H

Yüzbaşı
08 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
106 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
2 yıl
1.0 motor reno clio 363 bin tl olmasi
Evet dun tam 114 bin tl birden zam yapilmis en dusuk reno clio 1.0 dandik motor 363 bin tl cash paraya
H
4 yıl
REKTORE SAHTE SUCUK İMALATİNDAN HAPİS CEZASİ
Sahte sucuğun altından bakım kim çıktı
Erdoğan'ın atadığı rektörün, insan sağlığına zararlı sucuk üretmekten dolayı hapis cezası aldığı ve meslekten 3 ay men edildiği ortaya çıktı.


12.02.2020 14:13 Karakter boyutu :
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in insan sağlığına zararlı sucuk üretmekten dolayı hapis cezası aldığı ve meslekten 3 ay men edildiği ortaya çıktı.

Gazete Aydın’ın haberine göre, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in Kayseri 1.Sulh Ceza Mahkemesi’nin 95/1390 sayılı dosyasında, Gıda Maddeleri Tüzüğüne Muhalefet suçundan 3 ay meslekten men edildiği öğrenildi. Aldemir’in aynı dosyadan 3 ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü olarak atanan Osman Selçuk Aldemir’in, Kayseri’de imalattan sorumlu müdürlük yaptığı bir üretim tesisinde ürettikleri sucukta e-coli tespit edildiği ortaya çıktı. Memeli hayvanların kalın bağırsağında yaşayan koli basili de denilen tehlikeli bir virüsün sucukların içinde tespit edilmesiyle birlikte Osman Selçuk Aldemir’in soruşturma geçirdiği, iş yerinin kapatıldığı ve hapis cezası aldığı öğrenildi. Osman Selçuk Aldemir'in ceza aldığı koli basili virüsünün 9 yıl önce de Almanya'nın kuzeyinde bulunan eyaletlerde görüldüğü, hızla yayıldığı ve yaklaşık 400 kişiye bulaştığı öğrenildi. Almanya'da da ortaya çıkan virüsten dolayı 2 kişinin hayatını kaybetmişti.

Aldemir’in Gıda Maddeleri Tüzüğüne Muhalefet suçundan yargılandığı dosyada, 3 ay hapis cezası aldığı ancak daha sonra cezanın 1 milyon 180 bin lira ağır para cezasına çevrildiği öğrenildi. Mahkeme, Aldemir’e 3 ay süreyle meslek, sanat ve ticaret yapmaktan da men etti.

Kayseri 1.Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in iş yerinin görünen yerlerine mahkeme kararının asılmasına ve İstanbul, İzmir ve Ankara’da yayın yapan gazetelerde de kararın yayınlanmasına karar verildi.

O DÖNEMDE DERS VERİYORMUŞ


ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in o dönemde Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde ders veriyordu. Kars Cumhuriyet Savcılığı’ndan Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü’ne yazılan yazıda, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir için şu ifadeler kullanıldı : “Adı geçen hükümlü halen Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde öğretmenlik yapmakta olduğu bildirildiğinden adı geçen ilamda belirtilen suçu ile ilgili şahsına ait bir yeri var ise ilamdaki cezaların infazı, yok ise görev yaptığı kurumdan resmi bir belge alınarak ilamın Cumhuriyet Başsavcılığımıza iadesi rica olunur.”

odatv
H
5 yıl
SARAYIN GİDERİ 943 MİLYON TL OLDU
Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı’nın 2018 yılı giderlerini listeledi.

Saray'ın harcaması bir önceki yıla göre yüzde 150'nin üstünde oranda artarken, özellikle personel giderleri, mutfak ve kıyafet harcamaları dikkat çekti.

2017 yılında 362 milyon lira olan toplam gider, geçtiğimiz yıl bir milyara yaklaşarak 943 milyon lira oldu.

