P

Teğmen
17 Mart 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
358850 Gün Cezalı
356699 gün 3 s. 54 dk.
Gönderiler Hakkında
P
6 yıl
Saadet Partililer ile tartışan AKP\u0027li: Bana dini şeylerle şey yapmayın
Saadet Partililer ile tartışan AKP'li: Bana dini şeylerle şey yapmayın
Ankara Pursaklar’daki Hicret Parkı’nda yan yana bulunan AKP ve Saadet Partisi seçim standlarındaki partililer arasında sözlü atışma yaşandı.

Atışma sırasında Saadet Partisi görevlisi AKP’li "Bak kardeşim" deyince, AKP’li görevli de "Ben senin kardeşin değilim" diye tepki gösterdi. Oda Tv'de yer alan habere göre, Saadet Partisi görevlisi ise bunun üzerine "Sen Müslüman değil misin, nasıl kardeş değiliz" deyip Kur 'an-ı Kerimdeki "Ancak müminler kardeştir" ayetini okuyup, "Müslüman Müslüman’ın kardeşidir" dedi. AKP’li vatandaş ise bu sözlere, "Bana dini şeylerle şey yapmayın" diyerek karşılık verdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video_haber/988082/Saadet_Partililer_ile_tartisan_AKP_li__Bana_dini_seylerle_sey_yapmayin.html
P
6 yıl
Mehmet Barlas: FETÖ\u0027cülerün sayısal değeri çok az, 24 Haziran\u0027dan bir şeyler bekleyenler yanılırlar
Sabah başyazarı Mehmet Barlas, 'FETÖ'cülerin kurumlara sızmak konusunda hünerli ancak sayısal olarak değerlerinin çok az olduğunu söyledi. Barlas, "FETÖ'ye güvenerek 24 Haziran'dan bir şeyler bekleyenler yanılırlar" ifadesini kullandı.

Barlas'ın Sabah gazetesindeki ( 2 Haziran 2018) yazısının ilgili bölümü şöyle:

Çok fazla söylenilip tartışılan bir iddia FETÖ'nün bazı partilerin içlerine sızdığı ve hatta bazı partileri kurdurduğu şeklinde... Ancak şunu da hiç unutmayalım. FETÖ'cüler kurumlara sızmak konusunda ne kadar hünerli olsalar da, oylar açısından sayısal değerleri çok azdır. Yani FETÖ'ye güvenerek 24 Haziran'dan bir şeyler bekleyenler yanılırlar. Ama parasal destekleri, onlara bağımlı partileri ve siyasetçileri 24 Haziran'a kadar taşıyabilir.

http://t24.com.tr/haber/mehmet-barlas-fetoculerun-sayisal-degeri-cok-az-24-hazirandan-bir-seyler-bekleyenler-yanilirlar,641815
P
6 yıl
17 yaşındaki çocuk katliam yaptı!
Olay, sabah saat 05.00 sıralarında Efeler ilçesi Fatih Mahallesi 1106 Sokak'ta bulunan Çınar Apartmanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın ikinci katındaki dairede ailesiyle birlikte yaşayan Mert Ali Doğru (17), uyudukları sırada emekli polis olan babasının beylik silahıyla annesi Suna (41) ve babası Adem Doğru'yu (47) beş kez ateş ederek öldürdü.

TÜM ÇABALARA RAĞMEN İKNA OLMADI

Sahur vakti silah sesiyle uyanan mahalle sakinleri, daha sonra elindeki silahla apartmanın çatısına çıkan Mert Ali Doğru'yu ikna etmeye çalıştı. Tüm çabalara rağmen ikna olmayan Mert Ali Doğru, başına bir el ateş ettikten sonra dördüncü kattan aşağıya düşerek hayatını kaybetti. Olayda hayatını kaybeden anne, baba ve oğullarının cenazeleri, otopsi için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AİLE İÇİ ŞİDDET YAŞANIYORDU

