N

Yüzbaşı
04 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
78 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
9 ay
Oreo 154 GR 1 Alana , 1 Bedava 21,00 TL Migros/Sanalmarket
Migros marketlerde ve sanalmarkette “XBOX” işaretleri 154 gr oreolarda 1 alana 1 bedava var ve fiyatı 21 TL.Tanesi 10,5 Tlye geliyor.Normal fiyatı 39,90.SKTleri üretim tarihinden itibaren 1 yıl olan ürünler genel itibariyle Kasım 2023 olarak tarihleniyor.

Oreo Xbox Vanilya Aroma Dolgulu Bisküvi 154 G
https://www.migros.com.tr/oreo-xbox-vanilya-aroma-dolgulu-biskuvi-154-g-p-6b1e29

< Resime gitmek için tıklayın >
N
geçen yıl
3 Aya Kadar Ücretsiz Apple Music Aboneliği (Shazam)
Shazam uygulamasından herhangi bir müzik arattırdığızda sonuç ekranının altında ücretsiz apple music ibaresine tıklayın.Sonra gelen apple ekranında kodu kullan a basın.Bana 2 ay ücretsiz verdi.
N
3 yıl
Iphone 11 64 GB 6999 TL
N
5 yıl
Hang Drum\u0027a benzer enstrümanla yapılan müzik vardı??
hatta video klibi adam o enstrümanı çalarken açılıyordu.hüzünlü ayrılık şarkısı gibi bişeydi.adam kel olabilir klipteki.çok eski değil max 5 senelik.

ha bu arada hang drum şöyle bişe;
Videoyu izlemek için tıklayınız
N
6 yıl
Bu ülkeye bu araba fiyatları az bile!
Forumlarda sözlüklerde orda burda heryerde araba fiyatlarının uçtuğundan,dünyanın en pahalı benzinini kullandığımızdan herkes dem vuruyor nefret kusuyor.Ama gelin görün devlet ne kadar benzin fiyatlarını arttırsa da ne kadar araç fiyatlarını 3 katına çıkarsa da trafikteki araç sayısı, özellikle istanbulda boş ve rahatça geçebileceğiniz kaldırım kenarının bile olmaması(park eden sürüsüne araç) insanı hemşerisinden soğutuyor.Ne kadar ağlayıp zırlayan adam varsa kredisini çekip parasını ıvır zıvırını denkleştirip son model mercedesini altına çekiyor.Abartmıyorum istanbulda ortalama bir semtte deneyin kendiniz görün rastgele kafanızı kaldırın ve etrafınıza bakın.Gördüğünüz 5 araçtan 3ünün son model mercedes audi bmw olduğunu gördüğünüzde beni anlayacaksınız.

Bu haldeyken araba fiyatlarının 3te2 sine düşürüldüğünü bir düşünsenize..Oluşacak kaosu..

Herşeyin en lüksünü isteyen bencil ve ego sahibi,sahip olduğu mal varlığı ile çevresine mesaj veren ve bu mesajı alanların dolup taştığı bu toplumda bize bu yapılanlar az bile...
N
6 yıl
Bugüne Kadar Gördüğüm En Korkunç Kabusum(Rüya içinde rüya)
Son 2 seneye kadar hiç kabus gördüğümü hatırlamam.Daha önce illaki görmüşümdür de son 2 senedekiler gibi hafızamda yer etmediği için aklıma gelmiyordur.Bu kabuslarımda da uyanamadığımda  öğrendiğim bir şey olan uyanmak için; hızlı hızlı nefes alarak uyanmak yada son çare avazım çıktığı kadar bağırarak evdekilerin beni duyup uyandırmasıydı.
Ama şu 1 saat önce gördüğüm bana gecenin bu saatinde bunu yazdıran hayatım boyunca unutamayacağımı düşündüğüm rüyamı size anlatmak istiyorum.

