N

Teğmen
27 Ağustos 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
72 üye
Görüntülenme (?)
302 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
2 yıl
Motorlu Tırpanlar ve Motorlu Testereler /Kronik Sorunlar ve Marka Model Tavsiyesi
Merhaba değerli forum üyeleri, internette çok defa araştırma yapmış olmama rağmen Türkiye'de hiç bir yerde bu başlıktaki gibi bir içerik bulamadım.

DH forumunda çok eski motorlu tırpan ve testere konusu olmasına rağmen kronik sorunların tespiti yapıldığı bir konu göremediğim için böyle bir başlık altında herkes kullandığı ya da etrafında gözlemlediği marka/modelin kronik arızalarını tespit ederek burada bilgi paylaşımı yapabilirsek motor almayı düşünenler için karşılaşabileceği arızalar hakkımda fikir sahibi olması ve gerekirse durumuna göre başka marka/model tercih etmesine yardımcı olabiliriz. Uzun zaman sorunsuz kullanılan marka/model tavsiyelerini de bu başlık altında toplamış oluruz. Belki bu başlık da moderator tarafından ana konu olarak değiştirilir.

Samsun'un ilçesinde kendi köyümüzde kullandığımız motorlarla listeyi başlatayım.

Castor Power 55F sırt tipi motorlu tırpan : 2005 yılında sıfır olarak aldığımız motor senede ortalama 5 gün çalıştı, Karadeniz bölgesinde 2010 yılına kadar en efsane motorudur kendisi, stihlden fazla satmıştır diyebilirim.İlk ciddi arızasını geçen sene verdi ve piston sekmen silindir değişmesi gerektiği söylenerek 1500₺ civarı bir masrafı olduğu için yaptırmadık şuan. Onun haricinde 15 yılda ciddi bir arızası olmadı ve yüksek performans ile çalıştı. Castor un kronik sorunu da piston sekmen silindir ne yazık ki, arıza verdi mi tam verir, köyde 4 kişi de var ve hepsinin bizim gibi uzun yıllar kullandıktan sonra aynı sıkıntıyı yaşadı. Zaten artık eski kalite castor Türkiye'de bulunmuyor.

Alpina MT520F sırt tipi motorlu tırpan : 2019 yılında sıfır aldığımız bu motor eski alpina/castor yok artık izahının fiziksel hali olduğunu bize gösterdi. İlk gün motor bağlantı sacından(iskeletinden) sabitleme vidası çıkması-yalama yapması arızası verdi, bu sorun bu modelde çok yaygın ne yazık ki. Daha sonra işimizin son günü buji kablosu koptu geçici olarak ek yaptım, tork gücünde düşüş oldu motorda boğulma olmaya başladı, henüz tamire götürmedim ama muhtemelen egzoz tıkanması da var. Bu sorunlar da zaten Alpinanın bu modelinde kronik.

Alpina A510 motorlu testere : 2019 yılında sıfır aldık, yine eski alpina/castor kalitesinin yanından bile geçmeyen bir motor. Fiyat performans olarak iyi kabul edilebilir, ancak bu motorun kronik sorunu da buji karartması ile belli bir zaman sonra buji değiştirmeden çalışmaması, bu arıza da kronik karbüratör arızası.

Echo RM520 ES sırt tipi motorlu tırpan : motoru bugün teslim aldık.(16 Kasım 2021) henüz kurulum ve rodaj çalıştırması yapmadım, alırken çok araştırarak aldım, stihl performansı ve dayanıklılığına en yakın marka model olup fiyatının yarısına mal oldu. Sthil FR460 bugün 12k ₺ iken ben Echo RM520 ES i 7 taksit ile 6000₺ ye mal ettim. Echo motorlar japon teknolojisi ve tamamen japonya üretimi olarak kullanıcı rahatlığı ve sağlamlığı mühendislik edinen bir marka olarak öne çıkıyor. Bu modelde motor sabit ve şaft hareketli bir parça ile başlığı döndürüyor. Bazı kullanıcılar bu hareketli parçanın arızalandığını ve şaft milinin kırıldığını söylemiş şuana kadar gördüğüm olumsuz yorumlar bunlar ancak stihl bile alsanız sorunsuz motor yok ve ben bu Japon harikasını denemek istedim umarım bizi üzmez.

