P

Yüzbaşı
14 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
101 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
6 yıl
Nabız ölçer tavsiye hk.
Arkadaşlar selam. Bu konulara çok hakim değilim aslında bu yüzden öneri bekliyorum.
Bana 24 saat boyunca nabız kaydı tutan bi saat/bileklik lazım. Var mı acaba bu şekilde bir cihaz.
Şimdiden teşekkürler
P
7 yıl
Klima önerisi
Selam arkadaşlar. Bu konularda çok bilgili olmadığım için danışmak istedim.

Yeni bir eve taşınıyorum, salon çok büyük, aslında ev genel olarak çok büyük. 179m2. Klimayı salona almak istiyorum ancak şöyle bir durum var, salonun ayrı bi kapısı yok. Bütçe çok önemli değil, adam gii bir şey olmasını istiyorum. Enerji sarfiyatı kesinlikle önceliklerden birisi.
Yaşadığım yer Ankara.

Şimdiden teşekkürler.
P
7 yıl
Elektronik sigara
Uzın süredir yazmak istiyorum ancak fırsat olmuyor. Ancak bu son olaylar işin resmen cılkını çıkarmış durumda.

Elektronik sigara bilindiği üzere ülkemizde yasak.gelişmiş olan tüm ülkelerde serbesttir. Tıp alanında gelişmiş olan abd'de dahi kullanımı serbest olan bu ürğn gerekli klinik araştırmalardan geçmiştir ve normal tütün ürünlerine nazaran çok çok daha az zararlıdır. Abd sağlık kuruluşu fda tarafından da onaylanmıştır.

Gelelim ülkemizdeki yasak olayına. Bilindiği üzere bu ürün hızlı tüketim malzemesi değildir. Yani e sigarayı bir kez alırsınız ve sadece likide para verirsiniz. Hatta kısa bi araştırma ile likidi de kendiniz yapabilirsiniz. Uğraşmak istemezseniz yurtdışı sitelerden gayet makul rakamlara satın alırsınız.
E sigara leş gibi kokmaz ve insanlara rahatsızlık vermez.

3 gündür istanbulda e sigara satan firmalara baskın yapıyorlar, tüm ülke genelinde mahalle arası tütüncüleri bile tek tek geziyorlar. Sebebi gayet açık.

Ülkemizde yasak olmasını sebebi gayet açıktır. Tütün ürünlerinde devlet tarafından alınan vergi 8 tl civarındadır. Ülkemizde günlük yklşık 10 milyon paket sigara tüketiliyor. Bu da yaklaşık 80 milyon tl devletin kasasına gidiyor demektir. Yani aslında hükümetiniz sizi düşündüğü için değil, gelirini artırmak için e sigarayı yasaklayıp tütüne de senede 2 kez zam yapıyor. Zam yapılmasının sebebi insanları caydırmaktan ziyade, yandaşa daha fazla nemalacak likidite oluşturmak.

Tavsiyem, imkanı olan herkes e sigaraya geçsin, yurtdışı sitelere dahi gerek yok yerli sitelerden sipariş edin, eşe dosta tavsiye edin. Hem sigaranın risklerini azaltmış olursunuz hem de bütçenize sağlam bi katkı yapmış olursunuz.
E sigara ile bir aylık yaklaşık 300 lira civarında normal tütüne göre kâr ediyorum.
P
7 yıl
Mini Cooper fiyat tutarsızlığı
Arkadaşlar herkese selam. Evlilik yıl dönümü sebebi ile eşimin arabasını değiştirmek istedim. Bu konuda aklımda olan 2 araç vardı BMW ve Mini. Sağa sola sorup danıştıktan sonra, Mini'nin kadın için daha uygun olduğuna kanaat getirdim ve o yönde araştırma yaptım.

Mini'nin kendi sitesinden fiyatlara baktım ve baz model TÜrkiye pakedi benzinli olanına karar kıldım. Ankara Gop Borusana gittim. Arkadaş zaten yeteri kadar alakasız ve ilgisizdi. Sanırım araçlar hakkında da yeterli bilgiye sahip değil. Öncelikli olarak "Türkiye pakedi" diye bir paket olduğunu bilmiyormuş. Türkiyeye özel bir paket yokmuş. Kadına internetten bu bilgiyi aldığımı söylediğimde, "öyle bir paket yok" diyerek söylemini tekrarladı. Daha sonra Mininin kendi sitesinde böyle bir paketin olduğunu söylediğimde ise " Türkiyeye o paket gelmiyor" dedi. Yani saçmalamakta sınır tanımadı resmen. Türkiye pakedi Türkiyeye gelmiyormuş. . Neyse tamam dedim. Normal pakedin benzinlisi alayım ben farkı ödeyip dedim. Benzinlisinin de Türkiyeye gelmediğini söyledi "e sitede var bunlar yazıyor nasıl Türkiye'ye gelmez" diyorum ama kadın nato mermer nato kafa. Neyse velhasıl sinirlerimi bozdu, ikinci el masası vardı oraya gittim. Dedim lanet olsun ikinci el alayım bari. İkinci el masasındaki adam, bana sıfır almamamı, sıfır aldığım anda fiyatın 20 bin düşeceğini söyleyerek ikna etti.

