S

Yüzbaşı
04 Ağustos 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
99 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
5g kapsama haritası
Turktelekom İstanbul'da belli noktalarda 5g yayına başlamış gözüküyor. 5gli telefonu olup kapsama alanında olanlar test atsın. Aynı noktalarda diğer operatörlerde 5g gözükmüyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
İki cihazda tek e-sim kullanmak
Arkadaşlar e-sim ülkemizde yeni kullanılmaya başlandı. Bende doğal olarak şunu merak ediyorum bir e-sim alsak ailecek tüm telefonlara bu profili yüklesek ve yüksek kotalı internet alsak aynı anda farklı cihazlarda e sim aktif oluyor mu? Ya da bir cihazda aktif durumdayken diğer cihazda aktif edince otomatik olarak diğer cihazdaki bağlantı sonlanıyor mu? Cihazın biri 3g diğeri 4g modunda olsa bir fark olur mu? Deneyip paylaşabilecek arkadaş var mı? Özellikle sınırsız tariflerler için alternatif yöntem olur😃
E-sim+nano sim destekli telefonlar kullanip. E simi sadece internet için kullanmayı düşünüyorum
S
3 yıl
vodafone 24 saat sınırsız?
Arkadaşlar freezone böyle bir şey vardı alıp kullanan var mı? hız kısıtı vs var mı?
S
4 yıl
Turktelekom 2g de 900mhz frekansına geçiyor
Operatörlere 4g ve ötesi için frekanslarda bir sınırlama konmayınca Vodafone 900mhz ile 800 MHz frekanslarını LTE olarak kullanmıştı. Son günlerde Turktelekom 900mhz ile 2g yayına geçişi hızlandırdı. Artık Bursa'da birçok yerde 900mhz 2g ve 3g bulunmakta. 2g den boşa çıkan 1800mhz frekansını 4ye kaydırdığını düşünüyorum. Emin olmamakla birlikte elinde şuan 30mhz band genişliğinde 1800mhz frekans olduğunu tahmin ediyorum. Buna ek olarak 10mhz Band genişliğinde 800mhz frekansını kullanarak 300mbps hızlara ulaşması olağan gözüküyor. Bunlara ek olarak elbette elinde 2600mhz frekansını kalabalık caddelerde kullanıyordur. Asıl merak ettiğim şuan sinyal sorunu yaşayan 2100mhz 3g ne olacak. Çoğu yerde telefon 4gden 3ye düştüğünde 900mhze bağlanıyor ama bazen 2100 mhze geçiyor ve internete girememe gibi sorunlar yaşanıyor. Ben ve arkadaşlarım özellikle iş yerinde bu sorunu çok yaşıyoruz. Çoğu telefon 2100mhz ve 900mhz 3gyi birleştiremiyor. Bence 2100mhz LTE olarak yayın yapmalı. 900mhz 3g ve 2g yayınları telefon trafiğine yeterli gelir diye düşünüyorum. 2100mhz antenleri sökmeden ve çok fazla masraf etmeden 4gye geçirmek mümkün müdür? Neden bu yolu tercih etmiyor olabilirler. Ya da Turktelekom için soruyorum 2100 MHz ya da 900mhz LTE yayını gören oldu mu?
S
4 yıl
Evin yarısında elektirik yok yada lambalar göz kırpıyor. Konu çözüldü
Arkadaşlar birkaç gün önce evde elektirikle ilgili tuhaf bir sorun vardı. Gece tuvalette akkor ampul bile kısık yanıyordu. Neyse sabah sorun yok gibiydi ama buz dolabı çalışınca ışıklar gitti geldi. Ben işteyken ailem yemek yemiş falan mutfakta elektirik kesilmiş ama oturma odasında var. Şartellere bakmışlar sorun yok. Aşağıda ki şartellere bakmışlar oradada sorun yok. Evin bazı odalarında elektirik var bazılarında yok birkaç saat oturmuşlar. Sonra enişte bey gelmiş aşağıda şartellerde sorun var diye onları değiştirmiş. Enişte eve giden tek şartel var tmm o arıza yapmış olabilir ama evin yarısında elektirik var sadece onda sorun olsa hiç elektirik olmazdı dedim. Hallettim sorun yok dedi. İşin garip tarafı şuan odada lamba yaparken fişe Bir sey taksam anlık lamba sönüp yanıyor. Buz dolabı devreye girse anlık göz kırpma oluyor lambalarda. Telefonun şarj aletini fişe taksam yine göz kiprma oluyor. Olay genel olarak bütün odalarda var. İşin garip tarafı her zaman yok. Değişik zamanlarda oluyor. Burda ne gibi sorun olabilir. Önerilerinizi bekliyorum
S
4 yıl
Şebeke meşgul
Virüs nedeniyle herkes evinde ve çoğu kişi telefonda bayramlaştığı için Bursa'da 5 arama denemesi şebeke meşgul olarak geri dönüş olunca WhatsApp üzerinden arayabildim. Henüz ihtiyarlara ulaşamadım. Diğer illerde durum nedir?
S
4 yıl
Vodafone faturasız tarife önerisi verir misini?
Birkaç ay önce yenilenen 7gb tarifesi vardı aylık 20gb hediye ile 3 ay boyunda 27şer gb kullanmak mümkündü. Şuan Türktelekomdayim 27sinde tahhüt bitiyor 3 aylığına Vodafone geçmeyi düşünüyorum 20gb hediye kampanyası bitti sanırım şuan yeni bir kampanyası varmı göremedim. Gözüken tarifede yok sadece kolay paket mi kullanmak zorundayız. Mahallede bir bayi numara taşıyana top hediye yazmış. Farklı bayilerde GB hediyeli kampanyalar vs varmı?
S
4 yıl
Bimcell AFAD Bağış yapılamıyor
Ailemin Bimcell hatlarından 1866ya bağış yapmak istediğimde işlem gerçekleşemedi diye mesaj geliyor
Kendi faturalı Türktelekom hattımdan gerçekleşiyor
Aynı sorunu yaşayan varmı?
S
4 yıl
Kendiliğinden 9TL karşılığı 3000sms tanımlandı.( Para iadesi alındı)
Arkadaşlar gün içerisinde arabayla gezdim, eve gelip teli şarja takıp uzandım. 1 saat sonra telefonun elime alıp biraz video izledikten sonra ne kadar kotam kalmış diye bakmak için TURKTEKEKOM uygulamasına girdim. Fatura tutarını yüksek görünce şaşırdım bir baktım 3000sms paketi tanımlanmış aradım saat 7 civarı tanımlama olmuş diyor uzandığım saat aralığı oluyor. Mesajlarda tanımlanmaya dair birşey yok.
Neyse paket iptali ve ücret iadesi istedim bir sürü şey zırvaladı. Kesinlikle onayım yok ve ihtiyacim yok zaten 1000sms olduğu gibi duruyor. Şikayet kaydı oluşturdu. Umuyorum ki para iadesi yaparlar.
Böyle birşey başına gelen oldu mu? Eskiden Vodafone ekrana bildirim gönderirdi kabul deyince paket tanımlardı falan ama bunda bildirim de gelmedi.


