Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
647
Tıklama
0
Öne Çıkarma
sistem güncelleyeceğim yardıma ihtiyacım var
D
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

yeni konu açmayayım dedim konumu güncelliyorum kısaca alttaki parçalara ihtiyacım var bütçe 2.000,2.100 civarı. yaptığım sistem nasıldır? oyun amaçlı olacak.

işlemci anakart ekran kartı ssd.

tercihlerim core i5 6400 anakart asus h110m ddr3'lü olan (ddr3 8 gb 1866mhz ramlerim var) ekran kartı msi gtx 960 4gb gaming edition ve ssd olarak samsung 250gb 850 evo modeli(grili olan)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrimdoga -- 18 Aralık 2015; 23:45:30 >

T
8 yıl
Yarbay

D
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

yorum için teşekkürler hocam, apu'ya oranla buna geçmemin faydaları ne olabilir sence? + - olarak kısaca yorumlayabilir misin?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @testerenecmi
T
8 yıl
Yarbay

hiç bir anlamda -'si olmaz , her anlamda +'sı olur. hem fiyat hem performans




Bu mesajda bahsedilenler: @devrimdoga
K
8 yıl
Teğmen

Apu alayım ileride ekran kartı eklerim mantığı çok doğru değil bence. Apu sistem upgrade ederken sorun yaratır. Onboard grafik kartını kullanmadıktan sonra apu nun avantajı kalmıyor. Bu yüzden i5+ekran kartı kullanmanı tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

çok teşekkür ederim ikinize de, güncellemeyi i5 işlemciden yana yapacağım. yalnız anakartı daha iyi almak istiyorum giriş seviyesi değil de biraz daha orta halli. sizce mantıklı yapmış olur muyum? h81 yerine h97 serisi bir anakart almam bana yarar sağlar mı?

overclock yapmaya uzun bir süre ihtiyaç duymayacağım ama sistemin kalıcı olmasını istiyorum ve orta seviye kartlarda ses işlemcisi daha iyi diye biliyorum. seste önemli benim için.

düşüncelerinizi bekliyorum tekrardan teşekkürler ilginiz için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kinay16 , @testerenecmi
T
8 yıl
Yarbay

çarpan kilidi kapalı işlemcilerde anakartlar arasında işlemci performansı konusunda en ufak bir fark olmaz. siz kendi ihtiyacınıza göre tercih yaparsınız. mesela fazla sata III çıkışı, gaming ethernet, kaliteli ses kartı, sli veya crossfire desteği gibi bunların hiçbirisi gerekli değilse çarpan kilidi kapalı i7-4790 gibi bir işlemci h81m bir anakart ve z97 bir anakartta aynı performansı verir. bazen çok ekstrem durumlar yaşanabiliyor tabi, örnek olarak hava akışı çok kötü bir kasada ve iklimin çok sıcak geçtiği bir bölgede h81m üstündeki mosfetler fazla ısınabiliyor ve biraz çarpan düşürebiliyor.Ama bunun olması için dediğim gibi kasanın fazla sıcak bir ortamda olması ve kasa içi hava akımının çok kötü olması gerekiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @devrimdoga
D
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

çok fazla aydınlatıcı bir cevap oldu hocam gerçekten çok teşekkür ederim. kafamdaki büyük eksikliği kapattınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @testerenecmi
D
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

güncel arkadaşlar



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.