N

Yüzbaşı
31 Mart 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
202 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
4 yıl
Yurtdışına Masaüstü Bilgisayar Çıkarma Deneyimim
Arkadaşlar merhaba.

Bundan yaklaşık 4 ay önce Bosna Hersek'e yerleşme amacıyla gidip, dün temelli olarak ülkeye geri döndüm. Gitmeden önce kafamdaki en büyük soru işareti dizüstü değil de masaüstü bilgisayarım olduğu için ne yapacağımdı. Biraz araştırdım birkaç konuya denk geldim ama tam olarak ne yaşayacağımı bilmeden, bilgisayarımı parçalar halinde kasa olmadan valizime yerleştirip gittim. Bu konuyu da bu durumun benzerini yaşayabilecek birisi olursa diye en azından kendi yaşadığım deneyimi aktarmak adına açıyorum.

Benim gittiğim ülke Bosna Hersek'ti, inceleme durumu vs. ülkeden ülkeye farklılık gösterecektir muhtemelen. Ben giderken en detaylı soruları Sabiha Gökçen çıkışında yaşadım aslında. İlk X-Ray geçişimde de, dış hatlar x-ray geçişinde de görevli memurlar özellikle güç kaynağını sordular. Durumu türkçe bildikleri için açıkladım ve anladılar en nihayetinde. Anakartı -yekpare olarak- (işlemci-ram üzerindeyken) ve ekran kartını sağa sola atılmasın diye düşünerek kabin bagajına aldım en değerli parçalar oldukları için.

Saraybosna'da indikten sonra gümrük kontrolü vs. yapılmıştır muhtemelen bilmiyorum ancak ben valizi aldıktan sonra gümrük polisinden onayı alıp direkt dışarı çıktım ve en ufak sorun olmadı.

2-3 gün önce de temelli olarak Türkiye'ye döndüm ve asıl kafamı kurcalayan ülkeye dönüştü çünkü burada gümrükte sorun olabileceğini düşünmüştüm. Yine aynı şekilde Bosna Hersek çıkışında xrayde ekran kartını ve anakartını sordular bavulumu açmamı istediler, çıkardım ve durumu anlattım. Sorun etmediler. Türkiye'ye geldiğimde ise dış hatlarda valizi aldıktan sonra gümrüğe tabi olmayan taraftan kulaklığımı takıp sorunsuzca ilerledim. Lakin bavulumun üzerinde kırmızı bir stickerda "Security check" tarzı bir ibare vardı. Bir nedenden ötürü incelemişler sanıyorum.

Asıl oyalama işi yine iç hatlarda İzmir'e uçacağım zaman oldu. Güvenlikler baya sorguladılar ama o da uçakta bir sıkıntı yaşanmasın diyeydi.


Özet: Herhangi bir sorun yaşamadım, gönül rahatlığı ile çıkarabilirsiniz (en azından Bosna Hersek için)

İyi forumlar.
N
5 yıl
Vizesiz bir ülkeden Türkiye\u0027ye dönüp, tekrar geri dönmek?
Arkadaşlar merhaba. Nadir rastlanan bir durum olduğu için konu açıp sorma gereksiniminde bulundum. Ben şu anda Bosna Hersek'teyim 90 günlük pasaportum dahilinde. Ve tam 30 gün oldu geleli. Burada oturum izni alacağım lakin bu izni almadan önce Türkiye'ye ailemi ziyarete dönme planım var 15 gün sonra falan.

