E

Teğmen
21 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
8 yıl
PS4 CE-36329-3 hata kodu ve bazı oyunlar çalışmıyor
Merhaba arkadaşlar, geçen gün yeni PES 2016 oyununu yükledim ve bir maç oynadıktan sonra sistemi kapattım. Ertesi gün oyunu tekrar açtım ama oyun giriş ekranında kalıyor yükleniyor dedikten sonra devam etmiyor. PS4'ü tekrar açınca CE-36329-3 hatası verdi. PES 2016'yı sildim tekrar yükledim yine giriş ekranından sonra kalıyor. Ayrıca GTA5'i de açamıyorum %90'da kalıyor, internet var gözüküyor ama psn store girmiyor. Demo oyunları ve BF4 normal şekilde oynayabiliyorum. Bazen sistem kasılıyor ve sistemi kapatmak için ps tuşuna basılı tutunca güç ekranı gelmesi gerekirken boş mavi ekran geliyor. PS4 üzerinden sistemi kapatmak zorunda kalıyorum. Çok can sıkıcı bi durum. GTA'nın son yedeklerini sildim ama sorun hala aynı. PES2016 tekrar yüklememe rağmen oyun açılmıyor.

İnternette en son kurduğunuz oyunu silip tekrar yükleyin diyor. PES 2016 ve update dahil tekrar silip yükledim ama düzelme yok. PS4 sürüm 3.14 en günceli. sistemi sıfırlamak istemiyorum dijital oyunları tekrar yüklemek zaman alır.


Bu gibi sorunla karşılaşan ve çözüm bulan arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba?
E
16 yıl
Mouse hız ayarı (register)
Mouse u normal ayardan daha hızlı kullanıyorum, laptopu her açtığımda USB mouse un hızını ayarlamam gerekiyor,eski ayarladığım hızda kalmıyor. Default ayar olarak kendi istediğim hızı registerdan ayarlayabilirmiyim? Böylelikle her seferinde ayarlamak zorunda kalmam, registerlar hakkında pek fazla bilgim yok, mouse register ayarları hakkında bilgi verebeilirmisiniz?
E
16 yıl
İngilizce İşletme Hukuğu dökümanı ?
Elinde ingilizce işletme hukuğu dökümanı olan varmı yada nerden bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim
E
16 yıl
İzmir\u0027de interneti yerlerde sürünen başka kim var
İki gündür berbat internetle deli oluyorum. Daha iki gün önce 95 ile download edrken şimdi 10 büyük bi hız. Bu düşme sizce normalmidir yoksa başka etkenler olabilirmi. Tabi telekomun grevini saymazsak.Sonunda bizede patladı
E
16 yıl
Flash bellekteki trojenin silinmesi
Flash belleğe worm_sohanad.bo diye bir trojen bulaşmış ve biçimlendirme yapmama rağmen silinmiyor. Herhangi bir bilgisayara taktığımda direk işleme geçiyor ve kendini windowsun içine kopyalıyor ve görev yöneticisini falan kitliyor çok gıcık bişey.Bilgisayarda da sohanad.nak diye çalışıyor ve devamlı işlem yapıyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim,içindeki trojeni tamamen nasıl kaldırabilirim. Bu sorunla daha önce karşılaşan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
E
17 yıl
kartuşun mürekkep akıtması ?
HP 1410 yazıcının siyah kartuşunu doldurttum. Fakat yazıcıya takınca hata verio ve çalışmıyor. Kartuşu doldurduğum firmaya götürünce kartuşun mürekkep akıttığını ve yapabilecekleri bişey olmadığını söylediler. Sapasağlam kartuşu götürdük adamlar bozuk diye tutturdu. bu hata kartuş dolumu yaparken oluşmazmı. Biyerde okumuştum dolum yapan makimaların hatası olabiliomuş ama tam bilmiom. Yada farklı hangi sebepten oluşabilir. Adamlar deli etti beni zaten yarın tekrar gidip konuşcam. Parayı da geri vermiolar bide çok pişkinler
E
17 yıl
PIC programlama hatası
Pic programlamaya yeni başaladım. Basit bi alarm devresi kurdum ama benim istediğim gibi çalışmıyor. Program şöyle:
list p=16F84A
#include <p16F84A.inc>

