D

Yarbay
02 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
205 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
4 ay
Acil Am4 Ryzen 5 5500 + Asus RTX3060 12GB DUAL
Uzun süredir donanımlara, performanslara ve masaüstüne uzak kaldım. Bir arkadaşım çok uygun dediği için sizinle paylaşmak istiyorum.
Ryzen 5 5500
Asus Nvidia RTX3060
16GB Ram
Asus Prime B450 Anakart
Adata 512 GB ssd

Sıfır toplanacak vaziyette sizce fiyatı ne kadar eder. Veya max şu verilir dediğiniz miktar nedir?
D
geçen yıl
Fiyat konusunda yardımınız lazım
Arkadaşlar merhaba, şu an gtx850 ekran kartlı iyi kötü bir laptopum var ama ömrünü doldurdu sayılır. Tv'ye bağlı video tv için vs kullanıyoruz. Ben bunun yanına ufak tefek iş görür bir laptop arıyordum arkadaşım kendi laptopunu satıyormuş. Fiyat olarak sizce aşağıdaki bilgisayarı ne kadara almam iyi olur? Veya hiç almayayım mı?

Oyun çok nadiren CS:GO, Lol bazen de ETS2 Oynarım. Bahsettiğim mevcuttaki bilgisayar işimi görüyordu ama ram ve anakartında sorun var birden kapanıyor vs.

< Resime gitmek için tıklayın >
Ekran kartı 1050 varmış. Asus Rog laptop.
Sizce almalı mıyım, alırsam ne kadara kadar almalıyım?
D
geçen yıl
Günübirlik Kıbrıs
Merhabalar, yurtdışı telefon kaydı için arkadaşlarım kıbrısa gidip gelecek. Ben de onlarla birlikte gitmek istiyorum ancak sizce değer mi? Alkol ve kumarla aramız pek yok. Biriken puan vs var uçak bileti baya bir uyguna geliyor. Sizce mantıklı olur mu? İndikten sonra yaklaşık 10 saat boş bir vaktimiz oluyor. Bu süre zarfında gezilecek yerleri vs gezebilir miyiz?
D
geçen yıl
Pasaport İşlemleri Hk.
Arkadaşlar yeni yıl ile harçlara vs %100'e yakın zam bekleniyormuş. Ben de yeni işe ğirdim ve yıl bitmeden pasaport almak istiyorum. Bulunduğum ilde bazı yerler 2 Ocak'a gün veriyor en erken.

Ben harcı ivd'den şu an ödesem ve 2023 ocak ayına randevu alsam oluyor mu? Birde nvi sitesinde 1700 küsür gözüküyor 10 yıllık pasaport ama ivd'den ödeme yaparken 1400 küsür gözüküyor 3 yıl ve üzeri ücret. Aradaki farkı nereye ödemem lazım?
D
2 yıl
A50 kendi kendine kapanıp açılıyor ve ısınıyor
Arkadaşlar annemin A50 telefonu var telefon hiç bir düşme olmamasına rağmen kapanıp açılmaya ve çok ısınmaya başladı. Başına böyle bir sorun gelen var mı? Donanımsal ve anakarttan olabilir diye düşünüyorum ama bilemiyorum. Kendisi uzakta şu an müdahale de edemiyoruz ne yapmamızı önerirsiniz?
D
2 yıl
İnşaat Mühendisliği \u0026 Mimarlık öğrencisi için max 20k laptop?
Merhaba başlıkta belli zaten, AutoCAD, Sta4cad, Primavera P6 vs gibi programları çalıştıracak uzun yıllar götürecek (min 5 sene) bir laptop lazım. Yeğenim kullanacağı için çok büyük olmasın istiyoruz. Arada Sims vs gibi basit oyunlar oynanacak. Ayrıca yazılım için de kullanılacak bir laptop arayışı içindeyiz. C++, Python vb gibi.

