J

Honda Uzmanı
05 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
32 üye
Görüntülenme (?)
114 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
11 yıl
2001 Ph1 Clio172
Uzun zamandır adam gibi yazı yazmıyordum foruma, kısmet bu güne imiş.

Pek muhterem abilerim, kardeşlerim, panpişlerim. Yılların hondacısı, foruma katıldığı ilk senelerde honda renault kavgalarında ön saflarda yer alan ben bir ihaneti daha yapmış bulunmaktayım. Renault aldım (Alalı 6 ay oldu).

Type-r'a para yetmeyince, kendi eski 1.4is'ime yine para harcamaya kalkınca satıp başka araba almanın daha mantıklı olacağını gördüm. Forumdan çağrıyla adanaya kadar gittik aldık geldik. Araç 60binde, ufak tefek boyaları olan ama çok çok temiz bir rs. Extra olarak birşeyleri var sonra uzun uzun yazarım onları.

Aldığım gün Çağrının çektiği fotoğraf

< Resime gitmek için tıklayın >

İstanbula gelişi. Alışkın buralara aslında

< Resime gitmek için tıklayın >

Aldık getirdik buralara, çok fotoğraf çekmedim yaptığım işlemler sırasında. Ppr üst kapak port polish, 63lük düz boru sonunda varex, Hks mantar filtre + karbon filtre kutusu, agresif bir yazılım var üzerinde. Yürüyende koni amortisörler, vogtland yay var. Ses sistemimde alpine subwoofer, hertz mid tiz takımı, kenwood anfi ve bir de indash'im var. Olan fotoğraflardan bir kaç birşey ekleyeyim.

< Resime gitmek için tıklayın >,

< Resime gitmek için tıklayın >
Ses sistemi yapım aşaması
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
Ve son hali

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
J
12 yıl
iPad2 dokunmatik çatlağı
Kardeşim saolsun cihazı düşürmüş dokunmatik pert halde. Bunu yaptırmak için önereceğiniz biryer var mı acaba
J
12 yıl
Forumdaki toplumsal içerikli mesaj yazma hastalığını tartışalım
Evet yine garip bir konuyla karşınızdayım;

Şimdi herşeyi baştan ele alıyorum. Öncelikle genellemeler için üzgünüm, isim veremediğim veya aklıma gelmediği için böyle oldu.

1)Forumda hız topiclerine tepki yağıyor kimi yerde hak vermiyorum ama kaza yapıp ölenin arkasından beter olsun gibisinden ifade kullanılıyor. Ben hızı seven bir insanım yalan söyleyecek değilim. İnsanların hayatını da riske attığımı düşünmüyorum, kaldı ki yanımda herhangi biri varken girdiğim atraksiyonlar yok gibi birşey. Trafiktekilere zarar verdiğimi düşünmüyorum herneyse. Sorum şu sizin oğlunuz, kardeşiniz, akrabanız hız yapıp hayatını kaybetse beter olsun ifadesini kullanabilecek kadar yüreğe sahip misiniz?

2)Bu maddede inceleyeceğim konu, servet düşmanlığı. Açıkça söyleyeyim araba çiziyor bile olabilirsiniz, ferrari,porsche vs gibi üst seviye markaları gördüğünüz anda çamur atmaya başlıyorsunuz. Hele şöförü az atraksiyona girdiyse bitti. Arkasından demediğini bırakmıyorsunuz. Ben bu kadar dedikodu yapmayı seven başka bir forum görmedim kusuruma bakmayın benim. Ayrıca aklıma gelmişken, bu adam size dava açsa ki hakkı var, kendinizi nasıl savunacaksınız çok merak ediyorum. Burası büyük bir site, nickinizin altında barındırdığınız postlar da sizin aynanız olma niteliğinde. Bazı şeylerin gerçekten çocuk oyuncağı olmadığını anlamanız gerekiyor artık.

