Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
690
Tıklama
0
Öne Çıkarma
seagate freeagent pro, içi açılabilirmi ?
E
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent_pro_data_movers/

alet bu herkezin bildiği gibi...

içinde büyük ihtimalle seagate in kendi sata hdd si var...

merak ettiğim konu bu hdd kutusunun içini açıp içerisine başka bi hdd takmak mümkünmüdür ?

bildiğiniz gibi bu tip modellerde normal hdd bulunmakta ve o yüzden fiyatları ucuz.

aylardır kendi 160 gb lik hdd mi satamadığım için 320 lik modelden alsam onu kasamın içine taksamda benim 160 lığı bu kutuya monte etsem , ama asıl sorun kutunun açılmaya karşı koruması falan varmı ?



K
17 yıl
Yarbay

Mantıklı bir iş değil bu.. Harici hddlerini içindekilerle birebir aynı değiller.

Siz bunun yerine kutu yöntemini uygulayın. Bir hdd kutusu alın ve hdd nizi o kutunun içine koyunuz..

Şu şekilde:

SORUN: Eski bilgisayarınıza ait eski ama iyi durumda olan bir sabit diskiniz var. Ancak bu diski kasanıza takmanızın imkanı yok. Bu diski harici olarak kullanmanın bir yolu var.
ÇÖZÜM: Bu diski harici olarak kullanmak için öncelikle ihtiyaç duyduğunuz şey, fiyatı yurt dışında 25 avro civarında olan bir sabit disk kasası. Başlıca satın alma kriterlerinden biri, sabit diske özel kasasının boyutu. Sabit diski bir diz üstü bilgisayardan çıkaranların 2,5 inçlik bir kasayı; masaüstü bilgisayarlardan çıkaranların ise 3,5 inçlik bir kasay tercih etmeleri gerekiyor. Bu sabit disk kasalarının bir soketi vardır. Bu sokete sabit diskin veri yolu olan IDE veya S-ATA kablosu bağlanır. Bilgisayarla olan bağlantıyı sağlamak içinse, USB veya firewire bağlantısı bulunur. En kullanışlısı USB bağlantısı olacaktır.
http://external-enclosure.tradenet.com.tw adresinde bazı modeller bulabilirsiniz. Google’ı kullanarak yapacağınız aramalarda “Enclosure for hdd” yazmanız yeterli olacaktır.
(PC TECH-aralık 2005)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ben aynı diye biliyordum ama neyse...mesela lacie codegen vs... içinde bildiğiniz hdd var ama bu seagate nin içinde ne war bilemeyeceğim...

zaten hdd mi sattım az önce şansa , 320 lik normal hdd alıyorum şu an teşekkürler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.