Amd'ye çok sıcak bakmıyorum. Hangi intel yeterli vs unuttum takip etmeye etmeye. Ram önemli anladığım kadarıyla. Önerilerinize açığım arkadaşlar.
D
2 yıl
2 Yıllık Sağlık ile ilgili bölüm mü 4 yıllık mı?
Merhaba arkadaşlar. Hali hazırda zaten lisans mezunuyum. Şansımı deneyeyim diye sınava girdim çok iyi bi sonuç yok elimde ama Ankara içi 4 yıllık geleceği olmayan bölümler ve 2 yıllık sağlık ile ilgili bölümler geliyor.

Hobi olarak okumak istediğim için Antropoloji ve Sanat Tarihi düşünüyorum 4 yıllık olarak.

Bunun dışında da mezun olunca en azından bir meslek daha olsun diye 2 yıllık sağlık bölümlerini düşünüyorum. Sizce sağlık ile ilgili hangi bölümler tercih edilmeli?
D
4 yıl
Eski bilgisayara SSD yükseltmesi ?
Arkadaşlar merhaba yeğenimin masaüstü bir bilgisayarı vardı. Tahminen 6-7 yıllık. Zamanının iyi sayılabilecek bir bilgisayarı. Ancak 4 yıla yakındır harddisk'i yok kullanmıyor. Ödevleri için ve genel internet gezinimi için SSD almayı planlıyorum. Bir kaç sorum olacak.


1- Her türlü SSD'yi alsam anakarta uyum sağlar mı ?
2- Eskiden çok sistem topladım ama bayadır girişmiyorum. Sizce bilgisayarcıya mı vermem mantıklı olur yoksa eski tarz kasaya yerleştirip anakarta bağlamak işimi görür mü ?
3- Güç kaynağı ile bir alakam olacak mı, alırken güç kaynağına uygun SSD seçmem mi lazım ?
4- Ortalama olarak 500-600 civarı bütçeye uygun uzun yıllar götürebilecek tavsiyeniz var mı ?

Edit: Hard Disk soketi aşağıdaki gibi arkadaşlar. Anakart pegatron ipx58 diye geçiyor ama hangi soketi kullandığını bilmiyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
Yani abone olacaklar, kendinize saygınız varsa Türknet\u0027e geçmeyin.
Uzun bir yazı olacak farkındayım ama içimi dökmek için yazıyorum arkadaşlar.

Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. TürkTelekomdan geçtim. Geçişin ilk saatlerinde bile problemle karşılaştım. -forumda konuları mevcut-

Uzun aralıklarla hiç bir sıkıntı görmeden kullandığım oldu, evet. 1 hafta öncesine kadar 35'lik paket kullanıyordum. Malum şartlardan dolayı evde farkı aktiviteler ve katılmam gereken online derslerin içeriklerinden dolayı paketimi yükselttim. Paket 90 mpbs'e kadar 85₺. Mevcut modemim biraz sıkıntılıydı. Şu dar zamanda gittim modem masrafına girdim ki rahat rahat hızın keyfine varayım. Bir yandan da bu keyfi tam olarak tadamayacağımı biliyordum çünkü saat akşam 8'den sonra bağlantı çöp oluyor.

Hız testi yapıyorum normal değerler, youtube açıyorum donarak izliyorum. Netflix açıyorum otomatik kaliteden mütevelli görüntü çamur gibi oluyor. Twitch'te yayın izliyorum 5 dakikada bir donuyor. Ama ne hikmetse hız testinde bir anormallik yok. Bu şekilde 2 yıl idare ettim. Ama 4-5 gün öncesinde saçma sapan bir arıza meydana geldi -destek konusunda bulabilirsiniz bir çok kişi erişim sorunu yaşadı- ve bütün düzenimi bozdu.

Saçma sapan oim destek sistemi ve bot mesajları zaten insanın sinirini hoplatan kısım. Aynı santralde yüzlerce kişi internet hizmeti alamıyorken, bot mesajı yollayarak bizde bir sorun yok, sen bi modemi kontrol et bi aç kapa yap bi üfle modunda mesajlar insanı gerçekten çileden çıkarıyor. Neyse dedim o arızanın olduğu gün belli ki genel bir sıkıntı mevcut bekleyelim dedim. Akşam 5-6 gibi düzelir gibi oldu ve oimden mesaj geldi şu saatler arasında erişim sorunu vardı giremediniz diye. İyi dedim düzelmiştir inşallah. Tabi bu arada internet can çekişmeye devam ediyor. Twitter'dan kendilerine yazıyorum umursamıyorlar.