Şimdi bilirsiniz rüyalar genellikle tutarsız parça parça oluşur, genellikle de güncel kendinizi görürsünüz.
Daha yeni gördüğüm bu rüyanın detaylarını düşündüğümde başlangıcı yine tutarsız oluşturulmuş birazda farklı bir karakter çizdiğim "ben" ile başladı.
Evimiz 2 katlı dublex denen konutlardan.Ben ise alt kattaki salonumuzda (gerçek zamanda da uyumadan önce yaptığım şey) film izliyorum.İzlerken aklımdan evde sadece kendim ile annemin olduğunu annemin uyuduğunu üst katta kimsenin olmadığını gece vaktinin getirdiği karanlığı geçirerek hafiften tırsıyorum.(Rüyada oluşturduğum bu ortam gerçekte de yatmadan önce film izleme ortamı ile tutarlı ama evde annem ve benden başka kimsenin olmaması ve tırstığım karakterim ile tutarsız.Üst katta abim alt katta annem ve babam var gerçekte.)
Aklımda dediğim gibi hafif tedirginlikle bu düşünceler geçerken kalkıp lavoboya giriyorum ve çıktığımda yerde lavoboya girerken görmediğim küçük biblo tarzı kırmızı bir cüce figürü görüyorum.Zaten tedirgin olduğum ve böyle birşeyle karşılaştığım için acayip korkup hemen yatak odasına gidiyorum annemi uyandırıp az önce ne olduğunu söylemek için.Odaya girip annemi uyandıramaya çalışıp uyandıramadığımda da rüyada olduğumu anlayıp hemen uyanma yöntemime başvuruyorum; Önce hızlı hızlı nefes alıyorum olmayınca da evin içinde hızlı hızlı koşarak avazım çıktığı kadar bağırıyorum.(gerçek dünyada 5 dakika kadar sürecek şekilde bir bağırış bu düşünün.)Baktım bağırmada işe yaramıyor zaten rüyada bağırmaya yada konuşmaya çalışırken çenemin iflahı kesilmiş,uyuşmuş gibi dilsiz birinin konuşmaya çalışması gibi yorgun bitkin konuştuğum/bağırdığım için işe yaramadığını artık ne yapıpta uyanabileceğimi kara kara düşünürken aklıma rüyamda kendimi öldürüp uyanmak geliyor(Daha önce hiçbir kabusumda uyanmak için uygulamadığım yöntem bu).
Hemen koşarak balkona gidip bağırarak kendimi aşağı bırakıyorum.Aşağı doğru ağır çekimde(çok film izliyorum evet) tam yola düşerken ekran kararıyor ve uyanıyorum.
İşe yaradı! Uyandım! Kendimi ve uyandığım odamın duvarını görüyorum reflekslerimi kontrol ediyorum herşey tutarlı.Aşağıda film izlerken nasıl odama çıkıp yattığımı aklımdan geçirirken yataktan kalkıp hemen aşağı koşarak iniyorum annemi uyandırıp gördüğüm kabusu anlatıcam.(Gerçek hayatta gecenin köründe kabustan uyanıp böyle birşey yapmam ve uyandığımı düşündüğüm rüyamda hala evde sadece annemle ben varız.)
Aşağı koşarak indim ve odaya girip annemi uyandırmadan önce koridorda yine o figürü gördüm.(Aslında burda tam o anda yine rüyada olduğumu anlamam gerekirdi ama içinde uyandığım rüyada herşey okadar gerçekçi ki..) Hemen yerdeki figürü alıp annemi uyandırıyorum.Annem uyanıyor ve salona geçip anneme hem rüyayı anlatıyorum hemde elimdeki figürün yerde ne aradığını sorucam.
Annemle konuşurken yine çenemin iflahı kesilmiş gibi konuştuğumun farkına varıyorum.Herhalde hala rüyanın etkisinden çıkamadığımdandır diyerekten anneme figürün yerde ne aradığını soruyorum.Annemse (gerçek hayatta oyuncak çağını çoktan geçmiş ve istanbuldan ailesi ile birlikte taşınan) küçük yeğenimin koridorda oynarken bıraktığı ve bizim evdeki kimsede toplamayınca öyle bıraktığı oyuncaklardan biri olduğunu (annem gerçek hayatta böyle birşey yapmaz çok titizdir ) söylüyor.

Ve yine tedirginlikle ve iflahı kesilmişçesine konuşmaya anneme birşey anlatmaya çalışırken aynı ilk kabusumdakinden uyandığım gibi odamda aynı pozisyonda duvara bakarken uyandım.

Uyandığımda sanki hiç kabustan uyanmamış , az önce rüya görmemiş ve sadece gözlerimi dinlendiriyormuşum gibi  uyandım.Bu sefer şaşkınlık içerisindeyim reflekslerimi kontrol ediyorum herşey yolunda(artık buna güvenebilirmiyim bilmiyorum) ve tamamiyle emin olmak için sesli konuşuyorum.Herşey normal gayet rahat konuşabiliyorum.Gerçekten uyandım mı? Aklımdan yine ilk rüyamda uyandığım gibi aşağıda film izlerken nasıl odama çıkıp uyuduğumu düşünüyorum;cevabım tutarlı ve doğru.Herkes evde ve artık gerçekten uyandığımın farkındayım.

İşin garibi bu yazıyı yazarken odamın dışındaki alttaki yada üstteki koridorda biri geçiyormuş gibi ses geldi.Herhalde bizimkilerden biri lavaboya kalkmıştır diye düşündüm.Hemen sonra ses kesilince kalktım abimin ve bizimkilerin odasına baktım herkes uyuyor bütün eve baktım birşey yok.
Buda beni hafif tedirgin etti.

Açıkçası bundan sonra kabus görürsem uyanmak için hangi yöntemin işe yarayacağından artık emin değilim.Bildiğin kabus mekanizmam rüya içinde rüya ile uyanamam için yöntem üretmiş.Artık kabus gördüğümü sadece konuşma şeklimden anlayacağım sanırım.Bu mekanizma ona da çözüm bulana kadar...

Biliyorum çok uzun bir yazı oldu ama sıcağı sıcağına gördüğüm ve gece gece benliğime işleyen bu kabusu tüm detayıyla hem kendime de de not olur düşüncesi ile buraya yazmak istedim.Sağlık forumu ile bu forum arasında kaldım,buraya yazayım dedim.

