U

Yüzbaşı
31 Ocak 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
149 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
8 yıl
Civilization V Harita Kurma
Multiplayer harita açmaya çalışırken istediğim gibi açamadım bir türlü. Single oynarken nasıl olduğunu bilmeden sağdan sola devam eden bir harita açmışım, tekrar açamıyorum. Gerçek dünya haritası gibi en sağdan en sola devam ediyor harita. Ayarını bilen var mı?

Şu şekilde:

http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/261589398046951168/4215178154DFA08EA5ADEE88501424E681D7004D/
U
9 yıl
MacBook Pro Upgrade
13" MacBook Pro almaya karar verdim. Ama upgrade seçeneklerine karar veremedim.

Ram sonradan yükseltilemediği için alırken 16 GB almak mantıklı diye düşünüyorum. Zaten okuduğum her konuda bu yönde tavsiyeler verilmiş.

İşlemciyi de ram gibi yükselterek almayı düşünüyordum ancak i5 (2.7 max 3.1) ile i7 (3.1 max 3.4) arasında 920 TL fark var. İkisi de çift çekirdekli, 0.4 'lük bir fark için o kadar vermeye değer mi? Ya da birkaç sene sonrası için iyi bir yatırım olur mu? Yani i5 'in zorlandığı ama i7 'nin aynen yola devam ettiği günler olur mu? Yoksa ikisi de hemen hemen aynı günlerde mi zorlanmaya başlar?

Diğer seçenek ise SSD. İlk başta bunu da artırıp 256 'lık modeli almayı düşünüyordum ama izlediğim videolardan SSD değişiminin kolay olduğunu gördüm. Şu an 128 alıp daha sonra kendim yükseltmeyi planlıyorum.

Sonuç olarak öğrenci indirimi + havale ile,
128 GB / i5 2.7 / 16GB 4493 TL
128 GB / i7 3.1 / 16 GB 5413 TL
U
9 yıl
[Üniversite Projesi] e-kitap okurlarıyla görüşme yapmak istiyorum
Okul projesi olarak e-kitap okuyucular üzerine bir araştırma yapıyorum. Bununla ilgili olarak mürekkep ekrana sahip olan elektronik kitap okuyucu (e-okuyucu/e-reader) sahipleri/kullanıcılarıyla görüşme yapmak istiyorum. Görüşme genel olarak soru cevap ve kullanıcı izin verdiği ölçüde fotoğraf çekme şeklinde gerçekleşecektir. Amacım kullanıcıların cihazlarıyla olan etkileşimini gözlemleme, mevcut sorunları ortaya çıkarma, varsa öneri şikayet vb konuları belirleyebilmektir.

Bu konuyla ilgili yardımcı olmak isteyen okurlara bir mesaj ya da mail kadar uzağım. Yer şimdilik Ankara. Konum olarak başta ODTÜ olmak üzere merkezi yerlerde buluşup görüşebiliriz (Kızılay, Bahçeli vs). Bir öğrenciye akademik araştırması için katkıda bulunmak isteyenler için iletişim:
mertgul@outlook.com
U
11 yıl
Online Kitap Mağazaları
// Alıntı değildir. //

Forumda hemen hemen her gün biri çıkıp nereden sipariş veriyim, şurdan sipariş verdim gelmedi vs gibi konular açıyor. Bugüne kadar 20 farklı siteden kitap almışımdır. Tecrübelerimi buradan paylaşıp hem konu kirliliğini önlemek hem de kitap alacaklara yol göstermek için bu konuyu açtım. Aşağıda önde gelen kitap mağazalarını ayrıntılarıyla anlatmaya çalıştım. İlk kez sipariş verenler bakarsa iyi olur.

Öncelikle şunu bilmekte fayda var, en ucuz kitapçı ya da en iyi kitapçı vs diye bir şey yok. Her mağazanın yayınevleriyle farklı oranda indirim anlaşmaları olabilir. O yüzden almaya karar verdiğiniz kitapları önce birkaç sitede sepete ekleyip size en uygun olanını bulmanız gerekir. Diğer kriterlerinizle birlikte kendinize en uygun kitapçıyı bulabilirsiniz.

Son olarak burada yazılı olmayan siteler de olabilir tabi, ben kendi kullandığım siteleri yazdım, başka siteler çıktıkça listeyi güncellerim.

kitapyurdu

Kitapyurdu benim tecrübelerime göre online kitapçılar arasında en iyisidir. Bunun sebebi benim gibi kitabında en ufak bir deformasyon olmasını istemeyenler için çok iyi bir paketleme yapmalarıdır. Öyle bir paketleme yaparlar ki yıllardır bir tane hasarlı kitaba denk gelmedim. idefix'le birlikte en eski kitapçılardan biri olarak yılların tecrübesiyle hizmet ederler. Geçtiğimiz günlerde taşınarak daha büyük bir depoyla hizmete devam eden firma (2250 m2) siparişlere daha hızlı cevap vermeye başlamıştır. Dönem dönem kampanyaları da olur, bazen bazı yayınevlerine özel, bazen de çok satan kitaplara özel. Siparişlere ekledikleri kitap ayraçları ve kendi ücretsiz kitap ekleriyle diğer mağazalardan ayrılırlar.

