P

Yarbay
24 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
23 üye
357842 Gün Cezalı
356355 gün 11 s. 13 dk.
Gönderiler Hakkında
P
4 yıl
Ontye kendi modemimi bağlamak istiyorum
Arkadaşlar ftth ttnet altyapısında millenicom kullanıyorum.
Verdikleri modem yerine kendi modemimi kullanmak istiyorum.
Kısıtlama oluyor mu bu konuda?
Deneyen, kullanan var mı?
P
4 yıl
Virüs gider de cahillik kalır...
Adamlar camiye gidecez namazı kılacaz diyor yav
Bunlar yüzünden vaka milyonları bulur artık...

https://twitter.com/kacsaatolduson/status/1239654696551354368


Link gömülü olduğu halde bende görünmüyor.
https://twitter.com/kacsaatolduson/status/1239654696551354368
P
4 yıl
7700k overclock için yardım(5.0 ghz 1.2v ile sorun çözüldü)
Arkadaşlar merhaba, işlemciyi 5.3 ghz 1.36v llc6 da stabil bir şekilde kullanıyordum, ya da ben öyle sanıyordum bilmiyorum.
BF5 oynarken atıyordu oyundan sürekli, ben de atma sorunu diye arattığımda aynı sorunu yaşayanları görünce ocden şüphelenmiyordum. Yavaşça Avx artırıp, 4 yaptığımda atmadığını görünce bu sefer ocden şüphelenip sistemi 5ghzye çekmeye karar verdim. Sadece bf5 oynadığım için başka oyunlarda hızı düşüyor mu pek bilmiyorum. Prime95, realbench ve aida64 stres testlerini 1er saat yapmıştım onda da sorun çıkmamıştı, 5.3teydi hep. Neyse ben buna bakıp stabil diyordum ama oyunda öyle değilmiş galiba.
Şu an biostan 5 ghzye ayarlayıp 1.2v voltajı verip llc1 yaptığımda sistemi strese sokar sokmaz mavi ekran yediğimden şu an 1.2vde llc4e kadar geldim. Test yaptığımda sistem aşağıdaki gibi 1.168v kullanıyor.
Şimdi biostan 1,168 olarak voltaj versem sistem açılır mı ondan bile şüpheliyim. Bu şekilde ne yapsam gerekiyor llc ayarı ve voltaj konusunda kafam biraz karışıyor çünkü. Bir arkadaş yardımıyla 5.3e ulaşmıştık ama şu an 1.168 kullanıyorsa biostan 1.2yi 1.168 felan yapmak mı gerekiyor, sonrasında llc ayarını değiştirmek gerekiyor mu onu anlamadım. Bilen yardımcı olursa sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
P
4 yıl
Corsair mp510 yazma hızı sorunu
Arkadaşlar merhaba, corsair mp510 480gb modelini kullanıyorum, ssdye sistem kuruluyken hız testi yaptığımda 3400 okuma, 2300 gibi yazma hızı almıştım.
Sonra corsair e format atıp tekrar test yaptığımda yine sorunsuz olduğunu gördüm. Dün test yapayım dedim bi baktım 570,578 gibi buzlar veriyor.
Pcde tüm diskleri söktüm yine değişen bir şey yok.
Bios da sata modu ve pce modu arasında geçiş var, pce ve x4 olarak işaretli.
Sizce sorun neyden bilen var mı?
P
4 yıl
Logitech F710 179TL[BİTTİ]
Zamanında 100 liraya almıştım şimdi bunu bu fiyata yazmak kötü ama en azından piyasanın altında..
Link
P
5 yıl
15 Temmuz Şehitler Köprüsü ne durumda?
Arkadaşlar youtube da aşadaki gibi video gördüm, doğruluk payı var mı?
Arkadaş bana atmıştı fotoğraf halini, ben de videosunu buldum.
Videoyu izlemek için tıklayınız
P
5 yıl
7700k garantiye girer mi?(Sıfırı geldi)
23 Eylül Edit
Geldi gönlümün efendisi :)
Nasıl olduysa dual ram sorunu da çözüldü şükür.