Doğuya tayininin çıkması üzerine yaklaşık 3 ay önce emekliye ayrılarak özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Adem Doğru’nun uzun yılardır eşiyle sorunlar yaşadığı, birkaç yıl önce darp yüzünden evden uzaklaştırma aldığı, Suna Doğru’nun ise geçtiğimiz yıl eşine boşanma davası açtığı ancak daha sonra çiftin tekrar barışarak boşanmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Sık sık kavga ettikleri öğrenilen ailenin büyük çocukları olan Pınar Doğru’nun ise Ankara’da üniversite öğrenimine devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan acı haberi alınca 8 yıldır aynı evde yaşayan ailenin komşularına taziye ziyaretinde bulunan Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşcıoğlu, aile fertlerini yakından tanıdığını ve baba Adem Doğru ile 3 gün önce sokakta karşılaşıp sohbet ettiklerini söyledi. Olayı duyunca büyük bir şok yaşadıklarını kaydeden Taşcığlu, çok üzgün olduklarını ve söyleyecek söz bulamadıklarını ifade etti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/984717/17_yasindaki_cocuk_katliam_yapti_.html
P
6 yıl
İYİ Parti\u0027de \u0027İnce\u0027 rahatsızlığı
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in “Millet İittifakı”nda yer alan CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderlerine, “parlamenter sistemin yol haritasını belirlenmesi için toplantı” çağrısı yapmasının gerekçesi netleşmeye başladı. İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray , “Millet İttifakı”nı oluşturan partilerin hedefinin güçler ayrılığına dayalı parlamenter sistemi kurmak olduğuna dikkat çekerek, “Fakat, sayın Genel Başkan Akşener gördü ki; bu seçim kampanyası sanki olağan bir seçime gidiliyormuş gibi, sanki parlamento seçimiymiş gibi, başbakan seçilecekmiş gibi, sanki uzun süreli icraat hükümeti çıkacakmış gibi bir kampanyaya dönüştü. Yani bizim prensip zemininden kaydı” dedi.

İYİ Parti’den önceki gün “Meral Akşener’den liderlere çağrı” başlığıyla yapılan açıklamada, Akşener’in Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin liderlerine “parlamenter sistemin yol haritasını konuşmak üzere toplantı çağrısı yaptığı” duyuruldu. Akşener’in çağrıyı “Parlamenter sisteme hızlı ve sağlıklı bir şekilde geçebilmek için 24 Haziran öncesi bir yol haritası açıklamanın millete güven vereceği” gerekçesiyle yaptığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre bu çağrının ardından İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray , CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile telefonla görüşerek talebi iletti. CHP ve ittifakı oluşturan diğer siyasi partilerin çağrıya olumlu baktığı ve seçim çalışmaları programları dikkate alınarak görüşme tarihinin önümüzdeki günlerde belirlenmesi kararlaştırıldı.

‘İnce rahatsızlığı’ iddiası

Akşener’in doğrudan ittifak ortaklarıyla temas ederek, toplantı talebini iletmek yerine, kamuoyuna açık bir çağrı yapması ise kulisleri hareketlendirdi. Kulislerde, Akşener’in çıkışının ardında, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, parlamenter sisteme dönüş için için 2 yıllık bir süreyi içeren “restorasyon süreci” öngörmesi ve partisinden bağımsız hareket ediyor görüntüsü vermesinin rahatsızlık yarattığı iddia edildi.

Çıray: Zemin kaymasın

Konuya ilişkin Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Aytun Çıray , “Millet İttifakı”nı oluşturan partilerin hedefinin güçler ayrılığına dayalı parlamenter sistemi kurmak olduğuna dikkat çekti. Çıray, “Türkiye çok kritik bir seçime gidiyor ve bu klâsik anlamda sadece parlamentoyu belirleyeceğimiz, eskiden olduğu gibi başbakan seçeceğimiz bir seçim değil. Millet İttifakı partilerini bir araya getiren bir prensip var, o da yeni bir kardeşlik anayasasıyla mutlak güçler ayrılığına dayalı, parlamenter sistemi inşaa etmek” dedi. Çıray şu görüşleri dile getirdi:

“Fakat, Sayın Genel Başkan Akşener gördü ki, bu seçim kampanyası sanki olağan bir seçime gidiliyormuş gibi, sanki başbakan seçimiymiş gibi, sanki uzun süreli icraat hükümeti çıkacakmış gibi bir kampanyaya dönüştü. Yani bizim prensip zemininden kaydı. Ama esas olan olabildiğince hızlı şekilde yeni anayasamızı inşa ettikten sonra, tarafsız cumhurbaşkanı sistemiyle yeniden seçime gitmektir. Sayın Akşener, hem bu durumun tekrar tespit edilmesi için hem de bu taahhüdün Türk milletine, ileride de ortak işbirliğini sağlayacak şekilde verilmesi için en önemlisi de bu şirazesinden çıkmış şeçim kampanyalarının yerli yerine oturtulması için bu çağrıyı yaptı. Millet İttifakı’nın liderleri olan Kılıçdaroğlu ve sayın Karamollaoğlu’nun da farklı düşünmediğini düşünüyoruz.”