Echo CS 2511 TES-C İnce Pala Motorlu Dal Budama Testeresi : evet değerli forum üyeleri, Echoları da ikiledik sonunda. (18 Kasım 2021) Çok araştırarak fındık bahçemizin dallarını budamak için bu modeli tercih ettim. İzlediğim yerli-yabancı bir çok video sonunda stihl ms 151 tce yerine Echo Cs 2511Tes C almayı tercih ettim, aralarında 500₺+ civarı farkla echo daha uyguna geldi tabiki ancak tüm dünyada motorlu budama konusunda Echo nun daha iyi olduğu izlenimini edindim. Alpina A510 motorumuzun zincirini defalarca söküp takan birisi olarak bunun zincirini de taktım ancak pala kapağının somununu elle bile sıksam zincir sıkı zor dönüyordu, gergi vidasından gevşetince biraz daha rahat dönüyordu ancak haliyle zinciri salıyordu, uğraşa uğrasa bir ayar tutturdum, sanırım yeni motor heyecanı ile zarar vermemeye çalıştım :) normale yakın zincir gerginliği bulduğum zaman bir depo benzinle(Echo Pro Up 2T yağ karışım oranı 1litreye 20ml) rodajını 5-10dk arayla 20sn gaza basarak yaptım(zincir bölümüne yağ koydum tabiki), depo bitince pala ucunda sararma olduğunu gördüm keşke palasız zincirsiz rodaj yapsaymışım boşluğuma denk geldi, motorlu testere rodaj yapanlar buna dikkat etsin. inşallah palaya zarar vermemiştir fazla, ince uçlu elmas palanın yenisi de çok pahalı. Şuan palayı söküp takmak da sıkıntı yok bu arada. Onun haricinde depoyu doldurup biraz fındık dalı kestim, hafifliği sayesinde dal kesmek çok keyifli hale geldi, motorun tork gücü de böylesine küçük bir motorda bu güç muazzam dedirtir seviyede. Yedek parça konusuna gelecek olursak öncelikle elmas uçlu ince palasını bulmak çok güç, şuan bulabildiğim satıcılarda ise fiyatı 500₺nin üzerinde, ancak özellikle profesyonel kesim yapan yabancı kişilerin videolarında gözlemlediğim çoğu 28 diş zincirli sthil palasını takmış. Bugün resmi satış yapan stihl sitesinde pala+zincir 350₺ civarı olduğu için yedeğe almayı düşünüyorum böylece yedek pala zincir derdi ortadan kalkmış olacak. Diğer parçalar konusunda pek araştırma yapmadım ama arkasında mapaş firması var sonuçta ve motor da Japon mühendisliği. Umarım arızasız ve kazasız kullanımlar yaparız.
Bu arada orta sınıf büyük motorda alıştığım mahmuz aparatının dal budama motorlarında olmaması kullanırken biraz farklı geldi, kullanım kılavuzunda mahmuz takma işlemi anlatılmış ancak hiç bir yerde uyumlu mahmuz şuan için bulamadım.
N
4 yıl
Tv box tivibu go, d smart go, Turkcell tv+, kablowebtv, bein connect
Herkese merhaba,
dairemizde çanak anten sistemi olmadığı için ilk çıktığından beri evde tivibu kullandık, Türk Telekomun mevcut müşterilerine indirim yapmaması ve 2020 tarifeleri çok pahalı teklif sunmalarından sebep İnterneti de tivibuyu da iptal ettim. Şuan 24mbps e kadar sınırsız millenicom kullanıyorum. Televizyonum hdmi girişli ancak akıllı değil malesef bu nedenle bir tv box alıp, Türkiye'deki yasal platformlardan üyelik alarak tv izlemek istiyorum.
Mi boxta ve fire stickte turkcell tv+, bein connect, kablowebtv çalıştığı söyleniyor, tivibu go(özellikle) ve dsmart go çalıştırabilir mi?
Bu iki box haricinde Çin markalı tv boxlarda bu platformların uygulamalarını sorunsuz kullanabilen var mı, neye göre bu uygulamaları destekleyen cihazı bulabilirim işlemci mi, google sertifikası mı, yoksa tamamen yazılımsal mıdır?
Çin cihazlarında bunları sorunsuz kullanabilen varsa kullandığı marka ve modeli belirtirseler sevinirim, herkese çok teşekkürler şimdiden.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.