R

Yarbay
14 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
23 üye
Görüntülenme (?)
1718 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
R
geçen ay
Intel’li kasa sistem. Bütçe 65k
Merhaba arkadaşlar, ben birkaç gündür intel i5’li sistem bakıyorum. Hedefim genel kullanım, oyun da oynarım ama aslen productivity hedefliyorum. Ben mühendisim ama yazılımcı olduğum için daha çok yazılım programları, ai toollari için istiyorum. AMD düşündüm ama sanki productivity için intel daha başarılı duruyor. Anakart olarak Wi-Filı ve btli modeller bakıyorum. Bildiğiniz güzel tavsiyeler varsa alırım.
R
4 ay
İyi okulda master yapmanın avantajı var mı?
Arkadaşlar merhaba ben ODTÜ veya Hacettepe'de bilgisayar mühendisliği yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Aslen Ankara üniversitesi CENG mezunuyum. Fakat Türkiye'de avantajı olacak mı emin olamadım. Mevcut çalıştığım şirkette sadece kıdem atlamada kolaylık sağlıyorlar. Onun dışında ise bazı şirketlere girişim daha avantajlı olacak. Ama bunu Ankara üniversitesinde yüksek yaparak da yapabilirim gibi. ODTÜ'deki tempoya ayak uydurmak mantıklı olur mu emin olamadım o yüzden. Benzer tereddütte olan veya tecrübe edinmiş olan kişiler var mı?
R
6 ay
İngilizce dil kursu tavsiyesi
Arkadaşlar İngilizce TOEFL'a girmek için dil kursu arıyordum da. ITEP'in C1 sınavından 4.8 YDS'den de 80 almıştım. Ankara üniversitesinin TÖMER'ine gitmeyi düşünüyorum ama tam emin olamadım ODTÜ'nün kursuna da baktım fakat fiyatı daha yüksek geldi. TÖMER'e giden oldu mu memnun kaldınız mı? Veya aynı şekilde ODTÜ'nün hazırlık kursuna
R
8 ay
Jant Sürtüldü (Ne yapsam?)
Merhaba arkadaşlar, bugün arabamın sağ arka jantını sürttüm. Acemilik mi yoksa kaldırımlar mı insanca tasarlanmamış bilmiyorum (Ben oraya tekrar döndüğümde bir başkası daha sürtmüştü.) ama her türlü benden çıkacak hesabı. Babam ne yaparsan yap şeklinde takıldı ama size de sormak istedim. Fotoğrafını sabah ekleyeceğim pek de belli olmuyor yani.
R
geçen yıl
Bu sistemin ederi ne kadar?
Merhaba arkadaşlar kız kardeşimin Temmuz 2019'da topladığı bir masaüstü mevcut sinerjiden almıştık.


< Resime gitmek için tıklayın >

+ olarak bir de 5400RPM HDD var. Sahibindendeki fiyatlara göz atarak yaklaşık
İşlemci için 1300
ekran kartı için 1700
Anakart için 800
RAM için 400
Kasa için 1000
HDD 100
Monitör de bulunuyor aynı zamanda alındı ViewSonic VA2419-SH onu da 1800 olarak düşünüyorum
Toplamda 5400 + 1800 = 7200 ediyor fakat bir oynama ile ilana koymayı düşünüyorum. Sizce uygun mu piyasa kafamı karıştırdı tamamen zaten ürünlerin bir kısmının sıfırı da yok.
R
geçen yıl
Cinsellik gerçekten bir ihtiyaç mı?
Maslow'un temel ihtiyaçlar hiyerarşisinin en altındaki fizyolojik ihtiyaçlar kısmında yemek yemek su içmek ve boşaltımda bulunmak gibi temel olarak hayatımızı sürdürmemiz için gerekli olan şeyleri temellendirdiği ihtiyaçlardan birisi de cinsellik. Burada anlamadığım cinsellik nasıl olabiliyor da yemek yemenin yerini tutabiliyor? Hayatı boyunca cinsel ilişkide bulunmamış kişiler mevcut ve bu temelde bir ihtiyaç olmadığını kanıtlıyor.

