A

Binbaşı
24 Haziran 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
64 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
4 yıl
Mikrofonlu kulaklık önerebilir misiniz?
Merhaba.

Bir podcast denemesi için mikrofonlu kulaküstü kulaklık arıyorum. Çok büyük bir bütçem yok, sadece bir deneme olacağı için.

Polosmart'ın kulaklıkları var ama yorumları iyi. FS04 modeli 40TL. Ama güvenemiyorum. Maximum 100-120TL bütçem. Yada Polosmart'ı deneme amaçlı almalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
A
4 yıl
Telefondan kendini duyarken ses kaydı almak
Android, S8 modeli bir telefonum var.

Çoğaltıcı kullanarak bir mikrofon, iki kulaklık bağlamak ve kendimizi duyarken ses kaydı almak istiyorum.

Ama ne İngilizce kaynaklarda, ne Türkçe kaynaklarda bunu bulamadım. Yardımcı olabilecek var mıdır?
A
4 yıl
Telefondan kendini duyarken ses kaydı almak
Android, S8 modeli bir telefonum var.

Çoğaltıcı kullanarak bir mikrofon, iki kulaklık bağlamak ve kendimizi duyarken ses kaydı almak istiyorum.

Ama ne İngilizce kaynaklarda, ne Türkçe kaynaklarda bunu bulamadım. Yardımcı olabilecek var mıdır?
A
5 yıl
İzmir\u0027de bilgisayarımı nerede tamir ettirebilirim?
Merhaba, HP dizüstü bilgisayarımın sanırım power supply'ın da bir sorun var. Sarj aletinin ucunda da bir ezilme olabilir. Uygun fiyata İzmir'de tamir ettirebileceğim bi yer var mıdır, forumdan tanıdık?
A
5 yıl
Ucuz kargo için ilan verilen site neydi?
Bi siteye parayla ilan verip oradan kargo bilgisini girince kargo çok ucuza yıpranabiliyordu. Ama siteyi bulamadım. Bilen/hatırlayan var mıdır?
A
6 yıl
Tivibu Go hesabını paylaşacak birini arıyorum?
Bir filmin altyazısını riplemek istiyorum, 1-2 saat bende dursa yeter.

A
6 yıl
24 Haziran için uluslararası bahis büroları ne diyor?
Seçim ikinci tura kalır oranı 1.40'dan 1.70'e yükseldi son birkaç gün içinde. Yani daha az olası görülmeye başlandı.

Millet ittifakındaki partilerin tahmini oranları azaltıldı. HDP 11 iken 10.5, Temel Dede 2 iken 1.5 oldu. RTE 1 puan arttı. RTE ve AKP çıkış trendinde görünüyor.

Yalnızca sosyal medya üzerinden düşünmemek lazım bu işleri. Piyasa hiçbir zaman yanılmaz, hayır rüzgarı eserken de evet her zaman bürolarda favoriydi. Seçim günü her sonuca hazırlıklı olmak lazım ama piyasaya göre RTE'nin ilk tur 47-48 alması ve ikinci turda seçilmesi bekleniyor.
A
6 yıl
NEDEN ERDOĞAN RAKİBİ OLARAK İNCE’Yİ İSTİYOR?
NEDEN ERDOĞAN RAKİBİ OLARAK İNCE’Yİ İSTİYOR?

Not: CHP’liyim, bugüne kadar bütün seçimlerde CHP’ye oy verdim. Muharrem İnce’yi de seviyorum, konuşmalarını beğeniyorum.
Başka not: Erdoğan şu ana kadar seçim kampanyasına başlamadı, rakipleri çatır çatır miting yaparken. Kendi istediği bu seçim için neden çaba göstermiyor, başka bir plan mı var arkada? Bundan emin değilim.

Neden Erdoğan, rakip olarak Akşener’i veya Karamollaoğlu’nu istemiyor da İnce’yi istiyor. Devlet televizyonları ve Erdoğan’a yakın özel kanallar İnce’ye yeterince zaman ayırırken diğer adaylar yokmuş gibi davranıyor. Tabii bunu aynı zaman da Erdoğan da yapıyor. Aklımıza ilk gelen teori muhtemelen şu olacak; Erdoğan ülkedeki sağ/sol ayrımının kendisine yetecek kadar kuvvetli olduğunu düşünüyor. Belki de öyle ama bence asıl neden başka.