İşte Sayıştay verilerine yansıyan harcama kalemlerinden bazıları:

Kırtasiye malzemeleri: 2 milyon 273 bin 633 TL
Beslenme, gıda amaçlı mutfakta kullanılan malzeme: 5 milyon 311 bin 427 TL
Yiyecek: 122 bin 635 TL
İçecek: 867 bin 081 TL
Tıbbi ve laboratuar malzemeleri: 4 milyon 179 bin
Giyecek, mefruşat ve tuhafiye malzemeleri: 10 milyon 38 bin
Bakım onarım malzemeleri: 5 milyon 130 bin
Temizleme ekipmanları: 3 milyon 839 bin
Nakil vasıtaları lastikleri: 2 milyon 221 bin lira
Yedek parçalar: 2 milyon 669 bin
Personel giderleri: 181 milyon 640 bin
Görev giderleri: 258 milyon
Yolluklar: 22 milyon 881 bin
Temsil ve tanıtma giderleri: 48 milyon 809 bin
Hane halkına yapılan transfeler: 5 milyon
Tedavi ve cenaze masrafları: 208 bin

Sozcü
H
5 yıl
SARAYA 80 MİLYON TL LİK 4 ARAÇ DAHA GELİYOR
Cumhurbaşkanlığı’nın talebi üzerine Almanya’dan Ankara’ya dört adet yeni S 600 Maybach araç gönderildiği öğrenildi. Bu araçların son derece güvenlikli oluğu öğrenilirken, 9 kat zırhlı araçların maliyetininin 80 milyon lira olduğu belirtiliyor.Türkiye derin bir ekonomik kriz ile boğuşurken ve her gün zam haberleri gelmeye devam ederken, Cumhurbaşkanlığı’nın talebi üzerine Almanya’dan Ankara’ya dört adet yeni S 600 Maybach araç gönderildiği öğrenildi. Araçların son derece güvenlikli Mercedes- Maybach S 600 Pullmann Guard model olduğu belirtiliyor.TÜRK NAKLİYE ŞİRKETİNE TESLİM EDİLDİAvrupa Postası’nda yer alan habere göre; yaklaşık dört ay önce tamamlanan siparişlerde, Mercedes- Maybach’lar tam 9 kat zırhlanmış olarak Mercedes’ten satın alındı ve gönderi için önceden belirlenen, güvenliklerin alındığı bir Türk nakliye şirketine teslim edildi.
Kaynak Yeniçağ: Saray'a 4 lüks araç daha geliyor
Yeniçağ
H
5 yıl
Skandal Albayrak’ın yıllık 360 milyona kiraladığı arazi 21 milyon TL’ye Torunlar’a satıldı
Mall of İstanbul projesinin yapıldığı alanda TOKİ, sadece şahıs arazilerini kendisi alıyormuş gibi düşük bedelle Torunlar’a aktarmakla kalmayıp içinde kiracısı olan Milli Emlak’ın 90 dönümlük arazisini de “konut yapacağım” diye alıp düşük bir bedelle Torunlar’a devretmiş.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, Torunlar şirketinin, Mall of İstanbul projesi için kamu gücü kullanılarak vatandaşların arazilerine düşük bedelle nasıl sahip olduğuna ilişkin haberin ardından yeni skandallar da ortaya dökülmeye başladı. Eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve TOKİ yetkilileri, Torunlar’ın adını gizleyerek vatandaşlarla pazarlık yapmış, araziyi onda bir düşük bedelle Torunlar’a kazandırmışlardı.

TOKİ’nin, sadece şahıs mülklerini değil Hazine mülklerini de Torunlar’a peşkeş çektiği belirlendi. TOKİ, Mall of İstanbul’un yapıldığı alanda mülkiyeti Milli Emlak’a ait 90 dönümlük bir araziyi hem de içinde kiracısı varken konut yapma amacıyla alıp Torunlar’a 21 milyon gibi düşük bedele devrediyor. 90 dönümlük araziye Mall of İstanbul projesi adı altında onlarca dükkân yapan Torunlar’ın bir dükkânın fiyatı bile bu bundan daha yüksek.

