Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
569
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PIC programlarından birinin ismini hatırlamıyorum. ??
S
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

arkadaşlar sorum kırmızı renkle belirttiğim sorudur.diğerleri sadece kendimce yazdığım açıklama türü yazıdır.

işkur'un mekatronik kursuna gidiyorum.yaklaşık 1 ay oldu.tamamen mekatronik sevdamdan katıldım bunun mühendisliğini okumayı çok istiyorumdum, kısacası hayalim bu meslekti.lakin öss şartları malum istediğiiniz bir bölümü kazanmak hele ki puanı yüksekse çok ama çok zor.bu sebepten bölümümle alakalı kurs açılmışken meraktan bu kursa katıldım ve çokta faydalı şeyler öğreniyorum.burayı okuyanlara ayrıca bir soru mekatronik müh okuyanlar ile bu kurs katılanların öğrendikleri arasındaki paralellilk ne derecedir ayrıca bu kursu bitiren için müh okumak staj yapmak gibimi olur?? otomasyon elektirik,elektronik,mekanik ve bilgisayar dersleri alıyoruz.

Dün,sinan bey hocamızla mikrochip denetleyicilere giriş yaptık tabi ki bundan önce isis7 ile elektrik şemaları, devreler çizdik bunla ilgili örneklerle programı kullanmayı pekiştirdik.
ardından PIC lerin programlanmasına girdik ismini bir türlü hatırlamadığım bir program vardı.örn; pb_648 diye yazılışını hatırlıyorum ama çıkaramıyorum.hafta sonu old için okul kapalı ve çok merak.
bu bahsettiğim mplab , ic*prog veya winpic programları değildi.yazdığımız kodlarla devrede mikrochipin veya entegreden çıkan portlara değer vererek ledlerin hangilerinni yanıp söneceğini belirtiyor ve bilgisayara kaydediyorduk .derlemeden sonra 7 farklı şekilde kaydetme yapıyorduk..isis 7 ile hex kodunu alıp makina diline aktarıp devreyi çalıştırıyoruz.olay bu.ama bu program hatırlamıyorum.dün akşamdan beri arıyorum yok vallla

yani kısaca microchip komutlandırılması için oluşturduğumuz kodu hex kodu dahil yaklaşık 7 farklı biçimde kaydetmemizi sağlayan aracı program hangisidir arkadaşlar hatta derleme yapıp hata olup olmadığınıda belirtiyor(gerçi hepsi yapar galiba bunu)... (mplab,ic-prog ve winpic değil)

teşekkürler DH.



M
15 yıl
Yüzbaşı

S
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

hayır o değil.
C ile güncel olarak kullanılan program hangisidir hocam?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
15 yıl
Yüzbaşı

Benim bildiğim en çok kullanılan C derleyicileri CCS C ve Hitech C, bunlardan biri olabilir mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 12 Eylül 2009; 15:42:34 >

M
15 yıl
Yüzbaşı

CCS veya hitech olabilir o zaman.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

pic basic miş arkadaşlar pb_246 eski sürüm birde bunun iconu ve arayüzü yeni sürümde farklı olduğu için karıştırdım.yeni sürümde baya fark var.insan ilk gördüğü programa daha çok alışıveriyor yenilerine adaptede sorun yaşayor aynı bu örnekte olduğu gibi :) teşekkürler herşey için


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Yarbay

yeni sürüm picbasic in kendi arayüzü mü var?
benim bildiğim son sürüm proton.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

PIC'e daha yeni başladığımdan programların isimlerini ve arayüzlerini karıştırdığımdan oldu herşey mazur görün



M
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: eloko

yeni sürüm picbasic in kendi arayüzü mü var?
benim bildiğim son sürüm proton.



Yeninde var eskininde var.

PBP , Micro code studio ile kullanılır. Proton başka hikaye...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.