O

Binbaşı
12 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
217 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
O
3 yıl
MSI B450M Mortar Max AM4 DDR4 3466 amazon prime 599TL
O
3 yıl
ADİDAS Zx 2K Boost Spor Ayakkabı 815TL.
O
3 yıl
ipad 1 zoom yüklenirmi?
arkadaşlar bir türlü yapamadım yazılımda eski olduğu için.çözümü varmıdır yoksa yeni tablet almak zorundamıyım..kızımım dersleri zoomda..bilen varsa yazarsa sevinirim.
O
3 yıl
Burhan Kuzu Öldümü?Öldürüldümü?
Herkes fikrini yazsın, olaylar derinleşmeye başlayınca birden covid yüzünden öldüğü söylendi. Kimse covid olduğunu dahi bilmiyordu. iddialar çok vahim. Kimileri kara kutuydu öldürüldü diyor, benimde düşüncem bu yönde. İkinci susurluk vakası. Yargılanamadan fişini çektiler bence.



Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
O
4 yıl
MSI 27\" OPTIX MAG271R 165Hz 2312 TL
MSI 27" OPTIX MAG271R 165Hz 1ms 2xHDMI DP FHD Freesync Gaming Monitör
Boy : 27"
Ekran : VA
Tepki Süresi : 1ms
Tazeleme Hızı : 165Hz
Çözünürlük : 1920 x 1080
Çıkışlar : 2xHDMI, DP
Ürün Kodu: OPTIX MAG271R

https://www.itopya.com/msi-27-optix-mag271r-165hz-1ms-2xhdmi-dp-fhd-freesync-gaming-monitor/

bu monitör alınırmı arkadaşlar 1050ti laptopa bağlayacağım. laptopun ekranı 60hz ips ekran. csgo oynuyorum ara ara vakit buldukça, birde dizi film.
O
10 yıl
midea buses 12000btu inventer 1100tl. neden ucuz.
Avrupa bilisimde 1329 tl 9 taksit. Atasehirde bir bayide pesin 1100 tl ye veriyor.bi klimadan kullanan varmi neden bukadar uciz anlamadim.

http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-7233-midea-buses-isac-12000-inverter-klima
O
10 yıl
etiketlere ne oldu.
ikinciel kısmında her bölümde etiket vardı.mesela iphone kısmına girince 3-4-4s-5-5s diye solda etiket çıkıyordu şimdi çıkmıyor..ayarlardanda baktım ama aktif edecek yer bulamadım..yardımcı olanilecek varmı?
O
11 yıl
Beşiktaş\u0027tan TFF\u0027ye 1986-1987 Sezonu Şampiyonluk Başvurusu
Beşiktaş'tan TFF'ye 1986-1987 Sezonu Şampiyonluk Başvurusu



Kartalhaber.com yazarı Avukat İrfan Niğdeli, 24 Mayıs 1987 tarihinde oynanan Malatyaspor-Beşiktaş maçında ev sahibi takımın şike yaptığının kanıtlandığını belirterek yapılan şikenin resmen açıklanması ve o sezondaki şampiyonluğun Galatasaray'dan alınıp Beşiktaş'a verilmesi için Futbol Federasyonu'na başvurdu.


TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU’NA İHBAR


Konu: UEFA’nın yeni disiplin yönetmeliği ve buna uygun hale getirilen TFF Disiplin Talimatları gereği; 06.04.2003 tarihli Star Tv. Telegol Programında 24 Mayıs 1987 tarihli Malatyaspor-Beşiktaş futbol müsabakası ile ilgili Malatyasporlu futbolcuların teşvik pirimi aldıklarını itiraf etmeleri karşısında ilgili futbolcu ve kulüp yöneticileri hakkında soruşturma yapılması talebidir.


İrfan Niğdeli yayınladığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;


Uefa’nın yeni disiplin yönetmeliğinde Haziran 2013 tarihli şike fiillerinde zamanaşımının kaldırılmasına ilişkin kararının ardından , federasyonumuz disiplin talimatında soruşturma zamanaşımının herhangi bir süreye tabi olmaması konusunda gerekli değişikliği yapmıştır.


