Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
66
Cevap
19328
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Ümit Katlanır Bisiklet / Ümit 2036 Folding
T
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar bir süredir, katlanır bisiklet bakıyordum, nispeten ucuz modeller, bianchi folding , carraro flexi , b-twin modelleri ve mosso marine 'i incelerken Ümit 2036'yı farkettim. Bisiklet forumlarında bu bisiklet hakkında detaylı kullanıcı bilgisi bulamadım yine de N11 den %11 kampanya indirimiyle 719@664 tl ye 6 taksit bisikleti aldım.İçerisinden çıkan kuponla servisinde ücretsiz olarak kurdurttum. Hediye seti vardı ( yama seti, pompa, kilit, paça bandı) kutuya koymayı unutmuşlar, adamları aradım ilgili davrandılar hemen kargoya vereceklerini söylediler, kaliteleri nedir bilmiyorum.

İlk izlenimlerimden bahsedeyim. Bisiklet kesinlikle yukarıda bahsettiğim rakiplerinden farksız, markaya takılmayın. Kullanılan ekipmanlar mosso marine 20 ile bire bir aynı, sadece kadro farkı var.İkisini de Ümit bisiklet yapıyormuş. Bir tur attım gayet güzel. Ben 80kg ım yüksek kilolu birisi sürekli kullanırsa dayanır mı orası burası oynar mı bilemiyorum. Ben eşim ve kızımın kullanması için aldım, o manada işlevini kusursuz olarak göreceği kanaatindeyim. Gayet sağlam gözüküyor. Sele borusu ve gidon hikayeden değil. Tekerlerinin 20" olmasından ötürü manevra kabiliyeti 26" lardan farklı, ilk başta tuhaf geliyor scooter vari sık sık düzeltme gerektiriyor, dikkatli olunmalı. İlk öğrenen için belki zor olabilir.

Malzeme kalitesi gayet tatminkar, bana füme turuncu olan geldi sanırım en güzel rengi de bu , katlaması çok pratik , megane 3 ün bagaj zemininin 3/5 ini kapladı diyebilirim. Hacmen 150lt yer kaplar sanırım. Dar girişli sedanların bagajına (focus3 vs.) girmeyebilir. İncelemelerde ön koltuk arkasına filan katlanır bisiklet koyuyorlar, 20" için böyle bir şey sözkonusu değil, sığmaz.

Koltuğu konforlu ve yumuşak ortası boş olanlardan. Fren kolları aliminyum, vites kolu Shimano SL-RS35, 6 vites şıkır şıkır geçiyor, Arka arttırıcı Shimano RD-TY21, ruble Shimano MF-TZ20, pedallar da katlanabiliyor, boru bagajı var, plastik çamurlukları var, arkada pilli bir lamba ve reflektör var, lastikleri ponely marka 20x1.75 piyasa işi ama deseni güzel, MTB tipi değil. Aliminyum gövdenin kaynak işçiliği güzel, ağırlık 13.5kg yazıyor.

Bütçeniz 1000 tl altındaysa, dahon, tern gibi üst seviye katlanırlar düşünmüyorsanız, dünya seyahatine filan çıkmayacaksanız güvenle alabilirsiniz. Yazlıkta, karavanda, çadırda ekmek almaya filan gidecekseniz bence 10 numara bisiklet. Tavsiye ediyorum, bir kusurunu bulamadım. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olur.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the engine -- 26 Haziran 2016; 19:59:26 >

U
8 yıl
Yarbay

tam bir f/p katlanir olmus. bende salcano folda var ve kullanilan her urun ayni. aynakoldan , yapragindan tutun pedal sele vites grubu hepsi ayni. bizimkinde camurluk cok kisa geliyodu ben kendim baska camurluklari kese bice sizinkine benzettim fakat bakiyorum ki umit tam yapmis herseyi. daha once umit de kullandim velocity vardi cok memnundum, bu bisiklette nefis olmus. hayirli olsun n11e bende bakayim bir esime almayi dusunuyoruz da bir adet. birde katli halinden ayakta foto cekebilirmisiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

Hocam katladıktan sonra tek teker üstünde ilerliyor mu? İnceleme için elinize saglik bu arada. Hoprider 320 ile bunum arasındayım ben de.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
Ø
8 yıl
Yarbay

Çok tatlı bir makine ya, hayran kaldım. FB almış olmasam bu bisikletlerle ilgilenecektim.