Kitapyurdu'nun bir diğer özelliği de yıllardır sistemlerinde kitaplar için bir yorum bölümünün olmasıdır. Bu yorum bölümünü hepsiburada gibi sitelerden ayıran en önemli özellik, yorumların puan kazanmak için değil gerçekten isteyerek yazılmış olmasıdır. Alacağım kitaplara almadan önce bu yorumlara mutlaka bakarım ve sizin de bakmanızı tavsiye ederim. Çünkü arada istisnalar olsa da büyük çoğunluk kitap hakkında sizi doğru yönlendirir. Yorum göndermek isterseniz de teker teker göndermenizde yarar var, arka arkaya gönderilen yorumları puan kazanmak için yazılmış yorumlar gibi düşünüp eklemeyebilirler.

Burdan sipariş vermeye karar verirseniz mutlaka kargo ödeyen kitaplara bakmanızı öneririm. Çünkü kargo bedeli 4,50 TL civarı tutarken 3,50 TL'ye kargo ödeyen kalem seti gibi avantajlı seçenekler bulabilirsiniz. Ayrıca akşam 18.00'dan sonra açılan külkedisi kitaplarında normalden daha yüksek indirimle satılan kitaplara da bakmanızda yarar var. Son olarak eğer kitap alarak ve yorum yaparak yeterli puan topladıysanız puan kataloğundan puanlarınızla sepete ürün ekleyebilirsiniz.

Kargo: 50 TL üzeri bedava.
Artılar: Kargo ödeyen kitaplar, Puan kataloğu, Kelepir kitaplar reyonu, Külkedisi fırsatları
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Paypal, Fax (Kredi kartı ile), Telefon (Kredi kartı ile), Havale, Posta Çeki, Kapıda Nakit Ödeme (200 TL'ye kadar)
Taksit: 25-60 TL için 2, 60-100 TL için 3, 100-300 TL için 4, 300-500 TL için 5, 500 TL ve üstü için vade farksız 6 taksit.
İpucu: Doğum gününüzden bir gün önce mutlaka siteye giriş yapın, o güne özel tüm siparişlerde kargo bedava olur.

Resimler:

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

idefix

Evet Doğan Grubu idefix'i satın aldı. Ama önce kısaca Doğan'dan önceki idefix'i anlatmak gerekirse, idefix ilk online kitapçılardan biridir (belki de ilki tam tarihini bilmiyorum). Ama hiçbir zaman en tercih edilen kitap sitesi olmamıştır. Tüm kitaplara uyguladığı standart %15 indirim ilk başlarda çekici gelse de diğer sitelerin sektöre girmesi ve daha yüksek indirimlerle popüler olmasıyla birlikte çekiciliğini kaybetmiştir. Ama bununla birlikte çok yüksek oranda bir müşteri memnuniyeti yakalamıştır. Ben şahsen neredeyse burdan şikayet eden birine denk gelmedim diyebilirim. Ama düşük indirim oranıyla benim bile sadece bir kez, o da kitap fuarı kampanyası indirimleriyle ilgimi çeken idefix, ne yazık ki tercih edilesi bir seçenek değildi.

Bugüne dönersek, Doğan'ın satın almasıyla birlikte standart indirim oranını %25 yapan idefix, bu sefer de müşteri memnuniyeti açısından sınıfta kaldı. Verilen siparişlerde yaşanan gecikmeyle listede alt sıralara düşmeye başladı. hesapkitap.com isimli alt sitelerle kampanyalı kitap satışı yapmaya çalışsa da istediği ilgiyi göremedi. Şu anda da hesapkitap.com kapalı konumda.

Kargo: 50 TL üzeri bedava.
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Havale

D&R

D&R aslında online kitapçılar arasında en yüksek potansiyele sahip olan mağaza. Çünkü Türkiye genelinde birçok mağazaya sahip ve stok açısından en rahat olanı. Ama yine de D&R hiçbir zaman en hızlı mağaza olamadı. Verilen siparişler bir haftaya yakın sürelerde kargoya verilir. Üstelik çok satan kitaplardan oluşsa ya da az sayıda kitap siparişi verilse bile. O yüzden acelesi olanlar ya da beklemeyi sevmeyenler için en iyi tercih sayılmaz. Ancak 25 TL üzeri bedava kargo avantajıyla az sayıda kitap almak isteyenler için hala en iyi tercih.