ALBAYRAK'A VERİLEN SÖZ

Torunlar’a oynanan oyunun hikâyesi şöyle: Yıl 1996. Esenler Otogarı işletmeye açılmış, eski Topkapı ve Trakya Otogarı da yıkılmıştır. Ancak otogarın arka kısmında bir de uluslararası bir garaj vardır. Bu garajı işleten Nazif Albayrak’tan burayı boşaltması istenir. Çünkü belediye otogarla birlikte uluslararası garajın da olduğu alana 1453 Panorama Müzesi’ni yapacaktır. Nazif Albayrak o dönemde İl Genel Meclisi üyesidir. Dönemin Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hemşerisi olan Nazif Albayrak’a, “Abi, garajı yık git, başka bir yer bul. Ben seni mağdur etmeyeceğim” sözü verir.

Nazif Albayrak’ın garajına karşılık Milli Emlak’tan bir yer gösterilir. O da şu an Mall of İstanbul’un olduğu yerde Milli Emlak’a ait 90 dönümlük araziyi on yıllığına kiralar. Yıllığı 360 milyon TL’ye. İki yıllık kirasını da peşin öder. Ancak arazide gecekondular vardır. O nedenle kira kontratına şerh koyarak “nasıl olsa Başkan Erdoğan’ın sözü var bu gecekonduları yıktırır” diye düşünerek araziyi kiralar. Ancak arazideki gecekonduları yıktırmak için belediyeye gidip gelse de sonuç alamaz. Başkan Erdoğan, araziyi kiralayan Albayrak’a, “Araziye 250-300” metrekare bir garaj yap, biz diğerini hallederiz” sözünü verir. Doksan dönümlük araziye reva görülen inşaat alanı 250-300 metrekaredir.

Bir süre sonra Albayrak kiraladığı araziye gidince TOKİ tabelası ile karşılaşır, tabelayı söküp atar. Ancak ertesi gün tabela tekrar konur. TOKİ, Milli Emlak’a ait araziyi konut yapmak amacıyla almıştır. Aradan geçen zamanda arazide TOKİ’nin değil Mall of İstanbul’un kuleleri yükselir. Nazif Albayrak, peşin ödediği iki yıllık kirasını geri alamaz. Ama asıl şaşkınlığı TOKİ’nin şehrin göbeğinde, imarda ticari alan kapsamında olan 90 dönümlük arazinin Torunlar’a satış bedelini öğrendikten sonra yaşar.

21 MİLYONA SATILDI

Kendisinin 360 milyona kiraladığı alan, Torunlar’a 21 milyona satılmıştır. Yani Torunlar’ın o projede sattığı bir dükkân fiyatına. Oysa o büyüklükteki arazide Torunlar onlarca dükkân yapmıştır. Çünkü kendisine “250-300 metrekare inşaat yapabilirsin” denilen araziye 1 milyon 250 metrekare inşaat izni verilmiştir. Torunlar, bir yandan belediye, bir yandan TOKİ’nin özel katkısı ve yol göstericiliği ile hem şahıslara hem de kamuya ait araziye “bedava” denilecek bedellere konmuş olur. Cumhuriyet’e açıklama yapan Torunlar’ın mağdurlarından Nazif Albayrak, “Devlette güvenip kiraladığım yeri devlet benden gasp edip başka bir özel mülkiyete, bir dükkân parasına 90 dönümlük araziyi peşkeş çekti. Ben ise yatırdığım iki yıllık kira bedelini bile alamadım” diye konuştu.
Birgün
H
5 yıl
Erdoğan yazlık sarayını beğenmedi: Yıkılıp yeniden yapılacak
Üç yıldır yapımına devam edilen Yazlık Saray için bugüne kadar 50.000 ağaç kesilmiş, 10 bin 966 metrekarelik kıyı dolgusu yapılmıştı. Bugüne kadar 330 milyon TL tutarında harcama yapılan saray için 2019 yılında 30 milyonluk bütçe daha ayrıldı.

