E

Yarbay
09 Nisan 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
81 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
5 yıl
Artifact [Ana konu]


Tür :Trading Card Game (TCG)

Dağıtımcı :valve

Yapımcı :Valve

Platform :PC, Mac Os, Linux

Sürüm :Çıktı

Çıkış Tarihi :28 Kasım 2018

Fiyat :TR: 110 ₺ US: 20 $


Eğer konu yanlış yerdeyse yöneticiler taşıyabilir.



Artifact Hakkında;
Artifact ünlü oyun tasarımcısı Richard Garfield ve Valve tarafından geliştirilmektedir. Richard Garfield; Magic The Gathering, Star Wars Trading Game gibi bir çok kart oyunu ve masa oyunlarının altına imza atmıştır. Artifact oynarken Magic The Gathering esintilerini bolca hissedebiliyorsunuz. Oyun DOTA (Defense of Ancients) evreninin ve mekaniklerinin üzerine kuruludur. Oyundaki başlıca kahramanlar olarak; Sven, Pugna, Axe, Luna, Tidehunter, Ursa, Bounty hunter, Sniper örnek verilebilir. Barındırdığı DOTA mekaniklerinden bahsedecek olursak; koridor sistemi oyuna birebir aktarılmıştır, kule defansı ve creep wave diğer mekaniklerdir, ek olarak hero veya creep öldürdüğünüzde belirli miktar altın kazanırsınız, bu altınları eşya satın almak için kullanabilirsiniz.


Artifact Deste Mekanikleri
Artifact evreninde kartları dört renk altında görmekteyiz. Bu renkler Blue - Green - Black - Red, desteleri oluştururken istediğimiz sayıda renk kombinasyonu ekleyebiliriz. Bir başka değişle destemiz, Red - Black Kombosu, Black - Green Kombosu, Full Blue kombosu veya Green - Black - Red kombosu barındırabilir. Seçtiğimiz renklere özel kahramanları unutmayalım, her renk altında yaklaşık 7 adet kahraman bulunmakta. Her deste için 5 kahraman seçmek zorunludur. Seçilen kahramanlar oyuna hangi turda girecekleri şeklinde sıralanabilir. Aşağıdaki örneklerde desteleri görebilirsiniz.


    Kulvar ve Tur
  • Oyun içerisinde 3 kulvar bulunur, Dota oynayanların bildiği gibi bu kulvarlar top - mid - bottom isimlendirilebilir. Kulvarda 1 adet kule bulunur, toplamda 40 canı vardır, eğer 40 canı kaybederse 80 can ile tekrar kule doğar. Oyunu kazanmak için yapmanız gereken ise bir oyuncunun 2 kulesini yıkmaktır. Oyun kule başına 3 mana ile başlar ve her turda bir mana kazanırsınız.

  • Oyun içerisinde bir tur, 3 kulvardaki oyunlar tamamlandığında atar. Tur aralarında 2 bölüm, hero deployment ve shoping phase vardır.

  • Her kulvar 4 bölümden oluşur, before-action, action, combat, after-combat olarak adlandırılır. Kartlar belirttikleri bölümlerde tetiklenir. Action ve Combat bölümleri asıl önemli bölümlerdir. Çünkü Action bölümünde kulvarda bulunan kahramanların renginde manamız bitene kadar kart oynarız, action bölümü bittiğinde combat başlar ak mı kara mı ortaya çıkar.

  • Initiative oyunun can alan mekaniklerinden biridir, kulvar değiştiğinde kimin önce oynayacağını belirler, son kart oynayan initiative i karşı oyuncuya kaptırır. Kulvar geçişinde veya tur geçişinde initiative e sahip olan oyuncu ilk hamleyi yapar. Oyunun gidişatını tek hamle ile değiştirebilirsiniz. Dikkatli olmak gerekiyor.



    - Kahramanlar -
  • İlk üç kahraman ilk turda oyuna katılır, her kulvara rastgele seçilen ilk kahramandan bir tanesi atanır.

  • İkinci turda dördüncü kahraman oyuna dahil olur ve istediğiniz kulvara atayabilirsiniz,

  • Üçüncü turda son kahraman oyuna dahil olur ve istediğiniz kulvarda konumlandırılır.

  • Her kahraman üç eşya kuşanabilir, bunlar saldırı, defans ve can olarak ayrılır.

  • Eğer kahraman ölürse ancak bir tur sonra oyuna dahil olabilir.