Ekleme: Konuyu açtıktan sonra d&r'la ilgili olumlu yorumlar geldi. Herhalde bütün gecikmeler bana denk gelmiş. Siz yine de d&r'a da bakın sipariş vermeden.

Bunun dışında ara ara yaptığı kampanyalar da oldukça yararlı olmuştur. Bazen 4 TL / 5 TL reyonlarıyla, bazen de seçili kitaplar için yaptığı ekstra indirimlerle ilgi çekmiştir. Zaman zaman da Can Yayınlarının kitaplarında yaptığı indirimler faydalı olmuştur. Kısaca D&R sipariş verilmeden önce bakılması gereken sitelerden biridir.

Kargo: 25 TL üzeri bedava.
Artılar: Mağaza etkinlikleri, Enpara kampanyası
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Paypal, Havale, BKM Express

babil

babil sektöre son girenlerden. ancak gerek güzel tasarımı gerekse satışa sundukları e-okuyucu cihazlarıyla hemen dikkatleri çektiler. arada yaptıkları hediye bez çanta kampanyaları da oldukça hoştu. sitede e-kitabın yayında film, müzik ve güzel şeyler bölümleriyle de farklı bir şeyler sunmaya çalışan babil, dikkatimizi çekmiş durumda. 29 tl gibi düşük bir kargo bedava sınırının yanında gerek duyulursa bir de kargo bedava reyonu mevcut. ancak bu listede alışılmışın dışında olarak film, müzik ve defter kategorilerinden de ürünler görmek mümkün.

Kargo: 29 TL üzeri bedava.
Artılar: e-okuyucu cihazlar, güzel şeyler.
Ödeme Seçenekleri: 30 TL üzeri kapıda nakit ödeme.

Arkadaş Kitabevi

Arkadaş Kitabevi de D&R gibi online mağazası olan bir kitap zinciri. Ankara'daki 3 mağazasının yanında internet üzerinden de hizmet veriyorlar. Yüksek indirim oranlarıyla da listede üst sıralarda yer almaya aday. 50 TL üzeri bedava kargo sınırının da normal olduğunu söyleyebiliriz.

Siparişle ilgili şöyle bir detayı ekleyebiliriz, gelen kitaplarda genellikle arka kapakta fiyat etiketi yapışmış oluyor. Hatta bazı kitapların arka kapak içlerinde alarm yapıştırılmış olabiliyor. Bu da normal kitapçılarda görülen ufak ayrıntılar. Etiket takıntınız yoksa her siparişten önce Arkadaş Kitabevini de kontrol etmenizi öneririm. Uygun indirim oranlarını kaçırmayın.

Kargo: 50 TL üzeri bedava.
Ödeme Seçenekleri: Maximum, bonus ve world için 4 taksit imkanı.

kitapzen

Kitapzen ne zaman açıldı bilmiyorum ama ilk olarak benim dikkatimi iddialı fiyatlarıyla çekti ve o zamandan beri ufak dalgalanmalar olsa da yüksek indirim oranlarına devam ediyor. Çoğu sitenin ara ara yaptığı kampanyalarda sunduğu fiyatı yıl boyunca sunuyorlar ve bu da onları f/p oranı açısından ilk sıraya yerleştiriyor. Ben de son dönemlerde sık sık burdan sipariş verdim. Bana göre sitenin tek büyük eksiği bedava kargo alt limitinin 100 TL olması. Kitapyurdu bile uzun bir süre 150 TL alt limitte direttikten sonra 50 TL limitine indikten sonra 100 TL çok gelebilir ancak uygun fiyatlarıyla o açığı kapatıyor.

Sitede ayrıca bir Sahaf Kitapları bölümü de mevcut. Burada ikinci el kitapların yanında sıfır ama oldukça ucuz kitaplar bulmak mümkün. Son dönemde ayrıca kitapyurdunda olduğu gibi bir puan sistemi de eklendi ancak henüz tam oturmamış durumda. Hem puanlı kitapların puan fiyatları yüksek hem de seçenek az. Yine online kıtapçılarımızın olmazsa olmazı Kargo Ödeyen Kitaplar mevcut ancak bu da faal değil.

Kargo: 100 TL üzeri bedava.
Artılar: Sahaf Kitapları
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartıyla peşin ve taksitli, 3DSecure ve Banka Kartı İle Ödeme, Kapıda Peşin (6 TL fark ile), Banka Havalesi-Posta Çeki (%2 indirimli),

ilknokta

ilknokta İthaki Yayınevi'yle organik bir bağa sahip bir mağaza. Bunun en önemli artısını da yayınevinin yayınlarına özel yaptıkları indirimlerle görebiliyoruz. Günlük ya da haftalık belli kitaplara kampanya olsa da sık sık İthaki Yayınları'nın kitaplarında ciddi indirimler görebiliriz. Özellikle yayınevinden çıkan fantastik seriler oldukça uygun fiyatlara gelebiliyor. Fantastik kitap severlerin sipariş vermeden önce bakmasını kesinlikle tavsiye ederim. Şu an sitede bulunan Fantastik ve Bilimkurgu sayfasına bakmakta fayda var:

http://www.ilknokta.com/index.php?p=FeaturedProductTypes&view=1

ilknokta'nın bir başka artısı da sipariş verirken sepetinize İthaki Yayınları'ndan bir kitabı hediye olarak eklemenize izin vermesi. Çok fazla seçenek olduğunu söyleyemeyiz ancak ne olursa olsun her siparişe bir hediye kitap gülümsemenize yol açacaktır.