Yapımı süren Yazlık Saray'ın, Erdoğan ve ailesi tarafından beğenilmediği için yeniden yapılacağı söyleniyor. Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bir soru önergesi verdi. 'Şahsıma ulaşan bir iddiaya göre Okluk Koyu’na yapılan yazlık sarayın belli bölümlerinin Cumhurbaşkanı ve ailesi tarafından beğenilmediği, buraların yıkılarak tekrar talebe göre yaptırılacağı biçimindedir. Eğer iddialar doğruysa ‘tasarruf’ sözcüğü, yalnızca yurttaşlara tavsiye anlamı taşımakta, iktidar temsilcilerini bağlamamaktadır” diyen Erkek, 'Bu kısımların yıkımı ve yeniden yapımı ne kadara mal olacaktır? Bunun ödeneği hangi kalemden karşılanacaktır?' sorularını da yöneltti.


habersol
H
5 yıl
A HABER’İN “ABD SEÇİM ANALİSTİ” DİYE CANLI YAYINA ÇIKARDIĞI KİŞİ KEBAPÇI ÇIKTI
FERSUDE – A Haber televizyonu ABD seçimlerini örnek göstererek “ABD seçim analisti” unvanıyla Kenan Demir’le canlı yayında konuştu. Kenan Demir’in, A Haber’in iddia ettiği gibi “ABD seçim analisti” değil; ABD’de North Carolina’da Sultan Kebap isimli mekanın sahibi olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da kazanan resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu oldu. İtiraz edilen yerlerde oylar tekrar sayılırken; seçimlerde usulsüzlük olduğunu iddia eden A Haber televizyonu ABD seçimlerini örnek göstererek “ABD seçim analisti” unvanıyla Kenan Demir’le canlı yayında konuştu.

Demir, ABD seçimlerindeki itirazları, oyların sayımını anlattı.

Sosyal medya hesabından da “Mazbatayı verin diyenlere şu notu bırakın. Halkın iradesiyle kazanılan her makamın mazbatası verilir ama bir usulsüzlük söz konusuysa sonuna kadar araştırılır. Bırakın YSK görevini yapsın. Belediye Başkanlığı hiç bir yere kaçmıyor” dedi.

Odatv’nin haberine göre; Kenan Demir’in, A Haber’in iddia ettiği gibi “ABD seçim analisti” değil. ABD’de North Carolina’da Sultan Kebap isimli mekanın sahibi olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet
H
6 yıl
MİLLET BAHÇESİ KONUT FİYATLARINI %30 ARTIRDI
31 Temmuz 2018 Salı, 13:10 Güncelleme: 31 Temmuz 2018 Salı, 13:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 23 Mayıs'ta Millet Bahçesi olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları kısa sürede yüzde 30,4'e varan oranlarda arttı

Erdoğan, 23 Mayıs'ta katıldığı TRT canlı yayınında, "İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın olduğu yer 'Millet Bahçesi' olacak." ifadesini kullanmıştı.

TUVİMER tarafından geliştirilen Tapusor.com verilerinden hazırlanan araştırmaya göre, söz konusu günden sonra bölgeye ilgi artarken, Atatürk Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları ortalama olarak il genelinin çok daha üzerinde artış gösterdi.

Bölgeye sınırı bulunan 8 mahalleden en yüksek artış yüzde 30,4 ile Şenlikköy'de görülürken, onu yüzde yüzde 27,5 ile Basınköy, yüzde 23,8 ile Yeşilköy, yüzde 11,7 ile Ataköy 2-5-6. Mahallesi takip etti.

Beşyol'da fiyat artışı yüzde 7 olurken, Ataköy 3-4-11. Mahallesi'bnde yüzde 3,6, Yeşilyurt Mahallesi'nde yüzde 2,1, Ataköy 7-8-9-10. Mahallesi'nde yüzde 1,3 artış gözlendi.

Şehir genelinde yılın ikinci çeyreğinde faiz oranlarının da düşmesi nedeniyle uzun süredir yatay seyreden konut fiyatlarının yüzde 4,8 arttığı görüldü. Ancak söz konusu dönemde Atatürk Havalimanı'na sınırı bulunan 8 mahallenin 5'inde bu rakamın çok daha üzerinde yükseliş görüldü.

- "Bakırköy'de satılan konut adedi mayısta yüzde 50, haziranda yüzde 45 arttı"

Araştırmaya göre, Bakırköy'de özellikle son 3 ay içerisinde konut satışları ciddi şekilde arttı. Yılın ilk 6 ayında, 2017'nin aynı dönemine göre İstanbul genelinde konut satışları bir miktar da olsa gerilerken, Bakırköy'de yüzde 20 yükseliş görüldü.

