Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
6261
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Civilization V dehaları bana bir yardım(uzun bir yardım)
Ç
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar ben oyunu dlc paketleri ile birlikte yeni aldım.Strateji oyunlarıyla aram baya iyidir ama bu oyun baya farklı.Şimdiye kadar Total War serisinde bitmemiş oyun,Kazanılmış(türkiye ve osmanlı ile) Hearts Of Iron 3,defalarca bitirilip multi de ise arkadaşların ezildiği age of empire serisi.Ama işte bu oyun onlar gibi değil devleti seç teknoloji ile geliş ve herkesi savaşta yen oyunu değil ki bu. Burada devlet seçmek bile bir baş ağrısı hangisi daha mantıklı iyi falan yani bundan dolayı öncelikle bana nedeniyle birlikte bir devlet ve decletin ilk 150 turn boyunca napması gerektiğini söyler misiniz ? 150 turn dedim çünkü sonra 150 turn e bakıp üzülmek istemiyorum.Şimdiden saolun.



D
9 yıl
Yüzbaşı

Kesin bir strateji var diyemezsin şeçtiğin devlete göre bulunduğun araziye ve komşularına göre değişiklik gösterir nasıl bir yol izleyeceğin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Teğmen

Seçeceğin devleti oyunu nasıl kazanmak istediğine göre seçeceksin. Örneğin kültürel alanda kazanmak için A Ülkesi veya bilimsel alanda kazanmak için B ülkesi gibi. Ve hangi ülkenin ne özelliği olduğunu anlatan bloglar var.



S
9 yıl
Yüzbaşı

Neredeyse her strateji oyununu çok iyi oynamama rağmen Civilization 5 te sürekli ekonomi yüzünden çöküyor devletim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ç
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

arkadaşlar ama illaki oynadığınız bir kültür devleti vardır.Kültürel olarak kazanmak istiyorum ama komşularım kim olduğu farketmeden bana savaş açıyolar helppp!



S
9 yıl
Yüzbaşı

Youtube'daki lets playleri izleyebilirsin
Zorluğu kendini rahat hissettiğin bir seviyeye çekip mekanikleri kendin keşfedebilirsin(chieftain bunun için ideal bir zorluk)
Gerisi zamana kalmış.Benim Civilization V'i tam anlamıyla anlamam 100 saatimi aldı.Sen de kafa yoracaksın biraz o kadar da kolay değil yani bu işler.
İngilizcen varsa eğer Maddjinn,Marbozir,Primevalciv'in kanallarını tavsiye ederim bu arada





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saxomen -- 6 Nisan 2015; 13:41:02 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

kültürel zafere en yatkın devlet sanıyorum brezilya. ben pek kültürel zafere yönelmedim özellikle BNW ile değişen sisteme ısınamadım o yüzden taktik veremicem pek ancak oyun başlamadan iklimi nemli yaparsan bolca orman olur haritada brezilya olarak epey işine yara ancak oyununda aztekler olursa ve sen aztekleri gelişmeden engellemezsen sıkıntı yaşarsın.

dedikleri gibi oyunun mekaniklerini anlamak için hangi ülke hangi zafere daha yatkın anlamak için düşük zorluk seviyelerinde oynamanı tavsiye ederim.

benim favori ülkem çin bu arada. kütüphaneleri oldukça avantajlı ve early gamede çok işe yarıyor ekonomi konusunda hiç sıkıntı yaşamıyorum ortaçağa kadar idare edip orta çağda chu-ko-nu (yanlış yazmış olabilirim) spamlayıp istediğim şehirleri rahatlıkla alıyorum ve oyunu domine etmeye başlıyorum bolca param olduğu için şehir devletleri konusunda da sıkıntı yaşamıyorum. sonra genelde bilimsel zafere yöneliyorum. orta çağ dışında fazla savaşmam gerekmediği sürece. wonder ve bilim üretirim. ayarlardan oyunun güncel skorlarını gösteren tabloyu da aktif et gelişen ülkelerin gelişimini yavaşlatman gerekiyor. eğer sana yakınsa sen savaş aç uzaksa ona yakın olan birisiyle savaşa sok ki bir taşla iki kuş vurasın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
9 yıl
Teğmen

ilk önce oyun kurarken "no barbarian" ve "no accient ruins" yap.

ben ilk oyuna başladığım zamanlar city-state'i 0 yapıp oynadım. zorluk olarak 2den başla.

