B

Binbaşı
06 Haziran 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
50 üye
Görüntülenme (?)
327 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
3 yıl
Anonturk.com Dolandırıclığı !!!!
Bir arkadaşımın başından geçen, belli bir noktadan sonra bizzat şahit olduğum bir dolandırıcılığı anlatacağım. Okuyup üste taşırsanız herkes bilinçlensin.
www.anonturk.com adlı sitenin reklamı, "Geri dönüyoruz , baş kaldırmaya geliyoruz ,köle olmayacağız vb" söylemleri ile instagram'daki "kobrateskilati" adlı sayfada çok kısa bir süreliğine gönderi olarak paylaşılmış ve aramıza katıl diye site linki verilmiş. Katılmak için bilgileriniz geldiğinde, yazdığınız mail adresine herhangi bir bildirim gelmemiş üye olunduğuna dair.



Siteye girdiğinizde böyle konular olduğunu görüyorsunuz:
< Resime gitmek için tıklayın >

Sonrasında ise bu LOCK elektronik cihaz konusuna girdiğinizde böyle bir ilanla karşılaşıyorsunuz:

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Bu ilanın altında yüzlerce yorum var ve çoğu,cihazın geldiğini kendi nicklerini de gösterecek şekilde fotoğraf çekip konu altına koyuyor.

Ayrıca abuk sabuk başka ilanlarda da dolandırılan insanlar olduğunu ve dolandıran adamların banlandığını gösteren konular var . Bu konuların altına da ,adminler, "keşke escrow sistemimizi kullansaydınız vb " yazıp insanları adminlerin yürüttüğü escrow sistemini kullanmaya inandırmaya çalışıyorlar. Escrow denilen olay da paranın havuz hesaba yatırılıp, ürün elinize geçtikten sonra satıcıya aktarılması. ANcak burada bu görevi sözde" adminler " yürütüyor.
Neyse gerekli görüşmeler ve kanıtlar yapıldıktan sonra ürünü almak için LOCK adlı elemana yazılıyor ve fiyatta analaşıldıktan sonra adminlere escrow için yazılıyor. Sözde adminler de size bir kripto para hesabı yollayıp oraya komisyon dahil %10 ücreti yatırmanız gerektiğini söylüyorlar. Siz yatırdıktan sonra admin, lock a ücretin geldiğini ilettiğini söylüyor ve onla iletişim kurmanız gerektiğini söylüyorlar. Sİz bu Lock ile iletişim kurunca da eleman para geldi eyip sizle iletişimi kesiyor ve hesabınızı da anonturk.com'dan banlıyorlar.

Yani yüksek ihtimalle birisinin deposuna gidip ürünlere nickler yazıp fotoğraf çekmişler ve sahte güven ortamı oluşturmuşlar. Yani adminler Lock vb hepsi aynı kişi veya ekip. Dolandırılan başka insanlar da var onlara da parayı aldıktan sonra çalıntı cihaz aldığını babana söyleriz vb diye tehdit etmişler.

Ayrıca Youtube'daki videonun altında yazılan yorumların da hepsi fake. Kendi kendilerine yorum yazıp güven sağlamaya çalışmışlar.

Dolandırılma konularını konulduğu bazı forumlarda konular forum yönetimi tarafından kaldırılmış. Yüksek ihtimalle onlarla da çalışıyorlar

Özet olarak böyle bir dolandırıcılık sistemi kurmuşlar ve insanları güya takip edilemez yollarla dolandırıyorlar. Ancak unuttukları bir şey var onu burada açıklamayacağım, bilişim suçları oradan takip etmeye başladı çünkü.
Lütfen herkes dikkat etsin , gün geçmiyor kolay yoldan insanlar zengin olamaya çalışırken dolandırılmasın. konuyu üstlere taşırsanız ,insanlar bilinçlensin, başka insanlar da dolandırılmasın.

Not: Siteye vpn'siz girilmiyor. Girmek isteyenler siteye sallamasayon bir mail ile üyelik alıp girebilirler.


