K

Yüzbaşı
05 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
Toz Geçirmeyen Menfez Çözümü
Merhaba arkadaşlar,

Evimizin hemen yanındaki metro inşaatı nedeniyle camdaki doğalgaz menfezinden tabiri caizse toz yağıyor evin içine. Tamamen kapatanlar oldu ama ben güvenlik açısından tamamen kapatmak istemiyorum. Toz filtreli menfezler var mı acaba? Ben aradım bulamadım. Menfezi söküp arasına elektrikli süpürgenin yedek hepa toz filtresini koymak geliyor aklıma. Hava akımını engelleyerek güvenlik açısından tehlikeye yol açar mı acaba? Her türlü tavsiyeye açığım.

Teşekkürler.
K
6 yıl
Megane II Vites Geçiş Sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Megane II HB aracımla dün eve gelip park için geri vitese taktığımda çok zor geçti. Aracı park ettikten sonra merak edip bir tur atayım dedim, bütün vites geçişleri aşırı zorlu oldu. Bugüne kadar hiç böyle problem yoktu, aniden oldu. Sebebi ve çözümü ne olabilir acaba?

Teşekkürler.
K
6 yıl
eBay.co.uk %20 İndirim
İndirim Kodu: PNY2018

Kod TR saatiyle 21:00'a kadar geçerli. Tüm ürünlerde geçerlidir.
Alt limit: 20 sterlin.
Maksimum indirim tutarı 75 sterlin.
Ödeme Paypal ile olmalı.

https://www.ebay.co.uk/
K
7 yıl
iPhone bilgim dışında sms gönderiyor.
Merhaba,

iPhone 6 telefonum yurtdışındayken bilgim dışında 05598008000 numarasına sms gönderiyor ve her seferinde 1 tl civarı ücret kesiliyor. Hemen her gün oluyor. Telekomu aradığımda telefonunuz gönderiyordur, bizimle alakası yok diyorlar. Bu numara Avea sms merkez numarası. iPhone'un bu numaraya mesaj göndermesini nasıl engelleyebiliriz. Banka sms'lerini almam gerektiği için hattı kapatamıyorum

Not: iMessage ve Facetime'ı kapattım ancak sorun devam ediyor.
K
8 yıl
LG G2 Güncelleme Yaparken Takıldı Kaldı
Merhaba arkadaşlar,

LG G2 D802TR telefonuma bugün güncelleme uyarısı geldi. Lollipoptaydım zaten neyin güncellemesi bilmiyorum.
Güncelle dedim, telefon kapandı ve güncellemeye başladı. Ancak %14 e gelince takıldı.
%14 e gelince takılıyor, bir süre sonra ekranda bazı yazılar belirip kapanıyor. Sonra kendi kendine açılıyor ve aynı sürec devam ediyor.
Saatlerdir böyle. Orijinal rom yüklü, hiç bir zaman root vs yapmadım.
Benim için tek önemli şey dosyalarımı kurtarabilmek. Bilgisayara taktım hiçbir şekilde görmüyor. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
9 yıl
Ttnet Playstore Dolandırıcılığı
Merhaba arkadaşlar, bugün neredeyse dolandırılıyordum. Normalde bu tarz girişimler kendini anında belli eder ama bu adamlar çok ince çalışmışlar. Son anda farkettim. Olay şöyle gelişti:

+2124440375 nolu numaradan aranarak bölgemde ttnet fiber altyapıyla ilgili çalışma olduğu, bu nedenle kesintiler olabileceği söylendi ve mağduriyet yaşanmaması için hat bilgilerimde güncellemeler yapılacağı söylendi.

Devam edebilmek için güvenlik amacıyla telefonuma gelen şifreyi söylemem istendi. Oruçtan dolayı bu saatte uyurken yakalandım, o yüzden biraz sersemdim. Önce şüphelendim ama arayan numaraya baktım ttnetin numarası, sms'e baktım ttnet'ten gelmiş. (daha önce fatura bilgilerinin geldiği numara) o yüzden numarayı verdim.

Daha sonra bu kesintiler dolayısıyla normalde ücretli olan tivibu gibi bazı hizmetlerimizden ücretsiz yararlanacaksınız dedi. Tekrar şifre istedi. Gelen sms'te playstore satın alma aktivasyonu yazdığını görünce hemen görüşmeyi sonlandırdım.

