Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
854
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ASUS M4A87TD/USB3 ve Kingston KHX1600C9D3K2/4GX Uyumsuzluk
O
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşım sıfır ASUS M4A87TD/USB3 anakart ve Kingston (2x2) 4 GB 1600 Mhz 1.65v CL9 RAM satın almış fakat ürünler büyük ihtimalle uyumsuzluk yarattıkları için ekrana görüntü gelmiyor. Anakartın destek listesinde KHX1600C9D3K2/4G yer alıyor; yani sadece sondaki X harfi farklı.

Listede bulunmadığı için direk uyumsuz olduğunu düşünmüştüm ancak şu link kafamı karıştırdı:https://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=M4A87TD&id=20110203231252617&page=1&SLanguage=en-us
En alttaki mesajda iki ürünü birlikte kullandığını belirtmiş arkadaş.

Ürünleri birlikte kullanan yahut konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum. Ona göre arkadaşım RAM'i değiştirme yoluna gidecek ya da uyumlularsa anakartı geri gönderecek.



A
13 yıl
Binbaşı

Öncelikle ekrana görüntü gelmemesini neden ramlere bağladınız .İkincisi o sonundaki x harfi ıntel xmp profile desteği oldığu anlamına geliyor.Yani intel işlemcili bir ankartta ramleri 1600 mhz kullanmaya yarıyor.Amd'de ise d.o.c.p. dir.Neyse dostum forumda biraz baksaydın bu anakartı kullanan kullanıcıların bulunduğu bir konu var.Orada sana herkes elinden geldiğince yardımcı olur.

Sistemine görüntü gelmiyorsa önce işlemcini tam oturttuğuna emin ol.Sonra ramleri aynı renkteki slotlara tak.En son ekran kartının oturup oturmadığını kontrol et.Sonra anakart üzerindeki memok butonuna bas sistem açılmazsa ya da ekrana görüntü gelmiyorsa monitör bağlantılarını kontrol et.Kablolarda bir sakatlık olabilir.dvı bağla olmazsa analog bağla.En son bizim konudaki çözümlerimize göz at.Mutlaka faydası dokunacaktır.

Ayrıca bios güncellemeyi kesinlikle unutma.Bu ramlerle hatta kingston2un diğer bir ram'i ile bu anakatta sorun yaşadım ve son değişimde corsair'e döndüm.Sorun devam ederse direk garantiden değiştirin.Kolay gele.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.