Bu da yotube linki:
Videoyu izlemek için tıklayınız
B
6 yıl
Kullanamdığım (bağlayamadıkları) internetin faturasını silmiyorlar!!
10. ayın 18 inde yaptığım başvuru üzerine bir sürü sıkıntı ile beraber internetiniz kullanıma açılmıştır diye 27.10.2017 de mesaj geldi (bu sırada dsl ışığım bile yanmıyor etiketleme yapılmamıştı) . TTnet ekipleri geldi ve 1.11.2017 tarihinde dsl ışığım gelip hizmet almaya başladım. Fakat fatura dönemi geldiğinde 2 adet fatura geldi .Birisi bu ayın diğeri ise bağlantı yapılmadığından dolayı dsl ışığım yanmadığı zaman gelen 27.10.2017-1.11.2017 tarihli 10.13 tl lik fatura. fatura nın iptali için destek kayfı açtım 14.11.2017 de , 17.11.2017 de bir görevli arayarak yanlış yere kayıt açtığımı , isterse yeni kayıt oluşturabileceğini söyledi. Ben de tamam deyip kabul ettim. Oim den baktığımda bir kayıt var fakat 8 gündür ne arayan ne soran var. Ayrıca bugün gelen sms de 31 ine kadar ödemezsem internetimin geçici olarak kapatılacağı söylendi. Şuan bu durumda ne yapabilirim?
B
7 yıl
Edit:Mutlu son. Yeni abonelik ve Nakil hakkında yardım
Merhabalar,
24.10.2017 tarihinde biten (24 ay taahhütlüydü) ttnet aboneliğim biteceği için hattımın desteklediği üzere 50mbit vdsl paket için başvuru yapmak üzere 19.10.2017 tarihinde türkneti aradım. En son ttnet faturamda gelen hizmet numaramı ve adresimi söylediğimde bilgilerin uyuşmadığını hizmet numarasını girdiklerinde hiçbir şey çıkmadığını söylediler. Ben de nasıl olsa taahhütüm bitti diyerek tamam yeni abonelik başlatalım o zaman dedim(aramadan kendi sitelerinden kontrol ettiğimde adresimde boş port olduğu ve 50mbit hız olduğu gözüküyordu). Belgeleri yazdırıp imzalayıp 20.10.2017 tarihinde öğlen mng kargo ile gönderdim,Ertesi gün de (cumartesi) Sibel Cin adlı kişi tarafından saat 10.50 de teslim alınmış. Fakat bugün sabaha kadar belgeleriniz eksik vb diyerek uyarı mail ve mesajları alıyordum. bugün sabah evraklarınız ulaştı diye bilgi aldım müşteri hizmetlerini aradığımda. Bundan önce 22.10.2017 tarihinden itibaren de altyapı teknik sorunları nedeniyle aktivasyon işleminiz devam ettirilemiyor diye uyarı alıyordum hem türknet oim den hem de sms ve mail yoluyla(aradığımda boş port yok boşalana kadar devam edemiyoruz dendi,ilk başvuru yaptığımda en geç 6 iş günün içerisinde internetiniz olacak denmişti). Pazartesi günü ttneti aradım ve müşteri numaram ile adresimi tekrar teyit edip doğruluk onayını aldım. Bununla ilgili olarak da aynı gün türknet müşteri hizmetlerini arayıp ttnetten kontrol ettirdiğimi ve adresimin doğru olduğunu o yüzden nakil işlemi benim için daha uygun olacağından o şekilde devam etmek istediğim söyledim. Aboneliğin başlatıldığı telefon yanımda olmadığını ve şuan aradığım numaradan aranmak istediğimi 3 kere belirtmeme rağmen akşam 5 e doğru aboneliğin açıldığı telefon numarasını aramışlar ve yanımda olmadığı için açamadım. Bunun üzerine saat 19.00 gibi tekrar arayıp aboneliğimin başlatıldığı telefon numarasında değil şuan aradığım numaradan bana ulaşılsın demiştim fakat diğer numaradan aramışlar dedim. Bunun üzerine evet adres teyiti için aranmışsınız ,bu numaradan aranmak istediğiniz de gözüküyor ama bir karışıklık olmuş tekrar aranmanız için kayıt oluşturuyorum dendi. Ertesi gün (salı günü yani bugün) arayan soran olmadı (saat 16.43).