BNW ilk sürümden farklı ve detaylı olduğu için önce vanila dedikleri oyunun ilk sürümünü oynamamış olman biraz zaman gerektiriyor.

kültürden önce science victory yap (bu arada setup kısmından diplomatic victory seçeneğini kapat . çünkü ilerki çağlarda oyun bitebilir.)

science victory için kore ve ya babylon , kütür zaferi için brasil,france,morroco ve ya poland olabilir.

kültür zaferi için turizm puanı ,spy faaliyeti,trade route ,din gerekiyor.

ilk turnlerde etrafı keşfet. "liberty" social policy ile başla, "settler" alacağın social policy'e git. 2nci şehrini 1den çok uzak olmayan ama 5-6 tile uzağına ve yanında mutlaka ilk şehrinden farklı bir luxury olsun. mutluluk için önemli bir etken. 2nci şehir bulmuşken great libary'i dikmeni ve great libary bitince "iron work"u alıp. deniz kıyısı şehrin varsa şehir biraz gelişip collosus'u yapman ekonomik açıdan önemlidir. bu arada 3ncü şehri yapıp . bütün şehirlerde libary inşa edip. national college dikersen senin için çok iyi olur. ben genellikle piramitleri yapıp 2 free worker almaya çalışırım. çünkü 4ncü şehri kurduğum zaman trade route inşası için lazım oluyorlar ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Yarbay

ben de oyunda yeniyim ama bence barbarların kapatılması yanlış olur, barbarlarla dövüştükçe savaşçılarımız gelişiyor, artı altın veriyor vs.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yüzbaşı

kesin bir strateji var dersin (aha) :
sezarı seç. üretim çok önemli ilk etapta. ve ilk şehri kurarken mutlaka tepede olmasına özen göster. üç tarladan sonra tepelere maden yap. ilk yapacağın bina anıt->rehber->işçi şeklinde olacak. bu sırada bilimde çömlekçilik->yazı tamamlandıktan sonra great library binasını yapmalısın. o sırada üretimde başka birşey varsa bile bu binaya öncelik tanımalısın ve çabuk bitmesi için sınırların içindeki ağaçları kestir ki (üretim puanı veriyor) başka bir devlet senden önce bitirmesin. ardından izlemen gereken yol ağırlıklı olarak bilimle ilgili binalara ağırlık vermen(kütüphane gibi). çünkü bilimde ne kadar lider olursan birliklerin o kadar güçlü oluyor ve diğer devletler sadece sana mok atıyor saldıramıyor. din çok önemsiz bu oyunda hiç uğraşma. kültür sınırlarının gelişme hızını, sosyal politika seçmeni vs etkiliyor önemli sayılır ancak bilim kadar değil. 4ün üzerinde şehir sana eksi olarak döner ideali 4. daha fazla yapma. savaşarak alırsın 1950 yılı civarları. karavan sayısını hep full tut ekonomik olarak muhtemel değil çökmen o zaman. mutluluğu da yeşilde tuttuğun sürece daha sırtın yere gelmez. yeterince hızlı bilimi ilerletirsen çok gelişmemiş ülkeler senden tırsıyor yüce sezar bize ilişme olmazmı lütfen felan sallıyorlar. ben mesela en zorun altındaki seviyede kasıyorum şu anda oyunu ancak adamlar 4 devlet bir araya gelip saldırıyorlar. bm.de ambargolar felan havalarda uçuşuyor daha kazanamadım gömdüler her seferinde beni :D sen usul usul takıl tabi. ha bu arada yeni kuracağın şehirler mutlaka mutluluk getiren madenlere vs yakın olsun. yoksa yüzü gülmez halkın. bu yazdıklarımı yaptıktan sonra zaten daha soru sormazsın çözersin herşeyi. kolay gelsin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meshood -- 23 Nisan 2015; 21:30:05 >

B
9 yıl
Yarbay

Ordunuz az olura dalarlar tabi, demographicsten bakın soldier puanı diğerlerine yakın olmalı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
9 yıl
Teğmen

Oyunun ustasıyım denebilir.
Eskiden emperor ve onun üstünü oynardım.Ama o zaman oyunu tam anlamıyla keşfetmek yerine zorlandığımı gördüm.Sonra kingte oynamaya başladım.
Oyunun birçok mekaniğini keşfettim.Ama hala anlayamadığım yerler var mıdır , vardır.Toplamda 400 450 saat oynamışmıdır ki bu Civilization serisini en az 1000 saat oynamışmıdır.

