E

Binbaşı
23 Haziran 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
103 üye
Görüntülenme (?)
593 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
3 yıl
Oyunları Alıp Alıp Oynamama Sorunu! (Backlog Sıkıntısı)
Merhabalar,

Malumunuz oyun motorları ücretsiz olduğundan beridir üzerimize yüzlerce hatta binlerce oyun atılmakta. Benim ve tahminimce birçok kişinin de yaşadığı alıp alıp oynamamak (backlog) sorununu bu konu altında irdeleyelim istedim. Bu durum biz/kimi oyuncular üzerinde ciddi manada hem vicdan azabı hem de sağlam bir kararsızlık yaratmakta. İş hayatı ve kısıtlı zamanı kaliteli değerlendirme kaygısı derken oyunları seçmek de bir hayli zorlaştı. Haliyle oynayacağımız oyunun seçimi üstüne birçok seçenek mevcut; Steam yorumları, Metacritic puanları, güvendiğiniz bir inceleme sitesinin yorumları, oyun dergileri vs vs... Ayrıca Steam İndirimleri, Xbox Game Pass ve Gold, Ps Plus, Epic ücretsiz oyunları ve kendi aldığımız oyunlar derken liste kabarıp gidiyor. 

Oyun oynama prensibi açısından da yine farklı yollar mevcut; sadece AAA oyunları oynamak, Metacritic puanı yüksek oyunları oynamak, oyunun sunduğu tüm ana, yan görev ve tüm başarımları tamamlamak, yeni nesil bir konsolun olmaması durumunda bilgisayarın kaldırdığı yaratıcı Indie/Bağımsız oyunları oynamak ya da bunların tamamını kapsayan ortaya karışık bazen AAA oyunlar bazen de ilgimizin çekebileceği Indie/Bağımsız oyunları oynamak... Sanırım genel kitle(ben de bu gruba dahilim) bu son dediğim ''ortaya karışık'' şekilde oyun prensibi benimsemiş durumdayken kimi oyuncular da çok özel seçimler yaparak tüm vaktini oyunlara harcamadan oyun oynamakta. 

Genel bir değerlendirmeden sonra benim bu konuyu açmaktaki amacımı iki soru üzerinden sınırlasam sanırım daha doğru bir yol izlemiş olacağım ama lütfen sadece bu sorularla cevaplarınızı sınırlandırmayınız. :) 

1) Oyun satın alırken ya da zamanınızı bir oyuna yatırırken ne gibi kriterleriniz var? 

2) Oyun oynama prensibiniz nasıl? (Tüm görevleri/başarımları yapmak, Ana ve yan görevleri yapıp oyunu ortalama bir süre içerisinde bitirip bir diğerine geçmek vs...)
E
3 yıl
Silinebilir
Silinebilir.
E
3 yıl
Isınma Sorunu Az Olan USB Bellek Tavsiyesi
Merhabalar,

128 GB, 3.0 veya üstü, ısınma sorununu diğerlerine göre daha az yaşadığınız bir usb bellek önerebilir misiniz acaba? Nereye baksam hepsinde ısınma sorunu var. Sizin deneyimlediğiniz ve tavsiye edeceğin bir ürün var mıdır acaba?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
E
4 yıl
Mafia Trilogy PS4 PRO
Merhabalar. Ps4 PRO'ya Mafia Trilogy almayı düşünüyorum ama Mafia 2 ve 3 için performans sorunları var deniyor. Şuanda deneyen var mı acaba?
E
4 yıl
Upgrade Tavsiyesi
Merhabalar. Şuanda sistemim aşağıdaki gibidir;

AMD Ryzen 5 1600 AF 6-Core, 12-Thread, 12nm, 3.2GHz (Up to 3.6GHz)

AMD RX 580 8 GB VRAM (OC Mode: 1424 MHz / 8032 MHz Default Mode: 1370 MHz / 8000 MHz Silent Mode: 1315 MHz / 7968 MHz)

Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz XPG RAM

Dark Force+ 500W 80+ Yarı Modüler 14cm Mavi Fanlı ATX Güç Kaynağı

Anakart MSI a320m-a pro


Bu sistem üzerinden ekran kartımı yükseltmek istersem ve''MSI Radeon RX 5700 XT'' ya da ''2060 SUPER'' alırsam, diğer parçalara dokunmadan yükseltme gibi bir imkanım olabilir mi acaba?

Örneğin; 1)İşlemcim darboğaz yapar mı? 2)500W 80+ olan güç kaynağım yetersiz kalır mı? gibi sorularım var.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Hedefim yeni nesilde 1080 olarak devam etmek.
E
4 yıl
Kurzweil KA130 Piyano Destek :(
Merhabalar. DoreMüzik'ten Kurzweil KA130 dijital piyano aldım. Piyanonun hiçbir sorunu yok ama mobilyasında aşağıdaki fotodaki gibi bir çizik var. Sizce iade etmeli miyim? Sakaryadayım, kurulumunu yaptım. Sök, tekrar paketle, kargoya götür, yenisi gelsin, tekrar kur. Bu sürece sizce değer mi iade etmem? Bu işlemlerden sonra tekrar bir sorun olursa gerçekten zorlanırım. Piyanoda sorun yokken göndermem ne kadar değer fikirlerinizi almak istedim.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
4 yıl
Sennheiser CX 275s mi CX 80S mi?
Merhabalar. İki ürün de benzer kalitede gibi dursa da CX 275S Empedans : 16 ohm iken CX 80S Empedans : 28 ohm. Kulaklığı genel olarak telefon, PS4 ve PC şeklinde kullanacağım. Hangi ürünü önerirsiniz?

https://www.trendyol.com/sennheiser/cx-275s-mikrofonlu-kulakici-kulaklik-p-4066030?boutiqueId=529349&merchantId=147035
https://www.trendyol.com/sennheiser/cx-80s-mikrofonlu-kulak-ici-kulaklik-p-34578260?boutiqueId=529349&merchantId=133073
E
4 yıl
Format Sonrası Yardım!
Merhabalar.
Format sonrası değerlerim gayet güzel bir sorunum yok ama sistem açılırken, Windows ekranı gelmeden 1 saniye önce ekran kartı ya da işlemcinin fan sesi 1 saniyeliğine yükselip düşüyor ve sonrasında sorunsuz stabil olarak devam ediyor.
Bu 1 saniyelik fan hızının yükselip düşmesi neden kaynaklanabilir ve bir sorun teşkil eder mi?
Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için...
E
4 yıl
Silinebilir
Silinebilir
E
4 yıl
MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X Driver sorunları çözüldü mü?
MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8GB 256 Bit Ekran Kartı'nı alacağım ama driver sorunları güncel olarak çözüldü mü onu bir türlü öğrenemedim. Mevcut durumda kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.