Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
567
Tıklama
0
Öne Çıkarma
E8400 ve Mavi ekran hatası !!! Lütfen Yardım ve Yorumlarınızı bekliyorum
M
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar dün itibariyle e8400 almış bulunuyorum

Asus Vento A9 kasa(önde 12cm giriş, arkada 12 cm çıkış psu da 9cm çıkış ve yanda işlemci hizasında 12 cm giriş alt kısımdada 8cm giriş fan mevcut)
Asus 350w psu(kasanın orjinal psu su)
Asus p5b anakart
Calibre 8600GT( üzerinde akasanın modelini hatırlamadığım zerotherm benzeri güzel bir vga cooler var)
500 GB WD Caviar Black 32 mb cache HDD
160 GB Samsung 8mb cache HDD
Creative SB Live Digital 5.1 ses kartı
İnca tv kartı
Ve
iki adet Asus DVD yazıcı mevcuttur

Bu sistemi daha önceden p4 3.0 ghz HT işlemci ile kullanıyordum bir sorunum yoktu ısısal bir problemimde yoktu yaz aylarında hiç sorun yaşamıyordum.



Şimdi bugün itibariyle e 8400 u zorlayarak test ediyorum ve bugün 2 kere mavi ekran hatası verdi çok hızlı geçip kapanıyor ne olduğunuda anlıyamıyorum şu an ısıdan şüpheleniyorum boşta stock fan ile 40-45 derece ile çalışırken yük altında gördüğüm kadarıyla 65 oluyor eğer bunun üstüne çıkıyorsa bu mavi ekran hatasını veriyor olabilirmi arkadaşlar.

Bugün Call of duty modern warfare 2 , prototype, crysis warhead , gta gibi oyunlarla iyice yordum.
Core temp gibi programla yük altına soktum

Hatta, bir yanda metin2 bir yanda crysis diğer yanda prototype aynı anda çalıştırdım biri beklerken diğeriyle oynadım filan yapabileceğim herşeyi yaptım banamısın demedi bu yoğun faliyetlerde 65 derece ısı gözledim banamısın demedi ama arada 2 sefer tam oyuna dalmışken call of duty nin en yoğun kapışma anında bir kere mavi ekran çıktı kapandı. bir kerede 3 tane metin iki açık halde 2 char pazar 1 char kalabalık bir mekanda slot keserken o andada dvd yazıyordum yine mavi ekran çıktı ve kapandı bu anlarda ısı 65 in üzerine çıkıyor olabilirmi yada 65 derecede ısı zaten çokmudur stock fan yetersizmı kalmaktadır, normalde boşta ve yük altında kaç derece olmalıdır sıcaklık acaba yardım eder ve beni aydınlatırsanız çok sevinicem.

Aklıma gelen olabilecek bir ihtimal daha var ama bilemiyorum psu gücü yetmiyor olabilirmi ama yetmese hep kapanıp açılması lazım değilmidir.

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mipek -- 30 Kasım 2009; 12:06:34 >

M
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Asus un pc probe utilty sini yükledim ve ordan işlemci değerlerini alayım 65 dereceye sınır koyayım ve beni uyarsın dedim programı kurduktan sonra yüklendim sisteme daaat etti daha bakamadan gitti yeniden başladı ve yine yüklendim bu sefer yakaladım ilginç bir olay ilk önce cpu çekirdek voltajı alarm verdi tam değerini okuyamadan kayboldu ve bu sefer işlemci sıcaklığı 75 derece sonrada 80 derece oldu. Nedir bu voltaj dengesini bozan ve sıcaklığa birden böyle etki eden yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci çekirden voltajını gözlüyorumda 1.08 - 1.44 aralıklarında geziyor böyle değişken olması normalmidir acaba?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.