0027a Bağlanın\"
iPhone 4 telefonumu iOS7 den 6.1.3 sürümüne düşürdüm. Daha sonra da duramayıp JB yaptım. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Ancak ilginç bir durumdur ki, JB'den sonra başlıkta yazdığım uyarıyı alıyorum bildirim veren uygulamalarda. Ne yaptıysam düzelmedi. Bilgisayardan eşzamanlama yapıyorum değişen bir şey olmuyor. Çok can sıkıcı bir durum, mesaj geldi mi gelmedi mi diye sürekli whatsappa bakmak zorunda kalıyorum. Bir çözümü var mıdır restore etmekten başka?
V
11 yıl
iOS7 Güzel Özellik
Çoğu kişinin fark etmemiş olduğunu düşündüğümden bu konuyu açtım, bir de ana konuda çok mesaj olduğundan dolayı arada kaynayabilir dedim.

Mesajlarda bildiğimiz gibi her mesajın saatini öğrenemiyorduk, bundan sonra mesajdayken ekranı sola kaydırınca tüm mesajların sağında saat çıkıyor. Güzel olmuş.
V
11 yıl
iPhone 4 satıp xperia ion almak?
Böyle bir düşüncem var. iOs'i çok sevmeme rağmen cihaz eski olduğu kasmalar başladı artık. Sizce ion alsam sorun yaşar mıyım? Nasıl cihazdır?
V
11 yıl
NBA Store Alışveriş
http://store.nba.com/product/index.jsp?productId=15543636

NBA Store sitesinden şu t-shirt'ü almak istiyorum ama kargo parasının ne kadar tutacağını bir türlü bulamadım, araştırınca önceki senelerden günümüze doğru bir düşüş olduğunu gördüm ancak bu seneden hiçbir bilgi bulamadım. Yakın zamanda alışveriş yapan var mı? Veya bu ürünü gittigidiyor gibi yerlerden bulabilir miyim?
V
11 yıl
Maksimum 350 TL Fotoğraf Makinesi
Öncelikle belirteyim hobi için kullanılmayacak, çok sık resim çeken biri değilim ancak kullanınca da kalitesini hissettirecek bir makine arıyorum. Kullanımı çok zor olmasa iyi olur. HD ya da Full HD video kaydı yapabilmeli, kaliteli makro çekimi yapabilmeli ve şarjı uzun gitmeli. Fiyat başlıktaki gibi 350 en üst, SX150 önerisini çok gördüm.
Ek olarak iyi zoom yapabilirse iyi olur, pek anlamadığım için özellik söyleyemiyorum ancak bilen kişiler önererek açıklarsa sevinirim.
V
11 yıl
XPERIA P / S / Galaxy S2
Bu üç telefon arasında gidip geliyorum şu anda. Biliyorum P ikisiyle de pek kıyaslanacak düzeyde değil ancak eğer kriterlerimi karşılarsa onu tercih edeceğim. Kriterlerim şunlar:
1- İnternette dolaşırken, menüde geçiş yaparken, mesaj yazarken, kısacası oyun oynamak dışındaki eylemlerde kesinlikle kasmayacak.
2- Oyun performansı olarak Temple Run tarzı oyunları kasmayacak.
3- Şarjı müzik dinleme, mobil veri kullanımı ve mesajlaşmaya 15-16 saat dayanacak. Her gece şarja takabilirim ama onun dışında götürsün.
4- Ekranı gerçekten zevk versin, zaten bu telefonlarda o tür bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
5- JB ve mümkünse bir sonraki güncellemeyi alacak olsun.

Bir de şöyle bir durum var ki P alıp almamamda büyük etken olacak, parmaklarım uzundur, bu yüzden ekranı büyük olmalı ama cebimde çok büyük bir şey taşımak da istemiyorum açıkçası. En iyisi gidip denemek tabii ki ancak, onun haricindeki kullanımda (internette gezinti, oyun) 4inç ekran diğerlerine göre küçük gelir, pişman eder mi? Özellikle de mesajlaşırken şimdiki 3inç X8'imde aşırı sorun yaşıyorum.

Ek: Bu telefonlar haricinde de maksimum 1000TL olmak üzere LG hariç başka telefon önerebilirsiniz.
Ek 2: Acro S nasıldır, donanımsal olarak pek bir fark göremedim ben?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.