3)Arabasını övme sendromu. Belirli markalarda özellikle kendi aracını olsa diyeceğim, kullandığı marka bile diyemiyorum, kullandığı aracın ait olduğu grubu öven insanlar bile var burada. Kullanmadığı araç hakkında tonlarca yorum yapanlar, dergiden okuyunca arabayı kullananlar. Siz o arabayı övdünüz diye ne Vag size prim vericek, ne Honda size plaket verecek, ne bmw size 320d vericek. Ne olacağını söyleyeyim belki o aracı istemeyen birini o aracı aldıracaksınız. Aldığınız belki bedduadan başka birşey olmayacak. Bana diyeceksiniz ki sen honda fanatikliği yapıyorsun. Bana bir sürü pm geliyor sorun, 27 bin liraya civic almak isteyenleri farklı alternatife (golf özellikle) yönlendirmiş miyim

4)Arabanın fabrika verilerine uymaması durumları. Forum kullanıcılarının araçları 0'dan 100e fabrika verisinden daha iyi depar atıyor. 100km'de 1 litre daha az tüketiyor. Ben 10hp almak için uğraşıp durayım filtreyle bu beygiri alanlar var. Bir de yeni moda remapping yani chiplemek. Her araca chipleyin yorumu geliyor. Modifikasyon risk demektir bunu baştan söyleyeyim. Ben era'sına chip yaptırıp 100bin gezen de biliyorum 10binde motoru kıran da.

5)Trafik kurallarına tam uyum. Trafikte bu kadar makas atan, hızlı kullanan vs. varken donanımhaberde yeri geldiğinde 1 tane bile kalmıyor. Bir de çakma xenon kullanan yok. Bu örnekler uzatılabilir. Peki ben size soruyorum. Madem hepimiz bu kadar kurallara uyan şöförleriz, trafiktekilerin 1 tanesi bile mi bu siteden değil?


Kusuruma bakmayın tekrardan, burada çok iyi arkadaşlıklarım oldu, bana abilik yapan abilerim, fikirlerimi isteyen kardeşlerim. Ancak bu tempoda devam edecekse forum, sanırım bende sadece rütbemim gerektiği şekilde sadece yardım etmek için gireceğim foruma. Bazı şeylerin gerçekten çığırından çıktığını görebiliyorum, araba için birbirine küfreden insanlar vs.
J
12 yıl
Honda\u0027dan Earth Dreams yeniliği
< Resime gitmek için tıklayın >

Honda bulunduğu klasmanda en iyi yakıt ekonomisi veren motorları üretmek için gün sayıyor. Üretilecek yeni nesil motorlar "Earth Dreams Technology" adı altında olacak.

Motor hacimleri:
660 cc
1.3 - 1.5 - 1.8 cc
2.0 - 2.4 cc
3.5 V6 (SUV lar için)

3.5 V6 motorun özellikleri: 310hp 360N/m

Honda nın hali hazırdaki 2.2 litrelik i-DTEC diesel motor ise emekli oluyor.
Yerine 1.6 Turbo diesel geliyor.

Tüm motorlar DOHC motor.

Bu motorlara ayrıca ilerleyen zaman içerisinde tekrar geliştirilen Honda'nın hybrid sistemi ile (SH-AWD) ön ve arka akslara yerleştirilecek 2 adet elektrikli motorlarla hem 4 çekiş hem de yakıt ekonomisi amaçlanıyor.

Ayrıca bu motora sahip otomatik şanzımanlı araçların tümünde CVT teknolojisi kullanılacak.

Alıntı:Techturkey- Quantum


Dizel motor da resmen tanıtıldı

< Resime gitmek için tıklayın >
J
13 yıl
...
silinebilir...
J
13 yıl
Attraction ve Z06 testi
Öncelikle merhabalar;