Hayatta kalmaktan ziyade cinsellik hayatın uzun dönemde devam edebilmesi için bir ihtiyaç. Fakat eğer zevk olan kısımdan bahsediliyorsa cinselliğin temel bir ihtiyaç olduğunu söyleyebilmek çok zor, özellikle de aseksüel insanların var olduğunu düşünürsek. Mesela hiç yemek yemeyen insan duydunuz mu?

Güncel dünyada bireyler bunun bir ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar fakat bu tamamen kişinin hayata bakış açısına bağlı. Bir insan belirli aktivitelerden zevk alıyor olabilir fakat bu onu bir ihtiyaç haline getirmiyor.

Burada bahsetmek istediğim cinselliğin kötü bir şey oluşu ya da insanların yaptığının ahlaksız olduğu değil, insanların bunun çok büyük bir ihtiyaçmış gibi bahsetmesi. Mesela en basitinden, alışveriş yaparak mutlu olacağımıza inanmamız gibi bir durum da yaşanabilir. En nihayetinde alışverişi yapınca hayatımızın baştan sona değişeceğini düşünürüz çünkü bize o şekilde pazarlanır.
R
3 yıl
Legion 5i FPS Drop Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]
Merhaba arkadaşlar hangi oyunu açarsam açayım 10-20 dakika sonra bir anda inanılmaz sıklıkta karşıma çıkan FPS droplarıyla karşılaşıyorum. Oyunun ilk 10-20 dakikasında hiçbir sorun olmazken, bir anda fps dropları başlıyor ve oyunu oynanmaz hale getiriyor. İnternette karşıma çıkan yazılımsal çözümlere baktım ve Hybrid modunu kapattım, sadece ekran kartıyla çalışıyor. GPU-Z ile değerlere baktım ve durum bu
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bilgisayarın fanlarını aldığımdan beridir hiç temizlemedim, ayrıca termal macun da sürülmedi. Çok yüksek sıcaklıklardan kaynaklı bir durum olduğunu sanmıyorum zira laptop hep bu sıcaklıklarda çalışıyordu. Yaklaşık 1 aydır falan böyle. Epeydir oyun oynamaya vaktim olmadığı için rahatsız etmiyordu fakat tekrar başlayınca durumun ne kadar vahim olduğunu gördüm. Ne yapabilirim ? Sizce termal macun alıp fanları temizlesem sorun gider mi?

Edit:Temizledim sorun gitti
R
3 yıl
Alüminyum mu Titanyum mu?
Bugün gözlük çerçevesi aldım, normalde plastik kullanıyordum fakat değişikliğe gittim. Denerken titanyum da kullandım alüminyum da. Titanyum çok hoşuma gitmişti fakat çok hafif olması ürküttü. Mevcut gözlüğüm kafamdan düştüğü oluyor, bunla da aynı kaderi paylaşacak diye korktum. Alüminyum baktım kafama tam oturdu ve tasarımı da çok şıktı . Uzun vadede sizce alüminyum mu yoksa titanyum mu daha iyi gider?
R
3 yıl
SİLİNSİN
SİLİNSİN
R
3 yıl
Marketlerde ciddi ciddi 170 ml bardak ayranlar satılıyor
Yıllardır 200 ml yapan ünsüt'ün 170 ml bardak sattığına şahit oldum. 200 ml karşısında çok cılız kalıyor. 2 yudum içsen zaten bitecek,bir de 1 TL istiyorlar. Bugünlere nasıl oldu da geldik bilmiyorum, insanlar hâlâ rüya görüyorlar ekonomi iyi diye. Şimdi denetleme yapacaklarmış,bu saatten sonra neyin denetlemesi? Milli içkimiz ayran neredeyse alkollü içki fiyatına yaklaşacak
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.