    Kartlar
  • Deste oluşturulurken sadece seçilen renklerdeki kartlar eklenebilir,

  • Bir desteye istediğiniz kadar kart ve bir karttan en fazla 3 adet ekleyebilirsiniz (minimum eklenecek kart sayısı 40 + 9 itemdır),

  • Şu anki meta çerçevesinde deste oluşturulurken hero başına 8 kart olarak düzenlemek mantıklı olacaktır, 5 hero seçimi mecburi toplamda 40 kart,

  • Kartlar kendi altında Spells, Creeps ve Improvments olarak 3e ayrılır, her rengin kendine has oynanış tarzı vardır. Blue AOE spell ve creep ağırlıklıdır heroların can ve saldırı dengesi tank sınıfına kayar, Green mid-range düzeninde oynanır heroların can ve saldırı dengesi 1 e 2 gibi bir orana sahiptir, Black Aggro düzeninde oynanır kahramanların can ve saldırı oranı 1 e 1 şeklindedir, Red board control düzenindedir kahramanların can ve saldırı oranı ise 1e 1,5 şeklinde özetlenebilir.



Eklenecekler: Oyun modları, Ödüller ve Biletler, Market - Paketler - Geri dönüşüm

Askerdeyim döndüğümde kaldığı yerden güncelleyeceğim.
E
6 yıl
Tecil Bitimi ve Yüksek Lisans
Merhabalar, şu anda olan sorunumu araştırdım fakat bir cevap bulamadım, bir fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Haziran ayı içerisinde Yüksek Lisansa resmi olarak kayıt oldum, tecilim 18/07/2018 tarihinde bitiyor. Okulun ilgili birimi ile görüştüğümde askerlik ile ilgili belgelerin yollandığını söylediler.

E devlet üzerinden kontrol ettiğimde tecil bitim tarihinde bir değişiklik gözükmüyor.

Okul otomasyonu aracılığıyla YÖKSİS üzerinden öğrenci yüksek lisansa kayıt olduğumu görebiliyorum fakat şöyle bir ibare mevcut ;

Öğrencilik Statüsü: PASİF ÖĞRENCİLER ( KAYIT YENİLEMEMİŞ).

Bu durum aklımı karıştırdı, tarih yaklaşıyor 4 günü gibi bir süre var.

Bir fikir verebilirseniz veya yapmam gerekenleri söyleyebilirseniz sevinirim.
E
7 yıl
Lenovo IdeaPad 510 Ram ve SSD
Merhaba arkadaşlar yakında aşağıdaki cihazı aldım. Ram ve SSD yükseltmesi yapmak istiyorum. SSD için karar verdim fakat ram için bir bilgi bulamadım.

Laptop:http://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-510-intel-core-i7-6500u-2-5ghz-3-1ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80sr006ptx-pm-bd602352

Aşağıdaki linkte bulunan Ram i almak istiyorum
http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-ripjawsx-ddr4-2133mhz-cl15-so-dimm-notebook-ram.html

Uyumluluk sorunu var mıdır ? Ya da daha iyi bir parça önerir misiniz ?
E
7 yıl
Yeni Nintendo Fanına Oyun önerisi
Merhabalar, yaklaşık bir aydır 3DS XL kullanıcısıyım ve tek oyunum Super Mario Bros 2. Uzun soluklu bir oyun arıyorum Pokemon Sun var aklımda fakat alternatifleri arıyorum.
E
7 yıl
Macbook Pro 2014 Mid Klavye ve Trackpad Sorunu
Merhabalar, 2 yıldır sorunsuz kullandığım macbook'um cuma gününden beri trackpad arızası çıkarmakta. Aslında bu konuyu daha önce açmam gerekirdi fakat sorunun ne olduğunu artık biliyorum.

Arıza tanımına gelecek olursak; Trackpad hiçbir komutu algılamıyor, tıklama, hareket ettirme, gesturlar vs. hiçbir şekilde işlemiyor. Sadece bilgisayarı Option tuşuna basılı olarak açtığımda tıklama işlevleri çalışıyor ve gene hareket etmiyor.

Yaptıklarıma gelecek olursak; SMC reset, PRAM Reset, time machine yedeğine dönme, sıfırdan yükleme fakat hiçbiri bir işe yaramadı son çare olarak Apple servise başvurdum.

Başvuru süreci; Apple çalışanı benden cihazı aldı ve denedi, mouse hareket etmedi, servise gönderildi. Ayrıca su teması olduysa daha farklı arızaların da olabileceğini söyledi. Trackpad değişim ücreti olarak 650 lira civarı alınabileceğini söyledi. Kabul edip servise bıraktım ve incelenmesini istedim. Onayımın alınıp tamire geçmesini belirttim.