Bunun yanında sitede bir Kelepir bölümü ve Kargo Ödeyen Kitaplar Bölümü mevcut. Ama oldukça kısıtlı bir listeye sahip bu iki bölüm de. Ayrıca yine son dönemde eklenen ve çok seçenek barındırmayan Puan Kataloğu da mevcut.

Pandora

Pandora da uzun yıllardır bu sektörde hizmet veren bir firma. Diğerlerinden farklı olarak Pandora'da yabancı kitapları da bulabilirsiniz. Özellikle yabancı yayın arayanlar için en ideal tercih diyebiliriz. Bir diğer farkı da Pandora'nın normal şubelerinin de bulunmasıdır. Beyoğlu şubesinin yanında Boğaziçi ve Koç Üniversitesi Kitabevleriyle yabancı yayınlarla ve üniversite kitaplarıyla hizmete devam etmektedir.

Bu sitede sunulan ek bir hizmette çok acil durumlarda motor kurye sistemidir. Eğer aynı gün hatta birkaç saat içinde bir kitaba ihtiyacınız olursa doğru adres pandora.

Kargo: 90 TL üzeri bedava.
Artılar: Motor kurye, yabancı yayınlar, akademik yayınlar
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Havale, Kapıda Nakit Ödeme

okuoku

Okuoku ilk çıktığında kitapzen gibi iddialı indirim oranlarıyla ilgi çeken bir mağaza olmuştu. Ama sadece ilk günlerinde o yüksek indirimleri görebildik. Artık standart %20-25 indirim oranları var. Ama hala Martı ve Koridor gibi bazı yayınevlerinin kitaplarında iyi oranlar görebiliriz. ilknokta'da olduğu gibi burada da bir bağ var. Sipariş vermeden önce buraya bakmakta fayda var.

Kargo: 75 TL üzeri bedava.
Artılar: İndirim reyonu, günün fırsatı, kargo ödeyen kitaplar
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Havale, Kapıda Nakit Ödeme

kitapadresi

Yenilenen sitesiyle Kitapadresi de aynı ilknokta'da olduğu gibi Yeditepe Yayınları'yla organik bir bağa sahip. Yeditepe Yayınları genel olarak tarih kitapları bastığı için bu türe ilgisi olanlar için ideal diyebiliriz. Belli dönemlerde kendi yayınlarıyla ilgili yaptıkları kampanyalar oldukça ilgi çekiciydi. Ayrıca yine bugünlerde her siparişe hediye ettikleri Cenk Türküleri CD'si de ilgilenenler için güzel bir hediye.

Buna ek olarak şu sıralarda da birçok yayınevine yapmış oldukları %30-%50 arasında değişen indirimler mevcut. Bakmakta fayda var.

Burada da olmazsa olmazımız kargo ödeyen kitaplar listesi var ve diğerlerine göre iyi diyebiliriz. Ahmet Ümit gibi çok satan yazarların da bulunduğu listeye bakmakta fayda var. Ayrıca bir de kelepir reyonu var ki ben de zamanında burdan faydalanmıştım. Son olarak bir de puan kataloğu mevcut ama şu an için puanla alınabilecek bir kitap yok. Sanırım o da yapım aşamasında.

Kısaca kitapadresi de tercih edilebilir seçeneklerden biri.

Kargo: 75 TL üzeri bedava.
Artılar: Yeditepe Yayınları kitapları, her siparişe hediye cd, kelepir reyonu, kargo ödeyen kitaplar
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Havale, Kapıda Nakit Ödeme

insankitap

insankitap da yine Beyoğlu'nda şubesi bulunan ve yabancı kitap da bulunduran bir mağaza. Ortalamanın üzerinde indirim oranlarıyla bakılması gerekir. Bazı yayınevlerinde diğerlerine göre daha yüksek indirim oranı olabilir. 45 TL kargo bedava sınırı da ortalama diyebiliriz, yine az sayıda kitap siparişi vermek isteyenler için doğru tercih olabilir.

Kargo: 45 TL üzeri bedava.
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Havale

evekitap

İlk çıktığında sadece yeni çıkan ve popüler olan kitapların satışını yapsa da bugün evekitap 100.000'in üzerinde kitapla hizmete devam ediyor. Dönem dönem yaptığı kampanyalarla ilgi çeken evekitap, bakmanız gereken sitelerden biri.