CLRF PORTB
BSF STATUS,5
CLRF TRISB
MOVLW h'FF'
MOVWF TRISA
BCF STATUS,5

BSF PORTB,1

TEST_PORTA
BTFSC PORTA,1
GOTO TEST_PORTA
GOTO ALARM

ALARM
BSF PORTB,2
BSF PORTB,3

END

Burdaki mantığa göre a nın 1 biti 0 ise alarma geçip B nin 2 ve 3 bitleri çıkış olmalı sonra devamlı öyle kalmalı. 2 de led 3 te alarm devresi bağlı. Pici programlayıp kurunca devamlı Port A yı kontrol edior. 0 gelince B nin 2 ve 3 ü çıkış oluo. A1 1 olunca B nin 2 ve 3 ünün çıkışını kesio yani devreyi kesio. Benim istediğim ise A1 i 0 okuduğu andan sonra B nin 2 ve 3 ü devamlı çıkış olsun ve devam etsin.

birde 2. sorum var:
Şu gecikme işlemini yazıom programlıom ama gecikmeyi yapmıo.;Anladığım kadarıyla programda gecikmeye gelince duruyor ve ondan önceki işlemler aynen kalıo . gecikme:

SAYAC1 EQU h'0C'
SAYAC2 EQU h'0D'

GECIKME
MOVLW h'FF'
MOVWF SAYAC1
DONGU1
MOVLW h'FF'
MOVWF SAYAC2

DONGU2
DECFSZ SAYAC2,F
GOTO DONGU2
DECFSZ SAYAC1,F
GOTO DONGU1
RETURN

sizce nerde hata yapıom. Pic ustalarından yardım

teşekkürler
E
17 yıl
Pic voltage
İlk defa pic programlıcam. Devreyi kurdum fakat pic çalışmıyor. 12v u 78L05 e bağlayıp 5 volta düşürüyom ama tam 5V olmuyor. 4.25 civarında oluyor. Bu volt pici çalıştırmak için yeterlimimdir. Yada ilk başlayan biri olarak yapılabilcek başka hata ne olabilir ? Bu arda devrede sadece ledler var Ledlerle başlayıp çalışmasını gözlemledikten sonra farklı projeler yapcam da daha ledleri bile yakamadık yardımcı olursanız sevinirim
E
17 yıl
LCD bağlantı pinleri
Panaphone ev telefonun lcd sini söktüm. bunda 6 tane giriş var. bunlardan hangisi besleme girişleri, hangisi data girişleridir. Ayrıca kaç voltla çalışıo olabilir. Galiba telefonda tek pille çalışıo . 1,5 volt olabilirmi üstünde KX-T9801LCD REV'0 HXL yazıo , datashheti aradım ama bulamadım. Bunu picle kullanabilirmiyim?

teşekkürler

< Resime gitmek için tıklayın >
E
18 yıl
PIR hareket sensörü
Elimde 2 tane pir hareket sensörü var. Bunların bağlantılarındaki tamper ne işe yarıyor. bu bağlantının yanında arm diye bi bağlantı daha var. Datasheetlerine baktım alarmla ilgili bişeyer yazıoyordu. Alarm sistemleri hakkında pek fazla bilgim yok. Benim asıl amacım bu dedektörleri bir sirene bağlayıp alarm yapmak. Birde dedektör herhangi birşey algıladığında devreyi açıyor veya kapatıyor. Ben bunu nasıl devamlı hala getirebilirim. Mesala hareket algıladığında devreyi kapatıo ve bu 3 sn sürüyor. Bunu nasıl sirene bağlamam lazımki siren hareket algılandıltan sonra çalmaya başlasın. yardımcı olursanız sevinirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.