Biraz başınızı şişirdim kusura bakmayın fakat sormak istediğim birkaç soru var ;

1. TTnet taahütüm bittiği için faturam 62 tl den 110 tl ye çıkacakmış. Ttnet aboneliğimi kapattıracaktım fakat port yok sorunundan sonra türknetin adres-hizmet no sorununu çözüp nakil yapmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sizce ( türknet bugün de aramazsa) yarın yeni abonelik başvurumu bitirip, yeni müşteriymişim gibi nakil için tekrar başvuru yapıp belgeleri tekrar gönderip hizmet no adres bilgilerimin doğru olduğu konunda israr edip sorunu çözmelerini mi talep edeyim ? Yoksa önereceğiniz başka bir
şey var mıdır ve hizmet no su ile neden (onların söylediği üzere) hiçbir şey çıkmıyor olabilir?

2. Diyelim ki nakil işlemi 3-5 gün sonra gerçekleşti ttnet tarafından nasıl faturalandırılacağım ?

3. Nakil işleminde ttnet ile muhattap olmama gerek var mı?

Çok teşekkürler

Edit: Şuanda ttnet yalın adsl hattım Çekili ve taahüütüm bittiği için 110 tl den kullanıyorum.
B
7 yıl
Abra A7 V7.1.2 Aşırı düşük Ses Kalitesi ve Hoparlör Değişimi
Merhaba bir hafta önce Monster Abra A7 V7.1.2 aldım. Bilgisayara gelir gelmez 960 evo ssd takarak da gayet tatminkar bir performans ve hız elde ettim. Fakat ses kalitesi ve yüksekliği olarak galaxy s4 kalitesinde ve ondan biraz daha yüksek ses çıkarabiliyor. Sound blaster yazılımı ile sesin kalitesi ve yüksekliği bir nebze artsa da hala 6 yıllık msi cx 61 ve 4 yıllık ortalama bir Acer laptop un çok gerisinde. Kulaklık veya harici hoparlör takılıyken hiçbir sorun yok ancak dahili hoparlörleri tam bir felaket. Bu sebeple dahili hoparlörleri değiştirmeyi düşünüyorum.

Daha önce böyle bir girişimi olan oldu mu?

Veya önerebileceğiniz çift veya 2+1 dahili hoparlör var mıdır?

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
B
7 yıl
960evo 250 GB vs 850evo 500gb
840 evo 120 GB kullanıcısıyken artık kapasitesi yetmediği ve yenileme yapmak istediğim için ssd mi sattım. 570 TL civarında iki ssd yi de sıfır alabiliyorum. 960evo, 850evo dan oyun yüklenme hızları ve Windows açılış hızı açısından gözle görülür fark yaratır mı yoksa aynı fiyata iki kat kapasiteli 850 evo 500 GB almak daha mı mantıklı olur 250gb 960evoya göre ?

Anakartın maximus ıx hero ayrıca 2 ve 1tb lik wd Blue harrdiskim var oyunların çoğu bunlara kurulu fakat büyük oyunlarda bekleme süresi can sıkabiliyor
B
7 yıl
Yeni topladığım Kabylake sistem hiç açılmıyor
Merhaba,
Msı h110 pro vd anakart, g4560 işlemci,kingston 4gb fury 2133 mhz ram,samsung 840 evo ve tx marka kasa psu adlım ssd hariç 0 olarak .Sistemi birleştirdim fakat hiçbir tepki gelmiyor. Psu yu kısa devre yaptım çalışıyor anakartın power switchinde de sorun yok. Herhangi bir uyumsuzluk da olmaması lazım. Statik elektrikten şüpheleniyorum .Yarın parçaları söküp tekrar takıp deneyeceğim. Sizce sorun başka ne olabilir?
B
7 yıl
Maximus z170 vs z270
Merhabalar i7 7700k ile kullanacağım anakart seçiminde aklıma takılan bazı şeyler var.