Uefa tarafından alınan karar yazılı ve görsel medyada ;


‘’İngiltere’nin başkenti Londra'da toplanan UEFA'nın yönetim kurulu üyeleri çeşitli gündemleri ele alarak çeşitli kararlar verdi. Şike ile ilgili alınan kararda, artık zaman aşımı olmayacak. Şikenin hangi tarihte yapıldığına bakılmaksızın tespit edildiği anda gerekli cezaların verileceği belirtildi’’ şeklinde benzer haberlerle yorumsuz olarak kamuoyuna duyurulmuştur.


UEFA’nın bu kararı şike olaylarına karşı sıfır tölerans ilkesinin sonucu olarak, Uluslar arası Hukuk düzeninde genel bir prensip olma yolunda yaptığı hukuki bir düzenlemedir.




1986-1987 sezonunda işlenen fiillerin o dönemde kanunlarımızda suç sayılmadığı ileri sürülebilirse de 6222 sayılı yasadan önce şike olaylarına hakemlerin karışması halinde rüşvet, diğer hallerde dolandırıcılık kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, ancak fiillerin, ceza kanunlarımız açısından zamanaşımına uğramış olduğu olması, bahis konusu fiillerde teşvikleri alan ve veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulsa bile haklarında iç hukuk kurallarınca ceza davası açılamayacağı sonucunu ortaya çıkarmaktadır.


1986-1987 döneminde TFF başkanı ALİ Uras ve yönetim kurullarının ve bu tarihe kadar federasyonumuzun yönetim kademelerinde yer almış başkan ve üyelerinin , Galatasaray Spor Kulübü aleyhinde soruşturma yapmalarını engelleyecek şahsi ve psikolojik sebepleri olabilir.Bu konunun kendi yönetimleri devam ederken gündeme gelmesinin Türk Futbol dünyasını karıştıracağı, bu yükün altından kalkamayacakları, Türkiye’nin imajının bozulmasındansa konuyu görmezden gelme duygusu ağır basmış olabilir.Kaldı ki milyonlarca taraftarı olan kulübün oy potansiyeli düşünüldüğünde siyasi iktidarlarında böyle bir problemi halletme konusunda gayretlerinin olamayacağı aşikardır .


İŞTE SİZE ZAMAN AŞIMI:


Kısacası Galatasaray Spor Kulübünün o dönemde soruşturmaya uğraması , tabiri caizse Kenan Evren ve diğer komutanların yargıya hesap vermeleri kadar görülmemiş bir örnek olacaktı.


İşte bu tarihe kadar zamanıaşıran zihniyetin, olayın üstünden’’ 27 sene geçti demesi’’ ihtimali hukukun kurallarının kötüye kullanılmasıdır.Kaldı ki Evren ve diğerlerinin yargılanması Anayasada yapılan bir değişiklikle zamanaşımı savunmalarına takılmadan bugün devam etmektedir.


Bu konu çözümlenmeye çalışırken UEFA’nın bu konudaki gerekçesi ve niyeti önemlidir. soruşturmalarda zamanaşımını kaldırarak ülkelere;


- Siz yukarıda bahsettiğimiz siyasi ve çıkar ilişkileri doğrultusunda ,kendi takımlarınız hakkında soruşturma yapmaktan korktunuz.


-Gerekli hukuki düzenlemeleri yapmadınız,zamanaşımlarının arkasına sığındınız,


-Bu davalarda tarafsız olamazsınız yürütme organlarınızın ihmalleri sebebiyle zamanaşımı kararları verseniz dahi kabul etmem


- UEFA nın milli müsabakalara karışmadığı dönemde bile olsa soruşturma açacaksınız , ihbar tarihi önemlidir bu konuda ihbar tarihinde UEFA prensiplerine hukuken bağlısınız


Diyecekse Galatasaray Spor Kulübü hakkında soruşturma açılmalıdır.