Önemli artış ise mayıs ve haziran aylarında gerçekleşti. Bakırköy'de mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre konut satışları yüzde 54, haziranda ise yüzde 45'lik ciddi artış yaşandı.

Tapusor.com Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, Bakırköy'de konut satış adedinin artmasının en yüksek mayıs ve haziranda görüldüğünü belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ortalama konut metrekare değerlerinin İstanbul ortalamasının oldukça üstünde seyrettiği Bakırköy'de kredi faizlerinin bu dönemdeki seviyesinin de desteği ile birlikte pozitif bir hava hissedildiğini söyleyebiliriz. 2018 yılı 3. ve 4. çeyreğinin de tamamlanması ile birlikte yılın bütününü inceleme fırsatı bulacak ve geçmiş dönemlerle daha ciddi karşılaştırmalar gerçekleştirebileceğiz. Böylelikle Millet Bahçesi projesinin bölge konut piyasasına etkisinin ne seviyede olduğunu daha tanımlı başlılar altında tespit edebilmeyi hedefliyoruz."

- "Yapımı başladığında hareketlilik daha da artacak"

Babacan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan ise Atatürk Havalimanı'nın hemen karşısında Babacan Port Royal isminde projelerinin bulunduğunu anımsatarak "Millet Bahçesi projesi açıklandıktan sonra satış ofisimizde yoğunluk arttı. 11 milyon metrekarelik Millet Bahçesi, sadece İstanbul için değil Türkiye için de önemli bir alan olacak." dedi.

Bu proje yapılmaya başlandığında hareketliliğin daha da artacağını dile getiren Babacan, bölgedeki tüm gayrimenkullerin değer kazanacağını, bu parkın dünyada ilk 5'e girecek kadar büyük olacağını anlattı.

Babacan, "İstanbulluların nefes alabileceği, sosyalleşebileceği büyük bir alan olacak. Burası sadece park değil, içerisinde göletlerin, eğlence alanlarının bulunacağı büyük bir dinlence ve eğlence merkezi olacak. Burayı yurt dışında görmeye gelecekler. Türkiye'nin turist çekim merkezi olacak." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 29 Ekim sonrası havalimanının taşınmasıyla birlikte kısa sürede Millet Bahçesi için kazma vurulacağına dair açıklama yaptığını anımsatan Babacan, bu proje sayesinde bölgedeki yaşam kalitesinin de artacağını anlattı.

- "İnşaat sektöründe işler daha da açılacak"

Babacan, bölgenin yatırım yapılacak ideal yerlerden olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Bizim de Millet Bahçesi'nin yapılacağı alan ile aramızda sadece E-5 karayolu var. Karşımız Millet Bahçesi olacak. Babacan Port Royal adeta Millet Bahçesi'ne sınır olacak. Yeni metro da geliyor buraya. 16 bin 500 metrekare arsa üzerine 800 daireden oluşan projemizde aile rezidansları da bulunuyor. Tüm sosyal donatıların bulunduğu projemizin hemen önünde bulunan 22 bin metrekarelik araziyi de yeşillendireceğiz. Millet Bahçesinin ve 22 bin dönümlük alanın yapılmasıyla yemyeşil bir alan içerisinde kalacağız. Ulaşım avantajımız da çok önemli."

Babacan, bu süreçte fiyatlarını hiçbir şekilde artırmadıklarını ve avantajlı kampanyalarının sürdüğünü belirterek, ancak ağustos sonu itibariyle rakamların yükselebileceğini, oturum ve yatırım için bu projeden konut almanın tam zamanı olduğunu bildirdi.

Sektörde son zamanlarda yaşanan sıkıntılara değinen babacan, konut kredisi faiz oranlarının tekrar artırılmasının iyi olmadığını aktardı.