< Resime gitmek için tıklayın >
15 Eylül Edit
Arkadaşlar işlemcinin lehimini temizletmeye gittiğim gün intel benden fotoğraf felan istemişti, ben de lehimi temizletip adamlara o kısmın düştüğünü gösterecektim, zaten yanarak yerinden ayrılmıştı ama bilgisayarcı güya lehim yapmıştı, silerken düştüğünden lehim izi kalmıştı. Ben de sildirmek için telefoncuya gidip silinmesini istediğimi söyledim ama işlemciyi adam bana verdiğinde oraya aynı değerde yenisini lehimleyip vermişti. Ben de kendisine işlemciyi gönderecektim, benden fotoğraf istediler felan dedim ama en azından lehimi çok belli olmadığından o şekilde aldım. Eve gelip fotoğrafları attım, haber bekliyorum yarın bir şeyler olur belki.
13ünde de işlemciyi tekrar takıp şansımı denemek istedim ama çalışmadı, sonra baktım anakart üstündeki pinler yine düzgün değil. 1 saatten fazla uğraşıp anakartın soket pinlerini düzeltmeye uğraştım. Onu da düzeltip yine sisteme taktım, pc bu sefer reset atmak yerine led yakmaya başladı. Bu olay pcyi ilk kurduğumda başıma geldiğinden uzay montaj yapıp ram yerini değiştirip, biosu da resetleyip sistemi açtım. Sistem şu an çalışıyor, işlemciye felan %100 yük bindiriyorum şu an sıkıntı görünmüyor ama intel işlemciyi isterse ne yapayım onu da bilmiyorum:)
Şu an ufak bir sorun var, ram 8lik olarak çalışıyor, normalde dual ama dual taktığımda sistem açılmıyor. Anakarttan şüpheleniyorum ama üzerine ram takıp deneme imkanım yok. Sakarya'da yaşayıp yardım edebilen olursa çok memnun olurum. Ona göre asus ile görüşüp garanti desteği isterim.

12 Eylül Edit

O sıkıntılı kısma işlem yapmış adamlar, ben müdahale edeceklerini düşünmüyordum. Düzeltilme ihtimali var mı yoksa garantiye yollayıp şansımı denesem mi?


< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar merhaba
Geçen gün bilgisayara detaylı temizlik yapayım dedim en sona sıvı soğutma temizliğini bıraktım, soğutmayı sökmüşken işlemcinin de macunu yenileyeyim dedim.
İşlemciyi ilk taktığım zaman sıkıştırma yapmadan tam yerine oturmadığını fark edip tekrar çıkarıp koydum yerine (öyle hatırlıyorum). Sonra pcyi toparlayıp sistemi açayım dedim pc bios görmeden resetlemeye başladı. Ram felan çıkarıp denedim olmadı, ekran kartını da çıkardım yine olmadı. İşlemciyi tamamen söküp çalıştırmayı deneyip hiç start almadığını da gördüm.
O ara sokete dikkatlice baktım, sol taraftan 1 tane pinin yamulduğunu gördüm.
Neyse dedim bende bunu düzeltecek bir şey yok. Bacanak bilgi işlemci, ona götürdüm orda denedik olmadı.
Bir tane bildiği bilgisayarcı varmış ona veririm yapar belki diye bıraktım pcyi.
Ertesi gün aradı beni senin sıkıntı işlemcide dedi ve sonra aşağıdaki fotoğrafı attı.
Siyah karenin altındaki kısım sorunlu görünüyor.
Ben açıkçası işlemciyi bu hale getireceğimi düşünmüyorum.
Bir işlemciyi nasıl bu hale getirebiliriz ki?
Şu an anakartın başka işlemci çalıştırıp çalıştırmadığını bilmiyorum.
Çöp dedikleri işlemcinin bana ait olduğunu bile düşünmüyorum, ama elimde işlemcinin kutusu bulunduğu için gördüğüm zaman bana ait olup olmadığını anlarım zaten.
Şu an için hem işlemci hem de anakart gitmiş gibi görünüyor, yenileme gibi bir durumum da yok. İşlemci bu haldeyken intel garanti altına alır mı merak ediyorum?

< Resime gitmek için tıklayın >
P
5 yıl
Turkcell superbox bant seçimi yapma(sınırsızlarda hız yükseltme ihtimali)
Arkadaşlar merhaba, yabancı forumlarda anten arayışıyla ilgili gezinirken bant değişimiyle ilgili bilgi gördüm ve hemen denediğimde faydasını gördüm.https://drive.google.com/file/d/1hCcEgDNgPmf-YXtsQcVuguLPI2JVP1Vj/view
Linkteki klasörü bir yere çıkarın.
huawei_band_tool_config adlı txtye girip router_user = "admin"; ve router_pass = "şifreniz"; kısımlarını modem arayüz bilgilerinize göre doldurup kaydedin.
Sonra istediğiniz LTE frekansını çalıştırıp succes yazmasını bekleyin.
SHOW_SIGNAL_STRENGTH adlı dosyadan hangi bandı kullandığını ve sinyal değerlerini görebilirsiniz.
Cihazın tekrar tüm bantları kullanmasını isterseniz LTE_ALL veya UMTS_LTE_ALL dosyalarını çalıştırabilirsiniz.