Şimdi , oyunu oynadığınız map önemli.Small ve largeyi ele alacağım.

Smallda oynuyoruz , şehrimizi kurduk.Kaynaklarımıza bakıyoruz.Altın ağırlıklı kaynaklar mı var üretim ağırlıklı mı buna karar verin.Eğer üretim ağırlıklı ise sırasıyla şunları yapıyoruz.Worker > Granary > Great Library Kültürde de geleneğe veriyoruz.

Great Library'i tamamladık.Ardından phisolphy yani felsefe olması lazım ona veriyoruz.Ardından direk national collage dikiyoruz.MÖ 1500 lerde dikersek iyi.Nüfusu artırmayı ihmal etmeyin , artık başkentiniz bir bilim bombası :).Herkesten 8 9 bilim önde olacaksınız.

Ardından para biriktirip mö 300 ( en geç ) bir şehir daha kurmalısınız.Unutmadan söyleyeyim , Hanging gardens dikerseniz yine başkentinize bu sizi daha da uçurur.

Bu taktik sizi taa MS 1000 lere kadar hiçbir şey yapmasanız dahi diğerlerinden epey önde tutacaktır bilimde.Farkedeceksiniz.( SETTLER MUTLAKA ALTIN İLE ALINMALI)

FAKAT
Eğer altın bazlı kaynaklarımız varsa bu sefer şöyle yapıyoruz > monuament > worker ( yanda şehir devleti varsa workerlerini çalın sonra barış yapın ama çok önemli değil bu ) > granary > library ( wonder değil )

yine geleneğe verin.

Worker ile altını işleyip settler alın ve hemen şehir kurun.4 şehri erken kurup bilimde öne geçmeye çalışın.Mutsuzluk yakanız bırakmayacaktır , notra deme iyi bir tercih olur.

Large'de oynuyoruz , bu biraz daha karışık.Ama libery vermeniz daha iyi olacaktır.Yine bakıyoruz produc kaynakları mı var altın mı , produc ise şöyle yapıyoruz.

Monuament > Granary > Great Library

ardından drama and pottery açıyoruz.Liberty'de settler veren bir policy var , onu yaptıktan sonra da hızla şehir kuruyoruz.

Altın kaynakları ise Monuament > Granary > Library > Stonehenge

yapıyoruz.

Bu taktikleri izleyin farkı görün :).Tabii multiplayer oynarken işler bu kadar kolay değil.Ama geliştirmek sizin elinizde.

Tüm soruları cevaplayabilirim.

1 tanesini cevaplayayım

Kültürel Victory

Kültürel Victory için hiçbir amaç gütmedim ben.Eğer güçlü olursanız kendiliğinden olan bir şey.Şimdi gelelim nasıl hızlandırabiliriz bunu.Öncelikle ;

2 Civ var bunun için.1 Napolyon , 2 Polonya.Buna Brezilya'da eklenebilir ama ben hiç sevmedim.

Napolyon ile Chivalary'i oldukça hızlı bulmaya çalışıyoruz.Ayrıca Sistine Chapel , Uffizi gibi wonderleri mutlaka biz dikmeliyiz.Gerisi kolay.Artist , Writer , Musicans bunları direk başkente kurun.

Polonya ile free kültür kazanıyoruz ve bunları estetiğe yatırıyoruz.Estetiği tamamlıyoruz.Wonderleri dikmeye çalışıyoruz.Nedir bunlar > Great Library > Uffizi > Sistine Chapel > Parthenon ( veya oracle ) > Broadway > CN Tower

ve bir bakmışsınız 1900 lerde kültürel victory :)

Ama kültürün en iyi yardımcısı bilimdir bunu unutmayın.

Ben asla kültüre odaklanmam , kültür bilimin yanında gelir.

Wonder sayısı ile kültürel victory doğru orantılıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-363FE96BC -- 27 Mayıs 2015; 19:08:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
9 yıl
Yarbay

Monument scout granary worker diye gidiyorum genelde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
9 yıl
Yarbay

immortalda zorlanıyorum bitirdiğim oyunlar azınlıkta, ustalar granary yapmıyormuş ben de granary yapmak yerine happiness ağırlık vererek mümkün olduğu kadar çok şehir kurmayı hedefliyorum. bir süre sonra boş arazi kalmıyor.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.