Şimdi sorum şu; Ben Türkiye'ye döndüğümde, tekrar Bosna Hersek'e gelebilmem için herhangi bir koşul var mıdır? İlk girişimden itibaren 45.günde Türkiye'ye gelmiş ve aşağı yukarı 55.günde de tekrar Bosna Hersek'e dönmüş olacağım. 90 günlük sürem devam ediyor olacak ama bu süre dahilinde mi döneceğim yoksa yeniden damga mı vuracaklar pasaporta? Ya da tüm bunlar sorun teşkil eden şeyler mi? Bu konu hakkında iyi bilgisi olan varsa eğer mesajlarınızı bekliyorum dostlar.
N
6 yıl
ASUS HD 7850 BACKUPROM
Merhaba arkadaşlar talihsiz bir durum sonucu vbios güncellerken çalışan ekran kartımı çalışmaz hale getirdim.Konuyla alakalı pişmanlığımı anlatamam araştırmalar sonu belirli romlar denedim ama sonuç vermedi.En son aklıma gelen çalışan ve birebir olan bir karttan backup.rom almak oldu sonuç olarak elinde asus hd 7850 dc2 2gd5 kartı olan arkadaşlar gpuz aracılığı ile alabilecekleri 128 byte bir backup dosyasını bana gönderirsen çok mutlu olurum.Kart etiketine yazan tam olarakbu ama soğutucu olarak v2 tip soğutucu kulannıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
N
8 yıl
Logitech Momo Çok Sert - Hassasiyet ayarı
Arkadaşlar merhaba.
Yıllar önce heves edip logitech momo almıştım o dönem kullanırken oyuna girmediğimde direksiyon sert ve kolay dönmüyorken oyuna girip yarış öncesi bi rahat dönmeye başlıyordu otomatik kendini ayarlyıordu.

geçenlerde tekrar aldım yine heves edip. bu sefer böyle olmuyor. yani standart sertlik sürekli mevcut yarışırken de vs. direksiyonu döndürmek cidden çok zor oluyor? çok sert.

bunu nasıl düzeltebiliriz fikri olan var mı?
N
8 yıl
silinebilir
silinebilir yanlışlıkla açıldı
N
8 yıl
Sistemim bu güçlendirmek istiyorum, yardım edin
Merhaba arkadaşlar, abiler, kardeşler.
Ben sistemimi güncellemek daha güçlü bir sistem kurmak istiyorum. Ama kafamda pek çok soru işareti var bütçem dahilinde en iyisine ulaşmaya çalışıyorum lütfen yardımcı olun...

Şu an kullandığım sistemi yazayım hemen
Anakart: Pegatron IPMIP h55
Ekran Kartı: AMD Radeon HD6570 2GB
İşlemci: intel i3-550 3,2ghz
Ram: 6gb
PSU: 500w OCZ

şimdi arkadaşlar ben 1000 lira bütçe ile bu sistemde neleri değiştirerek en iyi performansı alırım. gtx 960 benim anakartıma olur mu kaldırsa bile psu yeter mi? işlemci olarak i5 4.nesil yeterli olur mu?

Görüşlerinizi bekliyorum, bütçeye göre en optimum sistemi kurmalıyım. Teşekkürler.
N
8 yıl
Evet beyler soruları alayım
Hadi bakalım soruları bekliyorum
N
8 yıl
PS4 Seçkin Dijital Oyun Kardeşliği? (Fikirleriniz önemli)
Arkadaşlar merhaba. Bir fikrimi hayata geçirmek istiyorum siz de şayet isterseniz.
Malumunuz forumda çok sık sorun yaşanıyor dijital kardeşlik konusunda. 24 saat dolmadan mesaj atanlar, eski üye olmazsa alışveriş yapmam diyenler ya da pri sahibini bulamayanlar vs.

Ben diyorum ki, gerçekten hiç sorun yaşamamış birilerinin kefil olabileceği veya alışverişi çok olan referansı olan vs. kişilerden oluşan bir facebook grubu oluşturalım ilanlar buradan verilsin. Oyun ihtiyacı olan ya da satmak isteyen oradan yazsın. Ayrıca da bu gruptaki ilişkilerin ilerleyişine göre bir whatsapp grubu da kurabiliriz, isteyen katılır.
15-20 kişiden bahsetmiyorum en aşağı 100 kişi olsun ki güvenilir insan sayısı orası da aktif olsun. En azından insanlar güvenilir mi değil mi diye düşünmeden alışveriş yapabilirler. Sorunlarımızı hep beraber çözmeye çalışır ve birbirimize de yardımcı oluruz.

