Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
970
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kısayol - Alias Hakkında??
G
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.

Ev ağında windows yüklü bir makinem var. Windows'tan paylaştığım dosyaları CMD+K yapıp bilgisayarın ip'sini yazınca erişebiliyorum fakat sürekli böyle uğraşmak istemiyorum. Masaüstüne bir kısayol yapıp bu kısayolla direk windows bilgisayara bağlanmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Normal yöntemlerle kısayol oluşmuyor.

Teşekkürler.



G
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Peki, terminalden bilgisayarın ip'sini yazarak ağdaki bilgisayara erişebiliyor muyuz Mac'te? Windows'daki .bat dosyası gibi birşey yapabilir miyim acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Binbaşı

CMD+K ile bilgisayariniza baglandiktan sonra Shift+CMD+G ile /Volumes klasorune gidin.. orda baglandiginiz bilgisayar icin bi simge goreceksiniz ve o aslinda bir alias'tir.. onu masaustunuze veya herhangi istediginiz bi yere kopyalayarak tek tikla erisim saglayabilirsiniz..

terminalden erisim icin ise ssh denemenizi tavsiye ederim.. kullanimi ssh <ip_address> seklinde.. bu yontemle uzaktaki sunucuya baglanilabiliyor fakat kendi agimdaki bi makinede hic denemedim.. onu da siz deneyip soyleyin biz de ogrenelim



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.