Umarım konu doğru yerdedir.
N
7 yıl
Elma diye yediğim bu şey hangi meyve?
Köyden gelen meyvelerin arasından küçük elma diye aldığım bu meyveye bir bakarmısınız?

Direk çekirdeğinden ayrılan şeftali gibi ayrıldı.İçi de kahverengi ve yumuşak.Herhangi bir çekirdek göremedim.Cinsi nedir bu meyvenin arkadaşlar çok merak ettim.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
N
7 yıl
Ramazan davulcusu bozuldu ne yapmalıyım
Arkadaşlar sahur oldu bitti,bizim mahallenin davulcusu yeni çıkmış sokaklara davul çalıyo.Niye yapıyo bunu ben napabilirim?
N
8 yıl
Telefonda kredi dolandırıcılığı
0212 373 36 70

Dün bu numaradan bir çağrı aldım.
Konuşulanları aynen aktarıyorum.

N:Benim D:Dolandırıcı

N:Alo
D:Merhabalar n Bey Garanti Bankasından arıyorum.Sistemimizde olumsuz sonuçlanan kredi başvurunuz gözüküyor.Kredi ihtiyacınız hala devam ediyor mu?
N:Evet anında kredi basvurusu için bankaya belge götürmem gerekti.Bende direk sonuçlansın diye 3 4 kez mobilden başvuruyu tekrarladım.Bir başvuru diğerini iptal etmiş falan vazgeçmiştim sonra.Eğer bankaya falan belge götürmeyeceksem direk hesabıma yatcaksa para olabilir.
D:Tabi efendim sizden birkaç bilgi isteyeceğim sadece.
N:Tamam ozaman.
D:Öncelikle ne zamandır aynı işyerinde çalışıyorsunuz.En az 3 ay çalışmanız lazım.
N:1 senedir.
D:Tamadır efendim.E-Devlet şifrenizi biliyor musunuz?Bilmeniz işlemlerimizi kolaylaştıracak.
N:Burda işkillendim bildiğim halde hayır unuttum ya falan yaptım.
D:Peki tamam kredi ihtiyacınız ne kadar dı başvuru yapayım burdan şimdi.
N:1500 TL civarı başvuru yapmıştım ozaman yine aynı olsun.
D:3000 TL girelim gibi birşey dedi.(Burda emin oldum bir dolap döndüğünden)
N:Girin ama büyük ihtimal öncekiler gibi olumsuz sonuçlanacak.
D:Denemekten zarar gelmez.Bu işler şans işi gibisinden birşeyler sıkıyor.
N:Hadi bakalım.
D:Efendim ben şimdi başvuru yaptım 60 sn içinde sonuçlanır sizi biraz bekleticem.
(Bu sırada biraz susuyor arkadaki call center havası veren sesler daha önplana çıkıyor.Bende dinliyorum.Topuklu ayakkabı ile yürüyen birinin sesi geliyor arkadan falan tezgah kurmuşlar anlayacağınız.)
D:Bu arada adam yine efendim 30 saniye sonra sonuçlanır 15 saniye sonra sonuçlanır gibisinden efekt veriyor.
N:Tabi bekliyorum.
D:Aha vallaha sonuçlandı!
(Aynen böyle bir tepki veriyor.)
N:Bende güler bir sesle:Sen benden daha çok sevindin herhalde ben vazgeçtim istemiyorum diyerek kapattım telefonu.

Hala emin olamadım bu kişiler bankaların freelance olarak görevlendirdiği kredi ajanlarımı yoksa dolandırıcı kişiler mi?
Aslında emin olmak adına konuşmayı ilerletirdim ama zaman kaybetmek istemedim.

internette araştırdığımda bu tarz bir dolandırıcılık yöntemi ile karşılaşmadım ayrıca telefon numarası internet kayıtlarında da gözükmüyor.Sizlerde dikkatli olun arkadaşlar
N
8 yıl
İHTİYACINIZ OLMADIĞI HALDE SIRF SICAK FIRSAT OLDUĞU İÇİN ALDIĞINIZ ŞEYLER
Sıcak Fırsatlar, forumun en çok rağbet gören kategorilerinden biri şüphesiz.
Bazılarımız gerçekten güzel indirimleri ihtiyaç doğrultusunda değerlendiriyor tabi ki.
Bazılarımız piyasa durumunu yoklamak için takip ediyor.
Ama bazılarımız var ki malesef 21.yüzyılın avuntusu alışveriş çılgınlığına kapılıp sırf ucuz olduğu için o şeyi satın alırlar.İhtiyaçları olan o "şey" değil o şeyin ucuzluğudur.Hatta gerçekten ucuzsa 1 adetle de yetinmezler toplu alım yaparlar.

Açıkçası ben bu duruma çok yaklaşmıştım.Bir yurtdışı sitesinden drone siparişi verecektim ucundan döndüm.

Varsa sizinde böyle harcamalarınız,paylaşalım,kendimizle yüzleşelim,aydınlanalım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.