Gelişmelerden sonra olayı yorumlayan


‘’Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Disiplin Kurulu Üyesi ve spor hukukçusu avukat Remzi Kazmaz ise UEFA Yönetim Kurulu'nun aldığı bu kararın sakıncalı olduğunu ve Türkiye'de kaosa yol açacağını söyledi.


Avukat Kazmaz, şikede zaman aşımının kaldırılması durumunda tozlu raflarda birileri tarafından saklanan belgelerin ortaya çıkarılacağını, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ve mahkemelere ihbar yağacağını söyledi.’’ (Kaynak 23.05.2013http://www.akşam.com.tr.)


Sayın meslektaşımıza kısmen katılmakla birlikte ,Türk Futbolu’nun üzerinde kara bir leke gibi duran 1986-1987 sezonunda yaşanan olaylar Beşiktaş taraftarlarınca sosyal medyada devamlı gündeme getirilmekte olup, delil ve belgelere ulaşmak için tozlu rafları karıştırmaya gerek yoktur.


1986-1987 24.05.1987 Tarihli Malatyaspor-Beşiktaş Müsabakası


TFF Başkanlığı’nı Ali Uras’ın yaptığı 1986-1987 yılı sezon sonunda Galatasaray 54 puanla ,14 sene sonra şampiyonluğunu ilan ederken Beşiktaş 53 puanla 2. Oldu


Sezonun bitmesine 4 maç kala Beşiktaş aradaki puan farkını ikiye çıkarsa da üç hafta kala 24 Mayıs 1987'de Beşiktaş, Malatyaspor deplasmanında beklenmeyen bir yenilgi aldı ve Galatasaray ile puanlar eşitlendi. Sonraki hafta 31 Mayıs 1987'de Beşiktaş, kendi sahasında Denizlispor'a karşı 1-0 önde giderken, 85. dakikada Denizlispor'lu Erol Tolga frikikten golü atınca, maç 1-1 sona erdi ve Galatasaray'ın galibiyetiyle son haftaya Galatasaray bir puan önde girdi. Son hafta iki takım da maçlarını kazanınca Beşiktaş, şampiyonluğu kaybetti.


Star TV ‘de yayınlanan 06.04.2003 tarihli TELEGOL programında Malatyaspor’un 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan maçla ilgili olarak para aldıklarını itiraf ettiler.


Telegol programından Murat Özarı maçta sağbek oynayan Malatyasporlu Eren ve Şehmus'la konuşmaktadır






Şeyhmus- Tabİi Beşiktaşı yenmemiz için Galatasaray’dan 2.5 milyon adam başı prim gelmişti.Şahin parası Doğan parası.Malatyaspor’da kadroda olmayanlar dahil.Kadroya giremeyen arkadaşlara ordaki personellere dağıttık biz yani


Konuşmanın devamında tüm kadronun parayı aldığını Galatasaray’dan gelme Metin Yıldız’ı işaret ederek , Galatasaray’ın 14 sene şampiyon olamamasını bir tür sebep olarak gösteriyor


Malatyaspor Başkanı da şikeyi itiraf etti


O dönemki Malatyaspor Başkanı Nurettin Güven de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Malatyaspor'un Galatasaray'dan para alarak şike yaptıını resmen itiraf etti.
Güven geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.


'Bak başkan buraya kadar geldiniz sağolun. Bak bizim bir iddiamız yok, futbol oynayıp gideceğiz. Bazı futboculara Galatasaray'lılar bir şeyler vermiş. Siz verin, bizim bir iddiamız yok maçı alın gidin yani oynasınlar alın gidin' dedim. O da 'Teşekkür ederim sayın başkan dedi.Ben biliyorum dedi sen dedi anadan doğma Beşiktaşlı'sın. Ama biz bu futbol takımı ile maçı alır gideriz' yanıtını verince kendisine teşekkür ettim."