Fiziksel görünüm. Erdoğan İnce’ye göre fiziksel anlamda daha çok bir siyasetçi gibi görünüyor. Erdoğan ve İnce’yi yanyana koyup ülke yönetirken hayal edecek olursak Erdoğan bu resim için Erdoğan daha yetkin duruyor. İnce bir siyasetçiden daha çok öğretmene (ki mesleği bu) veya esnafa benziyor. Seçim ikinci tura kalırsa seçmen aklında bir resim oluşturmak zorunda: Trump’ın yanında Erdoğan mı daha kuvvetli durur yoksa İnce mi? Hatta Erdoğan bu yüzden İnce’yi genel merkeze çağırmış olabilir, ikinci tur kampanyasına başlamak için.

< Resime gitmek için tıklayın >

Meral Akşener’i beğenmiyor, konuşmalarını yetersiz veya itici bulabiliyor olabilir ama Erdoğan’la yanyana koyunca ortada çok sırıtan bir durum yok. Devlet makamlarında, uluslararası ziyaretler de hayal edebiliyoruz. Bu Temel Karamollaoğlu için de geçerli, hatta onun yaşı itibariyle Erdoğan’la yanyanayken daha kuvvetli bir görünüme sahip olduğunu söylebiliriz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Hala yazımı okumaya devam edenler şöyle düşünüyor olabilir: Sen delirdin mi? Hayır, delirmedim ve buna dair kanıtlarım da var.
Why Attractive Candidates Win (Neden Çekici Adaylar Kazanır) – New York Times makalesi
Appearances matter in politics (Politikada Dış Görünüm Önemli) – Politico makalesi
A candidate's looks count for far more than voters like to believe (Neden adayın görünümü oy verenin sandığından çok daha önemlidir) – The Guardian makalesi


Bu yazılarda verilen bazı örnekler şunlar. 1960’da Nixon’ın münazarada endişeli tavırlar takınırken, Kennedy’nin rahat görünümü ona %1 farkla kazandığı seçimi getirdi. 2008’de Obama McCain’e karşı dezavantajlı görünüyordu ama McCan Obama’nın yanında fiziksel olarak avantajısızdı ve seçmenlere sevimsiz göründü ve seçimi kaybetti. 2012’tde Mitt Romney’nin fiziksel olarak bazı avantajları vardı ama duruşu ve rahatsız beden dili ona seçimi kaybettirdi. Son olarak 2016’da Clinton seçmenlere hitap ederken zorlama bir tavır takınırken Trump’ın doğal ve içten görünmesi sonunda Trump seçimi kazandı.

< Resime gitmek için tıklayın >

16 yıldır iktidarda olan Ak Parti’nin önemli davranış bilimciler ve sosyologlarla çalıştığına şüphem yok. Üzülerek söylüyorum ki (buna ben de dahilim) seçmenler oy verirken gerçekleri göz önünde bulundurmaz, duyguları ve bilinçaltıyla hareket eder. Eminim hangi partiyi tutuyorsanız tutun, daha önce onlarca haber veya olay size ‘’Bir daha oy yok!’’ dedirtmiştir. Ama hiçbirimiz bunları hatırlamıyor ve içgüdülerimizle hareket ediyoruz.

Seçmenlerden/siyasetçilerden duyduğumuz bazı kalıplar vardır. Buna koyun versen kaybeder, koyun güdemez denir mesela. Burada seçmenin aklında beceriksiz bir görüntü oluşturmak amaçlanır. Buna oy verseniz devleti yönetebilecek mi denir aslında. Yada şöyle bir şey duymuşuzdur: Başka oy verecek adam mı var? Bunu derken de aslında denen şudur: Devletin başında, devleti yönetirken hayal edebildiğim başka kimse yok. Olsa onu da düşünebilirim. Yine dediğim gibi: Mantıkla değil içgüdüyle hareket ediyoruz.
A
6 yıl
.................
..............
A
6 yıl
Format attım, internet yavaşladı. Yardım!
Formattan sonra internet bağlantısında sıkıntı yaşamaya başladım.

İlk önce güncellemelerden şüphelendim. Güncellemeler bitti hala devam ediyor sorun.
Torrent'den bir şey indirirken, ne bileyim Youtube'dan bir şey indirirken sıkıntı yok.
Ama internete dolaşırken sitelerin açılması sıkıntı, örneğin IMDB, alkışlarlayaşıyorum, donanımhaber
Hatta bazen yüklemeyi bırakıyor sayfayı.

Ne yapabilirim? Daha önce yaşadığım IP çakışması sorununa benzettim, elle IP girmeye çalıştım ama bir şey değişmedi.
Arayüzden bir ayar yapabilir miyiz? Yada bir çözümü var mı bu işin?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.