Uygulamanın orijinal sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Kendi testlerimi aşağıda paylaşıyorum, yaptığınız bant değişikliğinde cihazın tekrar yerini değiştirdiğinizde fayfası olabilir mi bilmiyorum, ben denediğimde pek değişiklik olmadı gibi. Bilen varsa söyler zaten.

1800 bandı kalite ve hızı.
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
2600 bandı kalite ve hızı.
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Bana sağladığı fayda bu şekilde, bazı arkadaşlar cihazlarının telefondan daha düşük hızlar verdiğini söylüyorlar, muhtemelen telefonları 2600ü kullanıyorken cihaz 1800ü kullanıyordu. Ya da tam olarak şöyle diyelim; iki cihaz aynı bant genişliğini kullanmıyordu belki.

Cihazım da bu şekilde dahili anteniyle duruyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
P
5 yıl
Kelebek mobilyayı mahkemeye vermek istiyorum
Merhaba arkadaşlar 3 eylül 2018 tarihinde kelebek mobilyadan 45 günde teslim edilir sözüyle düğün alışverişimiz için 12500tllik yatak odası, yemek takımı felan aldık.
Düğüne 1.5 ay kala bayiyi neredeyse her gün aradık ama net teslim tarihini bir türlü alamadık. Defalarca aramalara rağmen fabrikanın da bayiyle iletişime geçmesinin hiçbir faydası olmadığı gibi biz balayında iken mobilyaların kurulumunun yapılacağı söylendi ve 2 kasımda mobilyalar eve geldi.
Ürünler şehir dışına (dış kurulum olarak) montajlanmak üzere mobiljet isimli kelebek ürünlerinin montajını garantili yapan firma tarafından getirilmişti.
(Bu arada dış kurulum olduğu için ekstradan 1100 lira montaj parası ödedik bu firmaya. Sebebi ise ürünlerin ilk başta bayinin olduğu ilde kurulacağını söyleyip, sonradan adres değişikliği yapmamız gösterildi. Biz de mecbur ödedik, bunu yasal tarafı nedir bilmiyorum.)

Bir kaç saat sonra bana yatak odasındaki şifonyerin çekmecelerinin, karyolanın ayaklarının 200lük yerine 160lık geldiğini, salon takımında da şifonyerin çekmecelerinin eksik parçaları olması sebebiyle montajın tamamlanmadan bitirilip tutanak tutulduğunu ve mobiljetin evden ayrıldığını söylediler.
Ben de durumu bayiye anlattım, tutanağı gönderdim, eksiklerin 10 gün içinde çözüleceği felan söylendi.
10 gün oldu ses seda çıkmayınca tekrar aradım vs derken sürekli ileri tarihleri bekleye bekleye bugünlere geldik.
En sonunda aradığımda bana ürünlerden sadece karyola bacaklarının beklendiği ve diğer parçaların ellerinde hazır olup, sadece bizim eksiklerin giderilmesi için montaja gelmeleri ekstra ücretli olacağından hepsi geldiğinde montaja gelineceğini söylediler.
Ben de 3 aydır bunları beklediğimi ve ayakların ne zaman geleceğinin hâlâ belli olmamasından dolayı iyice sinirlenip mahkemeye vereceğimi söyledim. Bayideki kişi bana müdürüyle konuşup döneceğini söyleyip, tabiri caizse telefonu yüzüme kapatıp bir daha da aramadı.
Ben bunları şimdi mahkemeye vermek istiyorum, benim buna hakkım var mı?
Ürünlerin zamanında montajlanmaması mahkemeye vermeye yeterli midir? Veya dış kurulum diyerek ek para istenmesi normal midir?
Siparişi verdiğim bayi ile bulunduğum ildeki bayi arasında olan bir şeye ben dahil oldum ve bana dış kurulumda bayide de ücretli, mobiljette de ücretli dendi.
Bu eksikleri ben 3 aydır bekliyorum nerdeyse ama umurlarında değil, fabrika güya yoğunluktan dolayı yetişemiyormuş, bıktım vallahi aynı şeyleri duymaktan...
Yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar, ona göre belgeleri felan hazırlayıp dava açmayı düşünüyorum.
Bunu online halledebilirsem daha güzel olur aslında.
İyi akşamlar.
P
5 yıl
Enflasyonla, pardon vatandaşla topyekun mücadele
Fazla söze gerek yok.
Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.