T
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Katlandiginda duzgun durmasi icin bir kilit yada miknatis yapmamislar, bazi markalarda var bunlar. Ahtapot tabir edilen cengelli lastikle kadrodan, bagaja sabitlenip 2 teker paralel hale getirilirse, seleden tuttup ittirilebilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SALIGIA
T
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Daha detayli fotograflarini firsat buldugumda ekleyecegim. Esinize dusunuyorsaniz, indirimleri takip edip hemen alin hic dusunmeyin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @un momento
T
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

T
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ç
8 yıl
Yarbay

Bu tarz bisikletler güzel :)) bende bt'win aldım. Ama ümit biraz daha hesaplı ve bagajı var :/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
8 yıl
Er

Direksiyon boyu da ayarlanabiliyor mu? Kendim 96 kiloyum. Cocugum da 8 yaşında.ikimiz aynı anda sürebilir miyiz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @the engine
T
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ayarlaniyor ama size decathlondaki celik govdeli hoptown 320 yi tavsiye ediyorum, 96kg bu tarz bisikletler icin biraz fazla gibi..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşım için de bir tane aldık. Bu seferki mat siyah/ kırmızı. Bisiklet üzerinde bazı iyileştirmeler dikkatimi çekti. Ayaklık ayarlı olmuş, lastiklerin desenleri değişmiş (b-fold lardaki lastiklerin desenine benziyor) , çamurlukları ve çamurlukların bağlantı tellerini değiştirmişler.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Q
7 yıl
Teğmen

Bu bisikletten ben de düşünüyorum. Ama Ümit olması aklımı kurcalamıyor değil. Birkaç sorum olacak.

1. Bisikletle ilgili deneyimleriniz nasıl? 5 ay oldu galiba alalı. İllaki birkaç sorun çıkarmıştır. Ufak tefek de olsa ne gibi sorunlar çıkardı?
2. Bisikletin beğenmediğiniz yönleri neler?
3. Bu bisiklet ile ilgilenme sebebim otobüslere, metroya bisikletimle binebilmem. Katlama, kurma sıkıntı olur mu?
4. Sürekli dağ bisikleti kullanmış biriyim, bu bisikleti alırsam alışabilir miyim?
5. Otomobillerin arka koltuğuna sığmaz mı gerçekten?
6. Hangi n11 satıcısından aldınız bu iki bisikleti?

Teşekkürler.



T
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Foruma cok sık girmiyorum, o yuzden biraz gec cevap veriyorum, kusura bakmayin. Sorularinizi cevaplamaya calisayim.
1. Bisiklet yaz boyu kullanildi, herhangi bir sikinti olusmadi. Kutudan montaj ceki yaninda bir de ilk bakim ceki cikiyor. Arkadasim vitesle ilgili bir ayar yaptirdi.
2. Bisikletin begenmedigim bir yonu yok. Sadece bu ebattaki katlanir bir bisilet daha hafif olabilirdi. Sanirim saglam olmasi acisindan katlanir bisikletler aliminyum olmalarina ragmen neredeyse dag bisikletleriyle ayni agirliktalar.
3. Katlama kurma pratik 10 sn de yapiliyor.
4. Bunun surus deneyimi cok farkli, teker ebatinin kucuk olmasindan dolayi manevra kabilyeti cok fazla, ama dezavantaj olarakta cok oynak diyebiliriz.Elini birakarak suremeyecegin kadar oynak diyebilirim, hatta alisana kadar purdikat olmakta fayda var. Alisiliyor.
5. Koltuk arkasina sigmasi soz konusu degil. Bagajda bile ciddi yer kapliyor. Diger bisikletlerin koltuklari yatirmadan bagaja hic girmedigini dusunursek, bunlar kabul edilebilir seyler.
6. N11 de ticaretmerkezi diye bir kullanicidan aldik, stm magazalar grubuna ait. Banka kampanyalari ve ozel gun cekleriyle fiyat 600 tl lere dusurulebilir.

Tatilde, yazlikta, kampta, karavanda, yatta kesinlikle boyle bir bisikletiniz olmali. Ya da cocuga bisiklet alinirken kesinlikle bagaja da sigabilen evde cok yer kaplamayan boyle bir bisiklet alinmali. Metroda nasil olur, kullananlar varmi bilemiyorum. Agirlik beni biraz supheye dusuruyor, bence decathlona gidip katlanirlari bir inceleyin, sonra karar verin.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Yarbay

Hocam hayırlı olsun. Size alçak hisettiriyormu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Yüzbaşı