2 Gün sonra teknik servis tarafından arandım ve cihazı tamamen dağıttıklarını arızanın trackpadden kaynaklandığını söylediler. Herhangi bir sıvı temasının olmadığını, kullanıcı hatasının da gözükmediğini söylediler üstüne bu bir elektronik cihazdır bozulur diyip ücretin 650 değil 1650 lira olduğunu ve klavye ile trackpad' in birbirine bağlı olmasından dolayı değşimesi gerektiğini söylediler. Ücretin fazla olmasından dolayı bilgisayarı geri almaya karar verdim, herhangi bir ücret talep etmeden geri verdiler.

Şu anda bilgisayarın klavyesi tam anlamıyla taş gibi hiçbir kusuru yok fakat trackpad aynı durumda çalışmıyor.

Sizlere sorum ise şu; teknik servisin de söylediği üzere hiçbir şekilde sıvı teması ve kullanıcı hatası yok durup dururken bozulmuş. Böyle bir durumda ben buna cihazı adlığım paranın yarısını vererek tamir olmasını istemiyorum. Başvurmam gereken bir yer var mıdır ? Apple ile görüşsem ve durumu açıklayıp tekrar cihazı incelemelerini istesem bir yere varabilir miyim ?

Eğer böyle imkanlarım yoksa masrafı en az şekilde tutmak kaydıyla resmi yada resmi olmayan güvenilir bir teknik servis var mı ?

Teşekkürler.
E
7 yıl
Macbook Saat Ayarı
Merhaba arkadaşlar biliyorum başlık saçma fakat karşılaştığım sorun da bir o kadar saçma. Macbook saati bir türlü doğruyu göstermiyor sürekli 1 saat geriden geliyor. İleri alsam da otomatik saati açsam da güncel saatten 1 saat geriden gösteriyor. Format atmak istemiyorum yedek alabileceğim şimdilik bir hdd yok. Nasıl çözebilirim ?
E
8 yıl
Yeni mezun tecil hakkında
Arkadaşlar merhaba, bu sene üniversiteden mezun oldum ve bugün askerliğimi tecil ettirmek başvurdum.
1993 doğumluyum.
Sağlık raporu almam için geri gönderdiler.

Benim aklıma takılan bir soru var çıkarken elime kağıt tutuşturdular ve kağıt üzerinde;

Statü Yedek subay,
Genel celp dönemi Mayıs 2017 gözüküyor.

Burada anlamadığım sınıf arkadaşlarımda 2018 eylül veya 2018 kasım gözükürken ben de neden 2017 Mayıs gözüküyor ?

Tecil yürürlüğe girmediği için 2017 gözüküyor olabilir mi ? Yani sağlık raporunu da teslim ettikten sonra 2 sene tecil olur mu ?
E
8 yıl
Çözüm Merkezi / Ödev / Proje / Tez / Özel Ders
Merhabalar, ben yazılım geliştirme uzmanı olarak çalışmaktayım. Uzmanlık alanlarım ise; JQuery, JavaScript, Bootsrap, C# Web Form, Mvc, WPF, WindowsForms, Devexpress, Katmanlı mimari, OOP ve dahası.

Bu başlık altında karşılaştığınız sorunları benimle paylaşıp yardım alabilirsiniz. Amacım bu işe yeni başlayanlara destek sağlayabilmek, ek olarak paylaşım platformu oluşturmak. Ayrıca projelerinize destek ve ödevlerinizin yapımı konusunda özel mesaj atarak destek alabilirsiniz.

Kâr amacı gütmemekteyim. Yakında bu mesajı güncelleyip ilgi alanlarım ve projelerim hakkında detaylı bilgi vereceğim.
E
8 yıl
Cüzdana para ekleme sorunu
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır PS 4 kullanıyorum, PSN + ücretlerini sorunsuz kartımdan çekti fakat dünden beri sürekli deniyorum bir türlü ne bir şey satın alabildim ne de cüzdana para ekleyebildim. İlk başta sürekli kredi kartı bilgileri geçersiz diye hata veriyordu, şimdi ise cüzdana şu anda para ekleyemiyoruz diye hatta veriyor. Konsol üzerinden satın almaya çalışınca bilgilerinizi kontrol edin hatası veriyor. İnternet sitesinden almaya çalışınca da lütfen daha sonra tekrar deneyin diye hata veriyor. Bunun çözümü var mıdır ? Yardımlarınızı bekliyorum.
E
8 yıl
Psn bağlantısı
Merhabalar, PSN e bağlanamıyorum destiny veya overwatch a girmeye çalıştığımda sunucu bağlantısı yok tarzında bir hata veriyor. Sizde de durum böyle mi ? Daha yeni aldım ps4 o yüzden çok yabancıyım sisteme.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.