Geçenlerde bir gece Serhat abiye takviye kablosu lazım olmuştu, bugün geri vermek için ataşehir shell'de buluştuk. Hali hazırda buluşmuşken arabayla bir çıkalım dedi, bizim gariban civic'i gözünün yaşına bakmadan orada bıraktım. Herşey vitesi 4'den 2'ye almasıyla başladı. 650hp ve 800nmlik bir v8 2. vitesi oracıkta bitirdi, 3e geçti o ara bizim hızımız 180 civarına gelmiş bile. Bu arada verilen kontranın haddi hesabı yok.[Pilotajı kullanırken kendinden eminliği gerçekten çok çok iyiydi. Fazlasınında hakkını verebıleceğine ınanıyorum. Ve sunu gördum ki yuksek güçteki bu arabalar gerçekten kullanması inanılmaz derecede iyi pilotaj ıstıyor] Araç her vites değiştirişinde kontra istiyor ve gerçekten korkutucu bir şekilde gidiyor. 1. çevre yolu çamlıca sapağından içeri girdik, amerikandan hiç beklemediğim bir yol tutuşla karşılaştım orda. Aracın c5 corvette ile hiç bir alakası yok, amerikandan ziyade egzotik araç sınıfına oynamış corvette. Bir ara bir e46 3.18 takıldı peşimize, daha sonra görmedim onu

Sonra ataşehir'e tekrar döndük, kahve muhabbet dedik, sonra da dağıldık. Bugün için kendisine teşekkür ederim, bir de sembolik fotoğraf ekleyelim.

< Resime gitmek için tıklayın >


Not: Dönüş yolu civicle eziyet oldu benim için onu da söyleyeyim.
J
13 yıl
97 EJ9 Civic
Öncelikle merhaba. Forum üyeleri olarak az çok beni tanırsınız, hali hazırda sahip olduğumuz 2008 Civic HB vardı. Babamın ve annemin arabaya ihtiyacı olmasından dolayı aracı sattık. Onlara Peugoet 308 aldık, bende düşük bütceli araba aramaya başladım. Honda ilk tercihimdi ama başka markalara da baktım. Yaklaşık 4 hafta temiz bir civic aradım(güvenlik paketli olması şartıyla[ABS ve 2 hava yastığı]), 3 tane civice baktırdım ustam bir türlü beğenmedi. ( Bostancı ikiler biraz mükemmeliyetçi :) En son 2000 modellerden vazgeçip 97-98 aramaya başladım ki ilk bulduğum araç yeşil bir civicdi, resimlerden bir problemi yok görünüyordu. Telefonda anlaştık Bostancı ikilerde buluştuk. Araca baktırdım, ufak tefek kaporta işleri haricinde aracın bir kusuru görünmüyordu. Kaldı ki 97den beri aracın tek parça değişeni yok ve 2 parçasında boya var. Boya takıntılı bir insan değilimdir ama böylesini de bulunca kaçırmak istemedim. Üzerinde spoon 15' beyaz jantlar vardı, ama işlem görmüşler. Bende farklı bir jant istediğim için aracı sac jantlarla satın aldım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aracın üstünde ekstra olarak Alpine usb okuyucu cd çalar, Alpine arka oval hoparlörler, short shifter, amerikan sinyal, type-r panjuru, katalizör iptali vardı. Aracı alırken orjinal panjuru,shifter'ı, 97den beri paketi bile açılmamış olan kırmızı kod anahtarını bile aldım.Silecek kollarının orjinalde siyah olan boyası solmuştu, onları boyamakla işe başladık. Fotoğraf çekmek çok huyum değildir ondan anlatarak geçiriyorum. Elimde orta kalite tayvan malı bir hava filtresi vardı, krom boru ile onu farın arkasına kadar uzatıp kendi kitimizi kendimiz yaptık. Mümkün olduğunca kıvrımsız ve sıcak hava almamasını sağladık ancak ne kadar dikkat edersek edelim krom borular sıcak havada ısınma yapıyordu. Yakın bir zamanda sağlam bir yalıtım maddesiyle ona da girişmeyi düşünüyorum. Sonradan rot ayarı yapıldı, sac jantların birinin yamuk olduğu ortaya çıktı. Jant'ı ön plana almak zorunda kaldık ve replika advan rg2 jant ve 195 50 r15 Lassa impetus revo lastikler aldık.