Ttnet'i arayıp durumu anlattım hiç yardımcı olmadılar. Sinir olup kapatıp kendim durumu gözden geçirdim. öncelikle gelen numaranın başında +212 var bunu farkettim. Normalde 0212 olması lazım. +212 Fas'ın telefon kodu. Adamlar Fas'tan arıyor. Devamı da ttnet'in gerçek numarası. Maillerime baktım şifremin değiştiğine dair mesaj gelmiş ve playstore aboneliğim oluşturulmuş. Orada durumu anladım. Adamlar önce şifre hatırlat diyerek telefona gelen sms aracılığıyla şifremizi değiştiriyor. Daha sonra playstore abonesi yapıp faturaya yansıtıyorlar. Playstore'a girdim sepette 250 liralık steam kod bekliyordu.

İnsanlar uyanık olmalı ama burada görüldüğü üzere çok iyi tasarlanmış bir dolandırıcılık yöntemi var ve bunun en büyük nedeni ttnet'in açıkları.

Ttnetin açıklarını sıralayacak olursam:

1- Gelen sms'in ne için olduğu yazmıyor. Sadece tek kullanım şifreniz X'tir diyor. Mesela şifrenizi değiştirmek için gönderilen tek kullanımlık şifre dese o anda uyanabilir insanlar. Ttnet'e ben bi şifre verdim bu neydi diyorum bulamıyorlar. Daha kendilerinin gönderdiği şifrenin ne işe yaradığını tespit edemiyorlar. İkinci mesajda ise sadece playstore satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz diyor. Bankalardaki gibi kaç lira çekim yapılacağına dair bilgi verilmiyor.

2- Bu dolandırıcılığı yapanlar ttnet program ortakları. Bu çok açık çünkü aboneliğe ilişkin bütün bilgilerimi biliyorlardı. Ttnet mail adresimi vs ben söylemedim. Ttnet benim bilgilerime kimin ulaştığını görüp önlem alabilir ama umurlarında değil. Telefonda hiç bir şekilde yardımcı olmuyorlar.

Uygun şartlar oluştuğunda herkes dolandırılabilir. Profesörü de dolandırıyor adamlar okuma yazma bilmeyeni. Zaten dolandırlanlarda benim gözlemlediğim kaybettiklerinden çok kandırılmalarına üzülüyorlar. Bu kansızları Allah'a havale ediyorum zira ttnet'in umrunda bile değil.
K
11 yıl
Elektrik Faturası hk.
merhaba arkadaşlar,
elektrik faturam bu ay diğer ayların iki katı geldi, aksine diğer aylara nazaran daha az kullanıldı bayramda evde olmamamız dolayısıyla.

normalde 45 civarı gelirdi, 80 gelmiş.
ki bana 45 bile fazla geliyor,
evde klima, kettle vb. ısıtıcı, şofben namına birşey yok.
fırın haftada bir kez anca çalışıyor.
ampuller philips beyaz, zaten ev 2+1
bütün beyaz eşyalarımı yeni aldım ve en kötüsü A++,
32" led tv var ama haftada bir akşam film ya izleniyor ya izlenmiyor. normalde tv izlenmiyor.
sabahtan akşama kadar açık olan tek şey hp laptop, o da fırın gibi ısıtıyor mübarek, tüm elektriği tek başına çekiyor dense inanırım

evinde klima kullanan arkadaşıma hep benden düşük geldiği için kıllanıyorum ama aklıma bir şey de gelmiyor, normal midir bu durum?
K
13 yıl
Bakırköy - Bostancı İDO kaç dakika ACİL!
arkadaşlar internette aradım fakat ulaşamadım.

sabiha gökçene gitmek için bakırköy bostancı ido hattını kullanıcam. ortalama kaç dakika sürüyor?
bir de ido'nun sitesindeki kalkış saatleri tutuyormu? gecikme oluyor mu?
K
14 yıl
Component kablo görüntü kalitesi
merhaba arkadaşlar,

plazma tv nin hdmi girişleri bozulduğu için component kablo aldım. görüntü kalitesi iyi ancak 1 mt veya daha yakından bakınca ekranda ince ince yatay çizgiler oluşuyor. uzaktan bakınca pek belli etmiyor ama yinede rahatsız etti. bu normal mi acaba? yoksa kablo mu sorunlu. aldığım kablonun linki aşağıda.

http://urun.gittigidiyor.com/PS3-Uyumlu-Component-Kablo-LCD-PLAZMA-TV_W0QQidZZ22981975
K
14 yıl
Mahkeme zorunlu işletim sistemi satmanın yasal olmadığına hükmetti!
Mahkeme, bilgisayar alan kullanıcıların cihaza yüklü gelen işletim sistemini istememesi halinde yazılımın kaldırılıp ücretinin iadesini isteyebileceğine hükmetti.