Kargo: 70 TL üzeri bedava.
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Havale

hepsiburada

Hepsiburada'yı hepimiz biliyoruz zaten. Ama kitap siparişlerinde zaman zaman faydalı olabiliyor. Bazen bulamadığımız bir kitap sürpriz bir şekilde stoklarında olabiliyor. Ya da bulduğumuz çeklerle oldukça ucuza kitap alabiliyoruz. Tabi bankaların puan kampanyalarını da unutmamak lazım. Bu yüzden sipariş vermeden önce hepsiburada gibi siteleri de hatırlamakta fayda var. Şu aralar 75 TL üzeri siparişe verdikleri kupa da oldukça güzel bir hediye.

Ama hepsiburada'nın en hızlı tedarikçi olmadığını da unutmamak gerek. Birçok ürün grubundan sipariş aldıkları için gecikme yaşanabilir. Bunları göze almak lazım.

Kargo: 50 TL üzeri bedava.
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Havale

n11

n11 temelde normal kitap mağazalarının internet üzerinden de satış yapmasına imkan veren bir site. O yüzden vereceğiniz siparişler tek şubelik küçük kitapçılar da olabilir, kitapzen gibi büyük mağazalar da olabilir. Genelde etiket fiyatı üzerinden %20 indirimli kitap listeleyen kitapçılar var. %20 normalde düşük gelebilir ancak n11'in yaptığı çek kampanyaları ile çok daha ucuza kitap almanız mümkün. Tabi Bkmexpress ve Enpara'yı da unutmamak lazım. Eğer 50 ya da 100 TL'lik bir çek bulabilirseniz çok çok ucuza kitap almanız mümkün. Tabi bunun için kampanyaları takip etmek gerek. Her gün çek kampanyaları olmuyor.

Kargo: Satıcıya göre değişmekle birlikte genelde 75 TL üzeri bedava.
Ödeme Seçenekleri: Kredi Kartı, Bkm Express

gittigidiyor
sahibinden
sanalpazar

Gittigidiyor, Sahibinden ve Sanalpazar gibi ikinci el satışı yapan siteler de kitap almak için uygun olabilir. Tabi yine bu sitelerin ve bankaların kampanyalarını takip etmek gerekir.

Kargo: Satıcıya göre değişir.

// Alıntı değildir. //

Diğer konularım:

Sherlock Holmes
Arsene Lupin
U
11 yıl
Arsene Lupin (Arsen Lüpen) - Maurice Leblanc
Sherlock Holmes kitapları moda olduktan sonra da şimdi de birkaç yayınevi Arsen Lüpen kitaplarına el atmış. Ben de bir ara bakmıştım, yine hikayelerin çoğu yok, hemen hemen hepsi aynı kitapları basmış. Sherlock Holmes kitaplarında olduğu gibi bu serinin kitaplarını da listeledim. İlgi duyan olursa burdan bakarak hikayeleri seçebilir.

Bende Güncel Yayıncılığın bastığı 7 kitap var. Ben satın aldığımda henüz başka bir yayınevi yoktu basan, ama çok eski (30-40 yıllık basımlar sanırım) baskılar vardı sahaflarda, İnkılap ve Aka Yayınları gibi. Bugün Tutku ve Penguen Yayınlarından da yeni baskıları var. Ama dediğim gibi sıraya göre gitmemişler yine.

Bu linkten basılan kitaplara bakabilirsiniz.

Maurice Leblanc Eserleri:

ѻ 1907 Gentleman Cambrioleur - Kibar Hırsız
ѻ 1908 Arsène Lupin contre Herlock Sholmès - Arsen Lüpen Herlock Sholmes'e Karşı*
ѻ 1909 L'Aiguille creuse - Oyuk İğnenin Esrarı
ѻ 1910 813 - 813
ѻ 1912 Le Bouchon de cristal - Kristal Tıpa
ѻ 1913 Les Confidences d'Arsène Lupin - Arsen Lüpen'in İtirafları
ѻ 1915 L'Éclat d'obus - Obüs Patlaması
ѻ 1917 Le Triangle d'or - Altın Üçgen
ѻ 1919 L’Île aux trente cercueils - Otuz Mezarlı Ada
ѻ 1920 Les Dents du tigre - Kaplan
ѻ 1923 Les Huit Coups de l'horloge - Saat Sekizi Çalarken
ѻ 1924 La Comtesse de Cagliostro - Dr. Kagliastro
ѻ 1927 La Demoiselle aux yeux verts - Yeşil Gözlü Kız
ѻ 1927 L'Homme à la peau de bique - Keçi Postu ile Adam**
ѻ 1928 L'Agence Barnett et Cie. - Müfettiş Barnett ve Ortakları
ѻ 1928 La Demeure mystérieuse - Esrarengiz Ev
ѻ 1930 La Barre-y-va - The Mystery of The Green Ruby**
ѻ 1930 Le Cabochon d'émeraude - Zümrüt**
ѻ 1932 La Femme aux deux sourires - İki Çehreli Kadın
ѻ 1934 Victor de la Brigade mondaine - Paris-Soir**
ѻ 1935 La Cagliostro se venge - The Revenge of The Countess of Cagliostro**
ѻ 1939 Les Milliards d'Arsène Lupin - The Billions of Arsene Lupin**
ѻ Yayınlanmadı Le Dernier Amour d'Arsène Lupin - The Last Love of Arsene Lupin***