Babacan, bu süreçte kendilerinin bankalarla anlaşarak, karlarından fedakârlık ederek düşük faizli kredi oranı sunduklarını belirterek, "Sektörün geleceğinden ümitliyiz. Sadece yurt içinden değil yurt dışından da yatırım var. Sektörün ekonomiye katkısı sürecek. Tüm sektörlerde hava bozduğu zaman hesabını kitabını yapamayan zarar görür. Ayağını yorganına göre uzatan sektör oyuncuları bu dönemleri hasarsız geçecektir. Ben inşaatta işlerin daha da açılacağını düşünüyorum." diye konuştu.
AA
H
6 yıl
BOTAŞ, doğal gaz fiyatında %49,5 zam uyguladı
BOTAŞ, doğal gaz fiyatında %49,5 zam uyguladı


Montel-Foreks?in sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre
BOTAŞ, bugün şirketlere yolladığı bilgilendirme yazısı ile Ağustos
ayından itibaren geçerli olacak şekilde, elektrik üretimi amaçlı doğal
gaz fiyatına %49,5 oranında zam uyguladığını belirtti.
Buna göre elektrik üretimi amaçlı doğal gaz fiyatı, 1000 m3 için
1.312 TL oldu.
BOTAŞ?ın Nisan ayında uyguladığı son gaz zammı ile elektrik
üretimi amaçlı doğal gaz fiyatı 1000 m3 için 877,60 TL seviyesinde yer
alıyordu.
BOTAŞ?ın resmi sitesinden yayınladığı tarife listesinde ise
Ağustos fiyatları henüz açıklanmadı.
https://www.montelforeks.com

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )http://www.foreks.com
H
6 yıl
MİLLET BAHÇESİ KONUT FİYATLARINI %30 ARTIRDI
"Millet Bahçesi konut fiyatlarını % 30'a yakın artırdı""Millet Bahçesi konut fiyatlarını % 30 Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) araştırmasına göre, Millet Bahçesi olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları yüzde 30,4'e varan oranlarda arttı 31 Temmuz 2018 Salı, 13:10 Güncelleme: 31 Temmuz 2018 Salı, 13:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 23 Mayıs'ta Millet Bahçesi olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları kısa sürede yüzde 30,4'e varan oranlarda arttı

Erdoğan, 23 Mayıs'ta katıldığı TRT canlı yayınında, "İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın olduğu yer 'Millet Bahçesi' olacak." ifadesini kullanmıştı.

TUVİMER tarafından geliştirilen Tapusor.com verilerinden hazırlanan araştırmaya göre, söz konusu günden sonra bölgeye ilgi artarken, Atatürk Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları ortalama olarak il genelinin çok daha üzerinde artış gösterdi.

Bölgeye sınırı bulunan 8 mahalleden en yüksek artış yüzde 30,4 ile Şenlikköy'de görülürken, onu yüzde yüzde 27,5 ile Basınköy, yüzde 23,8 ile Yeşilköy, yüzde 11,7 ile Ataköy 2-5-6. Mahallesi takip etti.

Beşyol'da fiyat artışı yüzde 7 olurken, Ataköy 3-4-11. Mahallesi'bnde yüzde 3,6, Yeşilyurt Mahallesi'nde yüzde 2,1, Ataköy 7-8-9-10. Mahallesi'nde yüzde 1,3 artış gözlendi.

Şehir genelinde yılın ikinci çeyreğinde faiz oranlarının da düşmesi nedeniyle uzun süredir yatay seyreden konut fiyatlarının yüzde 4,8 arttığı görüldü. Ancak söz konusu dönemde Atatürk Havalimanı'na sınırı bulunan 8 mahallenin 5'inde bu rakamın çok daha üzerinde yükseliş görüldü.

- "Bakırköy'de satılan konut adedi mayısta yüzde 50, haziranda yüzde 45 arttı"

Araştırmaya göre, Bakırköy'de özellikle son 3 ay içerisinde konut satışları ciddi şekilde arttı. Yılın ilk 6 ayında, 2017'nin aynı dönemine göre İstanbul genelinde konut satışları bir miktar da olsa gerilerken, Bakırköy'de yüzde 20 yükseliş görüldü.

Önemli artış ise mayıs ve haziran aylarında gerçekleşti. Bakırköy'de mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre konut satışları yüzde 54, haziranda ise yüzde 45'lik ciddi artış yaşandı.

