B

Er
02 Haziran 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
5 yıl
OYUNLARDAN DOKU ÇALIYORUZ 🤣
Selam dostlar daha önce var mıydı bilmiyorum ama bugün efsane bir şey keşfettim. Yeni bir bilgisayar aldım ve başladım 3d max programını öğrenmeye. Tabi bu arada oyun kaçamaklar da yapmıyorum değil. GTA 5 i Türkçe yapmak için OPENIV diye bir program buldum. Program sizi yetkilendirerek oyun klasörleri içinde özgürce dolaşmanızı sağlıyor. İşte takılıyorum öyle bir de ne göreyim. 1024x1024 pixellik dokular. Cennetteyim sanki 😅 Çok sevindim hemen bunları dışa aktardım png olarak ve yaptığım çalışmaları boyamaya başladım. VRAY le falan uğraşmamıza gerek kalmıyor bile. Ama henüz hangi klasörde ne var tam bir bilgim yok. Umarım birlikte geliştiririz bu olayı. İyi çalışmalar ✌️
B
5 yıl
Çizim Bilgisayarı!
Selam dostlar konuya hoş geldiniz :)
Öncelikle biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Ben Mimarlık okuyorum ve bölüm gereği sürekli Autocad, 3dmax, Sketchup, Photoshop gibi çizim ve modelleme programları kullanıyorum. Şimdiki bilgisayarım sadece Autocad'ı yarım yamalak açabiliyor. Fakat diğer programlar için daha iyi bir bilgisayara ihtiyacım var. İşimi her yerde yapabileceğim için Laptop kullanacağım. Bazen oyun kaçamakları da yapmak istiyorum tabii. Video çekiyorum aradabu yüzden Premiere Pro gibi render programlarını da kolayca açması çok hoş olur. Ağırlığı ve pil ömrü benim için çok önemli değil. Beklentilerim bu şekilde. Max. Limitim 7.000 ₺ civarı.

İlk başta direk bakar bir laptop alır eve gelirdim dedim. Fakat ürün çeşitliliği o kadar fazlaki insanın başı dönüyor. İşlemci ne olmalı? Ekran kartı mı önemli Ram mı?.. Gibi sorular kafamı çok karıştırdı. Sizce konuya göre bilgisayarın hangi bileşenine dikkat etmeliyim? Bu durumda hangi bilgisayarı önerirsiniz?

Okuduğun için çok teşekkür ederim :)


Edit1: Monster Tulpar T5 v17.1 aldım. Kullanınca yazmaya devam ederim. Selametle.
B
5 yıl
BİLGİSAYAR TÖKEZLİYOR!!!
Herkese hayırlı ramazanlar. Size üzerinde kafayı yemeye başladığım bilgisayarın kasma probleminden söz edeceğim. Ve lütfen yardım edin.
Bilgisayardan bahsedeyim öncelikle...
< Resime gitmek için tıklayın >
bilgisayarın özellikle şu şekilde olup en stabil win10 olan LTSC versiyonunu kullanıyorum. Bilgisayar yavaştır bunu anlarım fakat benim anlayamadığım kısım şu,

Bilgisayarı ilk aldığımız zaman bayağı iyiydi. GTA 5'i 720p de rahatlıkla oynayabilirdim. PUBG Mobile ise akıcı bir şekilde oynuyordum. Mimarlığı kazandıktan sonra bilgisayarı aldım. Uzun bir süre oyun oynamıyordum. Bilgisayarı basit işlemler için kullanıyordum.(vifro izleme, tarayıcı kullanma, fotoğraflar, Mic. Office ...) daha sanra Bölümümle ilgili bir oyun var. HAUSE FLİPPER onu biraz oynuyayım dedim hem eğlenir hemde kendimi geliştiririm. Oyunu çalıştırdım ve acayip kasan, ısınan bir Laptop ile karşılaştım. PUBG Mobileyi tekrar yükledim.(O arada USB ile BİOSDan format atmıştım.) Çalıştırdım ve aynı sonuçla karşılaştım. Sanki o aylar önce açan PC değildi. Bu bilgisayar neden bu kadar yavaşladı? Her türlü hızlandırma tekniğini kullandım (zorla windows gömülü programları kaldırdım, grafikleri en aza indirdim. windows efektlerini kapattım.) ama yine aynı. En azından MOUNT BLADE WARBAND ı oynuyayım dedim onda bile bilgisayar kastı. Artık pes dedim yani. Şimdi sizden ricam şu fabrika ayarlarına gelmeyecek bir daha biliyorum ama en azından Autocad gibi yazılımları sorunsuz açabilecek bir hale nasıl getirebilirim. Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.