* Yazar ikinci kitabında dönemin popüler roman kahramanı Sherlock Holmes'ü kendi karakteriyle karşılaştırıyor ancak dönemin telif hakkı kanunları nedeniyle ünlü karakterin isminin baş harflerinin yerlerini değiştirerek Herlock Sholmes olarak yazıyor.

** Bu kitapların henüz Türkçe çevirileri yok.

*** Bu kitabın Fransızcası 2012'de basılmış. İngilizce ve Türkçe baskısı yok.

(Alıntı değildir.)

Diğer konularım:

Sherlock Holmes
Online Kitap Mağazaları
U
11 yıl
Jean Christophe Grange - Kaiken
Kaikenin zamanı geldi

Doğan güneş karardığında,
Geçmiş, çıplak bir kılıç gibi keskinleştiğinde,
Japonya artık bir anı değil, kâbus olduğunda,
Kaikenin zamanı gelmiş demektir.

384 sayfa, 23 TL
Çeviri: Tankut Gökçe

idefix: 16,10 TL
kitapzen: 16,56 TL
d&r: 16,99 TL
kitapyurdu: 18,40 TL

< Resime gitmek için tıklayın >
U
11 yıl
Windows 8 Toshiba Bluetooth Driver
windows 7'deyken sorunsuz çalışan bluetooth driver w8'e geçince kayma yapmaya başladı. baya bi aradım ama bulamadım yeni bi driver. geçen gün benim bilgisayar modeli için olmasa da bi driver denedim ve sorunsuz çalışıyor. benim gibi sıkıntı yaşayan varsa burdan paylaşıyorum.

burdan
U
11 yıl
HDD Tavsiye
Dizüstü bilgisayarım için hard disk almak istiyorum. 1 tb 2,5" 7200 rpm bulamadım, 5400 rpm var hep. tavsiyesi olan var mı?
U
12 yıl
Sherlock Holmes (Sir Arthur Conan Doyle)
Son zamanlarda özellikle dizisi ve filmleri çekildikten sonra popüler olmaya başlayan Sherlock Holmes kitapları birçok yayınevinden basıldı. Ama aynı hikayeler var çoğunda. Bir de sırasına dikkat etmeden basılmış çoğu. Ben de bir ara ilgi duymuştum ve bütün hikayelerini basan bir yayınevi bulamadım malesef. O yüzden bütün hikayelerini yazım sırasına göre okuyabilmek için piyasadaki bütün Sherlock Holmes kitaplarını taradım ve bir liste yapmaya çalıştım. Neyseki Güncel Yayıncılık tamamını olmasa da büyük bölümünü yayımlamış. Seriyi toplamak çok zor olmadı. Bütün seriyi okumak isteyen olursa diye buraya da yazıyım dedim.

Toplamda 56 hikaye ve 4 romandan oluşan Sherlock Holmes serisinin piyasada çok daha fazla hikayesi mevcut. Bu yüzden alırken yazarına bakmak lazım. Çünkü hayranları ya da başka yazarlar tarafından da yazılan S.Holmes hikayeleri de var. A.Conan Doyle'un eserlerinin tamamını aşağıya yazdım.

Güncel Yayıncılık 9 kitaplık bir seriyle büyük çoğunluğunu sıraya da dikkat ederek basmış. Ama eksikler var. 4 roman seriye dahil ancak aşağıda "The Return of Sherlock Holmes" başlığındaki hikayeler dahil değil. Her ne kadar hikayeler birbirlerinden bağımsız olsa da genel olarak bu durum bütünlüğü bozuyor. Bu yüzden Güncel serisinin yanında bu hikayelerin dahil olduğu bir kitap bulmak gerekiyor. Benim bulduğum Rem Yayınlarının 4 kitaplık serisi oldu. Serinin 3. kitabı tam da Güncel'in eksik bıraktığı hikayelerden oluşuyor. Ancak Rem de artık bu seriyi basmıyor. O yüzden bu hikayeleri toplamak biraz zor. Sahaflara bakmak lazım. Benim denk geldiğim Plato Film Yayıncılık'tan çıkan iki ciltlik Sherlock Holmes'ün Dönüşü kitapları. Ancak orada da İkinci Leke isimli hikaye yok.