Çıray, Türkiye ekonomisinin kritik bir süreçten geçtiğini ve bu nedenle de zaman kaybına tahammülü olmadığını ifade ederek, 24 Haziran seçimlerinden sonra en geç 1 yıl içinde parlamenter sisteme geçişin zemininin hazırlanması gerektiğini vurguladı. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin seçimlerden önce kamuoyuna “parlamenter sisteme dönüş” ve yeni anayasa taahhüdünü vermesi ve güven tazelemesinin ekonomiye de güven vereceğini belirten Çıray, “Bu güven unsurunu sağlayacak hadise de anayasal hukuk devletine en kısa sürede dönmek. Bu uzun yılların restorasyonunu bekleyecek bir süreç değil. 1 yıl içinde anayasal hukuk devletine geçilerek, derhal yeni bir seçimle kalıcı bir hükümetle, içeriye ve dışarıya güven veren bir sistem kurulmalı” dedi.

‘Millete götüreceğiz’

Millet İttifakı’nın anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşamaması durumunda ne yapılacağına ilişkin soru üzerine de Çıray, ittifakın parlamento çoğunluğunu sağlayacağına inandığını belirterek, “Zaten Millet İttifakı Meclis’te en geniş çoğunluğu elde etse de hedefimiz, en geniş katılımla anayasa hazırlamak. Ve bu anayasa her şartta millete götürülecektir” dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/988010/iYi_Parti_den_kampanya_uyarisi__Zemin_kaymasin.html
P
6 yıl
Bekir Bozdağ:\u0027İşleri tehdit korku salmak\u0027
“Bunlar iyi tehdit yapıyor. Konuşurken oradan efeleniyor. Hepinizi gördük, 15 Temmuz’da hepinizi gördük. Evlerinize kuruldunuz, televizyondan olup biteni seyrettiniz. Neredeydiniz kabadayılar? Niye çıkamadınız meydana? Şimdi meydanda efeleniyorlar. Kimisi TRT’yi satacağım diyor, kimisi TRT’dekileri tehdit ediyor; ‘Önünde miting yapacağım, gelirsem size dünyanın kaç köşe olduğunu göstereceğim’. Adamların işleri güçleri tehdit, korku salmak. Bizim böyle kuru gürültülere pabuç bırakacak bir halimiz var mı? Tehditle, şantajla, korkutmayla, yıldırmayla, TRT’yi ya da başka kurumları baskı altına alacağını düşünenler yanlış yapıyorlar.”
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/isleri-tehdit-korku-salmak-40855328
P
6 yıl
Trump resmen duyurdu: Kuzey Kore Devlet Başkanı ile 12 Haziran\u0027da görüşeceğiz
ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile daha önce planlandığı gibi 12 Haziran'da Singapur'da bir araya geleceğini açıkladı.

Ayrıntılar geliyor...
http://t24.com.tr/haber/trump-resmen-duyurdu-kuzey-kore-devlet-baskani-ile-12-haziranda-gorusecegiz,641704
P
6 yıl
Mehmet Şimşek:Enflasyon bir kaç ay içinde zirveyi görebilir
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek , Twitter'da İngilizce yazdığı mesajında, enflasyonun birkaç ay içinde zirveyi göreceğini, altın hariç cari açığın ise muhtemelen zirveyi görmüş olduğunu belirtti.Şimşek, Nisan 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gören imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksine (PMI) atıfta bulundu. Şimşek'in tweeti şöyle:

"Son imalat PMI verisi yeniden dengelenmenin devam ettiğini gösteriyor. Mal ihracatı ve turizm ekonomik aktiviteyi desteklemeye devam edecek, yani altın hariç cari açık zirveyi muhtemelen zirveyi gördü. Enflasyon birkaç ay içinde zirveyi görecek olabilir. Politika bileşimini güçlendireceğiz."
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/987765/Mehmet_Simsek_ten_ingilizce_itiraf.html
P
6 yıl
Hayaldi gerçek oldu: Konya’da yerel gazeteler aynı ilk sayfayla çıktı!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim çalışması kapsamında yarın Konya’ya gidecek. Erdoğan burada saat 14.30’da Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda destekçilerine hitap edecek.


Kentte yerel gazetelerin neredeyse yarısı, bugün aynı sayfa düzeniyle çıktı. En az yedi yerel gazete, ilk sayfalarında logolarının haricinde yalnızca AKP’yi öven haberlere yer verdi.

Tüm gazeteler ‘Vakit Konya vakti’ manşetini atarken, Erdoğan’ın fotoğrafının yanına ‘Müjdelerle geliyor’ diye yazıldı. Tasarımından ara başlıklarına kadar aynı olan gazeteler, iç sayfalarda orijinal kapaklarına da yer verdi.

İlk sayfalarda bunun bir reklam olduğunun belirtilmediği görüldü.