< Resime gitmek için tıklayın >


Araba biraz leylek oldu, jantlar kendini pek göstermedi. Yol tutuşu bir nebze iyileşti ancak aracın virajlarda yatması devam ediyordu. O yüzden yay alma ihtiyacı doğdu. Piyasa araştırmasından sonra FK marka 5cm yay aldım, aracın arkası istediğim kıvamda düşmedi(hafif olmasından dolayı) ancak ön kısmı tam istediğim gibi oldu. Kestirmeyi aklımın ucundan bile geçirmedim, en azından arkayı komple doldurduğumda sürtme gibi sorun yaşamadım.;

< Resime gitmek için tıklayın >

Arada ampulleri osram hyper white ile değiştirdim, merceksiz xenon aşırı göz alıyor bu modellerde küfür yemenin gereği yok. Plakaları çıkartıp düzeltmeyi denedim ama pek düzeltilecek durumda değiller. Onların da çözümü yakın zamanda gelir. Ses sistemine de el atmayı düşünüyorum, çok fazla bass'dan ziyade dengeli bir sistem istiyorum. Ön hoparlörleri değiştirmem yetecektir. Bugün evde hiçbir işe yaramayan(Apartman olduğu için sesi çok açamıyoruz malum) Creative marka 5.1 ses sisteminin subwoofer'ını söktüm, kabiniyle beraber bagaja koydum. Çok fazla olmayan ama hafif bir bass sesi aldım ki bana yeterli geldi. En azından evde boş duracağına bagajda dursun

Bu kadar şeyden sonra yapmayı planladığım şeyleri de yazayım.
Öncelikle yağ değişim zamanım geldi, onunla devam etmeyi düşünüyorum.
Ön disk-balatanın durumu çok iç açıcı gelmedi bana, EBC greenstuff veya brembo ile değişicek.
Subap ayarı yaptırmayı düşünüyorum.
Yolcu tarafındaki güneşlik tutucunun ayağı kırılmış, çıkmacılardan onu bulacağım.
Sürücü koltuğunda ufak bir delik var, onu yaptırmayı düşünüyorum. Bu arada araçta hiç sigara içilmemiş, çakmağı bile kullanılmamış.
Plakalara dediğim gibi el atmam gerekiyor.
Farlar zamanın etkisine maruz kalmış, kendileri biraz sarı. Onları da temizletmeyi düşünüyorum, hatta elim değerse önerilerinizle kendim temizlemeyi.
Kaporta ufak bir ezik var, arka tamponun da ufak bir lokal boyaya ihtiyacı var onları da halledip komple pasta cilaya sokmayı düşünüyorum aracı.
Ön hoparlörleri de değiştirelim bu arada.

Bunlardan sonra headers, d16 emme manifoltu, yeni bir yağ pompası alıp sohc vtec yapmak istiyorum. Hatta işler dilediğim gibi giderse farklı bir egzantirik ve yay-şapka kullanıp 160+ hp hedefim var. Şakacı bir 1.4is olucak. Tabi bu son yazdıklarım fazlaca para gerektiren işlemler bunun için daha çok erken

Şimdiden teşekkür ederim okuduğunuz için
J
13 yıl
Ruhsat ile ilgili bir soru
Merhabalar;

11.05.2011 tarihinde imzamda görmüş olduğunuz Honda Civic marka araba aldım. Noterde bana ruhsatın(esasında tek yaprağı) 15 gün içerisinde kargo ile yollanacağı söylendi ancak 1 ay geçti ne kargo var ne ruhsat. 2 ay önce peugeot 308 marka araç aldık ruhsatı 20 günde gelmişti. Elimde noterın vermiş olduğu geçici ruhsat var ancak bunun 1 ay geçerli olduğunu biliyorum. Bu şekilde trafiğe çıkmam ne gibi terslikler yaratır? Ruhsat'ımı almak için nereye başvurmam gerekli?

Şimdiden teşekkür ederim
J
13 yıl
2008 Civic Hatchback
Araç ile ilgili bilgiler ve fotoğraflar imzamdaki ilanda mevcut. Göremeyenler için :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-2008-model-honda-civic-hatchback-46810825/detay/
J
14 yıl
Ses Sistemi Önerisi
Merhabalar;

2008 model civic HB kullanıcısıyım. Aracın tizlerinden oldukça memnunum ancak basslar yetersiz geliyor. Orjinalliğini hiç bozmak istemiyorum. Sizce kapılardaki hoparlörleri değiştirmeli miyim, yoksa ufak bi sub mı koymalıyım?

Sanırım aracımın hoparlörleri 16cm. İlginiz için şimdiden teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.