Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
392
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Otomatik vitesli araç dururken sert fren
O
9 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Önceki aracım manuel vites megane 4 idi, geçtiğimiz ay otomatik megane 4 aldım arkadaşlar. Manuel aracımda çok yumuşak şekilde durabiliyordum. Bu yeni araçta ise frene kademeli bir şekilde bassam dahi manuel vitesteki kadar yumuşak duramıyorum.
Araç bir yandan hareket etmek isterken bir yandan da fren ile durdurmak istemem arasındaki mukavemetten kaynaklı olabilir düşüncesi ile auto hold.u aktifleştirsem dahi durum yine aynı. Daha öncesinde otomatik vitesli aracım olmamıştı. Bu durum biraz genel mi, EDC'nin karakteristiği mi yoksa serviste bir şey yapılabilir mi?



D
9 ay
Yarbay

edc şanzımanlı araç hiç kullanmadım karakteristiğini bilemem ama 40 sene içinde 6 farklı otomatik araç kullanırım zf, gm, aisin, borg wagner de bu dediklerini hiç görmedim, kullanıcı hatası demek istemiyorum ama kullanıcı acemiliği olabilir bir müddet kullan bakalım bir değişiklik görecekmisin



A
9 ay
Çavuş

EDC Clio 5 kullanıyorum. Daha öncesinde Mercedes, Peugeot, BMW, Toyota otomatik araçlarını kullandım. Hiç bahsettiğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım. Üstteki arkadaşın da söylediği gibi biraz daha kullanıp aracı öğrenmeye/anlamaya çalışın. Aracınızda bir sorun olduğunu çok sanmıyorum.



O
9 ay
Binbaşı

Aracı durdurmak içim frene basmadan aracı boşa alıp deneyin manueldeki gibi, gene sert duruyormusunuz kontrol edin. Sonuçta edc de kavramalı şanzıman. Gene sert duruyorsa fren sistemi ile alakalı bir sertliktir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.