Uygun görülürse ben grubu oluşturabilirim. Katılmak isteyen arkadaşlar da gruba buradan girme talebinde bulunup isim soyismini özel mesaj ile belirtir. Profili makul olan dostlarımızı da dahil ederiz.

Ne diyorsunuz arkadaşlar?
Bu arada bu fikir daha önceden düşünülmüş ve uygulanmış olabilir, bilgim yok. Sadece konudaki sıkıntılar üzerine böyle bir şey düşündüm ve konu açmak istedim. Yorumlarınızı bekliyorum.
N
8 yıl
Bu sayı dizisinin devamını getirebilir misiniz?
3 - 1 - 4 - 8 - 16 - 51 - ?

doğru cevabı veren kişi mantığını da yazabilirse sevinirim.
ben cevabı biliyorum, sizi denemek istiyorum sadece.
N
9 yıl
21 Nisan - Banko ve Sürpriz
Sadece deneme amaçlı bankoya 20 sürprize de 5 lira atılmıştır.. maksat paylaşmak, seçip de oynayabilirsiniz...

BANKO
< Resime gitmek için tıklayın >

BAYERN-PORTO: Porto kapalı savunma yapacaktır, Bayern Münih ilk yarıda gol bulsa bile 1,5 üstü olmayacağını düşünüyorum.

BARCELONA-PSG: Dostlar bu iki takımın 1996'dan beri aralarında yaptığı 9 maçın 8'i gol var olmuş. Günümüze bakarsak da 2012'den bu yana 6 maçın 6'sı da gol var. Ben kesinlikle karşılıklı gol olacağını düşünüyorum, skor tahminim 2-1 barcelona.

EFES-MADRID: Efes iki maçın da ilk yarılarını iyi oynadı. Bugün de öyle olacağını düşünüyorum. Hatta ben bugün Efes'in kazanacağını düşünüyorum. Madrid seriyi uzatmak istemeyecektir ama Anadolu Efes en az madrid kadar iyi olduğunu iki maçta da gösterdi. Sert savunma olacağı kanaatindeyim 80-80 barajını bulması çok zor. Kafa kafaya gidecek bu maç 160 yüksek bi skor olmuş toplamda. Alt olur.

SÜRPRİZ
< Resime gitmek için tıklayın >

BLACBURN-MILWALL: Milwall'un her türlü puan alması gerekecek. Onlar için 3 puan ilaç 1 puan da fena olmayacak. Rakiplerinin hiçbir hedefi yok. Öncelikle 3 puanı isteyeceklerini düşündüğüm için gol atacaklarına inanıyorum. Blackburn de iddaasız, rahat bir futbol sergileyecektir. 3,5 üstü denenir.

BAYERN-PORTO: Bayern'in en az 2 hatta belki 3 fark atması gereken bir maç bu. Yapmak zorundalar ve zorunluluk çoğu zaman doğru sonucu getirir. Yine de kolay değil.

MINEROS - HURACAN: Mineros'un hiçbir iddaası kalmadı grupta. Son maçlar oynanıyor. Puan durumu Univ 9, cruzerio 8, huracan 7. Cruzerio-univ maçında cruzerio yenilirse huracana beraberlik yetecek fakat bu riski göze alamazlar çünkü Cruzerio evinde mutlak favori. Huracan da iddaasız rakibini deplasmanda yenerek işi garantiler. Handikap olacağını düşünüyorum ancak banko olarak kesinlikle 2 öneririm.

EFES-MADRID: Bu maçla ilgili yorumumu yukarıda yaptım zaten. İkinci yarı da en kötü ihtimal kaybetse bile handikabı vermeyeceğini düşünüyorum.

Bol şans herkese.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.