Güncel Yayıncılık kitaplarında ara ara bazı yazım hataları göze çarpıyor 9 kitap boyunca. Sanırım son kontrolü iyi yapılmamış kitapların. Dörtlerin Yemini ve Korku Vadisi İş Bankası'ndan ciltli ve ciltsiz basılmış, onlar alınabilir Güncel'e alternatif ama bu sefer de dil bütünlüğü bozulabilir. Hikaye aynı olsa da çevirmen farklı bir iz bırakıyor sonuçta.

Bir de aşağıdaki listede olmayan ama A.Conan Doyle kitabı olarak çıkan birkaç kitaba denk geldim. Bunlardan biri Beyaz Balina'dan çıkan Tehlike İçindeyim kitabı. Sanırım orijinal A.Conan Doyle kitabı değil. Zira aşağıdaki listenin tamamını okudum, iletişim olarak sadece telgraf geçiyor ama bu kitapta telefon konuşmaları geçiyor. Dil de zaten aynı değil, farklı bir hikaye. Okumaya gerek yok bence.

Bir de Avrupa Yakası Yayınları'ndan çıkan Böcek Avcısı isimli bir kitap var. Onu almadım ama ona da bakarım bir ara. Kyrhos Yayınlarından Sisler Ülkesi diye bir kitaba daha denk geldim ki o da listede yok. Farklı isimle bir çeviri olduğunu da sanmıyorum çünkü kitap bilgisinde oldukça farklı bir hikaye anlatılmış.

Umarım birilerine yardımcı olmuşumdur.

-----------------------------------------------------

Ekleme:

Martı Yayınları'nın 5 kitaplık serisine baktım, toplam 56 hikaye var. Hikaye bölümünü Martı'dan alabilirsiniz. Çeviri nasıldır bilmiyorum okumadım, sadece hikayeleri saydım. 4 romanın da farklı yayınevlerinden baskısı mevcut.

-----------------------------------------------------

Ekleme:

Martı bütün hikayeleri tek kitapta da toplamış, ciltli ve ciltsiz baskıları var. Ama hala romanlar yok. Sadece ilk roman Kızıl Dosya tek kitap olarak basılmış ama diğerlerinden ses yok.

Everest büyük bir ciltli kitap çıkarmış, toplam 3 cilt olacakmış ama romanlar 3. ciltte olacak diyorlar. Serinin ilk iki kitabı roman, kimse dikkat etmiyor. Ayrıca Everest'ten hikaye kitaplarının ilk ikisi çıkmış durumda. İnceledim, kitapları beğendim. Ama onlar da hikayelerden başlamış işte. Everest için beklemek lazım, eğer romanlar dahil 9 kitabı da basarlarsa güzel bir seçenek olurlar.

Bir de Cem Yayınları tüm kitapları basmış. Üstelik Martı gibi kendilerine göre isim de koymamışlar, orijinal isimleriyle basmışlar. Benim takdirimi aldılar. Bir süredir takip edemedim, sırayla mı çıktı yoksa hepsi aynı anda mı basıldı bilmiyorum ama şu an piyasada 9 kitabı da orijinal isimleriyle sıralı olarak alınıp okunacak tek seri Cem Yayınlarının. Üstelik ayrı ayrı 9 kitap olarak da basılmış tek cilt olarak da basılmış. Ama tek cilt olan da karton kapaklı. Bu bir eksik. Ben şahsen 9 kitabı ayrı olarak almayı tercih ederim. Çevisinin kalitesi bilmiyorum henüz okumadım, okuyanların yorumlarına göre yine buraya ekleme yaparım.

Tek cilt olanın etiket fiyatı 90 TL. Şu an D&R'da 67,50 TL (kargo bedava), 9 kitaplık serinin etiket fiyatı 107 TL. D&R'da 80,25 TL (kargo bedava), kitapyurdunda 74,90 TL (kargo bedava).

kitapyurdu linki

(Alıntı değildir.)

Sherlock Holmes Romanları:

A Study in Scarlet - Kızıl Dosya (1887)
The Sign of the Four - Dörtlerin İmzası (1890)
The Hound of the Baskervilles - Baskerville Tazısı (1901-1902)
The Valley of Fear - Korku Vadisi (1914-1915)

Sherlock Holmes Hikayeleri:

The Adventures of Sherlock Holmes - Sherlock Holmes'ün Maceraları (Temmuz 1891-Aralık 1892)