Tapusor.com Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, Bakırköy'de konut satış adedinin artmasının en yüksek mayıs ve haziranda görüldüğünü belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ortalama konut metrekare değerlerinin İstanbul ortalamasının oldukça üstünde seyrettiği Bakırköy'de kredi faizlerinin bu dönemdeki seviyesinin de desteği ile birlikte pozitif bir hava hissedildiğini söyleyebiliriz. 2018 yılı 3. ve 4. çeyreğinin de tamamlanması ile birlikte yılın bütününü inceleme fırsatı bulacak ve geçmiş dönemlerle daha ciddi karşılaştırmalar gerçekleştirebileceğiz. Böylelikle Millet Bahçesi projesinin bölge konut piyasasına etkisinin ne seviyede olduğunu daha tanımlı başlılar altında tespit edebilmeyi hedefliyoruz."

- "Yapımı başladığında hareketlilik daha da artacak"

Babacan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan ise Atatürk Havalimanı'nın hemen karşısında Babacan Port Royal isminde projelerinin bulunduğunu anımsatarak "Millet Bahçesi projesi açıklandıktan sonra satış ofisimizde yoğunluk arttı. 11 milyon metrekarelik Millet Bahçesi, sadece İstanbul için değil Türkiye için de önemli bir alan olacak." dedi.

Bu proje yapılmaya başlandığında hareketliliğin daha da artacağını dile getiren Babacan, bölgedeki tüm gayrimenkullerin değer kazanacağını, bu parkın dünyada ilk 5'e girecek kadar büyük olacağını anlattı.

Babacan, "İstanbulluların nefes alabileceği, sosyalleşebileceği büyük bir alan olacak. Burası sadece park değil, içerisinde göletlerin, eğlence alanlarının bulunacağı büyük bir dinlence ve eğlence merkezi olacak. Burayı yurt dışında görmeye gelecekler. Türkiye'nin turist çekim merkezi olacak." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 29 Ekim sonrası havalimanının taşınmasıyla birlikte kısa sürede Millet Bahçesi için kazma vurulacağına dair açıklama yaptığını anımsatan Babacan, bu proje sayesinde bölgedeki yaşam kalitesinin de artacağını anlattı.

- "İnşaat sektöründe işler daha da açılacak"

Babacan, bölgenin yatırım yapılacak ideal yerlerden olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Bizim de Millet Bahçesi'nin yapılacağı alan ile aramızda sadece E-5 karayolu var. Karşımız Millet Bahçesi olacak. Babacan Port Royal adeta Millet Bahçesi'ne sınır olacak. Yeni metro da geliyor buraya. 16 bin 500 metrekare arsa üzerine 800 daireden oluşan projemizde aile rezidansları da bulunuyor. Tüm sosyal donatıların bulunduğu projemizin hemen önünde bulunan 22 bin metrekarelik araziyi de yeşillendireceğiz. Millet Bahçesinin ve 22 bin dönümlük alanın yapılmasıyla yemyeşil bir alan içerisinde kalacağız. Ulaşım avantajımız da çok önemli."

Babacan, bu süreçte fiyatlarını hiçbir şekilde artırmadıklarını ve avantajlı kampanyalarının sürdüğünü belirterek, ancak ağustos sonu itibariyle rakamların yükselebileceğini, oturum ve yatırım için bu projeden konut almanın tam zamanı olduğunu bildirdi.

Sektörde son zamanlarda yaşanan sıkıntılara değinen babacan, konut kredisi faiz oranlarının tekrar artırılmasının iyi olmadığını aktardı.

Babacan, bu süreçte kendilerinin bankalarla anlaşarak, karlarından fedakârlık ederek düşük faizli kredi oranı sunduklarını belirterek, "Sektörün geleceğinden ümitliyiz. Sadece yurt içinden değil yurt dışından da yatırım var. Sektörün ekonomiye katkısı sürecek. Tüm sektörlerde hava bozduğu zaman hesabını kitabını yapamayan zarar görür. Ayağını yorganına göre uzatan sektör oyuncuları bu dönemleri hasarsız geçecektir. Ben inşaatta işlerin daha da açılacağını düşünüyorum." diye konuştu.

AA
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.