C

Binbaşı
30 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
65 üye
Görüntülenme (?)
202 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
9 yıl
▼▼ Whatsapp inglizce sohbet grubu ▼▼ Join Us
Whatsapp inglizce sohbet grubuna katılmak isteyen varsa "I am in" yazıp buraya post atsın ve pm den numarasını yollasın.

Join us if you wanna improve your english. Come on and join our speaking clup.

Not: Kız falan yok bilin siz. Sadece ingilizce pratik için sohbet var. Ne azgın adamsınız ya herkez kız soruyor PM den. Burası PC başında sivilceli şişko göbekli azgınlarla dolmuş. 2 muhabbet yapalım pratik olsun dedik.


Edit

Arkadaşlar bir grup kurup ingilizcemizi düzeltelim geliştirelim dedik ama bu donanim haber üyelerine nolmuş anlamadım. 11 yıllık donanimhaber üyesim 34 yaşındayım ama yeni nesil genç üyeler çok sorunlu. Kimileri kız muhabbeti istiyor, kimileri konuyu açan kişinin ingilizcesine saldırıyor. Kimileri hakaret ediyor. Genel olarak 17-20 yaş grubu. Ya zaten amaç ingilizceyi geliştirmek. Biz istiyorruzki üniversiteli gençler bizi düzeltsini, pratik yapalım ama malesef olmadı. Bu sebeple gruba artık alım yapmıyoruz. Şuan 33 kişi grup. 33 kişi ile devam edecek.
C
10 yıl
Samsung sesi kısılan ahizenin (kulaklık değil) temizliği resimli anlatım
Resimlerde anlattığım telefon Samsung Galaxy S2 dir. Fakat S3, S4, S5 yada Note 2, Note 3 hepsinde aynıdır. Hatta tüm cep telefonlarında yapılacak işlem aynıdır.

Cep telefonunuzun ahizesinden ses çok az gelmeye başladıysa muhtemel olarak tozdan tıkanmıştır. Bazen bu sorun yazılımsal yada donanımlsal olabilir ama genellikle toz tıkanmasından olur. Ben Note 3 telefonumun denize düşmesinden sonra eski telefonumu kullanayım derken baktım ki ahizeden ses çok az geliyor temizleyeyim dedim. Temizlerken de bilgiyi paylaşma alışkanlığım nedeniyle bunu paylaşmak istedim.Daha öncede laptop fan temizliğini bu sayfada anlatmıştım. Merakı olan varsa bir göz atabilir. Telefonda aynı mantıkta işliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

İşe yaradıysa ve teşekkür etmek isterseniz www.goomass.comsitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bunlarda kullanılan malzemeler :)

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
C
13 yıl
Sıfır Km. Golf 1.6 TDI + DSG + Highline VS ?
%100 engelli raporuyla;

2012 Golf 1.6 TDI + DSG 7 ileri ototmatik + Highline + Sanroof + Navigasyon

ÖTV'siz 48.000 TL civarı alabiliyorum. Normal şartlarda aracın değeri 65.000 TL. Sıfır bir araç alacaksam en iyisi bu gibi. Aslında normalde bu segmentte bir araca 65 bin tl vermem ama fırsatı kullanmak istiyorum. Bu şartlar altında bu aracı kıyaslayabilecek başka bir araç önerebilirmisiniz? Örneğin yine bu fiyatlara alınabilecek bir alternatif ? (Dizel ve otomatik olması şart.)

Türkiyenin en tecrübeli otomobil meraklıları burada olduğunu bildiğimden direk bu bölüme sorayım dedim.


Ayrıca soru: Normalde benim bildiğim kadarıyla engelliler sadece ÖTV'den muaf olabiliyor. Fakat vw bayisindeki satıcı ısrarla KDV'yi sonradan geri alabileceğimize savundu. KDV'nin geri alınabilmesi gibi bir durm söz konusu ise araç fiyatı bize 39.800 civarı bir rakama geliyor. Bu konuda bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim.
C
13 yıl
MOVED: Yurtdışından vergisiz alışveriş limiti arttırıldı. Artık 150 Euro.
C
13 yıl
1500 TL civarı Full HD Kamera Canon Model Tavsiyesi
1500 TL civarı full hd kamera için hangi modeli öneriyorsunuz. Gece çekimi benim için önemli. Almışken iyi bir şey olsun istiyorum.

Aradığım ve aramadığım özellkler;

Canon marka olması şart. hv40 güzel ama minidv olduğu için istemiyorum. Hg 20 nin slow motion yeteneği beni azda olsa balki idare edebilirdi.

25p sinema modu şart bir özellik.
Gece çekim kalitesi
optik zoom önemli değil.
HDD' kayıt yapsa iyi olur ama sd kar duruma göre tercih edilebilir.
El titremesini absorbe etmesini istiyroum.
Gerçek HD çekim olmalı. (Sahte HD ler oluyormuş)


Slow Motion özelliği olanlara baktım ama onlarda sanırım 6-7 bin TL den başlıyor. Amazonda 1000 tl civarı buldum ama çok küçük boyutta 200fps çekiyor. Bu hayal kırıklığımıda öylesine yazayım dedim işte.

