Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
3194
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Raid0 olan diskleri ayırma
N
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Raid0 olan iki hard diski ayrı ayrı kullanabilmek için ne yapmak gerekiyor. Birini çıkarıp yerine SSD taktım ve Windows 7 DVD'si ile formatladım. Tek takılıyken problem yok ama yanına SSD'yi takıp AHCI yapınca HDD'yi görmüyor, Bilgisayar'a sağ tıklayıp yönet dediğimizde de birim olarak her iki hard diskin toplamı olarak gözüküyor. Ama tek takınca sorun yok.



N
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Forumda hasbelkader disklerini raid0 yapanlar onları ayırıp tek tek ya da bir başka disk ile kullanmayı bilmiyor yani?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yarbay

Aslinda raid pozisyonundan ayirmayi nasil raid yaptiysaniz oradan bozmak daha kolay ve daha iyidir. illa raidleri bozmak istiyorsaniz diski ilkkez taniyacagi sekilde baglamaniz lazim. mesela sata ise usb den baglayarak cozume ulasabilirsiniz yada ssd yi cikarir raidleri eski haline getirir raid menusune girip raidi silersiniz olur biter.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Raid'leri eski haline getirmek nedir hocam, Raid yerine AHCI ya da IDE mi seçeyim BIOS'tan? Öyle yapınca çalışmıyor ki ayrı ayrı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yarbay

raid menusune girin. orada raid kismi secin delete gelmesi lazim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.