Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
123
Cevap
3147
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMD : PC pazarından çıkabiliriz
E
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



AMD : PC pazarından çıkabiliriz


 

Yeni Radeon 300  ve Fury serisi ekran kartları ile piyasada olumlu bir hava estiren AMD için grafik yani eski ATI bölümünün elden çıkarılacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. AMD bu iddiayı kesin bir dille yalanlasa da yatırımcı toplantısında Lisa Su önemli açıklamalar yaptı.




AMD uzun bir süredir mali tablolarda zarar açıklamaktan kurtulamıyor. Önceki çeyrekte de firma 180 milyon dolar zarar açıklamıştı. Bu hafta da firmanın hisseleri yüzde 5 değer kaybederek 2.47$'a kadar geriledi. 




Firma bu bakımdan kendisine kar getiren alanlara yönelmek istiyor. Lisa Su bunu teyit ederken, ilerleyen yıllarda değişkenliği nedeniyle kişisel bilgisayar pazarından uzak kalabileceklerini ve bunun yerine AMD'nin güçlü büyüme gösterdiği alanlara odaklanacaklarını açıkladı. 




AMD genelde ekran kartı, konsol ve APU alanlarında çalışmalar yapıyor. Intel ve Nvidia ise giyilebilir cihazlar, konsollar, bilgisayarlar, mobil cihazlar, otomobiller gibi geniş bir yelpazede mücadele ediyor. AMD'nin bu kadar geniş bir alanda varolmaması gelir anlamında kısıtlama yaşamasına neden oluyor. Bununla birlikte AMD oyun endüstrisi, veri merkezleri ve teknolojinin yoğun kullanıldığı alanlarda etkili olmak istiyor. 




Lisa Su planların uygulamaya geçmesi için 3-5 yıl arasında bir zaman dilimi öngörüyor. Yani firma kişisel bilgisayar pazarından çıkmaya karar verse bile bunun gerçekleşmesi 2020 yıllarını bulabilecek. 

 

 

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

F
9 yıl
Binbaşı

olacağı buydu...intel tekel olacak




L
9 yıl
Yarbay

Önlerden rez // almıştım şimdi editleyip kendi yorumumu katma zamanı .

Söze şununla başlamak istiyorum "ATI COMEBACK PLEASE! "

Çünkü zamanında AMD bir hata yapıp ATI'yi satın almasaydı hem ATI hem de AMD alıp başını gidecekti.

CPU gücü başkadur GPU gücü başka. İkisinin de AR-GE'si farklıdır. İlk I5'lerle ve 775 C2Q'lar ile kapışan Phenom II X4'ler X6'lar göremedik ve göremeyeceğiz de.

Aynı şekilde P4 zamanındaki Athlon 64+'ları da göremedik ve göremeyeceğiz.

AMD'nin ATI'yi satın alması en büyük hataydı.

X550 zamanlarını hatırlıyorum güzeldi. Hem AMD hem Intel alınabiliyordu ve birbirleri ile rekabet edebiliyorlardı.

Şimdi ise oyunlarda I5 4460'ı geçebilen bir AMD işlemci yok.


Benim düşüncem AMD'nin CPU X86 kısmında Samsung ile ortaklık yapmasıdır.

Fakat GPU kısmında kendi yolunda devam etmesidir.

Çünkü GPU kısmında standart ev kullanıcısının AMD tercih etmemesi için bir sebep yok.

GTX 960 yerine aynı fiyata daha iyi çözüm sunan R9 280X var mesela.

Neyse Allah tüketicinin sonunu hayretsin. Intel ve NVidia tekel olursa son kullanıcı yandı demektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 2 Temmuz 2015; 23:45:17 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
9 yıl
Binbaşı

Ortalik Nvidia Intele kalirsa sonra cayirda istedikleri gibi oynarlar



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Yarbay

Bir şekilde amd kendi işini samsung'a aktarabilse herşey düzelecekte ne illet bir patentmiş bu x86 patenti.




D
9 yıl
Yarbay

Kâr getiren alanlar nelermiş merak ettim?
Intel ya da Nvidia gibi mobil cihazlar için elverişli güç tüketimini sahip teknolojileri yok ki...

Sony ve MS'nin konsollarından kalan kırıntılar mı kârlı alan?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

Bence micrasoft amd alması gerek ve eski adı ile ATI olarak yeniden doğması gerek amd kim dedi sana git ati ile anlaş diye mahfettin güzelim atiyi şimdi utanmadan çekiliyoruz diyor.Hiç bir çabanız olmadıki pc sektörüne sadece güçlü kart çıkarıp yattınız oyun firmalarına hiç yardımcı olmadınız ulan grafik kodlarını b,le göndermediniz bu kadar rahat yaşarsanız böyle olur amd r9 300 ve fury çıkardınız ama ortada yeni kartlar için stabil driver bile yok şimdi kalkmış zarar ettik diyorsunuz.Arkadaşlar yanlış anlamayın ama amd yaptığını hiç bir firma yapmaz ben atinin geri gelmesini istiyorum saha intel ve nvidia kalsın istemiyorum ama amd hiç çabalamadı ve şimdi sahadan çekiliyorum diyor zaten sahada değildinki çekiliyorsun.