Ertesi gün oldu internet normal seyirde. Yine Youtube, Netflix çamurdan hallice ama hızımız çok iyi maşallah Almanya kıskanıyor. Gün içinde tekrar bağlantı gitmeye başladı. Tekrar destek kaydını açtım ve bilin bakalım sorun nerdeymiş ? Modemimdeymiş. Her zamanki bot mesajından gelen cinnetle twitter'da yağdırmaya başladım çünkü cidden problem var ve umurlarında değiliz. Size tavsiyem twitterdan çözüm isteyin çünkü forumdaki gaz alıcı elemana kalırsak ve oim'den gelen bot mesajını beklersek vakit kaybetmiş oluruz.

Neyse twitterdan da yazdım dediğim gibi yazdıkdan hemen hemen 15 dakika sonra bağlantım normalleşti. Biliyorum ordakilerin bir şey yapmadığını ama oradan yazınca en azından karşımızda kanlı canlı birinin olduğu içimizi rahatlatıyor.

Fazla uzatmak istemiyorum yeterince uzadı zaten problem hala çözülmedi. Üstüne üstlük hala arıza kaydı açtığımda bir problem yok kardeş sen bi modem ayarına filan bak diye mesaj geliyor. Tamam diyorum belki doğrudur halihazırda yeni modem aldığım için eski modemim de elimin altına. Hemen tak çıkar yapıyorum değişen bir şey yok.

Bugün gün içinde tekrar tekrar yaşadım aynı problemi ve destek kaydı açtım. Bu sırada oim'de durum offline olarak gözüküyordu. Bilin bakalım ne oldu ? Oim mesaj attı ve sorun modemimdeymiş. Ama sistemlerinde offline gözüküyorum.

En son bu yazıyı yazdığım saatlerde tekrar bağlantım gider gibi oldu. Hız testi yapayım dedim bilin bakalım ne oldu ? İnternetin yavaşlığından hız testi yapamadım. Sonrası malum zaten bağlantım yine koptu.


Çok uzun bir yazı oldu kusra bakmayın. Türknet'in içimizi dökeceğimiz problemimizi anlatabileceğimiz bir birimi yok -aslında ararsanız mh bağlanılan numarayı bulursunuz ama ordaki elemanında eğer ki bağlanırsanız yapacağı şey sizin yerinize destek kaydı açıyor derdinizi anlattığınızda hıhı anlıyorum destek kaydı açıyorum demekten başka bir şey bilmiyor- o yüzden buraya yazmak istedim. Fiyat olarak çok iyi, akk olarak mükemmel ama hizmet konusunda çöp arkadaşlar bu firma. O yüzden yeni abonelik düşünüyorsanız, internetinizi değiştirmeyi düşünüyorsanız kendinizi seviyorsanız ve akıl sağlığınızı kaybetmekten korkuyorsanız ciddi manada size tavsiye etmiyorum bu firmayı. 5 gündür yaşattığı problem çileden çıkarttı beni. Ne tuttuğumuz orucun sevabı kaldı ne başka bir şey.

Bunlar da mükemmel hız testimiz ve modemlerimde(?) sorun olduğunu için teknik bilgiler kısmında online gözükmem: < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >


Mavi çizgiye göz atınız: yüksek hız var diye aldanmayın. 2 saniye var, 2 saniye yok. Böyle stabil bir iss(?)
< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
Paket yükseltince hızın düşmesi ?
35 Mbps paket kullanıyordum, ortalama 30 civarı alıyordum hızı. Bugün izne ayrıldım paketi yükselttim. Paket 100 mbps'e çıktı ama hız ortalama 24 mbps'e düştü. Bu nasıl bir saçmalık ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.