Şerefli ikincilik
1986-1987 sezonu ile ilgili olarak Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba’nın ‘’Şerefli ikincilik, kirli şampiyonluktan iyidir’’ açıklamasını yapması ,bu durumun Beşiktaş cephesi tarafından da bilindiğinin kanıtıdır. Olaylar Beşiktaşlı taraftarlar ve tüm futbolseverlerin hafızasında aradan geçen zamana rağmen tazeliğini korumaktadır. Hal böyleyken futbol federasyonumuzun konuyla ilgili girişimde bulunması Türk Futbol Liglerinde herkesin gözleri önünde yaşanmış bu lekenin temizlenmesi açısından memnuniyet yaratacaktır


SONUÇ;


1-UEFA’nın ülke federasyonlarının gerekli kararları almadığı kanaatine varması halinde ,devreye girmesi ihtimaline binaen , 86-87 sezonunda yaşanan ve itiraflarla subut bulmuş , Malatyaspor –Beşiktaş futbol müsabakası ile ilgili olarak , yukarıda bahsettiğimiz konuları değerlendirerek, iç hukuk ve uluslar arası hukuk kurallarının soruşturmaya cevaz vermesi halinde gereğinin yapılmasını,


2-Soruşturma açılmasına karar verilmesi halinde 06.04.2003 tarihli Telegol programının sorumlusu, haberi yapan kişiler, programda konuşan ve ismi geçen futbolcuların dinlenmesini,


3-Beşiktaş Spor Kulübünün elinde bu konuda bilgi ve belge olup olmadığının sorulmasını talep ederiz


Av.İrfan Niğdeli
O
11 yıl
Sabri neden sarikart gördü:)
Oyunda olmayan adam neden sari gorur..bu isim sabri olunca yarildim gülmekten
O
11 yıl
Şike BAHANE Topraklar ŞAHANE
Fenerbahçe camiasında 8 yıldır konuşulan, önceleri komplo teorisi olarak adlandırılan ama her geçen gün ortaya çıkan olaylar ile gerçekliği yavaş yavaş kabul edilen, özellikle 3 Temmuz Darbesi "FENERBAHÇE TOPRAKLARI için yapıldı" dedirten bir iddia var. Gelin olaylar, gazeteler, açıklamalar ve sonuçları ile bu iddiayı irdeleyelim hep birlikte.

Her yıl Fransa’nın Cannes kentinde Reed Midem tarafından düzenlenen bir Gayrımenkul Fuarı var. Adı MIPIM Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı olarak adlandırılan MIPIM, açılımı Uluslararası Gayrimenkul Profesyonelleri Fuarı (Marché International des Professionnels d`Immobilier ) Bu fuarda Uluslararası yatırımcılar, otel grupları, perakendeciler, Belediyeler ve şehir planlamacıları buluşup yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve küresel bir network oluşturulmasına fırsat yaratmaktadır.

Fuarda, gayrimenkul piyasası oyuncuları, kendi geliştirdikleri projeleri, uygun arazileri, gelişme potansiyelleri ve cazip fırsatları tanıtır, müzakere eder, varsa eksiklerini tamamlamaya çalışır ve bu projeleri gerçekleştirmeye uğraşırlar.

Peki MİPİM in Fenerbahçe ile ilgisi ne? diye sormak gelmedi mi içinizden... Anlatalım..

2005'deki fuara İstanbul Büykşehir Belediyesi de katıldı. Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ bu fuara giderken şu sözleri sarfediyordu: " Hem pazar, hem de kentin tanıtımı açısından bu platform çok önemli. Görücüye çıkmak gibi. Projelerimizi yatırımcılara sunacağız. Yap-işlet gibi her türlü teklife açığız. Dünyada artık kentler yarışıyor. İnsanlar Dubai'yi, Palmiye Adası'nı, Yelken Otel'i konuşuyor. Biz de burada, dünyayla yarışacak projeleri ortaya koyacağız. İstanbul'un yatırım potansiyeline dikkat çekeceğiz. İstanbul, yeni bir cazibe merkezi. Her hafta birkaç firma İstanbul'da yatırım yapmak için bizden randevu istiyor."