Türkiye'de her hangi bir mağazadan bilgisayar satın alan kullanıcılar, üzerinde yüklü işletim sistemini istemezlerse, satıcı firmadan söz konusu işletim sisteminin kaldırılıp, yazılım fiyatının düşülerek bilgisayarın kendisine verilmesini isteyebilecek.

Ankara 1. Tüketici Mahkemesi, Pardus Kullanıcıları Derneği Başkanı Avukat Nihad Karslı'nın açtığı davayı haklı görerek, satıcı firmanın söz konusu işletim sistemi ücretini ödemesine hükmetti.

Nihad Karslı, ''Özellikle sadece özgür yazılım kullanan insanların, satın aldıkları bilgisayar ile birlikte dayatmacı bir üslup ile satılan işletim sistemini, bir kez bile kullanmadan çöpe atıyor olması ve bilgisayarların söz konusu işletim sistemi olmadan satın alınmak istenildiğinde, yetkili kişilerin olumsuz bir şekilde yanıt vermesi uzun zamandır derneğimiz üyeleri başta olmak üzere birçok bilgisayar kullanıcısının mağduriyetine yol açmaktaydı'' dedi.

Bu durumu ''hukuksuzluk'' olarak nitelendiren Avukat Karslı, dava açtıklarını, bu davada işletim sisteminin bilgisayarın ayrılmaz bir parçası olmadığı ve tüketicinin tercih etme hakkı olduğunun savunulduğunu ve Ankara 1. Tüketici Mahkemesi'nin de bu talebi haklı gördüğünü bildirdi.

Karslı, şunları kaydetti:

''Bu davanın sonucu olarak, özgür işletim sistemi kullanıcıları gibi yasal işletim sistemi lisanslarına sahip kullanıcılar dava açmak yerine, satıcı firmanın zorluk çıkarması durumunda, mahkemenin verdiği örnek karar ile tüketici heyetine başvurarak, masrafsız bir şekilde istemediği işletim sistemini iade ederek ederini geri alabilir.

Bu davanın sonucuyla beraber beklentimiz, özgürlüğünü kullanan bilinçli bilgisayar kullanıcılarının oluşması, ülkemizde uluslararası firmaların kendi ülke hukuklarına göre hazırladığı son kullanıcı sözleşmelerinin değil, Türkiye Cumhuriyeti yasalarının geçerli olduğunun bilinmesidir.''

TÜKETİCİNİN İZLEYECEĞİ YOL

Karslı, söz konusu işletim sistemini istemeyen bir kullanıcının, satın alma işlemi sırasında satıcıdan bilgisayarı ''işletim sistemi olmadan'' satmasını isteyebileceğini, ancak söz konusu firma buna yanaşmazsa hakkını yasal olarak arayabileceğini ifade etti.

Karslı, şunları kaydetti:

''Satıcıdan olumsuz yanıt alan bir tüketici, hiç tartışmadan, bilgisayarını o şekilde satın alıp evine gidebilir. Bilgisayarı açtığı zaman çıkan kurulum prosedürünü yapmayan ya da bir başka deyişle 'son kullanıcı sözleşmesini' imzalamayan kullanıcı, bu işletim sistemini bilgisayarından kaldırarak istediği işletim sistemini yükleyebilir ve bilgisayarını kullanabilir.

Kullanıcı daha sonra ürünü satın aldığı tarihten itibaren yedi gün içinde yada fatura ve garanti belgesinde yazılı süre içerisinde en yakın PTT şubesinden bilgisayarla verilen hiç açılmamış işletim sistemi CD'sini iadeli taahhütlü olarak söz konusu firmaya göndererek işletim sistemi ücretinin, vereceği hesaba yatırılmasını isteyebilir.

Satıcı buna yanaşmazsa, en yakın Tüketici Sorunları Heyeti'ne, iadeli taahhütlü postanın fotokopisi ile 1.Ankara Tüketici Mahkemesi kararını da örnek olarak ekleyerek başvurabilirler. Tüketici Heyeti de başvuruyu değerlendirerek karar verir ve satıcı ile size kararı tebliğ eder. İlgili satıcı ödemeyi yapmaz ise icra takibi yapılarak, söz konusu ücret faizi ile tahsil edilebilir.''

Karslı, Ankara 1. Tüketici Mahkemesi'nin, istemediği işletim sisteminin ücreti olan 140 liranın yasal faizi ile birlikte satıcı firmadan tahsil edilmesine karar verildiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK;http://www.ntvmsnbc.com/id/25033076/#storyContinued
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.