P
9 yıl
Yarbay

ps4 te kullandığınız sistemin benzerini hala daha PC ye getirmediniz 8 çekirdekli ve 1000 gpu işlemcili apu hala piyasada yok ! bu piyasaya bir girse zaten nasıl satacağını ortada ! daha ne artistlik yapıyorsunuz !




F
9 yıl
Yarbay

Düzgün destek verme, hep geriden ve eksik gel sonra zarar ediyoruz. Oyun firmalarına azıcık para yedirip düzgün optimizasyon yaptırsalar, kendilerine özel birkaç özellik ekleseler, daha düzgün sürücü yapsalar, daha rekabetçi olsalar bu duruma düşer miydi? Sanmıyorum. Intel ve Nvidia tekel olacak anlaşılan.




A
9 yıl
Yarbay

AMD'nin daha uzun bir süre ekran kartı pazarını bırakacağını sanmıyorum. GPU tarafında başarılı bir grafik çizdikleri için, PC pazarında piyasayı besleyemeye devam edeceklerini düşünüyorum.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
Z
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

bu erkek mi ? kadın mı !


yeminlen koptum ya :)))



Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
9 yıl
Binbaşı

Microsoft bence AMD'yi satın almalı. AMD'nin gelişmesi için bu gerekli. Eğer satın alınmaz ise bu şekilde devam edebilir.
Eyyy mikrosoft duy sesimi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

AMD'nin kendisi bile kendisine bazı fanatikler kadar inanmıyor.

Ayrıca hala APU APUUU diye kıvranıyorlar.Oyun oynayan adam APU almıyor artık anlamaları lazım.

Kısacası artık o eski duron,athlon,ati dönemi kapanmıştır.



A
9 yıl
Yarbay

AMD ati'ye, microsoft amd'ye hepsi ati'ye kaçmış oluyor. Microsoft batırır amd'yi.




Bu mesajda bahsedilenler: @SlayerPIN0
G
9 yıl
Yarbay

Bir Sony bir de Amd. Osmanlı'dan beri gördüğüm en sağlam yapılanmalar. Her ay düzenli olarak iflas, küçülme, çekilme, pes etme haberleri çıkıyor hala yola devam ediyorlar.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

İntel core i3'leri ve Nvidia'nın giriş seviyesi kartlarını 1000tl'den alırız artık.



J
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Bir Sony bir de Amd. Osmanlı'dan beri gördüğüm en sağlam yapılanmalar. Her ay düzenli olarak iflas, küçülme, çekilme, pes etme haberleri çıkıyor hala yola devam ediyorlar.

yoruma yikildim. di mi surekli zarar ediyorsa nasil yeni seyler yapiyorlar para mi basiyorlar sifirdan?hem oyun sektorunde iyi olmak istiyorlarmis hem de pc pazarindan nasil cikacaklar diyorlar ki kibarca biz su islemci yapma isini bi biraksak?oyle birakacaz diyince olmuyordur tahminim intel ile aralarindaki anlasma cok kotu bagliyor amd'yi harbiden illet bir lisans via bile birakti ama amd'nin birakmasini intel istemeyecektir.amd de islemci bolumunu satamayacaktir intel'e gonderme yapiyorlar bence aba altindan.giyilebilir teknolojiden intel zengin mi olmus adamlar islemci satiyor paso.sadede gelirsek bu haberden benim cikardigim sonuc bu zen dedikleri yeni mimari pek saglam bir sey degil demek ki simdiden birakacaz bu isi valla dediklerine gore.bunun yerine gumbur gumbur geliyoruz gibi bir aciklama olsa insan bir seyler bekler.ddr4'lerin aninda ucuzlamasi gibi bir beklentim yok zaten o yuzden millet sistemine sahip ciksin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
9 yıl
Yarbay

AMD, ATI'yı satın alarak hem işlemci hem grafik birimini bitirdi. ATI 5,4 milyar dolara satın alındı. Şu anki AMD'nin toplam değeri ise 1,8 milyar dolar.
Zaman makinesi yapılsa sanırım ATI'nın satın alınmasında rol alanları kiralık katil tutup vurdururlardı.
Satın alma hiç gerçekleşmemiş olsaydı bambaşka bir boyuta geçmiş olabilirdik. Çok yazık oldu.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

Aslında önce Nvidia'yı satın alacaklarmış fakat Nvidia'nın şu anki CEO'su Jen Hsun birleşmiş şirketi kendisi yönetmek istemiş. Bunun üzerine ATI'yi almaya karar vermişler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-dehşet-
F
9 yıl
Yarbay

catalys control center biraz düzeltseniz sorun olmayacak tamamen çöp. Gözünün önündeki sorunu göremessen batmaya mahkumsuz müstahak size.