< Resime gitmek için tıklayın >
http://www.diken.com.tr/hayaldi-gercek-oldu-konyada-yerel-gazeteler-ayni-ilk-sayfayla-cikti/
P
6 yıl
“Erdoğan\u0027ın Malatya mitingi için okullar tatil edildi, işçiler zorla getirildi”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitingi öncesinde meydanın boş kaldığını ve öğrenciler ile işçilerin alana zorla getirildiğini iddia etti. Kentteki toplu taşımanın saat 14.00 den itibaren ücretsiz taşıma yaptığını savunan Ağbaba, “Hadi bakalım MOTAŞ, yarın da bizim mitingimiz var. Bizim için de ücretsiz taşıma yap da görelim” dedi.

“İşçilere ‘eğer üç kişi getirmezsen seni işten atarım’ dediler”
CHP’nin milletvekili adayları Hulisi Porgalı, Soner Gökçe, Berna Karadaş ve Emin Dönmez ile birlikte esnaf ziyareti yapan Ağbaba, Akçadağ meydanında yaptığı konuşmada, Erodoğan’ın mitingi öncesi Malatya’daki bütün taşımalı okulların tatil edildiğini, araçlarla mitinge insan taşındığını belirterek şunları söyledi:

“Okul servislerinin tamamı miting için kullanıldı. Ayrıca Toplum Yararına Çalışma kapsamındaki asgari ücretli fakir fukara işçilere, ‘en az üç kişi getireceksin’ denerek baskı yapıldı. Asgari ücretli işçilere ‘eğer üç kişi getirmezsen seni işten atarım’ dediler. Bununla da yetinmediler, mülteci kampındaki tüm Suriyelileri mitinge zorla getirdiler. Valisi, kaymakamı, emniyeti, bütün kurumları miting için çalıştı. MOTAŞ saat ikiden sonra otobüsleri ücretsiz yaptı. Hadi bakalım MOTAŞ, yarın da bizim için yap

“Yarın da bizim mitingimiz var, Muharrem İnce yarın Malatya’ya geliyor. Yarın da bizim için ücretsiz yap da görelim. Birkaç çağrıyı yapmak istiyorum ve Akçadağ’ın meydanından Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Bu afişleri sen cebinden mi yaptırıyorsun kardeşim? En az 2 milyonluk Erdoğan’ın miting afişlerini yaptırdın. O paralar CHP’li, Saadetli, İyi Partili, HDP’li herkesin cebinden çıkıyor. Bu para hırsızlıktır, sana haram olsun! İddia ile söylüyorum, bizim paramızla gazete ilanları veriliyor, milletvekili afişleri yapılıyor, kentin bütün meydanları süsleniyor. Böyle belediye başkanlığı olur mu?”

“İyi ki 794 yıllık Ulu Cami’yi, 5500 yıllık Arslantepe Höyüğü’nü biz yaptık demedi”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Malatya mitinginde yaptığı konuşmada “İnönü Üniversitesi’ni biz yaptık” demesini de eleştiren Ağbaba, “1975’te kurulan üniversiteyi biz yaptık diyor. İyi ki Battalgazi’deki 794 yıllık Ulu Cami’yi, 381 yıllık Kervansaray’ı, 5500 yıllık Arslantepe Höyüğü’nü biz yaptık demedi. Yaptığın bir şey varsa gel Akçadağ’da göster. İnsan bakınca utanıyor çamur içinde her yer. Avrasya Tüneli’ni konuşanlar, duble yolları anlatanlar, Akçadağ’ın halini konuşmuyor; kışın çamur, yazın toz. Gel bunu yap” diye konuştu.
http://t24.com.tr/haber/erdoganin-malatya-mitingi-icin-okullar-tatil-edildi-isciler-zorla-getirildi,641500
P
6 yıl
Fitch\u0027ten Türk bankalarına kötü haber: \u0027Fitch, bazı Türk bankalarını negatif izlemeye aldı\u0027
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bazı Türk bankalarını negatif izlemeye aldığı belirtildi. Kuruluşun not görünümünü izlemek için 6 ay boyunca gelişmeleri yakından takip edeceği kaydedildi.

BloombergHT'deki haberde, konuya ilişkin doğrudan bilgi sahibi iki kaynaktan edinilen bilgiye göre, Fitch 'in Türkiye bankalarına ilişkin bir rapor hazırladığı belirtildi.

Kaynaklar, rapor henüz Fitch tarafından yayınlanmadığı için isim vermek istemedi.

Kaynaklara göre, raporda, bankalardaki gelişmelerin 6 aylık bir süre için izleneceği belirtildi.

Londra ve İstanbul'daki Fitch yetkilileri ise konuya ilişkin yorum yapmadı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/987718/_Fitch__bazi_Turk_bankalarini_negatif_izlemeye_aldi_.html
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.