S

Yüzbaşı
23 Nisan 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
27 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
9 yıl
Tarife \u0026 Paket karmaşası (AVEA)
Arkadaşlar, avea hattım var ve tarife nedir paket nedir bir türlü anlayamıyorum, yardımcı olabilir misiniz?
Her 30 günde bir hem tarife hem de paket için ayrı para mı ödemem gerekiyor? Yani örneğin akıllı tarifedeyim ve "kolay 2 gb paketi" aldım. 30 gün sonra hem akıllı tarifenin ücreri olan 7 lirayı hem de paketin ücreti 25 lirayı, yani toplam 32 lira mı ödeyeceğim. Yoksa sadece paket yenileme ücretini mi (25 tl) ödeyeceğim?

O kadar anlamıyorum ki bu işlerden sorumu bile soramamış olabilirim :)

Ben tarife ücreti filan ödemeden sadece paket ücreti ödemek istiyorum kısacası. Paket bittikçe bakiye hesabımdan paket parası çekilsin sadece. Mümkün müdür?
S
12 yıl
Selçuk Dereli Nereye?
Önce şunu söyleyeyim, beşiktaş taraftarıyım. Ve bir taraftar olarak selçuk dereliden şikayetçiyim. Hakemlik döneminde sahada galatasarayı kayırdığı yetmezmiş gibi yıllardır spor yazarı olarak aynı şeyi yapıyor. Bence galatasaraylı birçok taraftar bile bu durumun farkında ve bundan hoşlanmıyor. Galatasarayın bu seneki özelikle kasımpaşa, beşiktaş ve orduspor maçları sonrası yazılarını okumanız yeterli. Bir futbol otoritesi olmayı gerektirmeyen birçok pozisyonu gs lehine yorumluyor. Burakın penaltısına sağduyulu birçok gs'li bile penaltı değil derken dereli penaltı diyebiliyor. Faul yok, olsa bile dışarıda, derelinin yorumu: penaltı :) dereli komedisinin sonu gelmiyor. Bu hafta da döktürmüş. Ordu- gs maçında hakem sonucu etkilemişmiş. Neden: efendim eboueye yapılan hareket penaltıymış, o pozisyonun dönüşünde ordu gol atmış. Eeeee? Yani sonuç aslında 1-1 olabilirmiş. Ha bu arada ordunun da penaltısı verilmemiş ama olsunmuş yine de gs hakem yüzünden yenilmiş. Fatih terim diyor ki: ebouye penaltı değil sar kart verilmeliydi... Dereli diyorki: 1-1 bitmeliydi... Beşiktaş maçında 87. Dakikada uyduruk penaltının sonuca etkisi yokmuş, ama ordu maçı hakemi maçı katletmişmiş... GS nin sana ihtiyacı yok ki neden böyle yapış yapış yazılar yazıyorsun? Belli ki bu komedi bu sene de devam edecek ben de şikayetime devam edeceğim...
Tabi şunu da eklemem şart: aynı derelinin beşiktaş lehine doğru dürüst tek yazısını okumadım. Bırakın lehine yazmayı adeta bir beşiktaş düşmanı gibi yazıyor, artık nedense?

Bu arkadaşa köşe ayıran gazeteye de bir çift sözüm var: Bırakın bu işleri...
S
12 yıl
iGO 8 sözleşme uyarısı iptali
Merhaba, arabama NAV-CF 8100TV marka navigasyon sistemi taktırdım. İGO 8 tabanlı navigasyondan memnunum. Ancak tek bir sorunum var. Her seferinde başlangıçta sözleşme uyarısı veriyor ve onay istiyor. Bu uyarıyı vermeden direk hariya geçsin istiyorum.

Forumlarda araştırdım ve sys.txt dosyasına:
[debug] skip_eula=1
komutu ekledim. Ama işe yaramadı. Nerede hata yapıyorum acaba? Yardımcı olabilir misiniz?
S
13 yıl
HD Smart paket içerikleri?
D smart internet sitesinin paket içerikleri kafamı karıştırıyor. Hangi paketi alırsam (+HD paketi aldığımda) hangi HD kanalları izleyebilirim? Şu an tüm HD kanalları izleyebiliyorum ama sürem dolunca hangi paketi seçeceğimi belirleyemiyorum.

1. Örneğin TRT HD sadece smart+HD paket ve Sizin için seçtiklerimiz+HD pakette görünüyor. Yani Aile paketi+HD pakette TRT HD yok mu? (Smart pakette var aile pakette yok!)

2. Aile paket+HD ile Maxi paket+HD arasında HD kanal içeriği farkı nedir?

3. HD4 men ve women hangi paketlerde var?

Bilgisi olan arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler.
S
13 yıl
Kanal logoları
Kanal logolarımıza bakıyorum da, hepsi rengarenk ve atnalı gibiler. Yabancı kanalların logoları ise genelde küçük, sade ve saydam tasarlanmış. Digiturk kanallarının logolarını pek bilmiyorum ama d smartın kendi kanal logoları da felaket. Ulusal kanallardan ise belki atv'nin logosu fena değil. En kötüsü ise bence TRT'nin logoları. Bir ilkokul çocuğuna ödev versen çok daha şık logolar tasarlarlar. Tabi zevkler değişkendir, ama logolar sade ve küçük olsa daha hoş olmaz mı? Bi yerlerde okumuştum, bir ülke ne kadar geri kalmışsa general üniformaları o derece şatafatlı; ülke ne kadar gelişmişse üniforma o derece sade oluyor. Sanırım bu durum kanal logoları için de geçerli :)
S
13 yıl
TV ile 5+1 Ses sistemi bağlantısı, YARDIM!
Merhaba arkadaşlar. Ses sistemi bağlantısıyla ilgili bir sorum olacak. Önce cihazlarımın markalarını yazayım:

TV: Philips LCD Full HD 47"
Uydu receiver: Next YE-15000
Mediaplayer: Smartvision HD
5+1 ses sistemi: Philips HTS3500 (DTS ve Dolby destekliyor)

Uydu receiver ve mediaplayeri HDMI kablolarla tv'ye bağladım. Görüntü ile ilgili sorunum yok. Ancak sesi tv hoparlöründen değil 5+1 ses sistemimden almak istiyorum. Bu amaçla tv ve ses sistemini şu kırmızı beyaz uçlu (rca sanırım) kablolarla bağladım. Sesi böylece 5+1 sistemden alabiliyorum.

Sorum şu: Mediaplayerdan ve hd uydu receiverdan tv'ye gelen dts, dolby vb dijital ses formatları bu rca bağlantı yüzünden kayba uğruyor mudur? Yani bu kırmızı beyaz uçlu kablolar yeterli midir? 5+1 ses sistemimde başka bir ses girişi yok (sadece kırmızı ve beyaz girişler var).

Bu bağlantı yeterli değilse TV'deki S/PIDF çıkışını, ses sistemimdeki bu girişlere bağlama olasılığım var mı? Nasıl bir kablo gerekir?

Not: Teknik bilgim zayıf olduğu için iyi anlatamamış olabilirim, kusura bakmayın.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.