Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
778
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TV Sesini amfiye aktaramıyorum
İ
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Saygılar

Umarım yalın bir şekilde anlatabilirim. Sistemim şu şekilde:
Pioneer VSX 323 amfi,
(Önemli değil ama KEF C5 hoparlör),
Samsung ue55hu7200 tv,
digiturk ve teledünya recieverları.

Digiturk HDMI ile amfinin SAT girişine,
Teledünya HDMI ile amfinin CD girişine,
Amfinin TV out HDMI ile Televizyonun HDMI1 girişine bağlı

Reciecerlardan TV izlerken hiçbir sorun yok, sesi amfi vasıtasıyla hoparlörlerden alıp görüntüyü televizyona aktarıyorum.

Bildiğim kadarıyla Televizyonun HDMI1 girişi aynı zamanda out olarak çalışabiliyor, Amfinin de TV Out çıkışı aynı zamanda giriş olabiliyor (passthrough mu bunun adı?) (Edit: sonradan baktım ARC imiş adı ve kontrol ettiğim kadarıyla her ikisinde de arc özellği mevcut görünüyor, hala yapabilmiş değilim)

Velhasıl, Televizyonun browserı üzerinden, televizyondaki youtube uygulamasından ya da flash disk ile müzik ya da film açtığımda televizyondan ses çıkışını "alıcı" olarak ayarladığımda ve amfide kaynağı TV olarak seçtiğimde ses alamıyorum. Televizyondan TV hoparlörü seçtiğimde sorun yok, TV hoparlöründen ses geliyor fakat ses çıkışını alıcıya verdiğimde amfiden ses alamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Not: Televizyonun özelliği sebebiyle ses çıkışını alıcıya aldığım zaman televizyon kumandası amfinin sesini açıp kapatıyor ama ses yok. Sorun nedir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inshroud -- 22 Mart 2015; 0:33:15 >

D
9 yıl
Onbaşı

Hocam sorunu nasıl cozdunuz aynı problemi bende yaşıyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.