Açıkçası hayatımda sadece 1 bisiklete bindim oda Ümit Bisikletin Dağ bisikletiydi. Model filan bilmem 9 ya da 10 yaşında hediye olarak alındı. Bisikletten anlamayız pederde anlamaz. Birlikte gittik ucuzdu bende dedim birde arkalık takın o zaman havalı çünkü arkalığı olması. Birde arkalık taktılar. Sonra bu bisikleti ilk başlarda iyi baksamda vakit geçtikçe yağmurda karda dışarıda yatmaya başladı. Lastik arızası dışında arıza olmadı hiç. Vitesi bozuk ama zorlaya zorlaya atılıyor yine. Kaldırımdan zıpladım oradan düştüm buradan çıktım derdi hiç olmadı. Taş gibi bisiklet. Şuan 24 yaşındayım yani nereden baksan 14 yıldır bisiklet bende. Demek ki bazılarının dediği gibi marka her şey demek değilmiş. Adamlar resim atıyor dağ bisikletiyle kaldırımdan inmiş gidon elinde kalmış. Ümit iyidir bence



T
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Hocam hayırlı olsun. Size alçak hisettiriyormu?

Gidon ve sele boyu, yaninda duran bir dag bisikletiyle ayni yukseklikte, sadece tekerleri ufak.Boyum 1.80,konfor acisindan bir sikintisi yok hatta one dogru fazla egilmek gerekmediginden daha ergonomik oldugunu soyleyebilirim.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yarbay

gayet güzel bir fiyat. Bisiklet taşıyıcı vs uğraşmak yerine HB aracın arkasına sığıyor. Gerçekten çok mantıklı.

hayırlı olsun bisikletiniz.


not: Çok eski pinokyo kullanıcısıyım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 16 Ocak 2017; 14:36:48 >

O
7 yıl
Çavuş

Uzun bir araştırma sonucu, bütçeme uygun ve kalite olarak ayrışan Ümit Folding Bike alarak bende bisikletliler arasına katıldım. Katlanır bisiklet almada ki amacım, arabanın bagajında bir bisikletim olsun ve herhangi bir şehre gittiğimde onu bisikletimle keşfedeyim tutkusu idi. Bisiklet kalite olarak diğerlerinden ayrılan dedim. Çünkü muadilleri Salcano mosso ve btwin den cidden ayrılıyor. Sayılan markaların hepsini test ettim.

Katlanır bisikletten en büyük beklentim, kolay katlanması ve açılması idi, bir dahon olmasa da adının hakkını verdiğini düşünüyorum. Malzeme olarak çamurluk, sele ve lastik harici hepsi kaliteli, gerçi fren kolları da biraz kalitesiz gibi geldi ama bakacağız. Tam anlamıyla kalite ilerleyen günlerde ortaya çıkacak.

İlk olarak servise kurulumunu yaptırdım ve garanti sürecini başlattım.

İlk olarak 18 km düz yol yaptım, şuan otururken sıkıntı oluyor 😃 bisikletci arkadaşlara sordum sele mı sert diye. Alışmak lazım dediler. Seleyi ilk etapta değiştirmeyin. Vites yokuş çıkarken kafi ama düz yolda daha istiyor.

Fiyat kalite olarak bence iyi, hatta bir kaç ufak detay haricinde dahin ve tern ile yarışır.

Umarım bir fikir verebilmişimdir.



Ümit Folding Bike Alloy 2036



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: OSMMER

Uzun bir araştırma sonucu, bütçeme uygun ve kalite olarak ayrışan Ümit Folding Bike alarak bende bisikletliler arasına katıldım. Katlanır bisiklet almada ki amacım, arabanın bagajında bir bisikletim olsun ve herhangi bir şehre gittiğimde onu bisikletimle keşfedeyim tutkusu idi. Bisiklet kalite olarak diğerlerinden ayrılan dedim. Çünkü muadilleri Salcano mosso ve btwin den cidden ayrılıyor. Sayılan markaların hepsini test ettim.

Katlanır bisikletten en büyük beklentim, kolay katlanması ve açılması idi, bir dahon olmasa da adının hakkını verdiğini düşünüyorum. Malzeme olarak çamurluk, sele ve lastik harici hepsi kaliteli, gerçi fren kolları da biraz kalitesiz gibi geldi ama bakacağız. Tam anlamıyla kalite ilerleyen günlerde ortaya çıkacak.

İlk olarak servise kurulumunu yaptırdım ve garanti sürecini başlattım.

İlk olarak 18 km düz yol yaptım, şuan otururken sıkıntı oluyor 😃 bisikletci arkadaşlara sordum sele mı sert diye. Alışmak lazım dediler. Seleyi ilk etapta değiştirmeyin. Vites yokuş çıkarken kafi ama düz yolda daha istiyor.

Fiyat kalite olarak bence iyi, hatta bir kaç ufak detay haricinde dahin ve tern ile yarışır.

Umarım bir fikir verebilmişimdir.



Ümit Folding Bike Alloy 2036

ne kadara satın aldınız