Bana 2015 model, chilli+pepper paket + chroma kaplama, 2016 trafik çıkışlı, hasarsız, 11 bin km de olan dizel otomatik aracı önerdi ve 117 bin fiyat verdi. +40 bin TL 0 faiz kredi teklif etti. Orada düşününce çok mantıklı geldi.
Sahibindeni açıp ikinci ellere bakmaya başladım. İnanılmaz bir fiyat aralığı var. Adamın bana önerdiği aracın tamamen aynısı, sadece chrome kaplamaları yok, km olarak 30 binde olan bir araç buldum ve fiyat 95 bin TL. Adam fiyatta pazarlık olduğunu söyledi. Yine arada 100 bine,105 bine bulmak mümkün.

Sonuç olarak, kafam çok karıştı ve ne yapmalıyım çözemedim. Bu fiyat farkı neden kaynaklanıyor sizce ve ne yapmalıyım ?
P
7 yıl
Tv\u0027ye Kablosuz Kulaklık Bağlama
Herkese selam. İnternetten biraz araştırdım ancak bulamadım. Burada şansımı denemek istedim.

Bende samsung ue40ju6070 model bir tv var. harman kardon bluetooth kulaklığımı bu tvye bağlamam mümkün mü ?
Mümkünse nasıl yapılıyor, tv menüsünde bt ile alakalı bir menü bulamadım çünkü ?

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
P
7 yıl
Kulaklık kutusu boş çıktı
Arkadaşlar daha önceden başına gelen var mı bilmiyorum. Perşembe günü n11den vavstore isimli mağazadan uzun süredir almak istediğim kulaklığı aldım.

Bu sabah kargo şubesinden kargoyu teslim aldım, bi heves eve geldim kutuyu açtım ama içinde kulaklık yok. Kulaklığı 900 liraya aldım.
N11le görüştüm kargo raporunuz var mı dedi. Yani o durumda rapor tutturmak imkansız. Kargo pakedini eve gelince açtım çünkü. Ödeme erteleme yaptılar ama sonuç ne olacak bilmiyorum.

Daha önceden benzer durumlar yaşayan var mı ? Ne gibi işlemler yapmalıyım ?
P
8 yıl
Ücreti mukabilinde devre yaptırmak istiyorum.
Elektronikçi arkadaşlar selam. Ücreti karşılığında elektronik bir devre yaptırmak istiyorum.

Kısaca bahsedeyim. Sistemi akvaryumda kullanacağım. Yapay şimşek,yıldırım modülü olacak. Pic/plc ile çok daha detaylısını yapmak isteyenler fiyatlarını da balirtebilirler. Sisteme bağlı olan led/lambaya random olarak yanıp sönme işlevini yaptıracak, eş zamanlı/gecikmeli olarak ta ses efekti gelecek.

Konu ile ilgilenenler öm ile ulaşabilir.
P
8 yıl
Xerox ayar - Yardım
Arkadaşlar merhaba, xerox 6022 ofis yazıcısı aldım, yazıcıyı kurdum ve sorunsuz şekilde sınama sayfası aldım. Ancak renkli çıktı alırken flu çıkıyor, resimler net değil. Bununla alakalı yapılması gereken bir ayar vb. var mıdır acaba ?
P
8 yıl
iTunes yedekleri görmüyor.
Arkadaşlar selamlar, bu lanet sorunu daha öncede yaşadım ama üzerinde durmamıştım. Fakat şu an ki durum gerçekten kritik, yedeğimi yüklemem lazım.
Bilgisayarımda 5 farklı yedek var belirli tarih aralıklarında yüklenmiş olan, ancak itunes bu yedeklerden sadece en son olanını görüyor. Bunun sebebi nedir ? Nasıl çözülebilir ? Bilen var mı acaba ?
P
8 yıl
Bisiklet ile İspanya
Herkese selam
Arkadaslar nisan ayinda bi tur planim var. Tam rota su an belli degil ama ana rotaya sabit kalinacak.
Tur ispanya uzerinden gerceklesicek. Bilbao baslangicli, santiago de compostela varisli camino de santiago turu. Rota dunyaca unlu ve bilinen bir destinasyon, hristiyanlarin hac yolu.
Tur mesafesi yaklasik 700 km.
Gunluk 80 km yapmayi dusunuyorum.
Kondisyon seviyem, dusuk/orta.
Thyden bilgileri aldim, ispanya icin 30€ bisiklet tasima ucreti var. Santiage de compostelada bi tanıdığım var, dönüş için bisiklet kutularını ayarlaması konusunda ondan yardım alabiliriz.
Konaklama icin ben cadir dusunuyorum ama yanimda biri olursa ortak karar vererek hostel tarzi biseyler yapabiliriz. Ayrıca yol üzerinde hacıların / konukların konaklaması için ücretsiz / 5 € karşılığında kalabileceği yerler de var.
Gelmek isteyen, aklinda bu tarz bi tur olan varsa ozel mesaj gonderebilir. Detaylari birlikte cikarabiliriz.
resimde farkli rotalar mevcut, benim rotam bilbaodan baslayip sahil seridi uzerinden ulasmak.


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.