Peki neydi Fuarda tanıtılan projeler : Okudugunuzda hayretler içinde kalacaksınız. Neredeyse tamamı gerçekleşti - İnşa edildi..

< Resime gitmek için tıklayın >

Son cümle yani : " Kadıköy ile ilgili çeşitli projeler " FENERBAHÇElilerin hayret ve merakla ilgilendikleri bir proje oldu . Ama önce rakip Galatasaray'a yapılan operasyona bakalım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Biliyorsunuz Mecidiyekoy'deki Galatasaray'ın Ali Sami YEN Stadyumu, ARENA bizzat Devlet tarafından yapılarak takas edildi. Bu arazinin yanındaki Tekel Fabrikası arazisi ise daha once beklenmeyen bir fiyatla ozellestirilmisti. Daha sonra ASY nin yerini alamayacak bir adamın o kucuk araziye buyuk bir proje yapması mumkun muydu ?

Ali Sami Yen Arazisi ve Tekel Likör Fabrika Arazisi tek tek ele alındığında 300-400 milyon dolar fiyat edecek iken birlikte 7-8 milyar dolarlık bir değere kavuşmaktadır.

Peki Ali Sami Yen Ve Tekel Arazisi ihalesini alan Şirket; Torunlar GYO bu araziye ne yapıyor bakalım ve düşünelim bu büyük proje sadece Tekel Arazisine veya sadece eski stadyum arazisine yapılabilir miydi ?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Ne dersiniz? Olur muydu parça parça o araziye bu proje ? Ben yorum yapmayayım Anlayan Anladı..

Gelelim FENERBAHÇE topraklarına

Önce yukarıdan bu topraklara bir bakalım derin derin:

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonra bakalım parsel parsel bu arazilere : Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunu görüyorsunuz. Tapusu Fenerbahçeye ait olan ve bizzat Fenerbahçe tarafından yapılan stadyum.. Arada Kalan konutların olduğu yerleşim merkezi, hemen altında Dereağzı Tesisleri, Yukarıda Salı Pazarı .

Gelin bir proje geliştirelim bu topraklarda;

Moda Burnu ile Fenerbahçe Burnunu iki mendirekle kapattığınız zaman Fenerbahçe Dereağzı tesislerinin olduğu koyu olduğu gibi dalgalardan arındırıyorsunuz, Kurbağalı Dereyi de 20 metre genişletirseniz, dere boyu Salı Pazarına kadar bu tesisleri kurarsınız

Ortaya genişletilmiş bir Kurbağalıdere ile yatların Salıpazarı na kadar gidebildigi, Avrupa'nın en büyük MARİNA sı ortaya çıkıyor. Dünyada Yat limanı sıkıntısı sürerken, İstanbul Boğazında yatınızı yıl boyu tutabileceğiniz, uçakla gelip yatınıza atlayıp tüm Karadeniz - Marmara - Ege'ye hatta Yunanistana gidebileceğiniz bir proje. Kulağa hoş geliyor değil mi?

2005 te MİPİM Fuarında sunulan proje işte bu. KOMPLO TEORISI mi dediniz ?

Peki...

Soralım

- Salı Pazarı Neden 7-8 Senedir Boş ? Neden Vatandaş Salı pazarını pazar yeri olarak kullanamıyor ?

- Neden Dereağzı ıslah çalışmaları Kadıköy Belediyesinden 5 sene önce projelendirilip imzalandığı halde İstanbul Büyükşehir Belediyesi izin vermiyor ? Neden Leş gibi Kokuyor oralar ?

Siz bunları düşünedurun biz belgelere geçelim :

Bu proje için olmazsa olmaz oradaki Stadyumun kaldırılması. Bunun için de aynen Galatasaray'a yapıldığı gibi Fenerbahçeliler'in hoşuna gidecek bir proje yaratılmak zorunda.