Donanım Haberin çok beğendiğim muhteşem kullanıcı kalitesinin göüşlerini almak istiyorum.
C
15 yıl
Müjde!! Yurtdışından vergisiz alışveriş limiti arttırıldı. Artık 150 Euro
İnternet'ten yurtdışı alışveriş severlere müjde!!

Kargo ve posta yolu ile yurtdışından getirtilen 150€ değerinini asmayan urunler gumruk vergisinden muaf tutulacak. Biliyorsunuz bu sınır daha once 100€ idi.

Bayram ve özel günler uygulamaları tamamen kaldırılmış olup belirlenen degerler yil boyunca gecerli olacak. Yani artik gönül rahatlığıyla istediğin urunu bu tutara kadar gümrüksüz getirtebileceksiniz.

Bu tutari gecen urunler ile ilgili bildigimiz kadariyla daha once kanunda net bir aciklama bulunmamaktaydi. Yeni yasada bu da duzenlendi ve 1500€ 'ya kadar olan urunlerde uygulanacak gumruk vergisi tutari da Avrupa ülkelerinden getirtiliyorsa %18, diger ülkelerden ( Amerika, Cin , Hong Kong v.s.) getirtiliyorsa %20 olarak netlesdi.

Ayrıca bu tutara kadar olan urunleri teslim almanız icin herhangi bir gumruk komisyoncusuna da gerek yok.
C
15 yıl
(2016 güncel) Yurtdışından gümrüğe takılmadan alışveriş limiti ne kadar?
2016 Temmuz güncelleme

Kargo ve posta yolu ile yurtdışından getirtilen 75 euro değerinini asmayan urunler gumruk vergisinden muaf tutulacak.
75 eurodan 1500 Euroya kadar ürünler ithalat prosedürüne tabi tutulmadan vergilerini ödeyerek alabileceksiniz. Fakat aldığınız ürün endüstriyel bir ürün, ticari maksatlı sayılabilecek bir ürün veya fiyatı düşük ama adet sayısı fazla ise (15-20 adet gibi veya daha fazla olan, satış amaçlıı olan) ithalata tabi olacak.

Bayram ve özel günler uygulamaları tamamen kaldırılmış fakat siz yinede güvenmeyin. Bayrama denk getiremeyebilirsiniz. Yada orada memur anlamaz.

1500 euro 'ya kadar olan urunlerde uygulanacak gumruk vergisi tutari da Avrupa ülkelerinden getirtiliyorsa %18, diger ülkelerden ( Amerika, Cin , Hong Kong v.s.) getirtiliyorsa %20 olarak netlesdi.

Ayrıca bu tutara kadar olan urunleri teslim almanız icin herhangi bir gumruk komisyoncusuna da gerek yok.
Eğer ithalat prosedürünwe girerse gümrük müşaviri gerekiyor ve masraflar çok fazla olur. TR deki fiyatı geçer.

Tavsiye,

Çok çok karlı değilse yurtdışından ürün getirmenizi önermiyoruz. Riskleri, garantisiz olması vs. 3-5 kuruşa değmez. Yarı fiyatına geliyorsa belki risk alınır.
C
15 yıl
Co-op (co-operative) oynayabileceğimiz oyun tavsiyesi istiyorum.
Call of duty den çok hoşumuza giden bu tarz oyun tavsiyesi olan var mı ?
C
15 yıl
Dizel+otomatik(veya triptronic) 14-18 arası.Aklıma gelenler Fiesta ve Colt.Varmı tavsiyesi olan.
Dizel, otomatik yada triptronic 14-18 bin TL arası şehir faresi araç tavsiyesi istiyorum.


İlk aklıma gelenler Ford Fiesta ve Mitsubishi Colt. Varmı tavsiyesi olan ?

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
C
15 yıl
Trafiğe SMS atarak 2. el alacağınız aracın kazasını sorgulayın. (yeni uygulama)
Trafik müdürlüğünün yeni başlatmış olduğu uygulama ile artık 2. el araç alırken acaba araç hasarlımı diye düşünmeyeceğiz. Artık yeni bir uygulama başlamış. 1 SMS atıyoruz aracın doğduğu günden bu yana trafik raporlarına işlemiş tüm kazaları çıkıyor. Aracın plakası değişmiş olsa bile tüm geçmişi görülebiliyor. HASAR yazıp boiluk bırakıyorsunuz sonra aracın plakasını yazıp 5664'e yolluyorsunuz.

Edit: SMS'in bedeli 14 kontör arkadaşlar.


Edit 2 : Forumda daha önce verilmiş. Arama yapmama rağman bulamamıştım kusura bakmayın herkes bilsin istedim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.