Aynı Fiyata Z170 Maximus vııı extreme ve maximus ıx hero alabiliyorum. z170 ler bıos update ile kaby lake desteklediği için ileride sıkıntı yapma imkanı var mı yada z270 e göre performans sorunu arıza vb?

Ayrıca 7700k oc için z170 maximus extreme mi iyi olur yoksa z270 hero mu, performasn anlamında bşr fark olur mu ikisi arasında ?

Diğer soru ise son maximus serilerinde oluşan model farklılıkları,ben tek kart(1070 ileride belki 1080ti vs) kullanıyorum ve işlemcimi mümkün olduğunca oc li kullanıyorum. MAximus ıx hero ,code ,apex vb arasında benim gibi kullanıcılar için oc farkı veya performas farkı var mı yoksa sadece extra pcie portları sata destekleri vb mi fark ediyor?

Anakart için başka önerilerini de olursa onları da bekleri
B
9 yıl
3770K dan 4790 K ya
Merhaba halihazırda 5 ghz ye kadar çıkabilen 3770K yı 4.4 ghz de kullanıyorum elimdeki elimdeki işlemci ve anakartı satıp 4790K ve orta yollu bir anakart alsam değer mi farka, benchlerde oluşan fark hız farkından kaynaklı mı yoksa mimari farkından mı
4770K ile 4790k arası hız dışında fark var mıdır
B
9 yıl
Deli eden dll hatası(işlemci anakart değişti)
Merhaba,fx8320 ve m5a99x evo ile sorunsuz yüklenen gta4,asus p8z68 v pro gen3 + 3570k aldıktan sonra temiz format atmama rağmen yüklenirken %90 da isdone.dll hatası veriyor
dll yi indirdim system32 ye ve sysWoW64 e yapıştırdım ama hala aynı, sonra işlemcimi 3770k yaptım tekrar format attım hala yüklenmiyor. Dosya sağlam daha önce hep yüklediğim dosya
Sistemim i7 3770k
Asus p8z68 v pro gen3
Powercolor r9 290 pcs+
sorun nedir nasıl çözebilirim
teşekkürler
B
9 yıl
i5 3570k hiçbir oyun çalışmıyor
Elimdeki 3320 ve m5a99x evo yerine i5 3570k ve asus p8z68 pro v gen3 aldım dedim belki hdd deki oyunlar çalışır bakatım bi ikisi hata veriyor herzaman yüklediğim windows 8.1 pro 64 bitle format attım ekrankartı driverlarını yükledim bıosları güncelledim fakat çoğu çalışmadı sadece age of mythology çalıştı farcry3 5 dk çalıştı outlast 15 20 dakika düzgün çalıştı sonra oyundan çıktım ,metro ll gta 4 ,project cars(bunda unhandled exception hatası alıyorum),dirt3,tombrider oyunlarında da hep oyun açılıp 1 2 dakika sonra çalışmayı durdurdu hatası aldım çoğunu silip düzgünce kurdum hala aynı hatayı alıyorum(gta4 de yüklenirken ISdone.dll hatası veriyor %90 da ,daha önce hep düzgün yükleniyordu,dll yi indirip windows a hem system32 ye hem de sysWOW64 e attım hala aynı
Sistemim i5 3570k,Asus P8Z68 Pro v Gen3 ,samsung 1600 cl11 ram(Normalde cl9 2133 çalışıyor sorun olmasın diye defaulta çektim),Powercolor r9 290,samsung 840 evvo ssd ve 6 adet hdd,soğutma olarak da thermaltight silver arrow sbe extreme var ve sıcaklıklar normal aeroccol 850w psu
sizce sorun nedir nasıl çözmeliyiz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.