O zaman FENERBAHCELİ bildigimiz bazı BUYUKLERIMIZIN bu konudaki cabalarına bakalım.

Buyrun Aziz BASKAN 1998 de secilmeden 1 sene once STADIN YERI konusunda yapılan pazarlıklar ve imzalanan kagıtlar.
Kamuoyuna duyuran : 2-3 Kasım 2013'te yapılacak Fenerbahçe Olağanüstü Kongresi'nde Başkan adayı olan MEHMET ALI AYDINLAR

< Resime gitmek için tıklayın >

Buyrun 2-3 Kasım 2013'te yapılacak Fenerbahçe Olağanüstü Kongresi'nde Başkan adayı olan Hulusi BELGU nun Stadın yerinin degistirilme projesi..

< Resime gitmek için tıklayın >

Ortak NOKTA ne

Al FENERBAHÇE nin elinden stadyumu. Götür uzaklara mesela Pendik'te 75-100.000 kişilik bir stada. Bu arazileri de verdigin stada karşılık al Fenerbahce'nin elinden ve yap 10 Milyar USD lık bir proje..


Bu arada hatırlatalım :

2013 MIPIM Fuarının Onur Konuğu Ülke Kimdir ? 2013 MIPIM Onur Konuğu Ülke TÜRKİYE
2013 MIPIM Fuarı Özel Juri Üyesi ve Türkiye adına konuşmacısı ? Hulusi Belgü

Bir de bu projeye konu olan Yat Limanının KADIKOY Belediyesinden alınıp Ozellestirme İdaresine verilmesi konusundaki gelişmelere dikkat çekelim :

Buyrun RESMI GAZETE de yayınlanan Özelleştirme Kurulu Kararı:

< Resime gitmek için tıklayın >

Hangi araziler bakalım mı?

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu Karar, bu toprakları KADIKOY Belediyesinin elinden alıyor ve OZELLESTIRME IDARESI ne veriyor. Buyrun Kadıkoy Belediye Başkanının kendi sitesinden yakınması :

< Resime gitmek için tıklayın >

Peki İHALE ye kimler girecek ? Dudaklarınız uçuklamasın EKİM 2013 FORBES bu projeye BÜYÜK BALIK diyor ve AVCILARI SAYIYOR :

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Tekrar edelim :

Proje : FENERBAHÇE Büyük MARİNAsı

Geliştiren : İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

RANT : 10 Milyar USD

Talipler : İBB Başkanı TOPBAŞ dahil Herkes YOK YOK

Toprağın sahibi : FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Projeye Karşı Çıkan : Aziz YILDIRIM


İşte Aziz Yıldırım bu operasyona karşı çıktığı için bu duruma geldi. Aziz Yıldırım Fenerbahce'nin sahip olduğu topraklarda bir proje yapılacaksa o projeyi FENERBAHCE yapacaktır dedi.. Ve Fenerbahce'nin Ofis - Rezidans - Konut satış bedelleri, Yat Limanı kiraları ve Alışveriş merkezinden elde edilecek kiralar ve elde edilecek rant ile kasasına girecek asgari 2 Milyar USD ve yıllık 100 Milyon USD kira geliri ile engellenemeyecek yükselişi oldu bu operasyonun sebebi.

Ne demiştik? FUTBOL ASLA SADECE FUTBOL DEĞİLDİR...

Şike Mike hikaye.. Amaç projenin gerçekleşebilmesi için Aziz YILDIRIM ın Fenerbahçe Spor Kulübünün başından uzaklaştırılmasıdır

Okumayı sevmeyenler için bu konuda geçtiğimiz günlerde ULUSAL TV de katıldığım programın ilgili bölümü

Videoyu izlemek için tıklayınız

http://haberartiturk.com/Haber/sike-bahane-topraklar-sahane.html
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.