Btk üzerinden şikayet etmiştim para iadesi verilmiş, sms paketini silmisler. Henüz geri dönüş yapılmadı
S
4 yıl
Baz istasyonu kurulum ve aktif olma süreci?
Arkadaşlar geçmiş aylarda evimde 20-25mbps hızlar almakta iken son 1 aydır 1 mbps civarı hızlar alıyorum hatta bazen kesiliyor sayfalar yüklenmiyor. Bu yüzden telefonu 3g de kullanmak zorunda kalıyorum

15 gün önce evimde 1800mhz LTE sinyali fark ettim hız testinde 50mbps hız almıştım. Birkaç saat sonra bu sinyal kayboldu şuan mahallede böyle bir sinyal yok.
TURKTEKEKOM'a şikayet kaydı oluşturdum sms ile yeni baz istasyonu kurulumu yapılacaktır diye dönüş yaptılar
Şuan var olan baz istasyonundan 1800mhz LTE yayını yapmak için bir kurumdan onaymı bekleniyor acaba
Sonuçta donanım olmasa o gün o sinyali alıp o hızı testte göremezdim. Bu konu hakkında detaylı bilgi verebilecek biri varmı? Tahmini ne zaman 1800mhz sinyalini alıp rahat rahat internet kullanabilirim. Farz edelim şuan donanım sıfırdan kursalar ne kadar zamanda aktif olur?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.