A Scandal in Bohemia - Bohemya'da Skandal (Irene Adler görünür)
The Adventure of the Red-Headed League - Kızıl Saçlılar Kulübü
A Case of Identity - Bir Kimlik Vakası
The Boscombe Valley Mystery - Boscombe Vadisinin Esrarı
The Five Orange Pips - Beş Portakal Çekirdeği
The Man with the Twisted Lip - Bükük Dudaklı Adam
The Adventure of the Blue Carbuncle - Mavi Yakut
The Adventure of the Speckled Band - Benekli Kordon
The Adventure of the Engineer's Thumb - Mühendisin Baş Parmağı
The Adventure of the Noble Bachelor - Asil Bekar
The Adventure of the Beryl Coronet - Zümrüt Taç
The Adventure of the Copper Beeches - Akgürgenlerin Esrarı

The Memoirs of Sherlock Holmes - Sherlock Holmes'ün Anıları (Aralık 1892-Kasım 1893)

Silver Blaze - Gümüş Şimşek
The Adventure of the Cardboard Box - Mukavva Kutu
The Adventure of the Yellow Face - Sarı Surat
The Adventure of the Stockbroker's Clerk - Borsa Katibi
The Adventure of the Gloria Scott - Gloria Scott (Holmes'ün ilk vakası)
The Adventure of the Musgrave Ritual - Musgrave Töreni (ilk vakalardan biri, Holmes'ün ağzından Watson'a anlatılmıştır)
The Adventure of the Reigate Squire - Reigate Bulmacası
The Adventure of the Crooked Man - Çarpık Vücutlu Adam
The Adventure of the Resident Patient - Yatılı Hasta
The Adventure of the Greek Interpreter - Yunanlı Tercüman (Mycroft ilk kez görünür)
The Adventure of the Naval Treaty - Kayıp Antlaşma
The Final Problem - Son Vaka (Watson Holmes'ün ölümünü bildirir)

The Return of Sherlock Holmes - Sherlock Holmes'ün Dönüşü (Ekim 1903-Ocak 1905)

The Adventure of the Empty House - Boş Ev Vakası (Holmes'ün Dönüşü)
The Adventure of the Norwood Builder - Norwood'lu İnşaatçı
The Adventure of the Dancing Men - Dans Eden Adamlar
The Adventure of the Solitary Cyclist - Bisikletteki Takip
The Adventure of the Priory School - Priory Okulu Vakası
The Adventure of Black Peter - Kara Peter Vakası
The Adventure of Charles Augustus Milverton - Charles Augustos Milverton Vakası
The Adventure of the Six Napoleons - Altı Napolyon'un Esrarı
The Adventure of the Three Students - Üç Öğrenci
The Adventure of the Golden Pince-Nez - Altın Gözlüğünün Esrarı
The Adventure of the Missing Three-Quarter - Kayıp Futbol Oyuncusu
The Adventure of the Abbey Grange - Abbey Çiftliği Vakası
The Adventure of the Second Stain - İkinci Lekenin Esrarı

His Last Bow - Son Görev (1908–1913, 1917)

The Adventure of Wisteria Lodge - Wisteria Lodge Vakası
The Adventure of the Red Circle - Kırmızı Çember Vakası
The Adventure of the Bruce-Partington Plans - Bruce Partington Vakası (Mycroft görünür)
The Adventure of the Dying Detective - Ölmek Üzere Olan Dedektif Vakası
The Disappearance of Lady Frances Carfax - Lady Frances Carfex'in Kayboluşu Vakası
The Adventure of the Devil's Foot - Şeytan Ayağı Vakası
His Last Bow - Son Görev - (üçüncü kişinin ağzından anlatılmıştır)

The Case-Book of Sherlock Holmes - Dava Kitabı (1921–1927)

The Adventure of the Mazarin Stone - Mazarin Elmasının Serüveni (üçüncü kişinin ağzından anlatılmıştır)
The Problem of Thor Bridge - Thor Köprüsü Vakası
The Adventure of the Creeping Man - Sürünen Adam Macerası
The Adventure of the Sussex Vampire - Sussex Vampirinin Serüveni
The Adventure of the Three Garridebs - Üç Garrideb Macerası
The Adventure of the Illustrious Client - Şöhretli Bir Müşteri Macerası
The Adventure of the Three Gables - Üç Çatının Serüveni
The Adventure of the Blanched Soldier - Solgun Asker Macerası (Holmes tarafından anlatılmıştır, Watson görünmüyor)
The Adventure of the Lion's Mane - Aslan Yelesi Macerası (Holmes tarafından anlatılmıştır, Watson görünmüyor)
The Adventure of the Retired Colourman - Emekli Boya İmalatçısı
The Adventure of the Veiled Lodger - Peçeli Kiracı Macerası
The Adventure of Shoscombe Old Place - Shoscombe Old Place Macerası

(Alıntı değildir.)

Diğer konularım:

Arsene Lupin
Online Kitap Mağazaları
U
12 yıl
p300 Dokunmatik tuş sorunu
yıllardır kullandığım dokunmatik tuşlar geçen gün söndü. ne yaptıysam geri getiremedim. çok da sık kullanıyodum. var mıdır bi yol bilen?

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.